Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

CITY HALL FOR DENIZLI in Istanbul, Turkey by NÜVİST ARCHITECTURE & DESIGN

 
September 17th, 2013 by Sumit Singhal

Article source: NÜVİST ARCHITECTURE & DESIGN

Municipal corporation sare public-service utilities which meets the requirement for general public individual or common on the area of city surrounding. In this context, all global effects of technologies, changing for getting information in the modern world and also production and consumption need sare the symbols of contemporary figures on places fortoday’s world. So our major principle is to create a modern center space for relationship between public and municipal corporations.

Image Courtesy © NÜVİST ARCHITECTURE & DESIGN

  • Architects: NÜVİST ARCHITECTURE & DESIGN
  • Project: CITY HALL FOR DENIZLI
  • Location: Istanbul, Turkey
  • Year: 2009
  • For: Denizli Metropolitan Municipality
  • Site: 8945 m²
  • Building: 7000 m²
  • Software used: Autocad and 3ds Max

Shanghai’s first Film Museum in Xujiahui, China by COORDINATION ASIA

 
September 17th, 2013 by Sumit Singhal

Article source: COORDINATION ASIA

Unlike any other type of museum, a film museum connects to people’s personal lives and memories. Under the Art Direction of Tilman Thürmer, COORDINATION ASIA created a museum experience for the new Shanghai Film Museum that is driven by interaction and dialogue, and that allows visitors to be an active participant in the story of Shanghai Film.

Image Courtesy © Tilman Thürmer / COORDINATION ASIA Ltd.

  • Architects: COORDINATION ASIA
  • Project: Shanghai’s first Film Museum
  • Location: Xujiahui, China
  • Photography: Tilman Thürmer / COORDINATION ASIA Ltd.
  • Art Director and Lead Designer: Tilman Thürmer / COORDINATION ASIA Ltd.

The Cresta in La Jolla, California by Jonathan Segal FAIA

 
September 17th, 2013 by Sanjay Gangal

Article source: Jonathan Segal FAIA

The Cresta is a 5,300 sq foot single-family residence designed and constructed entirely out of cast in place concrete on a 5,000 sqft lot in the Lower Hermosa region of La Jolla, CA .The house’s three stories, one below and two above grade, are accented by floor to ceiling glass and large open expanses to the outdoors.

Image Courtesy © Matthew Segal

  • Architects: Jonathan Segal FAIA
  • Project: The Cresta
  • Location: La Jolla, California
  • Photography: Matthew Segal
  • Project Managers: Matthew Segal, Guillermo Tomaszewski
  • Engineer: DCI Engineers

Auckland University of Technology – Lecture Theatres and Conference Centre in New Zealand by RTA Studio

 
September 15th, 2013 by Sumit Singhal

Article source: RTA Studio 

The brief called for two lecture theatres, one larger (300) than the other (150), together with a larger multifunctional foyer/exhibition/function space. This lead to the conception of 2 respectively contrasting metaphysical conditions to generate architectural form:

  1. Landform
  2. Sky

Image Courtesy © Simon Devitt

Centennial Tree House in East Coast, Singapore by Wallflower Architecture + Design

 
September 15th, 2013 by Sumit Singhal

Article source: Wallflower Architecture + Design

The owner wanted external blank walls. Then talk continued to fixed screens. Centre courtyard for light and air. These summed up for them, the tangible facets of an ideal home, a protective enclosure of solitude.

Introversion has a negative connotation in a culture where being social and outgoing are prized above all else. But what is withdrawal to some is energizing for those who thrive on self-reflection and contemplation; life is found within.

Image Courtesy © Albert Lim

  • Architects: Wallflower Architecture + Design
  • Project: Centennial Tree House
  • Location: East Coast, Singapore
  • Photography: Albert Lim
  • Design Team: Robin Tan, Cecil Chee, Sean Zheng, Shirley Tan & Eileen Kok
  • Project Completion: End 2012
  • Site Area: 781 m2
  • GFA: 796 m2

St.Georges Place Canterbury by SureSet Permeable Paving

 
September 15th, 2013 by Sumit Singhal

Article source: SureSet Permeable Paving

Canterbury University had received funds to invest in a multi-million pound development of their student accommodation which was to be completed before September 2012. It was felt that new sophisticated campus was required for the modern day student with a superior level of comfort and design.

Image Courtesy © SureSet Permeable Paving

MEGAPHONE New Interactive Urban Installation in Montreal, Canada by Moment Factory

 
September 15th, 2013 by Sumit Singhal

Article source: Moment Factory

At a time when cities are looking for new ways to bring life to their streets and public spaces, the interactive Mégaphone installation invites Montrealers and visitors to gather downtown to explore the festive side of public speaking. Megaphone will occupy the Promenade des Artistes, in the heart of Quartier des Spectacles, from September 4 to November 4. Presented by the National Film Board of Canada and Quartier des Spectacles and created by Moment Factory.

Image Courtesy © Moment Factory

  • Architects: Moment Factory
  • Project: MEGAPHONE New Interactive Urban Installation
  • Location: Montreal, Canada
  • Producers: Hugues Sweeney (National Film Board of Canada) and Pascal Lefebvre (Quartier des spectacles)
  • Conception and Direction: Alexandre Lupien, Étienne Paquette
  • Production: Geneviève Forest, Marie-Ève Meilleur, Johanna Marsal
  • Artistic direction: Léa Behr
  • Stage design: Maryline Thibault
  • Interactive content: Pascal Michel, Sophie Midavaine, Arnaud Spulher, Jacob Dufossé, Marc-André Baril
  • Technology and Innovation: Vincent Pasquier, Guillaume Lévesque, Samir Ounnoughi, Marouane Sahbi, Dominic Audet
  • Sound editing: Cassidy Lerman
  • Voice recognition system designer: Computer Research Institute of Montreal (CRIM)

The Beautique Hotel Figueira in Lisbon, Portugal by Atelier Nini Andrade Silva

 
September 15th, 2013 by Sumit Singhal

Article source: Atelier Nini Andrade Silva

From the visual ergonomics until the metamorphosis and in between the history and flow of nature, Nini Andrade Silva drew the interior architecture project of the brand new Hotel in the heart of Lisbon – The Beautique Hotel Figueira -, located as suggested by the name, on the Figueira Plaza, in the historic centre of the Capital.

Image Courtesy © Atelier Nini Andrade Silva

  • Architects: Atelier Nini Andrade Silva
  • Project: The Beautique Hotel Figueira
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Photography: Júlio Castro, Rosie Baytung, Helder Santos
  • Project Duration: 9 months
  • Opening: March 2013
  • Rooms number: 50
  • Other: Restaurant, Spa, Gym

RAAS Jodhpur in India – The Lotus Praxis Initiative

 
September 15th, 2013 by Sumit Singhal

Article source: Studio Lotus

RAAS – Hand crafting a story for today

Set in the heart of the walled city of Jodhpur, Rajasthan, RAAS is a 1.5-acre property uniquely located at the base of the Mehrangarh Fort.

The brief was to create a luxury boutique hotel with 39 rooms in the context of the Old city quarter of Jodhpur. This has been translated into a project where there is a dialogue between the old and the new. Luxury was about being authentic both in terms materials and workmanship, and in providing visitors a tactile and sensual experience within the historical context of the old city of Jodhpur without aping the old.

Image Courtesy © André J. Fanthome, Rajen Nandwana

  • Architects: The Lotus Praxis Initiative
  • Project: RAAS Jodhpur
  • Location: India
  • Photography: André J. Fanthome, Rajen Nandwana
  • Longitude: 73.0300° E
  • Latitude: 26.2900° N
  • Start Date: July 2008
  • Date of Completion: October 2010
  • Project Size: 60,000  sq.ft
  • Clients– Nikhilendra Singh & Dhananjay Singh

EPR House by Luis Aldrete Arquitectos

 
September 15th, 2013 by Sumit Singhal

Article source: Luis Aldrete Arquitectos

The project responds to the morphology and topography of the field taking advantage the length of itself to place the house footprint and achieve more garden area and more cubic meters. So the exercise was to work the superposition of two volumes. The first is a steel basement that gives the impression of solidity and rootedness to the earth at the same time opens to the terrace and garden. The second is a box that has a finishing made from land and pigments to get a terracotta tone that breaks up to achieve the patios that seem to make incisions giving views and privacy inside.

Image Courtesy © Paco Pérez Arriaga

  • Architects: Luis Aldrete Arquitectos
  • Project: EPR House
  • Photography: Paco Pérez Arriaga
  • Project team: Luis Aldrete, Cynthia Mojica
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy