Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

CH House in Rishon LeZion, Isreael by Shachar- Rozenfeld architects

 
July 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Shachar- Rozenfeld architects

The house is built on a square lot, 600 square meters in diameter, designed in an “L” shape.

The two sides of the house contain the public functions, facing the yard and wrapped around the outdoor sitting area. The swimming pool is located at the back of the yard.

Image Courtesy © Shai Epstein

  • Architects: Shachar- Rozenfeld architects
  • Project: CH House 
  • Location: Rishon LeZion, Isreael 
  • Photography: Shai Epstein
  • Architect in Charge: Yael Shachar, Lior Rozenfeld
  • Construction: Orli Arama
  • Styling for photography: Maya Livnat Harush
  • Site area: 600m2
  • Total floor area: 500m2
  • Project Year: 2016

Read the rest of CH House in Rishon LeZion, Isreael by Shachar- Rozenfeld architects

House by the Forrest in Kladno, Czech Republic by kaa-studio

 
July 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: kaa-studio 

Circumstances

The task was to design an overall reconstruction of the suburban house in a retro style in Lány for weekend living.

The house is located at the outskirts of the village. The street consists of a row of family houses and the edge of the forest. The surrounding development is characterized by layering of various annexes and extensions to original houses. The designed house was preserved in almost original form and from this point of view it was exceptional.

Image Courtesy © Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNice

  • Architects: kaa-studio (Kamila Holubcová and Antonín Holubec)
  • Project: House by the Forrest
  • Location: Lesní 20, Lány, Kladno District, Czech Republic
  • Photography: Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNice
  • Area: Land 860m2, Ground coverage 100m2, Usable area 175m2
  • Project year: 2013 – 2015
  • Completion Year: 03/ 2016

Read the rest of House by the Forrest in Kladno, Czech Republic by kaa-studio

The War Memorial in New Delhi, India by Design Forum International

 
July 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Design Forum International 

The architectural construct of the national war memorial calls for the visual grandeur befitting a national monument and enmesh seamlessly with the magnificent India gate and the traditional Indian chattri. The visual grammar, vocabulary and material palette must be drawn entirely from lutyens’ architectural style; it should be likeAnother Avatar of the Lutyens’ Order’. Equally, the experience intends to invoke in the visitor, the spirit of patriotism, allowing him to pause by creating a controlled visual field and guiding him/her to slowly transition towards a silent, solemn experience of respect and gratitude towards the brave soldiers who put ‘the nation before self’.

Image Courtesy © Design Forum International

Read the rest of The War Memorial in New Delhi, India by Design Forum International

Viking seaside summer cabin in Normandy, France by Freaks architecture

 
July 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Freaks architecture

The project is located on the west coast of France, in the Cotentin region, where came waves of vikings from the 9th century.

FREAKS has been commissioned to refurbish a preexisting concrete fishing shack built in the 50’s on a rock, on the beach, facing the sea. Its dimensions and ratio are exactly the same as Henry David Thoreau’s log cabin in Walden, 3 meters per 4, 12m2.

Image Courtesy © Jules Couartou

  • Architects: Freaks architecture
  • Project: Viking seaside summer cabin
  • Location: Fermanville, Normandy, France
  • Photography: Jules Couartou

Read the rest of Viking seaside summer cabin in Normandy, France by Freaks architecture

OU ALLIN clothing in Shenzhen, China by Shenzhen Bernard Space Design

 
July 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Shenzhen Bernard Space Design 

Traditional expressions of eastern Zen are diversified. However, what we want to express is not the language deliberately posted with such labels but a kind of quiet expression that attaches importance to meaning instead of form. The project covers a showroom of 100 square meters and an office space of 700 square meters. Gene core of the major brand QUALLIN in the showroom is also created by us–trace to its source, and return to simplicity.

Image Courtesy © Zhang Zhiwen

  • Architects: Shenzhen Bernard Space Design
  • Project: OU ALLIN clothing
  • Location: Shenzhen, China
  • Photography: Zhang Zhiwen 
  • Chief designer: Zhang Zhiwen
  • Design team: Zhu Liangwen, Yang Weiyu, Sheng Pingfeng
  • Decoration designer: Zhang Zhiwen
  • Main materials: rusty iron plate, cement texture, artistic solid wood board, iron pipe, perforated iron plate
  • Area: 800㎡
  • Completion time: 2017,05

Read the rest of OU ALLIN clothing in Shenzhen, China by Shenzhen Bernard Space Design

Gray Box in Shantou, China by AD ARCHITECTURE

 
July 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: AD ARCHITECTURE 

When it comes to the rural self-built housing, the stereotype image is a countrified house made of multi-storey grids without any sense of design, although it costs a lot on decoration, where a lot of space is wasted.

Image Courtesy © Ouyang Yun

  • Architects: AD ARCHITECTURE
  • Project: Gray Box
  • Location: Shantou, China
  • Photography: Ouyang Yun
  • Project team: Ji Jianan, Zhou Qian, Wu Fenda
  • Chief designer: Xie Peihe
  • Main materials: wood finishes, tiles, gray glass, stone, matte white paint
  • Building area: 250 ㎡
  • Completion time: 2017

Read the rest of Gray Box in Shantou, China by AD ARCHITECTURE

A breathing cake shop — MarierWagashi in Shenzhen, China by BloomDesign

 
July 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: BloomDesign 

“Only by planting the roots of design into the earth can we harvest its towering trees.”

— Yu Ping, Chinese designer

Marier in Japanese means intimacy or intimate connection between people. MarierWagashi locates its first heritage shop in Shangmeilin, Shenzhen, more precisely, the ground floor of an old building in an old community, with an air of detachment from the urban hustle.

Image Courtesy © Nie Xiaocong

  • Architects: BloomDesign
  • Project: A breathing cake shop — MarierWagashi
  • Location: Shenzhen, China
  • Photography: Nie Xiaocong
  • Creative director: Li Baolong, Chen Xiaohu
  • Project team: Qiu Wendi, Zhang Renqiang
  • Lighting design: Ding Jie
  • Construction company: HeiZhuangXiu

Read the rest of A breathing cake shop — MarierWagashi in Shenzhen, China by BloomDesign

Sticks & Stones House in New South Wales, Australia by Luigi Rosselli Architects

 
July 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Luigi Rosselli Architects 

Hunters Hill is an attractive, historic peninsula that lies between the Parramatta and Lane Cove rivers on the north shore of Sydney Harbour.  The suburb, a precursor to the Garden City movement, was subdivided in the 19th century with sandstone mansions and Victorian timber cottages sitting side by side, with large gardens and private parks containing centuries old trees.

Image Courtesy © Edward Birch

Read the rest of Sticks & Stones House in New South Wales, Australia by Luigi Rosselli Architects

Design Centre Figueras International Seating in Barcelona, Spain by Miriam Castells Studio

 
July 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Miriam Castells Studio

Barcelona (Spain) June 2017.-Figueras International Seating, the company specializing in the design and manufacturing of high-end fixed seating and movable seating solutions for public spaces, inaugurated a new Design Centre designed by Miriam Castells Studio. The company wanted to update the facility at the core of all new product design and development, this coinciding in time with a renewal process of its corporate image.

Image Courtesy © JOSÉ HEVIA

  • Architects: Miriam Castells Studio (Joaquim Rigau, Núria Moliner, Riaz Forghani)
  • Project: Design Centre Figueras International Seating
  • Location: Lliçà d’Amunt, Barcelona, Spain
  • Photography: JOSÉ HEVIA
  • Client: Figueras International Seating
  • Interior Design: Miriam Castells
  • Structure: CONSTRUCCIONES METÁLICAS AGOR S.L.
  • Engineering: URBANS TBA
  • Lighting Design: MIRIAM CASTELLS STUDIO
  • Graphic Design: RUBIO ARAUNA STUDIO, GRAPHIC DESIGN
  • Surface area:

    • 260m2 Ground Floor
    • 110m2 First Floor
    • 370m2 Total
  • Year Of Construction: 2016

Read the rest of Design Centre Figueras International Seating in Barcelona, Spain by Miriam Castells Studio

Casa forment in Valencia, Spain by Mano De Santo

 
July 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Mano De Santo

The projected building is the result of a double intervention in the existing building, expanding the room with the addition of a large porch to south and an inner, facades and roofrenovation.The solution adopted takes into account on the one hand customer requirements, both functional and aesthetic needs, as the construction features of the existing building and its location.

Image Courtesy © Diego Opazo

Read the rest of Casa forment in Valencia, Spain by Mano De Santo

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy