Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Amsterdam’

REM Island in Amsterdam, The Netherlands by Concrete Architectural Associates

Sunday, March 10th, 2013

Article source: Concrete Architectural Associates 

The program consists of an office function on the first deck and a restaurant on deck two and three, an extra story has been created spreading the restaurant over two floors. At 25 meters height, a large public terrace is situated on the roof with a fantastic 360-degree view. The distinctive red and white-checkered building rests on 12-meter high columns and has been placed 15 meters of shore. A steel footbridge leads up to the building, first running beneath the island and then guiding you through the enormous steel construction.

Image Courtesy © Ewout Huibers for Concrete 

  • Architects: Concrete Architectural Associates
  • Project: REM Island
  • Location: Houthaven, Amsterdam, The Netherlands
  • Photography: Ewout Huibers, Jim Ellam
  • Client: De Principaal Amsterdam
  • Program:
    Deck 1: 265 m2 office function
    Deck 2 & 3: 396 m2 restaurant
    Deck 4: sunterrace
  • Project Team: Erikjan Vermeulen, Rob Wagemans, Wouter Slot, Jolijn Valk, Bram de Maat
  • Interior Design: Nick van Loon
  • Structurele Engineer: ABT Delft
  • Contractor: Heuvelman-ibis bv
  • Start on twerp: Juni 2007
  • Oplevering: Mei 2011

Van Beuningenplein in Amsterdam, The Netherlands by Concrete

Tuesday, March 5th, 2013

Article source: Concrete

Van Beuningen square is located at the van Hallstraat, West district of Amsterdam. Building an underground two-layer parking facility gives cause for the redesign of the entire square. Based on the initial ideas of the West district of Amsterdam and Dijk&Co Landscape Architects, after a small closed competition, Concrete was asked to design the pavilions positioned on the square.

Image Courtesy © Ewout Huibers 

  • Architects: Concrete
  • Project: Van Beuningenplein
  • Location: Amsterdam, The Netherlands
  • Photography: Ewout Huibers
  • Client: West district of Amsterdam (formerly know as westerpark)
  • Design Team: Rob Wagemans, Erikjan Vermeulen, Bram De Maat
  • Constructional Engineering: Infra Consult + Engineering
  • Contractor: Balast Nedam Infra Noordwest, Balast Nedam Bouw
  • Design Square: District West, Concrete, Ontwerp En Ingenieursburo Carve, Van Dijk & Co, Landschaps Architecten
  • Start design: April 2007
  • Construction completion: March 2011

Qube in Amsterdam, Netherlands by NL Architects

Sunday, January 27th, 2013

Article source: NL Architects

Qube is a commission for an office building in Amsterdam. Qube is part of a development called IJpunt by G&S Vastgoed. IJpunt will consist of four blocks designed by Claus en Kaan, Dedato, MVSA and NL A.

The site is truly unique: the most western corner of the Minervahaven, overlooking the Mercuriushaven and the river IJ. Well connected to both the city center as the rest of the world, both by car, public transport and bike.

Image Courtesy NL Architects

  • Architects: NL Architects
  • Project: Qube
  • Location: IJpunt, Minervahaven, Amsterdam, Netherlands
  • Nl Architects: Pieter Bannenberg, Walter Van Dijk, Kamiel Klaasse
  • Team: Arne Van Wees With: Giulia Pastore, Gen Yamamoto, Gert Jan Machiels
  • Qube: Office Building, Ijpunt,Minervahaven, Amsterdam 2012 – 201?
  • Client: G&S Vastgoed
  • Size: Gross Floor Area 6560m², Net Floor Area 5940m², Plot 2430m²
  • Structural Engineers: Van Der Vorm
  • Installations: Wichers & Dreef
  • Software used: Autocad, Rhino 3D, 3dS Max, Adobe Illustrator

(more…)

Villa S2 IJburg in Amsterdam, Netherlands by MARC Architects

Wednesday, January 16th, 2013

Article source: MARC Architects

Design

Villa S2 on IJburg island is a three-story high split-level villa with spacious design, high ceilings and great openness to the waterfront. The form of the villa had to be a very compact one. This is controlled by the relatively small plot so close to the water on one hand and client needs on the other.

Image Courtesy MARC Architects

  • Architects: MARC Architects
  • Project: Villa S2 IJburg in Amsterdam
  • Location: Amsterdam, Netherlands
  • Architects: ir. Marc van Driest & ir. Taco van Iersel
  • Structural Engineer: BREED Integrated Design
  • Building Physics: Nieman
  • Contractor: Bouwbedrijf Bloed BV
  • Installation (mechanical): Veldhoen BV
  • Installation (electrical): Delektro.nl

(more…)

Hotel IJDock in Amsterdam, The Netherlands by Bakers Architecten

Sunday, January 13th, 2013

Article source: Bakers Architecten

ASR Property Development has come to an agreement with the Spanish hotel chain Room Mate Hotels regarding a 25-year tenancy agreement for the hotel at IJDock in Amsterdam. The contract was signed on Thursday April 19, 2012. The hotel with its 285 rooms is situated at the peninsula IJDock, where the Palace of Justice is also located.

View lawcourts hotel : Image Courtesy Bakers Architecten

  • Architects: Bakers Architecten
  • Project: Hotel IJDock 
  • Location: Amsterdam, The Netherlands
  • Software used: Autodesk Autocad for the design and engineering and Graphisoft Archicad for the interior

Barber Amsterdam in The Netherlands by Ard Hoksbergen Architects

Wednesday, December 5th, 2012

Article source: Ard Hoksbergen Architects

This project concerns the interior of a traditional shaving salon, housed in a 19th-century shop in the city center of Amsterdam. For a raw, but warm atmosphere, mainly natural materials are used: a floor of old sawn floor beams, clay plaster, pine plates, leather and concrete.

Image Courtesy of Ard Hoksbergen

  • Architects: Ard Hoksbergen Architects
  • Project: Barber Amsterdam
  • Location: Binnen Oranjestraat 24Amsterdam, The Netherlands
  • Project Design Team: Ard Hoksbergen, Petra van Roon, Herman Ypma
  • Client: Barber Amsterdam
  • Constructor: Herman Ypma
  • Use: Shaving salon
  • Area: 40 m2
  • Design Period: April -June 2012
  • Completion Period: July 2012
  • MaterialFloor: old sawn floor beams, Wall: clay plaster, ‘subway’ tiles, pine wood, Furniture: concrete, glass, leather

Bent in Amsterdam, The Netherlands by Studio Chris Kabel

Friday, November 30th, 2012

Article source: Studio Chris Kabel

Façade for a residential building by Abbink X de Haas architects and housing cooperation de Key in the center of Amsterdam. Aluminum sheets are perforated with a pattern that allows the shapes to be bent up or down. When bent up the surface catches the (sun)light and bent down the surface is shaded. In this way intricate graphics can be applied onto the building with punch perforated panels without the use of expensive laser cutting. Bent turns shadow into ink.

Image Courtesy Hans Peter Föllmi

  • Architects: Studio Chris Kabel
  • Project: Bent
  • Location: Amsterdam, The Netherlands
  • Photography: Hans Peter Föllmi, Luuk Kramer
  • Year: 2012
  • Material: Perforated aluminum sheet
  • Dimensions: 1000 / 1150 cm
  • Manufactured: by Metadecor
  • Commissioned: by housing cooperation de Key

Image Courtesy Hans Peter Föllmi

Image Courtesy Luuk Kramer

Image Courtesy Luuk Kramer

Image Courtesy Luuk Kramer

Image Courtesy Hans Peter Föllmi

Image Courtesy Hans Peter Föllmi

Image Courtesy Luuk Kramer

Image Courtesy Luuk Kramer

Image Courtesy Luuk Kramer

Image Courtesy Hans Peter Föllmi

Image Courtesy Hans Peter Föllmi

Image Courtesy Hans Peter Föllmi

Spiral Shaped Library in Amsterdam, The Netherlands By Studio Dave Keune

Thursday, November 29th, 2012

Article source: Studio Dave Keune

In collaboration with EB Ontwerp, Studio Dave Keune Designed and realized a library for primary school Fiep Westendorp. It was our goal to create an environment that excites and tempts the children to read books again despite these digital days. The result is spiral shaped bookshelves that curl through the space. The spiral starts high and slopes down while making its turns.

Image Courtesy Raoul Kramer

  • Architects: Studio Dave Keune
  • Project: Spiral Shaped Library
  • Location: Amsterdam, The Netherlands
  • Project: Fiep Bieb
  • Client: OB Fiep Westendorp.
  • Interior concept Design: EB ontwerp & studio Dave Keune
  • Interior design and realization: EB ontwerp & studio Dave Keune
  • Project start date: April 2011
  • Project completion: June 2011
  • Site area: 50 square meters
  • Photographer: Raoul Kramer
  • Software used:  Created the library with Rhinoceros.Did not use Grasshopper to create the top – every part was rotated by hand and then made flat for the cnc mill.Because you can’t create a 3d surface with flat plywooden pieces we forced every top part a bit into the top flow.

(more…)

SODAE House in Amsterdam, Netherlands by VMX Architects

Saturday, October 20th, 2012

Article source: VMX Architects

The SODAE-House is the house of the architect. The site is a private island at an intersection of waterways, south of Amsterdam. It is one of the precious pieces of unspoiled polder landscape, left open just outside the city. If the current trend of rapid urbanisation continues, it will soon be one of the last pieces of characteristic Dutch landscape in this part of the Netherlands. It is the choice of this particular spot, that is to say the perception of the landscape, which has dictated the character of the design.

Image Courtesy VMX Architects

  • Architects: VMX Architects
  • Project: SODAE House
  • Location: Amsterdam, Netherlands
  • Software used: AutoCAD – LT 2004 and Sketchup

(more…)

Garden studio in Amsterdam, The Netherlands by CC-Studio

Friday, October 19th, 2012

Article source: CC-Studio

Building an extension is not always the solution if you want more living space. At least that was the out of the box answer cc-studio came up with after having been asked to add more space to the ground floor apartment of the family Maarten and Lori Lens-Fitzgerald in Watergraafsmeer– a lovely living district of Amsterdam. Extending would have added square metres but would have meant destroying a relatively new kitchen, not adding any new rooms due to the building layout and planning restrictions. But more importantly it would have narrowed the 12m deep garden.

Image Courtesy John Lewis Marshall

  • Architects: CC-Studio
  • Project: Garden studio
  • Location: Archimedeslaan 41, 1098 PW Amsterdam (Watergraafsmeer), The Netherlands
  • Photography: John Lewis Marshall (www.johnlewismarshall.com) copyrighted
  • Photography (building phase): Lori Lens-FitzGerald cc-studio
  • Client: Family Maarten and Lori Lens-FitzGerald (www.lens-fitzgerald.com)
  • Program: Office/studio + Storage
  • Design & Engineering: CC-studio ,Gerald Lindner, Peter Heideman, trainee TU/e: Danny van Kessel

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy