Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘​​Spain’

CID Center in Badajoz, Spain by NGNP arquitectos

Sunday, May 21st, 2017

Article source: NGNP arquitectos

The plot is located in the urban edge of the small town of Calamonte, on a land platform that visually dominates the surrounding farmland. From this location, which gives it a special value in the city-field-landscape relationship, leave the main formal and conceptual decisions that inspire the project. Furthermore, the presence of the building far from the road access routes, also causes the building necessarily respond to them. Therefore, the roof emerges as the fundamental element of the design. Seen from afar, the building completes its compact presence thanks to it, dialoguing with the landscape of hills surrounding the place. Close-up view, the roof provides greater height spaces that require it, such as the assembly hall, likewise providing dynamism and special character to interior environment. The compactness of the volume required an abstract formalization. The building is implanted in the plot adapting to its longitudinal form. The generator concept of the plant is the opening of a crack-patio in its central axis, which runs through its entire length, becoming the main space of the project. In the north façade, this crack configures the public access between volumes, and after passing the vestibule, continues characterized as a more introspective space. The required program, consisting of administrative uses of support to entrepreneurs, is organized with the highest programmatic rationality and economy of circulation, guaranteeing the required flexibility. Uses are grouped into three clearly differentiated units: the business incubator, support offices and meeting rooms, arranged around the central lobby, center of gravity of the building that facilitates the quick orientation of the visitor. This zoning of the small building solves the problem of the compatibility of use in function of the different schedules that each zone has. Thus, an entrepreneur can have night access to his office without having to open the entire building, which makes it much safer to use.

Image Courtesy © Jesús Granada

  • Architects: NGNP arquitectos
  • Project: CID Center
  • Location: Badajoz, Spain
  • Photography: Jesús Granada
  • Software used: CAD
  • Other Participants: Antonio Vallejo (arquitecto técnico, presupuesto y control de ejecución de obra), Estanislao Fernández (instalaciones), María Luisa Lorenzo (estructura)
  • Constructed area: (m2) 789 m2
  • Year: 2015

(more…)

Albabel restaurant in Valencia, Spain by Masquespacio

Thursday, May 18th, 2017

Article source: Masquespacio 

Masquespacio presents the design for Albabel’s new restaurant in Picaña, a small town 8 km away from Valencia.

Antonio Ramirez was managing his pizzeria Albabel during more than 20 years in Picaña when he decided to contact Masquespacio, having a dream to convert his old restaurant in a completely new one. Being passionate about gastronomy both on a national as international level, Antonio since a few years had the wish to offer a new food concept that fusions the Mediterranean kitchen with some Andalusian from its own roots and a touch of international ingredients. For this new adventure, counting with the support of his brother Rafael he aspired to have a space in which he could feel like at home.

Image Courtesy © Luis Beltran

  • Architects: Masquespacio
  • Project: Albabel restaurant
  • Location: Valencia, Spain
  • Photography: Luis Beltran
  • Client: Albabel
  • Surface: 100 m2

(more…)

Social housing for people over 65 in Girona, Spain by ARCADI PLA Architects

Thursday, May 18th, 2017

Article source: ARCADI PLA Architects

The building of 115 dwellings is located in the area of the northern entrance of Girona, in an area next to \”Puig d’en Roca\”. Promoted by the “Patronat Santa Creu de la Selva”, comprises varied apartment types, designed for people over 65 years old with a low rental cost. The project was developed especially taking care of the collective spaces of socialization, and at the same time, developing technological solutions in the field of sustainability and energy savings.

Image Courtesy © Filippo Poli

  • Architects: ARCADI PLA Architects (ARCADI PLA & NÚRIA PLA)
  • Project: Social housing for people over 65
  • Location: Francesc Ferrer i Gironés Street,Nº 6., Puig d’en roca area, Girona, Catalonia, Spain
  • Photography: Filippo Poli
  • Owner: Patronat Santa Creu De La Selva
  • Econòmic Control: Tecgi S.L. / Arcadi Pla Arquitectes
  • Interior Design of the Restaurant-Coffee Shop GIRUM: Núria Pla Illa Architect
  • Team: 
    • Núria Pla, Stefan Zwiers, Patricia Gutierrez, Jordi Grau, Architects
    • Joan Fernandez, Sara Poch (TECGI S.L.), Quantity Surveyors/Security
    • Structural Engineering: BOMA S.L. (Lluis Moya, Dr.Architect / Silvia Hernández/ Anabel Lázaro Architects)
    • Mechanical/Electric/Heating/Air Conditioned: PROISOTEC ( Josep Massachs, Frederic Soro, Marc Masó, Enginneers)

(more…)

Lano Fruits Office in Murcia, Spain by Laura Ortín Architecture

Wednesday, May 17th, 2017

Article source: Laura Ortín Architecture

“LANO FRUITS new office. They are ‘oranges brokers’. This office distributes fruits all over the world.

The project connects two bordering spaces. One of them was used as a warehouse, the other one, in which they worked, was the result of many previous failed remodellings. They needed more natural light, acoustic and thermal comfort, collective spaces, rest rooms, and especially cosy atmosphere.

Hall, Image Courtesy © Laura Ortín Architecture

(more…)

Canodròm, Creative Research Park in Barcelona, Spain by Dear Design studio

Sunday, May 14th, 2017

Article source: Dear Design studio 

The new Creative Research Park of Barcelona is located in the Canòdrom, an emblematic rationalist building designed by the Catalan architect Antoni Bonet i Castellana in 1961, that used to work as a greyhound track.

After the building refurbishment in 2016, Dear Design Studio won the competition for the building’s interior design, and also proposed the corporate identity and signage design, to give the project greater coherence. The challenge was to adapt the facilities of the former greyhound stadium to its new function as a flexible and dynamic space for startups and technology companies in the creative and cultural industries. At the same time, Dear Design proposed to stimulate the neighbourhood by including technological interventions that reflect the processes developed in the building.

Image Courtesy © aitorestevez

  • Architects: Dear Design studio
  • Project: Canodròm, Creative Research Park
  • Location: Carrer de la Riera d’Horta, 3, Barcelona, Spain
  • Photography: aitorestevez
  • Client: Barcelona City Council
  • Design: Dear Design
  • Creative Director: Ignasi Llauradó
  • Collaborators: Paulina Calcagno, Sebastián Pereira, Laia Freixes, Cristina Anglès, Fran Rodríguez.
  • Graphic Design: Jordi Rins
  • Surface Area: 2312m2
  • Year: 2016

(more…)

VONNA in Madrid, Spain by PYO Arquitectos

Tuesday, May 9th, 2017

Article source: PYO Arquitectos

The new separates from the existing. Thus, the shop window carpentry is attached to the facade anchoring from the outside, “presenting” the existing structure, appropriating its qualities, detaching itself from it and putting it in value. Its execution, its assembly and its detail are a presentation of the interior intervention.

Image Courtesy © ImagenSubliminal / Miguel de Guzman+Rocio Romero

  • Architects: PYO Arquitectos
  • Project: VONNA
  • Location: Madrid, Spain
  • Photography: ImagenSubliminal / Miguel de Guzman+Rocio Romero
  • Author: PYO arquitectos / Paul Galindo Pastre, Ophélie Herranz Lespagnol
  • Team: PYO arquitectos / Héctor Rivera Bajo, David Freijeiro González, Lorenzo Grieco, Jungmin Lee, Eleonora Lo Buono
  • Construction: Aetas Servicios Generales SL / Ioan Bezdedan
  • Type: Commission
  • Surface: 240 m2
  • Status: Built

(more…)

095 Letto in Madrid, Spain by elii [oficina de arquitectura]

Tuesday, May 9th, 2017

Article source: elii [oficina de arquitectura]

Project for the refurbishment of an old flat in downtown Madrid, for ‘anonymous’ residents that will be sharing their domestic space in the future.

The proposal is arranged around six strips with alternating living areas and service areas. This arrangement optimises the floor space while also guaranteeing the utmost functional flexibility and the incorporation of other possible programmes, such as co-working spaces, a study, offices, etc. A wooden box is installed on the entry axis to divide the space into a public area and a private area, although the system employs a number of swivelling and sliding doors to improve the choice of circulations within the house so that it is possible to lead independent lives while sharing the common elements.

Image Courtesy © Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)

(more…)

Argumosa House in Madrid, Spain by BEDV – Baroja Estévez Del Valle Arquitectos

Friday, May 5th, 2017

Article source: BEDV – Baroja Estévez Del Valle Arquitectos

The project of CASA ARGUMOSA consists of the integral reform of an old flat in the area of ​​Lavapiés.

The original housing consisted of four bedrooms, two bathrooms, a kitchen and a living room, all of tiny dimensions. The structure was complex: it consisted of three facades on three different streets, and the angles between them generated three different axes, which left their mark on the partition and structure. The reform has as an idea to take advantage of the three facades of the house, which flood the house with light during all hours of the day, while adapting the housing program to the needs of the new client, a young man living alone: ​​a bedroom, A living room, a work area and a kitchen connected in an open concept. The solution provided consists of the design of a large piece of lacquered wood that contains a working area and that articulates and nourishes the other spaces. This piece of wood can be closed, containing a guest bedroom with bathroom and storage area, or open, converted into work, to the living area. The piece is exempt, so that the spaces are connected and, most importantly, allow the light to pour into the living area from morning to night.

Image Courtesy © Imagen Subliminal

(more…)

Bodegas Real Winery in Valdepeñas, Spain by Paredes Pedrosa Arquitectos

Friday, April 28th, 2017

Article source: Paredes Pedrosa Arquitectos

The project is an extension of a 17th century farmhouse and wine cellar in the countryside of La Mancha, which creates a centre devoted to wine culture. A new star–shaped piece is placed in the ancient courtyard, connecting old buildings and new ones. Its large scale is fragmented into smaller open spaces, each of them linked to the new functions around it. The courtyard, centre of the activity of the old farmhouse, is transformed by this star–shaped construction but maintains its character as an exterior space. The peaks of the star open towards the landscape giving entrance to the new complex. In this way the complex acquires a new relationship with the surroundings.

Image Courtesy © Luis Asín

  • Architects: Paredes Pedrosa Arquitectos (Angela García de Paredes, Ignacio Pedrosa)
  • Project: Bodegas Real Winery
  • Location: Finca Marisánchez, Main road from Valdepeñas to Cózar km.12,8, Valdepeñas, Spain
  • Photography: Luis Asín
  • Client: Bodegas Real
  • Project team: Alvaro Rábano, Alvaro Oliver, Andrea Franconetti
  • Interior design: Quinita Cotorruelo
  • Architect on site: Teresa Díaz

(more…)

Habitatge M11 in Catalonia, Spain by FFWD Arquitectes

Thursday, April 27th, 2017

Article source: FFWD Arquitectes  

In this flat situated in Barcelona’s Eixample, our starting point was an unfortunate period renovation from the 1980s.

At first glance, it seemed like the ’80s had erased all the original and distinctive elements of the space, which dates to 1875. But after some light “cleaning”, we uncovered some of the original elements, and realized they could be the soul for the new space. These elements were traditional Catalan hydraulic cement tiles, and exposed structural elements of the building, including exposed brick walls and the wooden beamed ceilings.

Image Courtesy © FFWD Arquitectes (David Benito Cortázar)

  • Architects: FFWD Arquitectes (Laia Guardiola Raventós & David Benito Cortázar)
  • Project: Habitatge M11
  • Location: Eixample, Barcelona, Catalonia, Spain
  • Photography: FFWD Arquitectes (David Benito Cortázar)
  • Total Area: 70 sqm
  • Project development: March to June’15; Interior
  • Built: 1st fase: June to July’15. 2nd fase: October’15 to January’16
  • Completion time: Interior works: January’16

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy