Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

AQUARIUM OFFICE COMPLEX in Gliwice, Poland by ZALEWSKI ARCHITECTURE GROUP

 
December 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: ZALEWSKI ARCHITECTURE GROUP

The project of revitalization of a villa, built in the 19th century. The concept involves adapting the existing facility to the office function, building a new pavilion acting as the customer service and redesigning the park surrounding the villa. Currently the first stage of the project is completed, involving a comprehensive modernization of the historical villa.

Arthur Neumann’s villa built in 1926 at Rybnicka 27 in Gliwice is the object of a revitalization project.

Image Courtesy © Tomasz Zakrzewski/Archifolio

Image Courtesy © Tomasz Zakrzewski/Archifolio

  • Architects: ZALEWSKI ARCHITECTURE GROUP (Krzysztof Zalewski, Adam Gil, Paweł Zalewski)
  • Project: AQUARIUM  OFFICE COMPLEX IN GLIWICE – NEUMANN VILLA REVITALISATION
  • Location: Gliwice, Poland
  • Photography: Tomasz Zakrzewski/Archifolio
  • Usable area: 1512,95 m2
  • Building area: 426,25m2
  • Plot area: 1,0776ha
  • Realization time: 2015

Read the rest of AQUARIUM OFFICE COMPLEX in Gliwice, Poland by ZALEWSKI ARCHITECTURE GROUP

PHILIPS | PH Coffee in Beijing, China by GB Space

 
December 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: GB Space 

In a context distinguished by Italian coffee, GB Space applies Italian renaissance elements to the space and incorporates modern materials and textures therein, perfectly combining with the modern times while keeping the romantic charm of Renaissance. 

From electronics to coffee, from tradition to technology, from west to east, as one of the largest electronic brands in the world, PHILIPS, through such a carrier as traditional Italian coffee, integrates its own technological advantages and cooperates with GB Space in building the first cross-industry intelligent coffee shop in China. The challenge of this project is how to enhance the public’s recognition on the new brand image through interior design.  

Image Courtesy © Zou Lei

Image Courtesy © Zou Lei

  • Architects: GB Space
  • Project: PHILIPS | PH Coffee
  • Location: Room B105, B1/F, Financial Street Mall, Beijing, China
  • Photography: Zou Lei
  • Video: PLAY Creator Showcase
  • Design Team: Gao Wenyu, Bai Yang
  • Project Manager: Sim Lihui
  • Main Materials: Metal, Concrete, Wood, Ceramic
  • Program: 170 sqm interior design
  • Year: 2016

Read the rest of PHILIPS | PH Coffee in Beijing, China by GB Space

Folkwang Library in Essen-Werden, Germany by Max Dudler Architekt

 
December 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Max Dudler Architekt

Folkwang University of the Arts is North Rhine Westphalia’s college of art and music. Its main campus is housed in the former Benedictine abbey of St. Ludgerus in Essen-Werden, situated in the southern Ruhr Valley. The small 8th century site was extended into a princely baroque residence in the 18th century, arranged around a magnificent courtyard (Cour d’honneur). The construction of the new library on the south side of the courtyard by the architect Max Dudler replaces a 19th century military hospital building demolished in 1969. In 2006 Max Dudler won the design competition organised by the Duisburg branch of the Building and Real Estate Management Authority, North Rhine Westphalia. The project was generously supported by the Alfried Krupp von Bohlen und Halbach Foundation.

Image Courtesy © Stefan Müller

Image Courtesy © Stefan Müller

  • Architects: Max Dudler Architekt
  • Project: Folkwang Library
  • Location: Klemensborn 39, 45239 Essen-Werden, Germany
  • Photography: Stefan Müller
  • Client: Duisburg branch of the Building and Real Estate Management Authority, North Rhine Westphalia Supported by the Alfried Krupp von Bohlen und Halbach Foundation
  • User: Folkwang University of the Arts
  • Project Manager: Alexander Bonte
  • General Contractor: Derichs u Konertz GmbH u Co KG, Krefeld
  • General Planners during the Construction Period: Nattler Architects
  • Structural Engineers: Leonhardt, Andrä und Partner – Beratende Ingenieure VBI, GmbH
  • Building Services: Winkels Behrens Pospich – Ingenieure für Haustechnik GmbH
  • Construction Physics / Acoustics: Müller-BBM GmbH
  • Building Volumes:
    • 982 m² usable floor area
    • 1707 m2 gross surface area
    • 5603 m3 gross building volume
  • Design and Construction Period:
    • Design commenced: 2006
    • Construction commenced: 2010
    • Construction completed: September 2012

Read the rest of Folkwang Library in Essen-Werden, Germany by Max Dudler Architekt

De Bank in Rotterdam, The Netherlands by KAAN Architecten

 
December 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: KAAN Architecten 

KAAN Architecten has moved to a new office, marking a page-turn for the expanding architectural practice. The new location is in the heart of Rotterdam, situated along the Maas river, just a few meters from the iconic Erasmus bridge and the firm’s awardwinning project Education Center at Erasmus Medical Center University. The project has transformed 1.400 sqm of the former premises of De Nederlandsche Bank into KAAN’s new open-space headquarters, which encompasses more than 80 workspaces.

Image Courtesy © Simone Bossi

Image Courtesy © Simone Bossi

  • Architects: KAAN Architecten (Kees Kaan, Vincent Panhuysen, Dikkie Scipio)
  • Project: De Bank
  • Location: Boompjes 255, Rotterdam, The Netherlands
  • Photography: Simone Bossi and Casper Rila
  • Software used: Autodesk AutoCAD, Adobe Suite and Rhinoceros
  • Project team: Beatrice Bagnara, Dennis Bruijn, Marten Dashorst, Luuk Dietz, Giuseppe Mazzaglia
  • Contractor: Pleijsier Bouw
  • Construction advisor: Pieters Bouwtechniek
  • Water + Electrical installations: Van Panhuis
  • GFA: 1.400 sqm
  • Design phase: February – March 2016
  • Construction phase: April – September 2016

Read the rest of De Bank in Rotterdam, The Netherlands by KAAN Architecten

Slab House in London, England by Bureau de Change Architects

 
December 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Bureau de Change Architects

The focal point of the project is a concrete waffle shaped roof, which sits aloft the new living area. Its pre-fabricated peaks and troughs create trenches for rooftop planting, softening the volume, establishing a connection with the leafy surroundings and creating pleasing views from the floors above. From the garden, the roof trenches are out of sight, giving the immediate effect of a simple concrete slab, which contrasts with the texture of the original building.

Rear view, Image Courtesy © Ben Blossom

Rear view, Image Courtesy © Ben Blossom

Read the rest of Slab House in London, England by Bureau de Change Architects

Architecture of the time in Faggeto Lario, Italy by Ceresa Architetto

 
December 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Ceresa Architetto

The ring out of this valley is not changed, it’s the same silent which someone heard long ago, long before your passing.

Nothing ever happens here. But if you have patience when you stopping, you can understand how the atmosphere you breathe in this place is ancient, it’s chimes in ethereal way. It’s the architecture who is talking about this.

You can see, towards valley, the bell tower and the historic tower and between them the castle walls. The space between them has something pleasantly melancholy.

Image Courtesy © Ceresa Architetto

Image Courtesy © Ceresa Architetto

  • Architects: Ceresa Architetto
  • Project: Architecture of the time
  • Location: Faggeto Lario, Italy

Read the rest of Architecture of the time in Faggeto Lario, Italy by Ceresa Architetto

Lobby Millenium in Prague, Czech Republic by Formafatal and Denisa Strmisková architect

 
December 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: BoysPlayNice

The space of a new reception and reception lobby Millennium spreads into an adjacent current shoe shop. Demolishing the wall between the two sections creates a space 100 m2, which became the subject of our proposal. It is the main entrance into the large portion of the building located between Masaryk Station and Marriott Hotel, which offers rental of office and retail space.

Image Courtesy © BoysPlayNice

Image Courtesy © BoysPlayNice

  • Architects: Formafatal and Denisa Strmisková architect
  • Project: Lobby Millenium
  • Location: V Celnici 10/1028 117 21 Praha 1, Prague, Czech Republic
  • Photography: BoysPlayNice
  • Investor: BH Centrum a.s. V Celnici 10/1028
  • Project: March – September 2015
  • Realization: December 2015 – March 2016

Read the rest of Lobby Millenium in Prague, Czech Republic by Formafatal and Denisa Strmisková architect

MU:M Office Building in Gyeonggi-do, Korea by Wise Architecture

 
December 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Wise Architecture 

Paju Book City District 2 is a great place where architects can experiment varied designs.

The District 1 in which numerous buildings come together and define spaces is created as a culture & arts complex for publishing/music industry whereas the District 2 is planned by solving various problems found in the District 1 and arranged to accommodate even more companies. And there, inspired by the atmosphere of this culture & amp; arts complex, many companies have built their own buildings displaying all sorts of unique characters.

Image Courtesy © kyung Roh

Image Courtesy © kyung Roh

  • Architects: Wise Architecture
  • Project: MU:M Office Building
  • Location: 627-2, Munbal-dong, Paju-si, Gyeonggi-do, Korea
  • Photography: kyung Roh
  • Client: MU:M ENGLISH
  • Structure: RC
  • Finish: Black Brick, White Clay Brick
  • Building scope: B1, 4F
  • Site Area: 990.8 M2
  • Site coverage area: 479.55 M2
  • Total floor area: 2,547.6 M2
  • Completion: 2015

Read the rest of MU:M Office Building in Gyeonggi-do, Korea by Wise Architecture

CONNECT ONE in Chuncheon-si, Korea by Kengo Kuma & Associates

 
December 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Kengo Kuma & Associates

Our aim was to create an open and liberated space for learning and communications by integrating the building and the hills around it.

The entire space spreads by forming terraces, which are connected with diagonal rooms for communication named “community voids”, which facilitate lively discussions among people who could take seats in the grand stairs and enjoy panoramic view of the nature.

Image Courtesy © Naver, PLUS 202 LEE JIN HA

Image Courtesy © Naver, PLUS 202 LEE JIN HA

  • Architects: Kengo Kuma & Associates
  • Project: CONNECT ONE
  • Location: Chuncheon-si, Korea
  • Photography: Naver, PLUS 202 LEE JIN HA
  • Client: Naver
  • Local Architect: dmppartners
  • Structural engineers: Oak Structural Design Office
  • Mechanical engineers: P.T.Morimura & Associates,LTD
  • Site area: Education: 12,614.00m2
  • Accommodation / Auditorium: 13,909.00m2
  • Building Area: Education: 5,862.53m2
  • Accommodation: 3,431.72m2
  • Auditorium: 2,458.41m2
  • floor area: Education – 16,899.04m2
  • Accommodation: 10,032.02m2
  • Auditorium: 7,861.68m2
  • Stories: Education building – 4 stories, 1 basement
  • Accommodation building: 5 stories, 1 basement
  • Auditorium building: 4 stories, 1 basement
  • Design period: 2010 May – 2012 October
  • Construction period: 2012 November – 2014 June

Read the rest of CONNECT ONE in Chuncheon-si, Korea by Kengo Kuma & Associates

Ruta 40 Tour Operator in Turin, Italy by IDEEA Interior Design & Architecture

 
December 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: IDEEA Interior Design & Architecture

Ruta 40 is a workspace characterised by a strong home-like feeling. The design meets the need for a space for informal interaction as well as a welcoming place to work. The office was created in a light-filled mansard, previously used as a residential flat. Every space has its own precise function. The living room became a comfortable lounge, the kitchen, which is hidden in the lounge, can host up to two work stations, the bathroom is like a tiny spa, with a bench for relaxing and enjoying the view laid out on the walls, and the two bedrooms were transformed into warm, welcoming offices.

Image Courtesy © IDEEA Interior Design & Architecture

Image Courtesy © IDEEA Interior Design & Architecture

Read the rest of Ruta 40 Tour Operator in Turin, Italy by IDEEA Interior Design & Architecture

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy