Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

SM Town in Seoul, Korea by Yong Ju Lee, Steven Chang, Kyungsun Lee

 
August 9th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Yong Ju Lee

Since it is the first branch of SM Town and a flagship store, a future-oriented image was depicted on the facade. It is the first case where the patterns of the Celebrity Shop “SUM” are applied for the first time. A unique idea that can help raise awareness of the brand was needed. As such, many thoughts were given to the details and design, including the size of the pattern, the space in between, selection of material and the location of the artists’ names of SM on the facade.

Image Courtesy © Lee Namsun

Image Courtesy © Lee Namsun

  • Architects:  Yong Ju Lee, Steven Chang, Kyungsun Lee
  • Project: SM Town
  • Location: 513, Yeongdong-daero, Gangnam-gu, Seoul, Korea
  • Photography: Lee Namsun
  • Software used: Rhinoceros
  • Client: S.M. Entertainment
  • Project team: Jaewoo Lee, Ilhyun Hwang, Kijun Hahn
  • Exterior finish: Tempered Glass(Black, 10mm), Acrylic(White, 3mm), Acrylic(Mirror, 3mm), Black Hairline decorative stainless steel
  • Bldg. area: 2,583sqm
  • Gross floor area: 7,974sqm
  • Bldg. scale: B1, 6F
  • Max. height: 39m (Facade design application 17.4m)
  • Project year: 2015

Read the rest of SM Town in Seoul, Korea by Yong Ju Lee, Steven Chang, Kyungsun Lee

House ER in Goiás, Brazil by Estúdio MRGB

 
August 9th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Estúdio MRGB 

The house ER is situated 70km northwest of Brasília. It dates from 2008, at the time we were contacted to make a beautiful property in the country. The challenge that we accepted in a heartbeat. After eight years we received one unexpected news. We were informed that finally the house will be built. Obviously some modification were needed, but without prejudice to the original conception of the house. They actually contribute significantly to the design.

Image Courtesy © Hermes Romão and Igor Campos

Image Courtesy © Hermes Romão and Igor Campos

  • Architects: Estúdio MRGB
  • Project: House ER
  • Location: Padre Bernardo, Goiás, Brazil
  • Photography: Hermes Romão and Igor Campos
  • Software used: Autocad 2012, 3dsmax  2014, Photoshop CS6
  • Construction Company: Spasso Engenharia
  • Engineer in charge: Márcio Humberto
  • Aluminium Framework and wood Framework Company: Talentus esquadrias
  • Size: 250 m² | 2690,98 sq. Ft.
  • Year: 2015-2016
  • Status: Built

Read the rest of House ER in Goiás, Brazil by Estúdio MRGB

KMYF in Bangalore, India by Cadence Architects

 
August 9th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Cadence Architects

The site for the project measured 60×40. The requirement was to build a 30 bed dialysis center. The unique feature of the site was that it was adjacent to an ancient South Indian Temple which was revered by the neighborhood for both its architectural presence and religious value. The context in that sense was atypical of a generic urban setting. The position that we took was to make a sensitive intervention into the context, we looked at the building as a backdrop to the existing scenario with the temple as the main protagonist.

Image Courtesy © Sergio Ghetti & Cadence

Image Courtesy © Sergio Ghetti & Cadence

  • Architects: Cadence Architects
  • Project: KMYF
  • Location: Bangalore, India
  • Photography: Sergio Ghetti & Cadence
  • Built Up Area: 9700 Sq.Feet
  • Site Area: 2400 Sq.Feet
  • Project Completion: 2015

Read the rest of KMYF in Bangalore, India by Cadence Architects

Schwarzwaldblock in Mannheim, Germany by STEFAN FORSTER ARCHITEKTEN

 
August 9th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: STEFAN FORSTER ARCHITEKTEN

Due to irreparable damage, the existing buildings in this block had to be demolished. This was done in stages and construction work on the new residential buildings proceeded in four phases. Careful management of the construction project enabled the residents to remain in the development. The new apartments are well equipped and barrier-free in design; on the ground floor the apartments have a garden, on the main floors, broad balconies and on the top floors, generous roof terraces. This development reinstates the closed city-block structure at this point, with a clearly defined street side and a shared, private courtyard behind; as such it adheres to the existing development structure in the urban district of Lindenhof. Details such as the sandstone clinker-clad ground floor and the concrete windowsills are also taken from the forms found in the built environment of the immediate vicinity. Spread over nine years, this construction project provides a total of 235 cooperative housing apartments.

Image Courtesy © Lisa Farkas Photography

Image Courtesy © Lisa Farkas Photography

  • Architects: STEFAN FORSTER ARCHITEKTEN
  • Project: Schwarzwaldblock
  • Location: Mannheim, Germany
  • Photography: Lisa Farkas Photography
  • Project team: Florian Kraft, Ildikó Návay, Andreas Wenger, Jelena Duchrow, Ferdinand Oswald
  • Client: Spar- und Bauverein Mannheim
  • Floor area: 26,030 m2
  • Work phases: 1-9
  • Completion in four phases: 2007-2016

Read the rest of Schwarzwaldblock in Mannheim, Germany by STEFAN FORSTER ARCHITEKTEN

3256 Renovation in Paradise Valley, Arizona by Chen + Suchart Studio

 
August 9th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: Chen + Suchart Studio

In the suburban landscape of houses that come and go at a bulldozer’s whim, our project looked at the possibilities of adaptively reusing an otherwise drab and lacking piece of architecture and interior architecture into something that utilized the existing space in a new and more meaningful manner.

Image Courtesy © Chen + Suchart Studio, LLC

Image Courtesy © Chen + Suchart Studio, LLC

  • Architects: Chen + Suchart Studio (Szu-Ping Patricia Chen Suchart and Thamarit Suchart)
  • Project: 3256 Renovation
  • Location: Paradise Valley, Arizona, USA
  • Software used: Autocad and 3dsmax
  • Construction Company: Verge Design:Build – Joby Dutton
  • Construction Area: 4,000 sf or 444.44 sqm livable
  • Project Year: 2011 – 2012

Read the rest of 3256 Renovation in Paradise Valley, Arizona by Chen + Suchart Studio

Tin House in West London, England by Henning Stummel Architects Ltd.

 
August 9th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Henning Stummel Architects Ltd.

Set in a Victorian neighbourhood, this backland site is overlooked on all sides. Our response was to develop a low, inward looking courtyard house, offering both visual and acoustic privacy.

Image Courtesy © Tim Soar

Image Courtesy © Tim Soar

  • Architects: Henning Stummel Architects Ltd.
  • Project: Tin House
  • Location: West London, England 
  • Photography: Tim Soar and Luke Caulfield
  • Software used: Autocad, Sketch-up

Read the rest of Tin House in West London, England by Henning Stummel Architects Ltd.

The Bonita Room Alteration in Nelson, New Zealand by Irving Smith Architects

 
August 9th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Irving Smith Architects

An architect’s house is a thing to play with, a bit like life.  Perhaps even more so when its an architecture inherited almost unchanged from Alec Bowman’s original 1960 design for a retired couple, and now in dire need of simple things like a kitchen, spaces to fit a family, and a connection to the garden.

Image Courtesy © Patrick Reynolds

Image Courtesy © Patrick Reynolds

  • Architects: Irving Smith Architects
  • Project: The Bonita Room Alteration
  • Location: Nelson, New Zealand
  • Photography: Patrick Reynolds
  • Software used: ArchiCAD

Read the rest of The Bonita Room Alteration in Nelson, New Zealand by Irving Smith Architects

Office @ Threshold in Gujarat, India by Reasoning Instincts Architecture Studio

 
August 9th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Reasoning Instincts Architecture Studio

Set in the dry and arid industrial context next to a busy state highway, the structure is a small and sole workspace of a young CEO at the threshold of his vast industrial estate. The proposed design is an attempt to represent the client’s aspiration to reach out to the world for his business expansion while marking his presence amongst his competitors. Key aspect here was to provide high standards of comfortable work environment to its main user and to his esteemed visitors.

FACADE WITH STONE AND GLASS, Image Courtesy © Krunal Mistry

FACADE WITH STONE AND GLASS, Image Courtesy © Krunal Mistry

  • Architects: Reasoning Instincts Architecture Studio
  • Project: Office @ Threshold
  • Location: Chhatral, Gujarat, India
  • Photography: Krunal Mistry
  • Design Team: Bhairavi Dhoot, Ujjaval Parekh & Krunal Mistry
  • Clients: Bhavin Shah, CEO Ambuja Solvex Pvt. Ltd.
  • Area: 117 sqm
  • Project Year: 2015

Read the rest of Office @ Threshold in Gujarat, India by Reasoning Instincts Architecture Studio

Uncle’s House in Lam Dong, Vietnam by 3 Atelier

 
August 9th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: 3 Atelier

The story began in 2015 while we were doing a construction in Di Linh Highland. Our Uncle helped us look for the materials for the construction, which was our big problem in this rural area (that house also has an interesting story, we’ll tell you later). For many times searching for materials together, we talked more and more about our own future plans and passions. Nothing happened until a few days later he came back and shared his concerns and his plans for a new house.

Image Courtesy © Quang Dam

Image Courtesy © Quang Dam

  • Architects: 3 Atelier (Dau Phi Bach)
  • Project: Uncle’s House
  • Location: Lam Dong, Vietnam
  • Photography: Quang Dam
  • Constructors: Dau Trong Minh
  • Project Area: 20 sqm
  • Project Year: 2016

Read the rest of Uncle’s House in Lam Dong, Vietnam by 3 Atelier

Pharmacy Bad Hall in Oberösterreich by [tp3] architekten

 
August 9th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: [tp3] architekten

The design for this pharmacy is based on the idea to make the individual functional areas visible on the facade. The result is a tough, cubic building as a solitaire within the existing shopping center.

The staggering of the structure is a result of the inner spatial and functional flows. Thus, the entrance area and the open and glazed salesroom as well as the other rooms (adjoining and ordination rooms on the upper floor) become visible as individual bodies within the total volume.

Image Courtesy © Mark Sengstbratl

Image Courtesy © Mark Sengstbratl

  • Architects: [tp3] architekten
  • Project: Pharmacy Bad Hall
  • Location: Bad Hall, Oberösterreich
  • Photography: Mark Sengstbratl
  • Year: 2016

Read the rest of Pharmacy Bad Hall in Oberösterreich by [tp3] architekten

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy