Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Corporativo en Reforma Diana in Mexico City by usoarquitectura

 
February 19th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: usoarquitectura

Open spaces are the main feature of this project located in Diana Reforma building to encourage communication and team work. In their previous location the areas were divided in too many spaces resulting in the lost of collaboration and synergies.

This architectural project was an interesting challenge because it was developed in two levels with narrow plants combined with large structural elements.

Image Courtesy © usoarquitectura

  • Architects: usoarquitectura
  • Project: Corporativo en Reforma Diana
  • Location: Mexico City

Read the rest of Corporativo en Reforma Diana in Mexico City by usoarquitectura

Departamento HG in Mexico city by Hansi Arquitectura

 
February 19th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Hansi Arquitectura

In the project for this two-level duplex apartment we wanted to make the most of every meter in order to have the most spaciousness and functionality. The program was the following: double height living/dining room, kitchen, and office / guest bedroom with bathroom on the first floor. In the second floor master Bedroom with integrated bathroom and dressing room and a second bedroom with bathroom and dressing room.

Image Courtesy © Hansi Arquitectura

Read the rest of Departamento HG in Mexico city by Hansi Arquitectura

RF III APARTMENT in Lisboa, Portugal by Joao Tiago Aguiar Arquitectos

 
February 19th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Joao Tiago Aguiar Arquitectos

Transformation of a 4 bedroom apartment into a 2 bedroom apartment, increasing this way its social areas .

The apartment was essentially developed along its length, structuring itself around a long corridor. However, thanks to two existing courtyards in the building it benefited from the entry of natural light in its inner part. The house was quite compartmentalized, and the rooms, with tiny areas, were mainly oriented to those courtyards. On the rear façade there used to be a very large and disqualified marquise devoted to storage and cleaning areas. It had only one complete bathroom.

Image Courtesy © FG+SG

  • Architects: Joao Tiago Aguiar Arquitectos
  • Project: RF III APARTMENT
  • Location: Lisboa, Portugal
  • Photography: FG+SG
  • Architecture Collaboration: Renata Vieira, Ana Caracol, Ruben Mateus
  • Builder: Oficina Dos Sonhos
  • Surface Area: 180m2
  • Built Area: 180m2
  • Project: 2014/2015

Read the rest of RF III APARTMENT in Lisboa, Portugal by Joao Tiago Aguiar Arquitectos

Summerhouse Western Zealand in Denmark by Rubow arkitekter

 
February 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Rubow arkitekter

In a glade, three volumes form the iconic silhouettes of pitched roof houses in a staggered composition disposed with regards to site orientation, beach protection line and with respect for the existing pine planta-tion.

Image Courtesy © Torben Eskerod

  • Architects: Rubow arkitekter
  • Project: Summerhouse Western Zealand
  • Location: Denmark
  • Photography: Torben Eskerod

Read the rest of Summerhouse Western Zealand in Denmark by Rubow arkitekter

Badalona Housing in Spain by MESURA + TOI T

 
February 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: MESURA

Housing Competition in Badalona, 2016.

In July 2016, two young architecture practises based in Barcelona, Mesura and TOI T, teamed up to participate in an invited competition for a housing development in Badalona. Organised by Emesa, a private real estate investor, the competition had two key objectives: design a 21st century housing project and promote emerging spanish architects.

Image Courtesy © MESURA + TOI T

  • Architects: MESURA + TOI T
  • Project: Badalona Housing
  • Location: Badalona, Spain
  • Client: EMESA
  • External Collaboration: TOI T, PLAY-TIME
  • Project date/ construction date: 2016
  • Awards: Badalona Housing EMESA Competition Finalist

Read the rest of Badalona Housing in Spain by MESURA + TOI T

Koban in Kumamoto, Japan by Klein Dytham architecture

 
February 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Klein Dytham architecture 

Klein Dytham architecture’s Koban forms part of the celebrated Kumamoto Artpolis Program. The program was established in the late 1980s by Morihiro Hosokawa, then Governor of Kumamoto Prefecture but later Japan’s Prime Minister, to increase the quality of public architecture in the region. Arata Isosaki was appointed the program’s commissioner, and he matched architects with projects for new public buildings, either by direct appointment or by arranging design competitions. The program provided the fairly remote region with world-class architecture, including masterworks by such giants of the Japanese scene as Tadao Ando, Toyo Ito, Kazuyo Sejima, and Kazuo Shinohara.

Image Courtesy © Koichi Torimura

  • Architects: Klein Dytham architecture (Astrid Klein, Mark Dytham, Yukinari Hisayama, Makiko Okano)
  • Project: Koban
  • Location: Kasuga Kumamoto-shi Kumamoto, Japan
  • Photography: Koichi Torimura
  • Client: Kumamoto Prefectural Police Headquarters
  • Structural Engineer: Structured environment ltd. (Alan Burden, Yutaka Kaneko)
  • M&E Engineer: Junji Tanaka M&E office (Junji Tanaka, Shigemori Matsumoto)
  • General Contractor: Oda Kensetsu, Kazuhiro Iwanaga
  • Structure: RC Structure
  • Total Floor Area: 143.62 M2
  • Design Period: Feb. 2010 – Sep. 2010
  • Construction Period: Nov. 2010 – Mar. 2011

Read the rest of Koban in Kumamoto, Japan by Klein Dytham architecture

Viljandi Festival Arena in Estonia by Kadarik Tüür Arhitektid OÜ

 
February 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Kadarik Tüür Arhitektid OÜ 

Festival arena design is derived from the aspirations of acoustically pure sound. The inner surface of the bandstand is articulated enough to eliminate the need for electronic amplification.  Taking account of the delicate location (site of the former manor park, Viljandi Town Heritage Conservation Area), the outbuilding is designed to fuse with the landscape. The true character of the Festival Grounds is revealed when an event is taking place. The singing people and the facility form a single entity that come together in song.

Image Courtesy © Tonu Tunnel

  • Architects: Kadarik Tüür Arhitektid OÜ
  • Project: Viljandi Festival Arena
  • Location: Viljandi, Estonia
  • Photography: P.Ulman, E. Riig and Tonu Tunnel
  • Client: Viljandi city
  • Structural design: IB Printsiip OÜ – Tõnu Peipman, Viljar Sepp
  • Gross useable floor space: 2000 m2
  • Lot size: 5439 m²
  • Start of work: 2012
  • Completion of work: 2013

Read the rest of Viljandi Festival Arena in Estonia by Kadarik Tüür Arhitektid OÜ

Tartu University Institute of Physics in Estonia by Kadarik Tüür Arhitektid OÜ

 
February 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Kadarik Tüür Arhitektid OÜ 

The building with its monotonous presentability and rationality fits well into the emerging university campus. South of the instutute there is a spacious sunny square. The building consists of four interconnected building blocks of varying heights (A-, B-, C- and D-block) that form a private courtyard. The building is finished with reinforced concrete that is treated with iron sylphate and Cor-Ten.

Image Courtesy © Kaido Haagen

  • Architects: Kadarik Tüür Arhitektid OÜ (Kadarik Tüür Arhitektid OÜ, Stuudio Tallinn Oü, Kadri Tamme Sisearhitektuur OÜ)
  • Project: Tartu University Institute of Physics
  • Location: Tartu, Estonia
  • Photography: Kaido Haagen and Tõnu Tunnel
  • Client: University of Tartu
  • Structural design: As Tari, Pikoprojekt Oü
  • Builder: Astlanda Ehitus OÜ
  • Gross useable floor space: 12 700 m²
  • Lot size: 197 971 m²
  • Start of work: 2009
  • Completion of work: 2014

Read the rest of Tartu University Institute of Physics in Estonia by Kadarik Tüür Arhitektid OÜ

Residential House Cologne Hahnwald in Köln, Germany by Corneille Uedingslohmann Architekten

 
February 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Corneille Uedingslohmann Architekten

The original planning brief foresaw an adaptation of the existing house, which was inhabited by the building owner at the time. The home owner’s driving aspiration for the project was the integration of a swimming pool with a visual relationship to the outside. After many design variations and the exhaustion of all building parameters it became clear this would not be feasible within the constraints of the old house. However the strong desire for a private swimming pool remained, leading the owner to the courageous decision to tear down the original house and build new in order to realize their ideas.

Image Courtesy © Michael Neuhaus

  • Architects: Corneille Uedingslohmann Architekten
  • Project: Residential House Cologne Hahnwald
  • Location: Köln, Germany
  • Photography: Michael Neuhaus
  • Software used: Bentley Microstation Connect, Adobe Photoshop CC, Ava Orca
  • Property size: 995 sqm
  • Living Area: 266 sqm
  • Other Area: 207 sqm
  • Completion: 2016

Read the rest of Residential House Cologne Hahnwald in Köln, Germany by Corneille Uedingslohmann Architekten

House in Sharon area, Israel by Dan and Hila Israelevitz Architects

 
February 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Dan and Hila Israelevitz Architects

Program: a couple + three grown-up children. The house is meant to serve three grown-up children in suites of their own and their parents. The basement includes a play/ leisure room, apartmental protected space and one of the children’s suites.

Ground floor: living room, kitchen, dining room, guest bathroom and a pantry. The main idea in the ground floor is the division of the space into two sections: one is the living room, and the second one, hidden, is the kitchen and dining table, which face the front house’s morning garden. The element that constitutes the division is a wooden cube that is detached from the lateral walls to allow for a passageway and disconnected from the structure’s ceiling. This cube includes the guest bathroom from one side, and a pantry from the other side, serving the kitchen. The detachment of the cube from the house ceiling constitutes a sense of flow and continuity in the space.

Image Courtesy © Oded Smadar

  • Architects: Dan and Hila Israelevitz Architects
  • Project: House in sharon area
  • Location: The Sharon area, Israel
  • Photography: Oded Smadar
  • Plot area: 500 sqm
  • Built area: 360 sqm

Read the rest of House in Sharon area, Israel by Dan and Hila Israelevitz Architects

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy