Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

FGV house in Catania, Italy by Tuttiarchitetti

 
February 16th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Tuttiarchitetti 

From 1 room of 48 sqm to 4 rooms of 16 sqm: increase of surfaces, multiplication of space. Two overturned and turned 90 ° turnstiles – in birch plywood panels – operate this magic, also providing the “disappearance” of the metal loft, heavy burden of the previous real estate RE-structuring, and returning “air” to the compartment. The space is so circular: from the living room, to the kitchen, to the study, to the upper bedroom: that from the living room, on the study, connected to the kitchen by a yellow monochrome staircase “dug out” in the birch portals; as well as the front desk counter.

Image Courtesy © Tuttiarchitetti

  • Architects: Tuttiarchitetti
  • Project: FGV house
  • Location: Catania, Italy
  • Software used: Autocad, ArchiCAD, Graphisoft, Cine Render, MAXON

Read the rest of FGV house in Catania, Italy by Tuttiarchitetti

Casa Sophie in Barcelona, Spain by A53 | architecture + interior design |

 
February 16th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: A53 | architecture + interior design |

Casa Sophie Apartment Refurbishment in Gràcia, Barcelona”

The project consists of the complete refurbishment of a 160m2 apartment, in one of the most important axis of the city. The geometry of its original plan layout corresponds to the building typology with load-bearing walls parallel to the facade and the rooms positioned to each side of a long corridor. The owners were attracted by the traditional typology of the flat and its exceptional illumination by the three patios. It had not undergone any fundamental change during its 100-year life.

Image Courtesy © Alex Álvarez

Read the rest of Casa Sophie in Barcelona, Spain by A53 | architecture + interior design |

Art and Light Apartment in New York by Andrew Mikhael Architect

 
February 16th, 2018 by Sanjay Gangal

Article source: Andrew Mikhael Architect 

Imagined as a gallery for the client’s artwork and lifestyle – colorful and social.

The apartment, in a building that was originally a factory, looked like a regular old rental when we started: home depot finishes, awkward walls, a tiny master bath and a powder room. My clients brightened it up with their colorful art collection, and I wanted to design a home for them that would inspire and freshen their palate and complement the artwork for their frequent home parties.

Living-Room, Image Courtesy © Brad Dickson

  • Architects: Andrew Mikhael Architect
  • Project: Art and Light Apartment
  • Location: New York, USA
  • Photography: Brad Dickson
  • Software used: Autocad and Rhino
  • Contractor: King Rose and Associates
  • Size: 920 square feet

Read the rest of Art and Light Apartment in New York by Andrew Mikhael Architect

Pool Yard House in Panchkula, India by Studio Ardete

 
February 16th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Studio Ardete

Located on a busy sectoral road of the city of Panchkula, the Pool House was designed for an elderly couple and their visiting family and friends. The design brief was to visualize a house exuding comfort, designed for relaxation and leisure.

The concept was to place emphasis on the courtyard and pool areas, with these acting as the focal point of the space.

The facade has been designed in two individual masses.

Image Courtesy © Purnesh Dev Nikhanj

  • Architects: Studio Ardete
  • Project: Pool Yard House
  • Location: Sec – 7, Panchkula (Haryana), India
  • Photography: Purnesh Dev Nikhanj
  • Principal Architect: Ar Badrinath Kaleru
  • Built Up Area: 496SQMT
  • Completed: 2017

Read the rest of Pool Yard House in Panchkula, India by Studio Ardete

Hygiene Station for Cattlefield Village School in Lincang, China by DOMAT Limited

 
February 15th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: DOMAT Limited

Cattlefield Village Primary School is in a mountainous region of western Yunnan Province, China. The original school was built in 2010, in partnership with charity foundation, NGO’s and local government. It serves students from seven local villages, with the furthest village a 90 minute walk from the site.

Image Courtesy © DOMAT Limited

  • Architects: DOMAT Limited
  • Project: Hygiene Station for Cattlefield Village School
  • Location: Cattlefield Village, Banka Town, Yongde, Lincang, Yunnan, China
  • Team: Maggie Ma, Mark Kingsley, Tanya Tsui, Adeline Chan, Juliette Song
  • Donor: KPMG Foundation
  • Supporting Donor: Yongde County Education Bureau
  • Local Design Institute: Kunming Zhuozhu Architecture Design Co. Ltd.
  • Contractor: Yunnan Yong Xin Construction Company Limited
  • Projected Cost: RMB 606,000 (including building, site formation, site landscape, 2 rubbish collection points, interior furniture and solar water heating system)
  • Area: 178sqm
  • Site Area: 308 sqm
  • Project Date: Completed on April 2017

Read the rest of Hygiene Station for Cattlefield Village School in Lincang, China by DOMAT Limited

Kendall Square Research Laboratory in Cambridge, Massachusetts by CO Architects

 
February 15th, 2018 by Sanjay Gangal

Article source: CO Architects

To ensure design excellence, Lyme Properties—original developer, which then sold to BioMed Realty—sponsored an invited, international design competition for the 1.3-million-square-foot Kendall Square mixed-use project in Cambridge, MA. The objective was to create a cluster of high-caliber laboratory buildings to position Kendall Square as a major research center strategically located in close proximity to MIT and Harvard. In addition to providing new laboratories, the developer wanted to animate the neighborhood street life by offering urban amenities including a hotel, housing, shops, restaurants, and open public space.

Image Courtesy © Roland Halbe

  • Architects: CO Architects
  • Project: Kendall Square Research Laboratory
  • Location: Cambridge, Massachusetts, USA
  • Photography: Roland Halbe

Read the rest of Kendall Square Research Laboratory in Cambridge, Massachusetts by CO Architects

Apartment with Partitions in São Paulo, Brazil by Casa100 Arquitetura

 
February 15th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Casa100 Arquitetura

The first request made by the resident of this apartment, was to have a minimalist environment, with references to Scandinavian architecture. She did not want many colors and not much information in the apartment. Architecture should speak for itself. The apartment originally had 2 bedrooms, and two bathrooms. With the changes made in the project, the master suite got bigger, and where the 2nd bedroom was, it turned into a large closet, which is a kind of entrance hall of the suite, and where the restroom is located. In the bathroom the idea was to join the 2 shower cabins turning into just one larger, for the suite, since the smaller one now turned into a restroom. The open kitchen to the living room has received a support counter which also serves as a dining space for 2 people. The air conditioning machine on the terrace was hidden by a perforated metal plate, and on it, the wooden shelf receives some plants for everyday uses. To maintain clarity throughout the apartment, and not visually diminish the room, the division between social and intimate wing was done with a dotted glass, allowing the good use of the natural light but also maintaining the privacy of the enclosed environment. The materials follow a more sober line, so we have plenty of white, wood in American oak leaves, and copper tubes that are shelf structures in the kitchen, living room and bedroom.

Image Courtesy © Casa100 Arquitetura

  • Architects: Casa100 Arquitetura
  • Project: Apartment with Partitions
  • Location: São Paulo, Brazil

Read the rest of Apartment with Partitions in São Paulo, Brazil by Casa100 Arquitetura

The new lunch room of \”Ex-GIL\” in Bolzano, Italy by ROLAND BALDI ARCHITEKT

 
February 15th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: ROLAND BALDI ARCHITEKT

The project is located within the headquarter of Eurac Research Center on Druso Avenue in Bozen, known as “ex-GIL”. The structure was designed by architects Mansutti and Miozzo, and was constructed in the years 1934 to 1936 in order to accommodate youth females enrolled in GIL (Gioventù Italiana del Littorio). Following the war, the building, renamed “Ex-GIL”, was used for different purposes, from supermarket to pornographic cinema, and was abandoned over time to a slow degradation. In 1995 an international architectural competition for the transformation of the ensemble into the new headquarters for Eurac Research was announced. The jury decided unanimously for the design of Graz-based architect Klaus Kada, who integrated the building which is under the protection of cultural assets with modern rational and transparent glass intersections.

foto: Oskar Da Riz

  • Architects: ROLAND BALDI ARCHITEKT
  • Project: The new lunch room of \”Ex-GIL\”
  • Location: Bolzano, Italy
  • Photography: Oskar Da Riz
  • Client: Eurac research
  • Architectural design: Roland Baldi architects with arch. Elena Casati
  • Acoustic: Arch. Christina Niederstätter
  • Structural engineering: Ing. Andreas Erlacher

Read the rest of The new lunch room of \”Ex-GIL\” in Bolzano, Italy by ROLAND BALDI ARCHITEKT

Bondy Pitch in France by laisné roussel

 
February 15th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: laisné roussel 

Supported by Nike, the renovation project for Kylian Mbappé’s first football pitch is the core of a widespread initiative engaging the local community in the outskirts of Paris.

A renewed public playing field is given back to the city as an energy container: an arena for self-expression by the means of genuine sport culture.

Led by Yard Agency, the project was designed by architecture office Laisné Roussel together and set designer Midori Hasuike.

Image Courtesy © laisné roussel

  • Architects: laisné roussel
  • Project: Bondy Pitch
  • Location: 3 Chemin du Petit Pont – Bondy (93), France
  • Team: Dimitri Roussel, Vânia Leandro, Etienne Gobin
  • Set Designer: Midori Hasuike

Read the rest of Bondy Pitch in France by laisné roussel

Art Museum Videbaek in Denmark by Henning Larsen Architects

 
February 15th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Henning Larsen Architects

The Arne Haugen Sørensen Museum is now officially open. An inviting pavilion in close connection to the surrounding nature. The building is an extension to Vestjyllands Kunstpavillon in Videbæk, Denmark.

A donation of 70 works of art from the Danish artist Arne Haugen Sørensen made it possible for Vestjyllands Kunstpavillon to expand the Kunstpavillon with further 400 m2 in connection to the existing pavillon. Having designed the first building, we re-established the collaboration with the museum and designed an extension that brings new life into the architecture while maintaining the original atmosphere and poetry.

It was a focal point in the design of the extension to continue the architectural vision from the first building to create a cohesion and one unity.

Image Courtesy © Henning Larsen/Kirstine Mengel

  • Architects: Henning Larsen Architects
  • Project: Art Museum Videbaek
  • Location: Videbaek, Denmark
  • Photography: Henning Larsen/Kirstine Mengel

Read the rest of Art Museum Videbaek in Denmark by Henning Larsen Architects

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise