Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Small Barber Shop in Córdoba, Argentina by Carol Burton

 
January 12th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Carol Burton 

The project is located in a historic area of Cordoba city. The customer asked us for a novel design in keeping with the traditional style of this area. The premises are a traditional mansion that has been remodeled as a mall. The store was meant to reflect the latest trends, providing a contemporary setting inviting relaxation, with adjustable furniture arrangements and a cozy atmosphere, all done within the limitations of a low budget and other constraints.

Image Courtesy © Gonzalo Viramonte

  • Architects: Carol Burton
  • Project: Small Barber Shop
  • Location: Córdoba, Argentina
  • Photography: Gonzalo Viramonte
  • Builded surface: (m2) 43
  • Year: 2017

Read the rest of Small Barber Shop in Córdoba, Argentina by Carol Burton

The new IDF Habitat Headquarters in Métropole du Grand Paris, France by Piuarch and Stefano Sbarbati

 
January 12th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Piuarch and Stefano Sbarbati

Extreme organizational flexibility, attention to environmental quality and an accurate interpretation of the setting: these were the requirements for the headquarters of IDF Habitat, the French company in charge of the development of social housing operations. In March 2017 IDF Habitat proudly announced its new address, 15 km from the heart of Paris. Designed by Piuarch, Stefano Sbarbati and Incet Ingénierie, the winners of a competition held in 2013, the Champigny-sur-Marne headquarters were inspired by the desire to create an efficient, functional complex, and above all one that stands as an indispensable element in the area’s transformation process. The building is in fact part of the so-called “ZAC des Bords de Marne,” an ambitious redevelopment program aimed at defining a new social, cultural and productive sector connected with the city, interpreting expectations and generating a system with a strong identity.

Image Courtesy © Sergio Grazia

  • Architects: Piuarch and Stefano Sbarbati
  • Project: The new IDF Habitat Headquarters
  • Location: Métropole du Grand Paris, France
  • Photography: Sergio Grazia, Martin Argyroglo
  • Software used: Autodesk, Autocad, 3dS Max, Rhinoceros and Adobe CS
  • Client: IDF Habitat
  • Cost: 7.100.000 euro
  • Floor space: 3,000 sq.m.

Read the rest of The new IDF Habitat Headquarters in Métropole du Grand Paris, France by Piuarch and Stefano Sbarbati

Social Tailors in New York by SuperLimão Studio

 
January 12th, 2018 by Sanjay Gangal

Article source: SuperLimão Studio

Located at Itaim Bibi, in São Paulo, Social Tailors is an agency specializing in digital media. SuperLimão Studio was commissioned to propose a project for the company’s new headquarters that would transform the workspace into a place for sharing knowledge, whose main objective was to keep the team connected and integrated.

Image Courtesy © Maíra Acayaba

  • Architects: SuperLimão Studio
  • Project: Social Tailors
  • Location: New York, USA
  • Photography: Maíra Acayaba
  • Project Team: Lula Gouveia, Thiago Rodrigues, Antonio Carlos Figueira de Mello, Letícia Domingues
  • Year: 2016

Read the rest of Social Tailors in New York by SuperLimão Studio

National Museum In Szczecin – Dialogue Centre Przełomy, Poland by KWK Promes

 
January 12th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: KWK Promes

Before the WWII, Szczecin was a german city and location of our museum used to be a urban quarter. During the war, due to air raids, a quarter was destroyed. After war, Szczecin became a polish city, meanwhile an empty square accidentally appeared in place of a former quarter. In December ’70, there were bloody clashes against the militia with tragic results of 16 fatalities. Since those events, a square has became a symbol of the fight for freedom, which is commemorated by a monument over there. Thus, an idea of a museum of the latest history of Szczecin in that place came up. Philharmonic Hall, designed by Estudio Barozzi Veiga was meant to be built on the opposite side of the street. Even then, we concluded, that this new building would become the new icon of the city, so we decided to step aside to the second plan with our museum design.

Image Courtesy © KWK Promes

  • Architects: KWK Promes
  • Project: National Museum In Szczecin – Dialogue Centre Przełomy
  • Location: Szczecin, Poland
  • Photography: Jarosêaw SyrekJuliusz SokolowskiJakub Certowicz 
  • Collaboration: Architects Aleksandra Stolecka, Piotr Tokarski, Adam Radzimski, Joanna Biedna, Magdalena Adamczak
  • General Contractor: Skanska
  • Site Area: 9577 m2
  • Gross Covered Area: 1628 m2
  • Usable Floor area: 2117 m2
  • Exhibition Surface: 960 m2
  • Volume: 15 845 m3
  • Competition: 2009
  • Project Year: 2010-2011
  • Construction: Jan 2012- Feb 2016

Read the rest of National Museum In Szczecin – Dialogue Centre Przełomy, Poland by KWK Promes

Fitness club WORLD CLASS «Olympic» in Russia, Moscow by VOX Architects

 
January 12th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: VOX Architects

«World Class» – the Russian fitness clubs chain, absolute leader of the fitness industry in the “luxury” and “premium” segments. In 2016 the management of «World Class» announced a contest for the best concept of a new image of the whole chain of fitness clubs. VOX Architects won this competition and decided to create a unique modern space with an individual character for comfortable and effective sports.

Image Courtesy © Sergey Ananiev

  • Architects: VOX Architects
  • Project: Fitness club WORLD CLASS «Olympic»
  • Location: Russia, Moscow
  • Photography: Sergey Ananiev
  • Project team: Boris Voskoboynikov, Maria Akhremenkova, Anna Koskova, Andrey Koskov, Katerina Chernyshova, Evgeny Nezamaykin, Maxim Frolov, Anna Marchuk, Alina Epifanova
  • Total Area: 900 square meters
  • Year: 2017

Read the rest of Fitness club WORLD CLASS «Olympic» in Russia, Moscow by VOX Architects

The Waterdog in Sint-Truiden, Belgium by Klaarchitectuur

 
January 12th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Klaarchitectuur

Quality of life

‘The waterdog’ is a state-of-the-art workspace where working almost becomes a spiritual experience. No more dull and unimaginative offices; be inspired by a challenging working environment where past, present and future are inextricably linked. By stacking the different offices and spreading out the various departments across different floors, a constant sense of dynamism is created in the workspace.

Image Courtesy © Flos&Beeldpunt

  • Architects: Klaarchitectuur
  • Project: The Waterdog
  • Location: Sint-Truiden, Belgium
  • Photography: Flos&Beeldpunt, ToonGrobet

Read the rest of The Waterdog in Sint-Truiden, Belgium by Klaarchitectuur

Tosan-ri Guest house in Seogwipo, South Korea by guga Urban Architecture

 
January 12th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: guga Urban Architecture 

The site is located in Tosan-ri, an area in Jeju Island with a beautiful, natural and relaxing view of the ocean and Mount Hallasan. Facing the sea, the Tosan-ri house is perched on a slight slope resulting in two uneven ground levels, surrounded by low stonewalls and trees.

Image Courtesy © Yoon Joon-hwan

  • Architects: guga Urban Architecture
  • Project: Tosan-ri Guest house
  • Location: Seogwipo-si, Jeju-do, Korea
  • Photography: Yoon Joon-hwan
  • Lead Architect: Junggoo Cho
  • Design Team: Jiyoung Joe, Soomin Yang, Seongeun Gu
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 191.25m2
  • Completion Year: 2016

Read the rest of Tosan-ri Guest house in Seogwipo, South Korea by guga Urban Architecture

House Nm in Póvoa de Varzim, Portugal by PFS-arquitectura

 
January 12th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: PFS-arquitectura

The housing is located in the town of Povoa de Varzim, in the city center, with strong traits of fishing, considered one of the largest fishing colonies in the country and whose houses reflected for many years this condition: 8 meters wide houses, splited in two when the family increased number.

The client, a native of Povoa de Varzim, grew up in this house and moved to Lisbon for professional reasons. Currently divided between Lisbon – work, and Povoa de Varzim – rest. 

Image Courtesy © Pedro Fernandes Santos

  • Architects: PFS-arquitectura
  • Project: House Nm
  • Location: Rua Elias Garcia 131, Póvoa de Varzim, Portugal
  • Photography: Pedro Fernandes Santos 
  • Builder company: Dionisio Silva Andrade, one-man constructions
  • Ground area: 279 m2
  • Construction area: 174 m2
  • Finish constrution year: 2015
  • Project year: 2011

Read the rest of House Nm in Póvoa de Varzim, Portugal by PFS-arquitectura

The Beach House in Alicante, Spain by Laura Ortín Architecture

 
January 12th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Laura Ortín Architecture

New property on first floor.

Located in the Mediterranean coast, this property is the result of the family need to expand the holiday residence.

We are placed in a coastal town, once a fishermen’s village that, with the arrival of tourists, it has become a tourist destination where to spend one’s holidays.

Image Courtesy © David Frutos

  • Architects: Laura Ortín Architecture
  • Project: The Beach House
  • Location: La Torre de la Horadada, Alicante, Spain
  • Photography: David Frutos
  • Software used: Autocad
  • Area: 90m2
  • Project year: 2017

Read the rest of The Beach House in Alicante, Spain by Laura Ortín Architecture

Park ‘n’ Play in Copenhagen, Denmark by JAJA architects

 
January 11th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: JAJA architects

Park ‘n’ Play
+Parking houses should be an integral part of the city. But how can we challenge the monofunctional use of the conventional parking house? How do we create a functional parking structure, which is also an attractive public space? And how do we create a large parking house that respects the scale, history and future urban culture of the new development area Nordhavn in Copenhagen?

Image Courtesy © Rasmus Hjortshøj – COAST

  • Architects: JAJA architects
  • Project: Park ‘n’ Play
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Rasmus Hjortshøj – COAST
  • Client: Copenhagen City & Port Development
  • Collaboration: 5e byg, Søren Jensen Engineering, RAMA Studio, LOA, DGI
  • Service: Main consultant on architecture and landscape
  • Size: +2,400 m2 (roof) +4,800 m2 (façade), parking for 485 cars + 10 mc
  • Year: 2014 – 2016

Read the rest of Park ‘n’ Play in Copenhagen, Denmark by JAJA architects

Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise