Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

EARTH AND WATER exhibition design in Wrocław, Poland by BudCud

 
May 24th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: BudCud

The table and the black shed organize the gallery space of BWA Design in Wrocław for an exhibition on Food Think Tank project ‘Earth and Water’. The objects are made of remains from previous gallery exhibitions and scraps from conservation works of Wrocław’s Parks and Recreation department – branches and stumps. The objects organize the gallery space into two sections: bright one with the table and a dark one with the Black Shed – a hybrid of an arbor and an incubator.

Image Courtesy © Jędrzej Stelmaszek

Image Courtesy © Jędrzej Stelmaszek

  • Architects: BudCud
  • Project: EARTH AND WATER exhibition design
  • Location: WROCŁAW, PL
  • Photography: Jędrzej Stelmaszek
  • Software used: Autocad, Rhino 3d and Illustrator
  • YEAR: 2015
  • CLIENT: BWA DESIGN WROCŁAW
  • AREA: 185 m2
  • STATUS: COMPLETED 2015
  • TEAM: BUDCUD: MATEUSZ ADAMCZYK, AGATA WOŹNICZKA, PATRYCJA KOMADA

Read the rest of EARTH AND WATER exhibition design in Wrocław, Poland by BudCud

BPB Office in Jakarta Selatan, Indonesia by Delution Architect

 
May 24th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Delution Architect

The office that consists of five companies have a Square Warm Beige character, where the Clients who have all five of the companies is keen to have the feel of a warm office with White-Beige element blend combined with white warm lamps. The architect proposed a squaring concept by implementing many decorative square elements in all sides of interior, i.e. in the Employee partition, ceiling lights, glass sandblast walls and a few wall elements, but still using the white-beige tone. The second floor has 3 GM rooms and some employee rooms of the 5 companies. The GM room is bordered by frames with modular Squares applied by white aluminum frames covered by sandblast sticker with module boxes. GM has his own area but not too closed and he will still be able to monitor the work of his subordinates. The employee area uses long working table concept to maximize the existing space. There is a square-shaped cabinets on the table that are arranged randomly to create an attractive cabinet elements. The first floor is the hotspot area called think-pod where it can be used by non-permanent employees with flexible moving workplace. Material used in this project is wallpaper, aci wall paint, HPL, and white bricks and all are in White-Beige tone such that the office has the warm and homey impression as wished by the owner of the company.

Image Courtesy © Anand Rambey

Image Courtesy © Anand Rambey

  • Architects: Delution Architect
  • Project: BPB Office
  • Location: Deplu, Jakarta Selatan, Indonesia
  • Photography: Anand Rambey
  • Client: PT Bumi Pesona Bersama
  • Principal Architect: Muhammad Egha ST, Hezby Ryandi ST, Sunjaya Askaria ST, Fahmy Desrizal ST
  • Project Architect: Sunjaya Askaria ST
  • Architect Team: Ruddy Wijaya, Yohan Chandra
  • Contractor: Conclution (PT Desain Revolusi Indonesia)
  • Project Area: 225m2
  • Project Year: 2014

Read the rest of BPB Office in Jakarta Selatan, Indonesia by Delution Architect

“Banker Wire Mesh Outfits New Pedestrian Bridges for Easier Commuting in the Dulles Corridor” in Virginia by Larson O’Brien Marketing Group

 
May 24th, 2015 by Sanjay Gangal

Article source: Larson O’Brien Marketing Group

MUKWONAGO, WI…Commutes between Washington, D.C., and Northern Virginia are famously arduous. Thanks to the new Dulles Corridor Metrorail Silver Line, those routes have gotten significantly easier. The route currently runs to fast-growing areas outside of Washington, D.C., including Tysons Corner, and will eventually provide a direct route from Dulles International Airport to downtown Washington, D.C. Pedestrian bridges featuring more than 60,000-square-feet of Banker Wire woven wire mesh are interspersed throughout the line.

Image Courtesy © Larson O'Brien Marketing Group

Image Courtesy © Larson O’Brien Marketing Group

  • Architects: Larson O’Brien Marketing Group
  • Project: Banker Wire Mesh Outfits New Pedestrian Bridges for Easier Commuting in the Dulles Corridor
  • Location: Virginia

Read the rest of “Banker Wire Mesh Outfits New Pedestrian Bridges for Easier Commuting in the Dulles Corridor” in Virginia by Larson O’Brien Marketing Group

SOCIAL HOUSING AND KINDERGARTEN IN PARIS, France by GAETAN LE PENHUEL ARCHITECTES

 
May 24th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: GAETAN LE PENHUEL ARCHITECTES

Urban resources

Paris’s 11th arrondissement combines the city’s highest population density with one of its lowest green space totals. Set back from Boulevard Richard Lenoir, this large plot has been pre-emptively acquired by the City of Paris with a view to creating, along Impasse Truillot, a new public garden edged with social housing units and a crèche for 60 infants. The ultimate aim is a major green strip running from the forecourt of the church of Saint Ambroise to Boulevard Richard Lenoir. Whatever comes of this handsome urban project, currently awaiting the acquisition and demolition of business premises, the building fit with the size of the planned park.

Image Courtesy © Sergio Grazia

Image Courtesy © Sergio Grazia

  • Architects: GAETAN LE PENHUEL ARCHITECTES
  • Project: SOCIAL HOUSING AND KINDERGARTEN
  • Location: PARIS, France
  • Photography: Sergio Grazia
  • Software Used: Autocad
  • Client: SIEMP – VILLE DE PARIS (DFPE)
  • Partners: IRATOME
  • PROGRAMME: 14 social dwellings + 60 units kindergarten
  • Surface: 2 240 m2
  • BUDGET HT: 6.3 M€
  • Completion: DEC 2014

Read the rest of SOCIAL HOUSING AND KINDERGARTEN IN PARIS, France by GAETAN LE PENHUEL ARCHITECTES

BAHAMAS HOUSE/HARBOUR ISLAND by Oppenheim Architecture+Design

 
May 24th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Oppenheim Architecture+Design

Harbour Island is a relaxed yet luxurious getaway perched in the surreal cerulean waters of the Atlantic edge of the Great Bahama bank. In this earnest and timeless place, the architecture for this private residence is conceived as simultaneously powerful, yet comfortable; primitive, yet innovative; casual, yet elegant; raw, yet refined. The result is a sensual and sensitive experience, reduced to its essence through the use of elemental forms and sincere materiality and detailing. The most dramatic view of the ocean is obtained towards the crest of the dunes, the location of this modest home.

Image Courtesy © Oppenheim Architecture+Design

Image Courtesy © Oppenheim Architecture+Design

  • Architects: Oppenheim Architecture+Design
  • Project: BAHAMAS HOUSE/HARBOUR ISLAND
  • Location: Harbour Island, Bahamas
  • Architect of Record: Mark Henderson, Henderson Architects Limited
  • Date of Design: 2007 
  • Date of Completion: October 2013 
  • Scope: 2500 SF private residence. Architecture/Interior finishes
  • Constructed Area: 2,500 SF
  • Budget: $1,600,000
  • Team Credits: Chad Oppenheim, Juan Calvo, Juan Lopez, Carolina Jaimes, Jacobus Bruyning, Jose Ortez, Kevin McMorris, Robert Gallagher, Francisco Llado, Sebastian Velez and Manuel Morales.
  • Structural Engineer: Optimus Structural Design
  • Lead Contractor/ Construction Managment: TCGI Construction
  • Local Contractor: HIGGS CONSTRUCTION CO.

Read the rest of BAHAMAS HOUSE/HARBOUR ISLAND by Oppenheim Architecture+Design

Himalayan Emergency Shelter, Artificial Snow Cave in Nepal by Margot Krasojevic

 
May 21st, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Margot Krasojevic

The Artificial Snow Cave Hut

The hut offers a snowdrift frame made from weighted carbon fiber mesh, this contoured landscape mimics the surrounding vertiginous precipices and landscapes, the carbon fiber snowscape creates an artificial snow cave which can be dug into and around enabling climbers to inhabit the structure in a similar way to a snow cave.

Image Courtesy © Margot Krasojevic

Image Courtesy © Margot Krasojevic

  • Architects: Margot Krasojevic
  • Project: Himalayan Emergency Shelter, Artificial Snow Cave
  • Location: Himalayan, Nepal
  • Software used: Autodesk, Revit and Maya.

Read the rest of Himalayan Emergency Shelter, Artificial Snow Cave in Nepal by Margot Krasojevic

Villa in Almaty, Kazakhstan by A.Masow Architects

 
May 21st, 2015 by Sumit Singhal

Article source: A.Masow Architects

Villa with modern and volumetric design located in Almaty, Kazakhstan. This is a modern Villa with features seductive modern lines, with a beautiful lake view and a lounge area, this house is ideal for a young couple with two children. Clever design with two floor, ensures that the villa offers a variety of distinct areas, terrace with lounge area and dining area, garden and living room – that also connect to each other. The upper level is dedicated to the bedrooms while the main level accommodates the living rooms. By placement of large windows flooded of light and will look fresh each room. Villa create a perfect ambience for romantic evenings. Beautiful place with amazing view of mountains from one side and beautiful view to city.

Image Courtesy © A.Masow Architects

Image Courtesy © A.Masow Architects

  • Architects: A.Masow Architects
  • Project: Villa in Almaty
  • Location: Almaty, Kazakhstan
  • Design architect: Aibek Almassov
  • Type: Private House
  • Building area: 10,000 sqf / 380 sqm
  • Status: under construction

Read the rest of Villa in Almaty, Kazakhstan by A.Masow Architects

The Museum of Danish Resistance 1940-1945 in Copenhagen, Denmark by POLYFORM Architects

 
May 21st, 2015 by Sumit Singhal

Article source: POLYFORM Architects

Danish POLYFORM Architects and Dutch SeARCH Architects have created the proposal ”The Flyer” for one of the most talked about competitions in Denmark in recent years – The design of the new Museum of Danish Resistance 1940-1945.

The POLYFORM/SeARCH-project suggests that The Museum of Danish Resistance lies as an elegant featherweight flyer in the Churchill Park in Copenhagen.

Image Courtesy © POLYFORM Architects

Image Courtesy © POLYFORM Architects

  • Architects: POLYFORM Architects
  • Project: The Museum of Danish Resistance 1940-1945
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Client: Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme
  • When: 2015
  • Area: 1.963 square meters (netto)
  • Type: Competition
  • In collaboration with: SeARCH, Oluf Jørgensen Ingeniører A/S, Cenergia, Palle Roslyng-Jensen
  • Team: Thomas Kock, Jonas Sangberg, Bjarne Mastenbroek, Rie Davidsen, Johannes Grove og Andrea Verdecchia

Read the rest of The Museum of Danish Resistance 1940-1945 in Copenhagen, Denmark by POLYFORM Architects

Villa Nacka in Sweden by Gustav Appell Arkitektkontor

 
May 21st, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Gustav Appell Arkitektkontor

This private house is shaped as simple volumes contrasting the dramatic topography and the leafy greenery of the surroundings. The development restrictions of the site and the beautiful, tall oak trees did not allow for any standardized solutions. Instead the limitations became the starting point for the initial sketches. The result is a white L-shaped wooden house framing a secluded courtyard. The geometry of the house makes the most of the surrounding views, maximizes the development rights and creates a terrace high among the branches of the oak-trees.

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

  • Architects: Gustav Appell Arkitektkontor
  • Project: Villa Nacka
  • Location: Nacka, Sweden
  • Photography: Åke E:son Lindman
  • Construction year: 2009
  • Gross external area: 220 m²

Read the rest of Villa Nacka in Sweden by Gustav Appell Arkitektkontor

Pulp Pavilion in Indio, California by Ball-Nogues Studio

 
May 21st, 2015 by Sanjay Gangal

Article source: Ball-Nogues Studio

Pulp Pavilion represents the culmination of five years of experiments with material composites using reclaimed paper. The result was a gathering space` that was a respite from the sun and frenetic energy of the Coachella Valley Music and Arts Festival in the California desert. It was an ideal place to view performances on two stages.

Image Courtesy © Ball-Nogues Studio

Image Courtesy © Ball-Nogues Studio

  • Architects: Ball-Nogues Studio
  • Project: Pulp Pavilion
  • Location: Indio, California, US
  • Lead Artists and Principals in Charge: Benjamin Ball, Gaston Nogues
  • Project Manager: Rafael Sampaio Rocha
  • Ball-Nogues Project Team: Ricardo Garcia, John Guinn, Fernando Marroquin, Rafael Sampaio Rocha, Forster Rudolph, Corie Saxman, Nicole Semenova, Ethan Schwartz
  • Additional Ball-Nogues Support: Andrew Fastman, Michael Anthony Fontana, Cory Hill, James Jones, Mora Nabi, Jacob Patapoff, Allison Porterfield
  • Engineering Consultant: Nous Engineering, Omar Garza

Read the rest of Pulp Pavilion in Indio, California by Ball-Nogues Studio

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -Rail and Transit Video
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise