Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal is the President of IBSystems, the parent company of AECCafe.com, MCADCafe, EDACafe.Com, GISCafe.Com, and ShareCG.Com.

Veil – Stair Tower in San Francisco by Ball-Nogues Studio

 
March 13th, 2013 by Sanjay Gangal

Article source: Ball-Nogues Studio

The glass stair tower at the new housing project on 10th and Mission is an architectural gesture that is visible to both pedestrians and motorists for several blocks along Mission St. Veil, which hangs behind the glass curtain wall of the tower, elevates this architectural feature to the status of beacon in the City through the use of color.

Image Courtesy © Scott Mayoral

  • Architects: Ball-Nogues Studio
  • Project: Veil – Stair Tower
  • Location: San Francisco, USA
  • Photography: Scott Mayora

Read the rest of Veil – Stair Tower in San Francisco by Ball-Nogues Studio

Floradas House in São Paulo, Brazil by Obra Arquitetos

 
March 13th, 2013 by Sumit Singhal

Article source: Floradas House 

Two spaces with double height, clashing with each other, allow full connection between the 3 levels of the house. The goal is to promote a situation where its residents relatively know where the others are, so they can seek interaction or individuality.Each place has a single edge which mainly focused illumination. Similar sizes, the variation in time of day and orientation of the opening promotes a type and quantity of light for each specific place.

Image Courtesy © Rafael P. Schimidt 

  • Architects: Obra Arquitetos
  • Project: Floradas House
  • Location: São José dos Campos, São Paulo, Brazil
  • Photography: Rafael P. Schimidt
  • Construction time of your project: Feb 2012 – Dec 2012 
  • Construction company: Truzzi engenharia, antonio carlos alves and fábio alves
  • Materials predominantly used and manufacturers: structural ceramic brics, concrete slabs, metal tiles

Estoril 153 in Portugal by Humberto Conde Arq.

 
March 13th, 2013 by Sumit Singhal

Article source: Humberto Conde  Arq.

The Project of “Estoril 153” intends to solve the difference of levels between two streets. This is done with the creation of a services ground floor where two housing volumes settle. The volume A, with 5 levels, ensures the west urban front of the Mello e Sousa street. It´s turned to the sea and that explains the multiplous terraces it has as well as its grey color that is inspired on the foggy days sky common of this coast areas. This color is also the color of the predominant stone – “azulino de cascais”.

Image Courtesy © Fernando Guerra (FG+SG) 

  • Architects: Humberto Conde  Arq.
  • Project: Estoril 153
  • Location: Av. Aida 153, Estoril, Portugal.
  • Photography: Fernando Guerra (FG+SG)
  • Type of the Project: Housing and services building.
  • Architect in Charge: Humberto Conde  
  • Collaborators: Paulo Figueiredo , Helena Ramos , Leopoldo Calhau , Filipe Ramalho
  • Structures: Oliveira Rodrigues – Remode
  • Lanscape Architecture: Teresa Rego
  • Promotor: PARK URBANO
  • Construction Management: URBECASTE
  • Construction period: 2001-2006
  • Project Area: 5186,00 m²
  • Software used: AutoCAD

Coupled House in Tokyo, Japan by Naoi Architecture & Design Office

 
March 13th, 2013 by Sumit Singhal

Article source: Naoi Architecture & Design Office

This project involved rebuilding a single plot with an existing wooden, one-storey detached house located in a quiet residential neighborhood. As many of the other buildings in the area had also been recently refurbished, we wanted to preserve the scale of the house and the midcentury vintage and slightly anachronistic character of the neighborhood in a new, updated form.

Image Courtesy © Hiroshi Ueda 

Passive House Bruck in Changxing, China by Peter Ruge Architekten

 
March 13th, 2013 by Sumit Singhal

Article source: Peter Ruge Architekten 

Peter Ruge Architekten sets new standards of sustainability through the design of “Passive Houses”, currently being built in southern China. With a 95% energy saving over that of a conventional Chinese residential building, the Passive House “Bruck” is the first housing of it’s kind to be realized in the countries damp, warm, southern climate. Construction will start in February 2013.

Image Courtesy Peter Ruge Architekten 

  • Architects: Peter Ruge Architekten 
  • Project: Passive House Bruck
  • Location: Changxing, Zheijang Province, P.R. China
  • Client: Landsea Europe R&D GmbH
  • Structural Engineering: Shanghai Landsea Building Technology Co. Ltd, Shanghai
  • Mechanical & Electrical: Shanghai Landsea Architecture Technology Co. Ltd., Shanghai
  • Thermal Structural Physics: Passivhaus Institut Dr. Feist, Darmstadt
  • Brief: Passive house as a model apartment complex, consisting 36 one room staff flats, 6 two room executive suites and 4 three-bedroom model apartments, entrance hall, common rooms, garage
  • Scope of services: Establishing the basis of the project, preliminary design, final design, execution documents (HOAI phase 1, 2, 3, 5)
  • Size: GFA Building: 2.200 sqm
  • Duration: 2011 – 2013
  • Completion: 2013
  • Software used: Rhino and 3dmax for the perspectives and Vectorworks for the drawings

Tudela Courts in Navarra, Spain by Otxotorena Arquitectos

 
March 13th, 2013 by Sumit Singhal

Article source: Otxotorena Arquitectos

The building occupies a singular geometry plot, the available space has the form of an almost equilateral triangle whose facades give urban roads of different character. On one side is the Avenue of Merindades that is the only way that surrounds the building and therefore must accommodate the road access, the building also offers street facade of The Almoceda having pedestrian nature, while its third façade overlooking the park leading down to the shore of Queiles.

Image Courtesy © Rubén Pérez Bescós 

  • Architects: Otxotorena Arquitectos
  • Project: Tudela Courts
  • Location: Tudela, Navarra, Spain
  • Photography: Rubén Pérez Bescós & José Manuel Cutillas
  • Architect and construction management: Juan M. Otxotorena, Mariano González Presencio, José Javier Esparza
  • Collaborators architects: Miren Pérez, Maialen Avizanda
  • Quantity surveyors: Isabelino Río
  • Facilities engineering: AM ingenieros
  • Promoter: Navarre Gobernment
  • Construction company: OHL
  • Construction area: 7.465,20 m2  
  • Date2010

Fender Custom Shop in Mexico City, Mexico by Arquitectura en Movimiento

 
March 13th, 2013 by Sumit Singhal

Article source: Arquitectura en Movimiento

Located within the historic center of Mexico City, on the rooftop of one of the most important themed stores of the music scene, the Fender Custom Shop Mexico City is Latin America’s first Fender store and follows a different concept from those in other countries. The basic concept for the development of the project was an architecture conceived as temporary, a sort of hybrid space that could function equally as a store, an art gallery, a meeting space or a lounge; together with music, a short-lived happening and the idea of the guitar as an anthropometric unit of measure.

Image Courtesy © Cuauhtémoc García. 

  • Architects: Arquitectura en Movimiento
  • Project: Fender Custom Shop
  • Location: Mexico City, Mexico
  • Photography: Cuauhtémoc García.
  • Project Year: 2012
  • Built Area: 100 m2 covered area + 100m2 exterior area
  • Furniture: Arquitectura en Movimiento Workshop

Devoto House in Villa Devoto, Argentina by Andres Remy Arquitectos

 
March 13th, 2013 by Sanjay Gangal

Article source: Andres Remy Arquitectos

This project was a great challenge for the Studio, considering that it was going to take part of the urban structure. The lot of 18 x24 metersis located in Devoto. It is between two existing buildings that threatens the project when the problem of isolation and view. For this reason this project is leaning towards its neighbor, creating an introspective posture that creates the views from the inside rather than from the outside. An architecture that generated its own views. In this manner the Project was able to solve the basis of isolation and views from the garden. This was a constant worry from the clients since the beginning of the Project.

Image Courtesy © Alejandro Peral 

  • Architects: Andres Remy Arquitectos
  • Project: Devoto House
  • Location: Villa Devoto, Argentina, USA
  • Photography: Alejandro Peral
  • Design Team: Andrés Remy, Carlos Arellano, Hernán Pardillos, Julieta Rafel, Lilian Kandus.
  • Interior Design: Andrés Remy, Julieta Rafel, Diego Siddi, Martin Dellatorre.
  • Area: 550m²
  • Year: 2009

Collins Park Garage in Miami Beach, USA by Zaha Hadid Architects

 
March 12th, 2013 by Sanjay Gangal

Article source: Zaha Hadid Architects

Miami Beach suffers from a lack of parking in areas that receive high volumes of visitors.  It is a real obstacle for its residents at peak times.  The city commissioned several studies for how to improve infrastructure and resident mobility.  One of the conclusions was to provide additional parking both strategically and creatively.

Image Courtesy Zaha Hadid Architects

  • Architects: Zaha Hadid Architects
  • Project: Collins Park Garage
  • Location: Miami Beach, USA
  • Design: Zaha Hadid with Patrik Schumacher
  • Project Director: Chris Lépine
  • Project Architect: Tyen Masten, Eva Tiedemann,
  • Project Team: Eva Tiedemann, Brandon Gehrke, Matthew Engele
  • Competition Team: Tyen Masten, Celina Auterio, Matthew Engele, Brandon Gehrke, Evelyn Gono, Martin Pfleger, Eva Tiedemann, Leo Wu

Read the rest of Collins Park Garage in Miami Beach, USA by Zaha Hadid Architects

Can Baró Library in Barcelona, Spain by Sierra Rozas Arquitectes

 
March 12th, 2013 by Sumit Singhal

Article source: Sierra Rozas Arquitectes

The place destined for the enlargement and the whole Can Baró environment, preserved the charm of those areas where diversity and disunity required a forceful, logical and considered response. The enlargement becomes an extension of the topography looking for a merger between the building and the public area, which is not seen as something that we find between the buildings, but is integrated into the architecture. The architectural area is something that we find hidden or camouflaged within the topography.

Image Courtesy © Jordi Bernadó 

  • Architects: Sierra Rozas Arquitectes
  • Project: Can Baró Library
  • Location:  Carrer Sant Salvador, Corbera de Llobregat, Barcelona, Spain
  • Photography: Jordi Bernadó
  • Collaborators:
    Structural Engineering: Manuel Arguijo
    Mechanical & electrical engineering: LluisDuart
    Architecture collaborators: Mireia Estrada
    Project Management: Diputació de Barcelona (OTC y Servei de Biblioteques)
    Technical Architects: SGS TecnosS.A.(Lorena Fariñas i Roger Pinyana)
  • Client: Ayuntamiento de Corbera de Llobregat
  • Main Contractor: Construcciones Exisa
  • Planes: Sierra Rozas Arquitectes
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy