Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal is the President of IBSystems, the parent company of AECCafe.com, MCADCafe, EDACafe.Com, GISCafe.Com, and ShareCG.Com.

Glass Wall House in San Mateo, California by Klopf Architecture

 
November 24th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: Klopf Architecture 

Klopf Architecture, Arterra Landscape Architects and Henry Calvert of Calvert Ventures Designed and built a new warm, modern, Eichler-inspired, open, indoor-outdoor home on a deeper-than-usual San Mateo Highlands property where an original Eichler house had burned to the ground.

Image Courtesy © Mariko Reed

Image Courtesy © Mariko Reed

  • Architects: Klopf Architecture (John Klopf, AIA, Klara Kevane)
  • Project: Glass Wall House
  • Location: San Mateo, California, USA
  • Photography: Mariko Reed
  • Software used: ArchiCAD
  • Landscape Architect: Arterra Landscape Architects
  • Contractor: Henry Calvert of Calvert Ventures
  • Year completed: 2016

Read the rest of Glass Wall House in San Mateo, California by Klopf Architecture

Municipal Auditorium Of Lucena in Cordoba, Spain by MX_SI architectural studio

 
November 24th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: MX_SI architectural studio

The building project housing the Municipal Auditorium at Lucena recognizes the importance of the proximity to the river, the city’s exhibition centre and integration with the landscape as well as the extreme climatic conditions of the area.

The walk along the river provides a spatial sequence based on different gradients of open, semi-covered, covered and enclosed spaces. As a prelude, a large space or open forum is created for crowds to congregate at concerts and outdoor events.

Image Courtesy © Pedro Pegenaute

Image Courtesy © Pedro Pegenaute

  • Architects: MX_SI architectural studio (Mara Partida, Boris Bezan, Héctor Mendoza)
  • Project: Municipal Auditorium Of Lucena
  • Location: Cordoba, Spain
  • Photography: Pedro Pegenaute
  • Client: Lucena Town Hall
  • Collaborators: Elsa Bertrán, Filipe Fonseca, Oscar Espinosa, Olga Bombac
  • Structures: BOMAIMPASA
  • Fluids: JG Ingenieros
  • Acoustics: Arau Acústica
  • Stagecraft: Scenic Light
  • Original Budget: 12.000.000 €
  • Phase 1 Budget: 4.125.000 €
  • Total Surface: 6.700 M2
  • Phase 1 Surface: 4.500 M2
  • Dates: 2012 – 2015

Read the rest of Municipal Auditorium Of Lucena in Cordoba, Spain by MX_SI architectural studio

Mont-Àgora in Barcelona, Spain by Pere Puig arquitecte, SLP

 
November 24th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Pere Puig arquitecte, SLP

Santa Margarida de Montbui was a small municipality that the great immigration wave of the nineteen fifties and sixties turned into a dormitory town on the industrial outskirts of Barcelona.

In recent decades it has gradually acquired the basic services that it severely lacked: urbanisation of streets, health care facilities, schools, etc. Still missing though is a cultural centre capable of housing a library, conference room, auditorium and classrooms. In some way, this building represents the end of a trajectory from slum to city.

Image Courtesy © Pere Puig arquitecte, SLP

Image Courtesy © Pere Puig arquitecte, SLP

  • Architects: Pere Puig arquitecte, SLP
  • Project: Mont-Àgora
  • Location: Catalonia promenade s/n, 08710 Santa Margarida de Montbui, Barcelona, Spain
  • Photography: Rafael Tirado, Diputació de Barcelona (Òscar Ferrer),  Marc Vila
  • Developer: Diputació de Barcelona  and Santa Margarida de Montbui city council
  • Building company: INBISA: 1st  2nd and  3rdstage SOGESA:  4th stage
  • Surveyor: Manel Marín
  • Collaborating  architects: Marta Lucas, Francesc Mestre, Natàlia Pastor, Rafael Bosch, Daniel Policani, Núria Sabaté, Marta Closa, Maria Garcia
  • Acoustic: Ivana Rossell
  • MEP: Raül Cristóbal (IMOGEP)
  • Structure: Agustí Obiol (BAC Engineering Consultancy Group)
  • Project managers in the representation of property:  Ània Pluma (architect), Àngel Balaguer,  (architect)
  • Year: 2008/2015

Read the rest of Mont-Àgora in Barcelona, Spain by Pere Puig arquitecte, SLP

Gemdale Changshou Road in Shanghai, China by Aedas

 
November 24th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Aedas

Designed by Andrew Bromberg at Aedas, Gemdale Changshou Road is located within the inner ring of Shanghai urban city, near the historic Changde Road with close proximity to two metro stations and a planned future green area in the residential zone on the south. The 45,000-square-metre project consists of an office tower and a retail podium. The project had an interesting challenge as a bridge between the low-rise, residential developments to the south and Changshou Road to the north.

Image Courtesy © Aedas

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Gemdale Changshou Road
  • Location: Shanghai, China
  • Client: Gemdale Properties and Investment Corporate Limited
  • Director: Andrew Bromberg at Aedas
  • Gross floor area: 63,595 square metres
  • Completion year: 2019

Read the rest of Gemdale Changshou Road in Shanghai, China by Aedas

Retoños House in Quito, Ecuador by ESEcolectivo

 
November 24th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: ESEcolectivo

The Retoños house belongs to a large extended family made up of several smaller families. The clients, Alvaro and María, wanted a house in which to bring together their 16 family members, including children and grandchildren. As a close-knit family, they get together very often. Until now, this took place in a small apartment in Quito, so they were looking for a quieter place far from the noise and drab environment of the city.

Image Courtesy © Lorena Darquea

Image Courtesy © Lorena Darquea

  • Architects: ESEcolectivo (José de la Torre, Belén Argudo, Pablo Silva y Santiago Granda)
  • Project: Retoños House
  • Location: La Armenia, Quito, Ecuador
  • Photography: Lorena Darquea
  • Client: Álvaro Granda
  • Contractor: ESEcolectivo Arquitectos, Erika Muñoz
  • Area: 180 sqm
  • Project Year: 2016

Read the rest of Retoños House in Quito, Ecuador by ESEcolectivo

Salcedo Social Center in Galicia, Spain by Santos y Mera Arquitectos S.L.P.

 
November 24th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Santos – Mera arquitectos

In a cluttered environment we propose a refuge, a wood in small forest cabin, a palisade that filters views but at the same time makes it very open, very permeable to the nearby environment and especially to the square and the adjacent green area a haven. The interior volume is modeled generating small courtyards, transitional spaces where shown the interior wood skin that only comes out in the big hole that crosses the fence to look out over the square giving continuity to the large multipurpose space, allowing incorporate outer space for outdoor activities. One of the courtyards, become larger and more permeable, and it serves like a space for access to the building “patín” mode of traditional houses in the area. The simplicity of volume, color and texture must be enough to convert the center into a small local and an urban reference, giving a friendly and easily recognizable image.

Image Courtesy © Santos-Díez / BIS Images

Image Courtesy © Santos-Díez / BIS Images

  • Architects: Santos y Mera Arquitectos S.L.P. (Jose Jorge Santos Ogando – Jose Carlos Mera Rodríguez)
  • Project: Salcedo Social Center
  • Location: Pontevedra, Galicia, Spain 42°24’36.68\”N – 8°38’53.25\”W
  • Photography: Santos-Díez / BIS Images
  • Developer: City of Pontevedra
  • Dates: December 2013 – October 2015
  • Budget: 708.455 €
  • Area: 605 m2

Read the rest of Salcedo Social Center in Galicia, Spain by Santos y Mera Arquitectos S.L.P.

Seascape in Sagaponack, New York by Stelle Lomont Rouhani Architects

 
November 24th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: Stelle Lomont Rouhani Architects

Located in an environmentally sensitive area, this house was built to replace an existing non-conforming structure occupying the same footprint. A pool house and pool were added to the adjoining and eventually merged lot. Staying sensitive to the areas vegetation and proximity to water, the two structures speak to each other across elevated decks and living areas. They are built on piles with breakaway walls that allow for flooding to come through as needed, while leaving the structures intact. Acknowledging the wear and tear of the seaside setting led to the use of teak siding, decking, and window and door frames. The teak is intentionally left to weather naturally to allow the buildings to grey out and recede into the setting over time. The house was designed for an active family who likes to entertain. The living area on the main floor easily opens up to the water facing deck, allowing for indoor outdoor living. A private guest suite is accessed off the family room on this level, while family rooms take in the breathtaking views on the upper floor. Here too, everyone shares access to decks and views, with the master suite in the most prominent location. The family loves water sports. The lower level otherwise uninhabitable, becomes a storage area for canoes and kayaks. The lower level of the pool house provides ample storage for sea vehicles as well. Special consideration is taken into account for the passage of the sun, providing overhangs to cut out the summer rays. Shading elements throughout prevent unwanted heat gain, while operable fenestration allows for cross breezes and natural cooling. Landscaping here is minimal, with no added fill, which may disturb the natural setting.

Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

Read the rest of Seascape in Sagaponack, New York by Stelle Lomont Rouhani Architects

The Paddington Integrated Project (PIP) in London, United Kingdom by Weston Williamson + Partners

 
November 24th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: v2com

October in New York, the London-based architects Weston Williamson were announced winners in the annual AAP American Architecture Prize.

The Paddington Integrated Project (PIP) won silver in the architectural transport design category at the AAP, which honours exceptional international designs across three disciplines: architectural design, interior design, and landscape architecture.

PIP is a multiple award-winning project initiated by the design work WW+P carried out on the Paddington Crossrail station. Crossrail, the delivery body of the new London Underground line (Elizabeth line) is to date, the largest, most ambitious transport infrastructure project in Europe..

Paddington Integrated Project 1, Image Courtesy © Nick Guttridge

Paddington Integrated Project 1, Image Courtesy © Nick Guttridge

  • Architects: Weston Williamson + Partners
  • Project: The Paddington Integrated Project (PIP)
  • Location: London, United Kingdom
  • Photography: Nick Guttridge

Read the rest of The Paddington Integrated Project (PIP) in London, United Kingdom by Weston Williamson + Partners

BE36 in Beverly Hills, California by Arshia Architects, ltd

 
November 24th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: v2com

Arshia Architects, ltd was selected as a winner by the Los Angeles Business Council at their 45th Annual design award for setting new standards for design excellence, innovation and sustainability, and demonstrate the potential of combining beautiful architecture with environmental and health best practices.

WAITING AREA, Image Courtesy ©  PAUL VU

WAITING AREA, Image Courtesy © PAUL VU

  • Architects: Arshia Architects, ltd
  • Project: BE36
  • Location: Beverly Hills, California, USA
  • Photography: PAUL VU
  • Software used: Rhino and Revit

Read the rest of BE36 in Beverly Hills, California by Arshia Architects, ltd

Buena Vista in Queensland, Australia by Shaun Lockyer Architects

 
November 24th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Shaun Lockyer Architects

Buena Vista challenges the idea of what a house looks like in a contemporary Brisbane suburb. The architectural idea centres around a brick and sheet metal industrial aesthetic that simultaneously references and subverts the local vernacular. The house embraces the courtyard plan which affords the occupants city views whilst allowing an intimate and private lifestyle.

Image Courtesy © SB Photo

Image Courtesy © SB Photo

  • Architects: Shaun Lockyer Architects
  • Project: Buena Vista
  • Location: Brisbane, Queensland, Australia
  • Photography: SB Photo

Read the rest of Buena Vista in Queensland, Australia by Shaun Lockyer Architects

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy