Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Ecole de Riddes in Switzerland by R2A architectes

 
October 6th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: R2A architectes

This primary school is the first project of our young architecture office.

The square. Built as a very compact structure, the new primary school inserts itself into the village. Regarding its scale and position the building conveniently interacts with the existing school and the smaller village housing. The project offers a whole new public space that provides a renewed articulation between the school center and the village. Taking advantage of the two different levels between the schoolyard and the village square, the underground lobby connects the old school to the new one.

Image Courtesy © R2A architectes

  • Architects: R2A architectes
  • Project: Ecole de Riddes
  • Location: Riddes, Switzerland

Read the rest of Ecole de Riddes in Switzerland by R2A architectes

Chinese Pavilion at Venice Biennale in Italy by OMA

 
October 6th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: OMA 

Beijing Contemporary Art Foundation commissioned OMA to design the exhibition space of the Chinese Pavilion at the 56th International Art Exhibition, La Biennale di Venezia. Under the theme “Other Future”, the exhibition brings together artists Tan Dun, Lu Yang, Wu Wenguang/Caochangdi Work Station, Wen Hui/Living Dance Studio, and architect Liu Jiakun. OMA created an immersive experience, linking interior and exterior artwork and architecture together in a fluid environment.

Image Courtesy © Italo Rondinella

  • Architects: OMA
  • Project: Chinese Pavilion at Venice Biennale
  • Location: Venice, Italy

Read the rest of Chinese Pavilion at Venice Biennale in Italy by OMA

Omke Jan in Woudsend, The Netherlands by Eek en Dekkers (Piet Hein Eek Architecture)

 
October 6th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Eek en Dekkers (Piet Hein Eek Architecture)

In June 2014 we were asked to devise a plan for the renovation of a historic farmhouse (1904) in the Friesian town of Woudsend. The client wanted to turn it into a vibrant meeting place, in which the handicrafts and food from the surrounding area play a central role. The milk and meat come from the Friesian cow, the flour from the mill in the village, the wood from the adjacent mill and you can catch your own eel and smoke it in the smokehouse down the road.

Read the rest of Omke Jan in Woudsend, The Netherlands by Eek en Dekkers (Piet Hein Eek Architecture)

Semidetached house in Bulgaria, Balkans by Didproekt

 
October 6th, 2017 by Sumit Singhal

Article source:  Didproekt

The semidetached house is situated in Lozen village located near to Sofia, Bulgaria. Two-storied house. On the first story are situated: Living room, dining area and kitchen.

Second story: Master bedroom with bathroom, 2 bedrooms and bathroom. The structure is concrete.

Image Courtesy © Didproekt

  • Architects: Didproekt
  • Project: Semidetached house
  • Location: Lozen village, Bulgaria, Balkans
  • Design: Ivan Ivanov
  • Structure: Schteryou Komsalov
  • Installations: Stoyan Lalev, Emil Tzanov, Lyubomir Parpulov
  • Geodesy: Svetoslav Nakov

Read the rest of Semidetached house in Bulgaria, Balkans by Didproekt

Ronda House in Lima, Peru by Marina Vella Arquitectura

 
October 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Marina Vella Arquitectura

The Ronda House is built on a rectangular lot that measures 12 meters wide and 22 meters deep on a priviledged site, facing the Pacific Ocean, a lateral view of white sands and dunes and backed by a beautiful red hill, thus the name of the place: Cerro Colorado (Red Hill).

Image Courtesy © Gonzalo Cáceres Dancuart

  • Architects: Marina Vella Arquitectura
  • Project: Ronda House
  • Location: Condominio de Playa” Cerro Colorado”  Cañete / Lima
  • Photography: Gonzalo Cáceres Dancuart
  • Collaborators: Boris Pretell, Sergio Jimenez, Cristina Tullio
  • Construction: Nilthon Salas / Fernando Molina
  • Structural Engineer: Jorge Avendaño
  • Area: 362.40 m2
  • Year: 2016

Read the rest of Ronda House in Lima, Peru by Marina Vella Arquitectura

Yishun Nature Park in Singapore by ONG&ONG Pte Ltd

 
October 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: ONG&ONG Pte Ltd 

Completed in May 2015, Yishun Nature Park is a park created to provide neighbouring public housing developments with quality landscaping and greenery. A place for the community to learn about nature, the park was designed using the best principles of sustainability and eco-friendly practices.

Image Courtesy © Bai Jiwen

  • Architects: ONG&ONG Pte Ltd
  • Project: Yishun Nature Park
  • Location: Singapore
  • Photography: Bai Jiwen
  • Project director: Lena Quek
  • Site Area: 1.3 hectares
  • Completion date: May 2015

Read the rest of Yishun Nature Park in Singapore by ONG&ONG Pte Ltd

The Pedestrian Skywalk in Delhi, India by Chaukor Studio

 
October 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Chaukor Studio

The development of various public transport modes in the metropolitan city of Delhi like railway line, Delhi metro, bus stops and auto-rickshaw stands has increased the number of pedestrians on the roads. Due to no proper walking space for the pedestrians on most of the major road junctions in the city, the intersection of the vehicular traffic with the pedestrians causes a call for alarm towards the safety of the people.

Is there an eco-friendly approach to address this problem without further compromising the safety of pedestrians and also help in revitalizing the city?

Image Courtesy © Chaukor Studio

  • Architects: Chaukor Studio
  • Project: The Pedestrian Skywalk
  • Location: Delhi, India

Read the rest of The Pedestrian Skywalk in Delhi, India by Chaukor Studio

Hut in Tsujido, Japan by Naoi Architecture & Design Office

 
October 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Naoi Architecture & Design Office 

The site of this project was a vacant, untouched plot of land next to the existing suburban residence. Fortunately, the surrounding of the site is under the management of the city authority as a green space, and it will be kept as it is in the future–therefore the client hoped to maintain the feel of nature in their daily lives, while enjoying the time spending on gardening or having meals outside of the house. Then, we proposed a simple, hut-like residence corresponding to the scenery; from inside, the surrounding nature is to be enjoyed as a view; when staying outside, being the integral part of the nature is to be appreciated.

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

  • Architects: Naoi Architecture & Design Office
  • Project: Hut in Tsujido
  • Location: Tsujido, Japan
  • Photography: Hiroshi Ueda
  • Software used: Vectorworks
  • Structural Engineer: Nawaken gym
  • Building area: 245.41m2
  • Total Floor Area: 149.26m2
  • Design Period: 2013.11 – 2014.9
  • Construction Period: 2014.10- 2015.4
  • Date of Completion: 2015.4

Read the rest of Hut in Tsujido, Japan by Naoi Architecture & Design Office

Paris Apartment in France by Projeto Diego Revollo

 
October 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Projeto Diego Revollo 

Welcome to the three chic apartment designed by the architect Diego Revollo for a Brazilian couple in one of the most charming addresses in the French capital.

“A Life Project”. That’s how the couple defines the 100m2 dreamed pied-à-terre in Paris.

Image Courtesy © Projeto Diego Revollo

Read the rest of Paris Apartment in France by Projeto Diego Revollo

Ng Teng Fong General Hospital in Jurong, Singapore by HOK

 
October 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: HOK

Ng Teng Fong General Hospital (NTFGH) is Singapore’s first medical campus with an outpatient clinic, community hospital and acute care general hospital.

The team designed the campus as a prototype for the Singapore Ministry of Health’s effort to provide high-quality, affordable care to all.

The facility, which includes Jurong Community Hospital, provides seamless integration of care on a single site. Close management ensures integration at the hospitals’ infrastructure, administrative and clinical levels. The hospitals are designed to share service facilities such as digital imaging, pharmacy, catering, medical records, storage and training facilities.

Image Courtesy © CPG Consultants

  • Architects: HOK
  • Project: Ng Teng Fong General Hospital 
  • Location: Jurong, Singapore
  • Photography: CPG Consultants,  BJ Lee
  • Design Consultant and Medical Planning: HOK
  • Architect of Record: CPG Consultants Pte Ltd
  • Design Consultant: Studio 505 Melbourne
  • Owner: Singapore Ministry of Health
  • Size: 1.84 million sq. ft. / 171,300 sq. m.
  • Total building area: 1,862,368 (includes Ng Teng Fong General Hospital, Jurong Community Hospital, and Specialty Outpatient Clinic)
  • Completion date: October 2015

Read the rest of Ng Teng Fong General Hospital in Jurong, Singapore by HOK

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise