Open side-bar Menu

Posts Tagged ‘Australia’

Arrow Studio in Victoria, Australia by nervegna reed architecture

Wednesday, July 5th, 2017

Article source: nervegna reed architecture 

The Arrow Studio was conceived as an out of focus, reflective vortex in the Australian landscape.

Our client Mr. White retired to the countryside near Hanging Rock in Victoria a few years before the project started. His brief was to build a small gallery in the back yard facing the bush, where he could hang paintings and photos and also use as a studio. For security reasons, as well as to maximize hanging space, we were asked to have minimal windows, and for those windows to be framed in a way that intruders could not break in.

Image Courtesy © Sam Reed + Toby Reed

  • Architects: nervegna reed architecture (Toby Reed)
  • Project: Arrow Studio
  • Location: Hanging Rock, Victoria, Australia
  • Photography: Sam Reed + Toby Reed
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 48 sqm
  • Completion Year: 2013


Ruyton Girls School – Margaret McRae Centre in Melbourne, Australia by Woods Bagot

Friday, June 30th, 2017

Article source: Woods Bagot

With a focus on collaboration and individuality, the building provides students with technology-rich, interactive spaces. These include a mix of formal and informal learning spaces – a dedicated base for year 7 and 8 girls, science, drama and event facilities. The spaces are based on the concepts of transparency, mobility, adaptability and student-centeredness. The rooms have mobile furniture, allowing for maximum flexibility and an emphasis on collaboration. Internal glazing creates transparency between classrooms and the break-out space, doubling as an informal space for small group activities. The form and materiality is inspired by the medieval buildings of the Ruyton XI towns of which the school is named. The building is clad in stone pavers, which have been adapted for use as a rain-screen cladding system. This maintains the solidity of the surrounding brick buildings, while providing contrast in terms of scale, colour, vertical orientation, and sculptural form.

Image Courtesy © Woods Bagot

  • Architects: Woods Bagot
  • Project: Ruyton Girls School – Margaret McRae Centre
  • Location: Melbourne, Australia
  • Building levels: 4
  • Project size: 3000 m2
  • Completion date: 2015


1 Bligh in Sydney by ingenhoven architects

Thursday, June 29th, 2017

Article source: ingenhoven architects

The 1 Bligh tower in Sydney’s financial district, highly visible when viewed from the Harbour Bridge, is a prominent addition to the city’s skyline. Australia’s first truly “green” skyscraper is a 28-storey tower with a height of 139 m. The tower combines the highest grades of sustainability, spatial efficiency, carefully designed integration into the immediate urban environment and a spectacular view of the harbour. Employees in almost all offices can enjoy the panoramic views due to the elliptical shape of the building.

Image Courtesy © H. G. Esch

  • Architects: ingenhoven architects
  • Project: 1 Bligh
  • Location: Sydney, Australia
  • Photography: H. G. Esch
  • Client Dexus, Sydney
  • Credits: ingenhoven architects
  • GFA 45,000 sq m
  • Execution 2009 – 2011


Perched House in Melbourne, Australia by Rara Architecture

Thursday, June 8th, 2017

Article source: Rara Architecture

Perched House is a light extension at the rear of an inner city semi-detached Edwardian house that sweeps over your head.

The brief and site are common in inner-city Melbourne properties. Usually, because of the need to pack in as much space and storage as possible, the spaces are susceptible to becoming dark and feeling cramped. We decided to stick to the essentials and neatening up the layout to reduce dead space while playing with natural light to increase the drama and the effect – the space is in fact quite small, but no one would think so.

Image Courtesy © Natalie Jeffcott

  • Architects: Rara Architecture
  • Project: Perched House
  • Location: Fitzroy North, Melbourne Australia
  • Photography: Natalie Jeffcott
  • Software used: Autocad, SketchUp
  • Design Team: Wesley Spencer (Lead Architect), Mathilde Polmard
  • Builder: Cloverleigh Home Improvements
  • Cabinet Makers Jemco Kitchens


Bougainvillea Row House in New South Wales, Australia by Luigi Rosselli Pty Ltd – Architects

Tuesday, June 6th, 2017

Article source: Luigi Rosselli Pty Ltd – Architects 

Sydney’s planners are considering the return of the terraced house, or row house, as a favoured residential building type.  It is believed the terrace could be one solution to addressing housing affordability; by allowing the subdivision of standard quarter acre blocks of land into narrow strips and building adjoining two-three storey dwellings.

Image Courtesy © Justin Alexander

  • Architects: Luigi Rosselli Pty Ltd – Architects
  • Project: Bougainvillea Row House
  • Location: Woollahra, New South Wales, Australia
  • Photography: Justin Alexander and Sean Johnson
  • Design Architect: Luigi Rosselli
  • Project Architect:  Sean Johnson
  • Interior Designer:  Sean Johnson & Client
  • Builder: Building With Options Pty Ltd
  • Structural Consultant:  Rooney & Bye Pty Ltd
  • Joiner: Kitchen Trend Pty Ltd
  • Landscaper:  Butler & Webb Pty Ltd


Red Rocks in New South Wales, Australia by ARKHAUS

Tuesday, June 6th, 2017

Article source: ARKHAUS

The scheme included working around an existing slab & steel structure. With minor modifications to the structure, and some small extensions to the portal steel frames, we were able to create open, light filled spaces with private bedroom pods each having private deck and garden areas. The outdoor and indoor areas blend into shared spaces including a large infinity pool & spa area opening up to expansive Kangaroo Valley views.

Image Courtesy © ARKHAUS

  • Architects: ARKHAUS
  • Project: Red Rocks
  • Location: New South Wales, Australia


Beach House in Victoria, Australia by DX Architects

Friday, June 2nd, 2017

Article source: DX Architects

The Blairgowrie Beach House on the Mornington Peninsula retained and altered the rear proportion of the existing building and expanded the dwelling forward on a steeply sloped site to accommodate additional living and sleeping areas. Manipulations of the building form were employed to address the access disconnect and setup a conceptual framework where we continued our practices interest in spatial division patterns. The new first floor incorporates a large cantilevered metal clad form which created a covered area for car parking, and was counteracted with concrete rendered vertical walls which pushed out to level out the land. Continuing formal manipulations, the metal clad form had volumes carved out to incorporate a balcony space, and a feature vertical window to illuminate at night and interact with the public realm when the house is being occupied.

Image Courtesy © Aaron Pocock

  • Architects: DX Architects
  • Project: Beach House
  • Location: Victoria, Australia
  • Photography: Aaron Pocock


Louttit House in Lorne, Australia by Seeley Architects

Wednesday, May 31st, 2017

Article source: Seeley Architects

Built high on the amphitheatre surrounding Louttit Bay, the Louttit house challenges the typical expectations of a renovated home with bold, yet sensitive addition the Lorne streetscape. A prosaic suburban brick house has been transformed to accommodate an extended family, while presenting as a modest sized house.

Image Courtesy © Peter Hyatt

  • Architects: Seeley Architects
  • Project: Louttit House
  • Location: Lorne, Australia
  • Photography: Peter Hyatt
  • Builder: Poulsen Builders
  • Landscape Architect: TNLA
  • Engineer: Don Moore & Associates
  • Project size: 580
  • Completion date: 2015


Corrs Chambers Westgarth in Melbourne, Australia by Bates Smart Architects

Tuesday, May 23rd, 2017

Article source: v2com

Leading law firm Corrs Chambers Westgarth’s new Melbourne office is located over five floors from levels 22-26 in the innovative and unique centerpiece building at 567 Collins Street. Corrs’ Reception is situated on the 25th floor, with spectacular views over Melbourne’s skyline from the floor to ceiling glazing. The feature staircase rises through the central void, linking reception with classic but contemporary mixed-use casual dining areas.

Level 1, Image Courtesy © Peter Clarke

  • Architects: Bates Smart Architects
  • Project: Corrs Chambers Westgarth
  • Location: Melbourne, Australia
  • Photography: Peter Clarke
  • Lighting Designers: Electrolight
  • Renders and Sketches: Electrolight
  • Area: 8,500 sqm
  • Completion: 2015


Falcon Beach House in Panamuna Drive, Australia by iredale pedersen hook

Thursday, May 18th, 2017

Article source: iredale pedersen hook 

The Falcon House challenges the inappropriate, contemporary approach of destroying the native landscape and topography. The upper level hovers gently as a white object, the lower level is a black shadow, in the middle is a thin zone of grey that reminds us that nothing is ever ‘black or white’.

Image Courtesy © Dion Robeson

  • Architects: iredale pedersen hook
  • Project: Falcon Beach House
  • Location: Lot 869, No. 18 Panamuna Drive, Falcon, Western Australia
  • Photography: Dion Robeson
  • Software used: SketchUp, Vectorworks, Rhino
  • Project team iph: Adrian Iredale, Finn Pedersen, Martyn Hook, Mary McAree, Vincci Chow, Jason Lenard, Caroline Di Costa, Khairani Khalifah, Matthew Omodei, Melissa Loong, Penny Anderson, Sinan Pirie
  • Site Area: 981 sqm
  • Building Area: 210sqm
  • Deck Area: 80sqm
  • Status: Complete November 2016


Canon: oce crystalPoint
Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise