Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

House of Toilet in Ibukijima Island, Japan by Daigo Ishii + Future-scape Archtiects

 
January 14th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: Daigo Ishii + Future-scape Archtiects

In the traditional local house in Ibukijima Island, the toilet is mostly established in a small cottage separated from the main house. In Ibukijima Island, the toilet is a peripheral space that is repelled and excluded from the main house.

The relation between the main house and the separated cottage resembles the relation between the main land and isolated Ibukijima island or between a big city and a remote district somewhere. Now, Ibukijima island is only connected with liner from Kanonji city of the main land, and the small isolated island serves as the periphery of the main land and the country of Japan.

Image Courtesy © Daigo Ishii + Future-scape Architects, See the east side elevation with alley between the walls.

  • Architects: Daigo Ishii + Future-scape Archtiects
  • Project: House of Toilet
  • Location: Ibukijima Island, Japan
  • Client: Kanonji-city
  • Structural engineers: Takumi Design Office
  • Mechanical engineers: Akeno Mechanical Design Laboratory
  • Construction company: Ii Koumuten Construction Company
  • Function: public toilet
  • Site area: 50.91m2
  • Building area: 50.91m2
  • Floor area: 50.91m2
  • Completion date: July, 2013
  • Structure: wood
  • Software used: Vectorworks (CAD), Photoshop and Illustrator.

Exterior finish

  • Roof: fiber reinforced plastic waterproofing
  • Exterior wall: fiber reinforced plastic waterproofing
  • Wall of alley: transparent polycarbonate corrugated sheet t=0.7mm + structural plywood painted with wood paint with water resistance

Interior finish

  • Floor: reinforced concrete finished with trowel white gravel
  • Wall: structural plywood painted with wood paint with water resistance, calsium silicate plate painted with NAD acrylic resin coating
  • Ceiling: structural plywood painted with wood paint with water resistance, calsium silicate plate painted with NAD acrylic resin coating

Upper East Side Luxury Apartment in New York by Minimal USA

 
January 14th, 2014 by Sanjay Gangal

Article source: Minimal USA

Minimal USA has designed the kitchen, the master bathroom, the guest bathroom and the other secondary bath for a luxury apartment in the Upper East Side, New York.

Entering the apartment, the attention is caught by the open space between the two walls that surround the area of the kitchen, used as a bar that lets to glimpse the stylish kitchen.

Image Courtesy © Minimal USA

  • Architects: Minimal USA (Carlo Mascheroni)
  • Project: Upper East Side Luxury Apartment
  • Location: New York

Infant Educational Centre “La Viña” in CÚLLAR VEGA, SPAIN by gabriel verd arquitectos

 
January 14th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: gabriel verd arquitectos

Placed in the northern part of Cullar Vega’s city centre, the project articulates itself around the idea of creating a permeable building, in which the relationship between exterior and interior spaces is always protagonist. The general disposition is based on two differentiated and complementary axes. The transversal axis concentrates most of the public services and administrative areas. The longitudinal axis corresponds to the teaching activity, where classrooms are located.

Image Courtesy © Cosmin Dragomir

Chronology

  • Competition: 2007 January
  • End of work (2008-2009 realization): 2009 June

collaborators

  • Structures: Edartec Consultants
  • Technical Architect: Eduardo Vázquez
  • Mural:the child of picture
  • Promoter: ISE Andalucía, Infrastructure and Educational Services, Ministry of Education of the Andalusian
  • CONSTRUCTORA: Jubuconsa

AREA and COST

  • Del Solar Surface: 4032.00 sqm
  • Sup. Total Built: 1,619 sq ft
  • Building Cost: 1,983,255 Euros

House V2 in Dubrovnik, Lozica by 3LHD

 
January 14th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: 3LHD

House V2 is located in Dubrovnik, in the urbanized area of Lozice. In an attractive location close to the sea, which is determined by steep topography made up of retaining walls, terraces and staircases an existing unsuitable house was replaced by a new one. In keeping with a long tradition of Mediterranean transformation and cultivation of nature and overcoming of “doc” (the local term for a depression: a smaller arable land area), stone walls and altitude differences were used as the basis for laying new topographic layers in horizontal and vertical direction. .

Image Courtesy © Marko Ercegovic

  • Architects: 3LHD
  • Project: House V2
  • Location: Dubrovnik, Lozica
  • Photography: Marko Ercegovic
  • Status: under construction
  • Project start date: 01.01.2003
  • Construction end date: 06/2013
  • Competition prize: first
  • Site area (m2): 959
  • Size (m2): 399
  • Footprint (m2): 246
  • Project team: Sasa Begovic, Marko Dabrovic, Tatjana Grozdanic Begovic, Silvije Novak, Romana Ilic, Marin Mikelic, Ivana Dabrovic / Ecoing d.o.o., Kristina Vidic / Ecoing d.o.o.
  • Project team collaborators: Hrvoje Vidovic / 3LHD, Caroline O’ Leary / 3LHD
  • Supervision: Gark konzalting d.o.o.
  • Main contractor: Alfaplan građenje d.o.o.

Bezos Center for Innovation at the Museum of History & Industry (MOHAI) in Seattle, Washington by OLSON KUNDIG ARCHITECTS

 
January 14th, 2014 by Sanjay Gangal

Article source: OLSON KUNDIG ARCHITECTS

The Bezos Center for Innovation is a ground breaking exhibition dedicated to the theme of innovation, featuring multimedia, interactive and hands-on experiences as well as artifacts, images and oral histories that explore Seattle’s culture of innovation. Located within The Museum of History & Industry (MOHAI), the mission behind the Bezos Center is to educate visitors about Seattle’s creative history and ignite the innovator within. The 5,000 square foot exhibit is layered with rich narratives whose interactive nature facilitates discovery and enables visitors to become fully immersed in the creative process. The exhibition begins with the question, “What is innovation?


Image Courtesy © Lara Swimmer

  • Architects: OLSON KUNDIG ARCHITECTS
  • Project: Bezos Center for Innovation at the Museum of History & Industry (MOHAI)
  • Location: Seattle, Washington, U.S.A
  • Project Team: Alan Maskin, design lead; Stephen Yamada-Heidner, AIA, LEEDÒ  AP, managing principal; Marlene, Chen, AIA, LEEDÒ  AP, project manager
  • Exhibit Fabricator: Pacific Studio

EL FABULOSO in Bogotá, Colombia by MEMA Arquitectos

 
January 14th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: MEMA Arquitectos

Located in one of the busiest streets of the city of Bogotá, The Fabulous is a high end Bar / Restaurant with capacity for about 500 people. The space that is enveloped by a wood timbertissue is designed as an acoustic element for the place.

Image Courtesy © Mauricio Mendoza

  • Architects: MEMA Arquitectos
  • Project: EL FABULOSO
  • Location: Bogotá, Colombia
  • Photography: Mauricio Mendoza
  • Interior Design: MEMA Arquitectos + Collete Studio
  • Furniture Design: Colette Studio
  • Date: Octubre 2013
  • Size: 420 m2

Bernal Heights Remodel 2 in San Francisco’s by Sven Lavine Architecture

 
January 14th, 2014 by Sanjay Gangal

Article source: Sven Lavine Architecture

What seems like a pretty unassuming little bed/bath remodel located in San Francisco’s Bernal Heights was actually one of our tougher projects. The owners had a couple challenging goals:

The first one was to fit a legal bathroom into one side of their master bedroom, which is located in the vaulted roof of their Victorian without adding any dormers or expansions.

Image Courtesy © Sven Lavine Architecture

10 Hanover Street in London, UK by Squire and Partners

 
January 14th, 2014 by Sumit Singhal

Article source:  Squire and Partners

Squire and Partners has completed a slender apartment building on London’s Hanover Street, featuring full height bespoke perforated shutters. The building forms part of a mixed-use development which also provides a new office building and the Hus Gallery of contemporary art.

Image Courtesy © Squire and Partners

  • Architects: Squire and Partners
  • Project: 10 Hanover Street
  • Location: London, UK
  • Client: Morgan Capital Partnership
  • M&E: MTT
  • Structure: Waterman
  • Quantity Surveyor: WT Partnership
  • Contractor: MACE
  • External shutter manufacturer: Astec Projects
  • Show Apartment Interior: Jess Lavers

Occupational Activity Center INCE in Mengeš, Slovenia by JEREB IN BUDJA ARHITEKTI D.O.O.

 
January 14th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: JEREB IN BUDJA ARHITEKTI D.O.O.

The building of the Occupational Activity Center INCE Mengeš raises the question of placing modern-day architecture in the historical scenery of rural environment.
 The house located by the stream, on a distinctly elongated territory, is designed to follow village center typology and the organizational characteristics of old farm houses which are known for their separation of a public courtyard by the road and a backyard – a private garden by the stream, while focusing on the center’s specific program of institutional care and occupational therapy.

Image Courtesy © Blaž Budja

  • Architects: JEREB IN BUDJA ARHITEKTI D.O.O. ( Rok Jereb u.d.i.a., Blaž Budja u.d.i.a. )
  • Project: Occupational Activity Center INCE
  • Location: Mengeš, Slovenia
  • Photography: Blaž Budja
  • Use: institutional
  • Site Area: 3200 m2
  • Bldg. Area: 822m2
  • Gross Floor Area: 1898 m2
  • Bldg. Coverage Ratio: 29,8%
  • Gross Floor Ratio: 59,6%
  • Bldg. Scale: ground floor, first floor, technical floor (partial)
  • Structure: concrete
  • Max. Height: 12 m
  • Landscape Area: 2378 ㎡
  • Parking Lot: 17 cars
  • Exterior Finish: wood facade, sheet metal roof and facade
  • Project Team: Rok Jereb u.d.i.a., Blaž Budja u.d.i.a., Sara Zorzut u.d.i.a., Grega Smrekar, u.d.i.a., Nina Majoranc u.d.i.a., Tadeja Božičnik u.d.i.a.
  • Client: Ministry of Labour, Family and Social Affairs Republic of Slovenija
  • Complete Year: 2013

Sports Center Stopiče in Novo Mesto, Slovenia by Jereb in Budja arhitekti

 
January 14th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: Jereb in Budja arhitekti

Sports Center Stopiče is located in a small village near the town of Novo Mesto, which is the capital of Dolenjska region. This project offers a new answer to the question as to how a contemporary public infrastructure is placed into a typical Slovenian countryside. The building serves as a sports hall for the existing local primary school and also doubles as a community sports centre.

Image Courtesy © Blaž Budja

  • Architects: Jereb in Budja arhitekti
  • Project: Sports Center Stopiče
  • Location: Novo Mesto, Slovenia
  • Photography: Blaž Budja
  • Investor: Urban Municipality Novo mesto
  • Open competition: 2007
  • Project: 2008/09
  • Construction: 2010/11
  • Area: 2350 m2
  • Investment: 4.200.000 EUR
  • Completion date: 30 September 2011
  • Authors – architecture: Jereb in Budja arhitekti, Rok Jereb u.d.i.a., Blaž Budja u.d.i.a.
  • Authors – landscape design: Tomaž Stupar u.d.i.ka. Project team: Rok Jereb u.d.i.a., Blaž Budja u.d.i.a., Petra Cegnar u.d.i.a., Sara Zorzut u.d.i.a., Tadeja Božičnik u.d.i.a., Nina Majoranc abs. arh., Ana Križaj u.d.i.a

Read the rest of Sports Center Stopiče in Novo Mesto, Slovenia by Jereb in Budja arhitekti

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy