Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal is the President of IBSystems, the parent company of AECCafe.com, MCADCafe, EDACafe.Com, GISCafe.Com, and ShareCG.Com.

Doyle Hall in Austin, Texas by Specht Architects

 
February 17th, 2017 by Sanjay Gangal

Article source: Specht Architects

The Doyle Hall renovation and the New Classroom Addition create a campus courtyard, which is activated by the presence of a centuries-old live oak tree, a new cafe, and a year-round mix of student and faculty spaces.

Image Courtesy © Specht Architects

  • Architects: Specht Architects (Scott Specht, Louise Harpman, Sarah Gamble, Erica Quinones, Brett Wolfe)
  • Project: Doyle Hall Addition + Renovation
  • Location: St. Edward’s University, Austin, Texas, USA
  • Software used: AutoCad 2008, SketchUp 6
  • Client Representative: Benz Resource Group
  • MEP Engineering: Energy Engineering Associates
  • Structural Engineering: Architectural Engineers Collaborative
  • Civil Engineering: Urban Design Group
  • Landscape Architecture: Sasaki Associates, Inc. in association with RVI Inc.
  • Contractor: VRW Construction Company
  • Project size: 33,250 sf
  • Completion: 2009
  • Awards: 2010 AIA Austin Honor Award

Read the rest of Doyle Hall in Austin, Texas by Specht Architects

Cottage in Ripollès, Spain by Mogas Arquitectes sl

 
February 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Mogas Arquitectes sl

A small residential area in the Pyrenees is the location of a small summer house, which was designed under common conditions for this kind of project, plot geometry, solar orientation, … and also under two impositions by the property: its materiality, the house had to be made of wood, and the budget, one hundred thousand euros.

Image Courtesy © Mogas Arquitectes sl

  • Architects: Mogas Arquitectes sl
  • Project: Cottage
  • Location: Ripollès, Spain
  • Architect’s name: Marc Mogas Bartomeu
  • Completion date: September 2015

Read the rest of Cottage in Ripollès, Spain by Mogas Arquitectes sl

School Jean-Monnet Broons in Brittany, France by Dietrich | Untertrifaller and Colas Durand Architectes

 
February 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Dietrich | Untertrifaller 

The Jean Monnet secondary school for around 600 students lies north of Broons, a 3000-resident town in Brittany, and is considered one of the most important educational facilities in the region.

The design by Dietrich | Untertrifaller Architekten and the French firm CDA (Colas Durand Architectes) reflects the concept of a modern school. Light wood, robust exposed concrete, a fresh red color and lots of glass characterize the warm, open atmosphere of the interior. The natural and untreated materials also pay tribute to local building traditions. The reinforced concrete design of the ground floor features a Breton stone facade, while the two-story classroom section in a mixed timber and concrete construction is covered with strips of wood. The clear and structured spatial organization facilitates an ideal workflow.

Image Courtesy © Frédéric Baron

  • Architects: Dietrich | Untertrifaller and Colas Durand Architectes
  • Project: School Jean-Monnet Broons
  • Location: F-22250 Broons, Brittany, France
  • Photography: Frédéric Baron
  • Client: Département des Côtes d’Armor
  • Project management: Ulrike Bale-Gabriel
  • Structural engineering: Espace Ingenierie, St. Brieux
  • Building services: Armor Ingenierie, Langueux
  • Sustainability: Act Environnement, Loos en Gohelle
  • Cost planning: M2C, Lamballe
  • Acoustics: Acoustibel, Chavagne
  • Capacity: 600 students
  • Gross Floor Area: 5,500 m²
  • Construction: 2013-2015

Read the rest of School Jean-Monnet Broons in Brittany, France by Dietrich | Untertrifaller and Colas Durand Architectes

Oslo Skatehall in Norway by DARK Arkitekter AS

 
February 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: DARK Arkitekter AS 

Skateboarding was banned in Norway on 1 September 1978, with the intention of preventing serious accidents. This did not discourage the skateboarders, and the skateboarding scene grew steadily. When the ban was lifted in 1989 the interest exploded. Skateboarders went from being lawbreakers to celebrities and youth idols. In January 2017, 28 years after the ban was lifted, Oslo finally got its own custom-built venue for the today a well-established sport. Oslo Skatehall stands now as the best custom-designed skatepark, and one of the largest of its kind in northern Europe.

Image Courtesy © Finn Ståle Felberg/Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

  • Architects: DARK Arkitekter AS
  • Project: Oslo Skatehall
  • Location: Stavangergata 28, Oslo, Norway
  • Photography: Finn Ståle Felberg/Kultur- og idrettsbygg Oslo KF and Lars Gartå/DARK
  • Software used: SketchUp, Revit
  • Client: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
  • Landscape architect: Rambøll/Landskapsfabrikken
  • Interior skateboard elements: Glifberg+Lykke/IOU Ramps
  • Contractor: Varden Entreprenør AS
  • Area: 2.300 sqm + 640 sqm exterior skatepark
  • Project year: 2017

Read the rest of Oslo Skatehall in Norway by DARK Arkitekter AS

MARTaK Passive House in Masonville, Colorado by Baosol

 
February 17th, 2017 by Sanjay Gangal

Article source: Baosol

Colorado’s first project to be certified by the Passive House Institute is an off-grid timber home located 2,000 meters up in the Front Range of the Rocky Mountains, near Fort Collins. The house’s pristine forest location inspired a building system with an emphasis on natural materials, that minimizes the use of foams and concrete.

Image Courtesy © Andrew Michler

  • Architects: Baosol
  • Project: MARTaK Passive House
  • Location: Masonville, Colorado, USA
  • Photography: Andrew Michler

Read the rest of MARTaK Passive House in Masonville, Colorado by Baosol

Sahid Kuta Lifestyle Resort in Bali, Indonesia by Enviro Tec

 
February 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Enviro Tec

Sweeping 250 metres along a bustling beachside street, the Sahid Kuta Lifestyle Resort offers a new lifestyle hub typology. The project covers 3.2 hectares and contains two zones: the ‘Beachwalk’ retail lifestyle hub, and the five-star Sheraton Hotel Kuta Bali resort. The design concept was inspired by the terraced paddy fields that dot the Balinese landscape.

Image Courtesy © Enviro Tec

  • Architects: Enviro Tec
  • Project: Sahid Kuta Lifestyle Resort
  • Location: Bali, Indonesia

Read the rest of Sahid Kuta Lifestyle Resort in Bali, Indonesia by Enviro Tec

Residential Building Ex Berardi Area in Brescia, Italy by Camillo Botticini Architects

 
February 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Camillo Botticini Architects 

The planning process identifies an architecture that interprets the urban condition in which it appears, taking as generative condition, the new relationship with the southern part of the park Tarello here that the south end towards the street Lamarmora to continue north to street Sostegno. In a context of macro-isolated objects, many with clear vertical characterization, there is the recent intervention by the Forum and Banca Lombarda, which together with the park Tarello, while building a partial urban identity. To strengthen this condition, it is proposed that a fundamental principle the idea of continuity space, where the measure proposed architecture, space and structure compliant reference. The building does not look like an object suspended within a batch but an element that builds the site, integrating coherently open spaces, built spaces and relationships spaces. The extensive scale of the intervention allows, despite its bias, to identify a mode of urban construction that exceeds the factionalism of the atopic background. The architecture is contextualizes alone, in the sense thatarchitecture builds the site, opposing dispersion and peripheralization, extent and identity, without falling into a historicist interpretation of regressive.

Image Courtesy © Alessandra Bello E Gianni Botticini

  • Architects: Camillo Botticini Architects [arch. Camillo botticini con abdarchitetti botticini – de appolonia e associati with Paolo pasquini (Europa risorse) (Coordination: arch. Camillo botticini, arch. Giulia de appolonia)]
  • Project: Residential Building Ex Berardi Area
  • Location: Area Ex Berardi, Brescia, Italy
  • Photography: Alessandra Bello E Gianni Botticini
  • Client: Europa Risorse Srl
  • Collaborators: arch. Eleonora zucchelli, arch. Francesca bignardi, arch. Michela cibaldi, arch. Marzia mainardi, arch. Federica mometto, arch. Cristina sipolo, geom. Ignazio marchetti, arch. Alessandro alberti, arch. Alessandro galperti
  • Structural Engineering: Tecne Srl
  • Mep Engineering: Tesis s.r.l. – ing. Marco Pinchetti, ing. Angelo Zanotti, ing Giampiero Perrotta
  • Landscape Design: Abdarchitetti Botticini – De Appolonia E Associati
  • Construction Company: Carsana
  • Cost: 18.500.000,00 euro
  • Area: Outdoor Spaces 20.143 M2, Building 13.250 M2, Underground Area 12.000 M2
  • Date: 2007
  • Construction: 2009-2010

Read the rest of Residential Building Ex Berardi Area in Brescia, Italy by Camillo Botticini Architects

Dafundo Apartment in Lisboa, Portugal by Joao Tiago Aguiar Arquitectos

 
February 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Joao Tiago Aguiar Arquitectos

Built with tabique (traditional wooden partitions), this building situated on the river bank of the Dafundo area, develops a privileged relationship with the river.

The future residence of a couple who are marine biologists, the intervention had as its main premise the perusal of this relation with the water, in a way to allow its visibility in as many as possible points of the house.

Image Courtesy © FG+SG

  • Architects: Joao Tiago Aguiar Arquitectos
  • Project: Dafundo Apartment
  • Location: Lisboa, Portugal
  • Photography: FG+SG
  • Software used: Autocad, Word, Excel
  • Architecture Collaboration: Renata Vieira, Ana Caracol, Sílvia Amaral
  • Builder: Oficina Dos Sonhos
  • Surface Area: 140m2
  • Built Area: 140m2
  • Project: 2010/2011

Read the rest of Dafundo Apartment in Lisboa, Portugal by Joao Tiago Aguiar Arquitectos

Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre in London, England by C.F. Møller Architects

 
February 16th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: C.F. Møller Architects 

C.F. Møller Architects, artist Conrad Shawcross and developer Knight Dragon have completed a major new art and architecture collaboration for the Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre.

The Greenwich Peninsula is one of London’s major urban development areas, including over 10,000 new homes, over 300,000 m2 of office space and the conversion of the former Millennium Dome into the indoor arena renamed The O2.

Image Courtesy © Mark Hadden

  • Architects: C.F. Møller Architects
  • Project: Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre
  • Location: Millenium Way, Greenwich, London, England, UK
  • Photography: Mark Hadden
  • Client: Royal Borough of Greenwich and Knight Dragon
  • Landscape architect: C.F. Møller Landscape
  • Artist: Conrad Shawcross
  • Engineering: Environmental: Buro Happold, Infrastructure: Ove Arup &Partners
  • Size: 3000 m2
  • Year: 2008-2016

Read the rest of Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre in London, England by C.F. Møller Architects

Yakuin Condominium Renovation in Fukuoka, Japan by Yusaku Matsuoka architects and associates

 
February 16th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: NEOPLUS SIXTEN INC.

This renovation of a condominium in a complex built in 1982 in the city of Fukuoka comprises the second stage of the “Ever Design Project,” which aims to fully renovate and resell previously occupied condominiums. The design makes optimal use of the compact 50 m2 space, while also ensuring the marketability of the unit by providing future occupants with three possible layouts to choose from and significantly improving thermal performance.

Image Courtesy © Yousuke Harigane

  • Architects: Yusaku Matsuoka architects and associates (Yusaku Matsuoka)
  • Project: Yakuin Condominium Renovation [Ever Design Project 002]
  • Location: Fukuoka-city, Japan
  • Photography: Yousuke Harigane
  • Material Information:

    • Floor: Solid-wood, tile
    • Wall: stainless, galvanized-steal, vinyl Cross
    • Ceiling: Rigid PVC sheet, Vinyl cross
  • Total Floor Area: 49.57m2
  • Date of Completion: December 2016

Read the rest of Yakuin Condominium Renovation in Fukuoka, Japan by Yusaku Matsuoka architects and associates

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy