Open side-bar Menu

Posts Tagged ‘Barcelona’

Access Pavillion in “Els Turons de Les Tres Creus” in Barcelona, Spain by Toni Girones

Thursday, May 23rd, 2013

Article source: Toni Girones

Information Point And Pavillion Acces To The Natural And Archeological Site Of “Els Turons De Les Tres Creus” (Montmeló-Montornés Del Vallés / Bcn) 2008-2012

In the natural setting of “Turons de les Tres Creus” , surrounded by a highly fragmented metropolitan area and linked to the archaeological site of “ Can Tacó “, arises the need to project some places previous an area with a great natural and archaeological interests. Give value set conditions, report the high heritage value of the site, and understand the genuineness of the mountain as a structural element of biodiversity in a highly fragmented and anthropized by man, are the main aims of this proposal.

Image Courtesy © Toni Gironès 

  • Architects: Toni Girones
  • Project: Access Pavillion in “Els Turons de Les Tres Creus”
  • Location: Montornès Del Vallès, Barcelona, Spain
  • Photography: Aitor Estévez, Toni Gironès
  • Architect In Charge: Toni Gironès Saderra
  • Area: 200 sqm
  • Year: 2012
  • Collaborator: Dani Rebugent
  • Technical Architect: Brufau I Cusó S.L.P.
  • Structural Engineer: Boma Inpasa S.L.P.
  • Archeologist: Josep Guitart, Montse Tenas
  • Excavation Director: Gemma Garcia y Esther Rodrigo
  • Restoration: Crat S.C.P. (Débora Iglesias y Imma Rueda)
  • Natural Media: Naturalea
  • Promotor: Ayuntamientos De Montmeló y Montornès Del Vallès
  • Execution: Icac, Institut Català D’arqueologia Clàssica
  • Construction Company: Moix Serveis I Obres S.L.
  • Construction Manager: José Antonio Álvarez
  • Budget: 28.893 € (Edification) / 14.980 € (Pavillions)

Adaptation of The Roman Ruins of Can Tacó in Barcelona, Spain by Toni Girones

Tuesday, May 21st, 2013

Article source: Toni Girones

The archaeological site of Can Tacó in Turó d’en Roina, in the natural setting of  Turons de les Tres Creus. In a highly fragmented metropolitan area, arises the need to project some places previous an area with a great natural and archaeological interests.

Built by successive terracing and partly with site stone licorella, what had been an important settlement prior to construction of the Via Augusta, is today a natural viewpoint to the counties of Vallès. It intervenes in the backfill of Roman traces, improving the content (the space) and highlighting the container (the walls).

Image Courtesy © Aitor Estévez 

  • Architects: Toni Girones
  • Project: Adaptation of The Roman Ruins of Can Tacó
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Aitor Estévez, i Aeroproduccions

Baby Peque Kids – Baby Sensory in Barcelona, Spain

Saturday, May 18th, 2013

Article source: Architectuur +

Baby Sensory is an award winning baby development class designed to support baby sensorial development and has been designed specifically for babies from birth. The baby development activities stimulate the senses and help babies develop. This is the first baby sensory® franchise facility that has been designed for its purpose. Natural sunlight and circulation have been used as guidelines to define the site plan providing many possibilities of use and enjoyment.

Image courtesy Architectuur +

  • Architects: Architectuur +
  • Team: Cristina Aquino and Judit Taberna
  • Project: Baby Peque Kids for Baby Sensory
  • Location: Barcelona, Spain
  • Project Owner: Baby Peque Kids
  • Project Completion Date: October, 2012
  • Project Type: Education – Early learning activities
  • Project Site Context/Setting: Urban / Interior design
  • Building Gross Floor Area: 172,94 square meter
  • Other Building Description: Renovation
  • Total project cost at time of completion, land excluded: 80,000.00 €
  • Software used: Vectorworks

Beethoven Building Entrance and Lobby Area in Barcelona, Spain by Archit3ctum

Thursday, May 16th, 2013

Article source: Archit3ctum

The renovation of lobby and common areas of Beethoven building Barcelona was a particular challenger for our studio because we want to give a very new image to the interior areas, with the idea of a contemporary and technological place. To carry out our task, we focus on creating a neutral space where the use of materials with high resistance and metallic colors could mark the perimeter and indicate the flow of the course.

Image Courtesy © Eli Garmendía

  • Architects: Archit3ctum
  • Project: Beethoven Building Entrance and Lobby Area
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Eli Garmendía
  • Client: Parje S.A.
  • Team: René Mateo, Víctor Gonzalez and Cristina Aquino

Municipal Sports Hall in Barcelona, Spain by Roure / de León arquitectos slp + Elena Moragas Rague

Wednesday, May 15th, 2013

Article source: Roure / de León arquitectos slp + Elena Moragas Rague

Municipal Sports Hall situated on a plot of Vacarisses suburban, small town in the province of Barcelona. Medium size typology, and conditioned by a narrow parcel, the project is solved with a peculiar situation of the smaller service pieces, and a great versatile cover that incorporates all the complexities of the project, plot, orientation, functional inter connection between parts, etc. An unusual final twist of the structure frame, solve the complexity of the cover in a quiet way.

Image Courtesy © Marc Capilla Llop 

  • Architects: Roure / de León arquitectos slp + Elena Moragas Rague
  • Project: Municipal Sports Hall
  • Location: Vacarisses, Barcelona. (Spain)
  • Photography: Marc Capilla Llop
  • Client: Vacarisses Town Hall.
  • Team: Santiago de León Molina, Elena Moragas, Juan Carlos Roure Nuez, Francesca Monjo, Sandra Tischer
  • Quantity Surveyor: Juan Carlos Vilagrasa Miranda. (TEC-QUATTRE EGARA SLP)
  • Structural Engineering: Manuel Arguijo, architect
  • Mechanical Engineering: Josep Boltaina
  • Construction Company: Vias y Construcciones SA
  • Year: 2003
  • Area: 4.750 sqm.
  • Construction Bugged: 2.100.000 €

Ikibana Paral Restaurant in Barcelona, Spain by El Equipo Creativo

Tuesday, May 14th, 2013

Article source: El Equipo Creativo

The Ikibana restaurant offers a fusion of Japanese and Brazilian gastronomies, two cultures that seem so antagonistic: quiet and minimalist the first, exuberant and bustling the second. One of the biggest conceptual challenges during the design of the restaurant was finding shared singularities between these two cultures. Being a great challenge, it also became the leitmotif of the project, as we discovered that the landscape was an extremely important element in both cultures, and we decided to extol this element in the design of the space and create an artificial landscape.

Image Courtesy © Adrià Goula 

Hangar Artistic Creation Centre in Can Ricart, Barcelona by Yaiza Terré + Arantxa Manrique

Thursday, May 9th, 2013

Article source: Yaiza Terré + Arantxa Manrique

The project is part of the \”Fàbriques per la Creació\” programme promoted by the Barcelona city council in order to reactivate the old industrial spaces of the city now in disuse, and transform them into centres of artistic production. Hangar is a creation centre for visual artists situated since 1997 in the old industrial manufacturing premises of Can Ricart.

Image Courtesy © Adrià Goula

  • Architects: Yaiza Terré + Arantxa Manrique
  • Project: Hangar Artistic Creation Centre
  • Location: Can Ricart, Barcelona
  • Photography: Adrià Goula 
  • Collaborator Architect: Arantxa Manrique
  • Collaborators: Static ingenieria s.a.p.(structure engigneer), Aia instal·lacions arquitectòniques sl (mechanical engigneer), Sergi Perez Cobos (quantity surveyor), Fpa ferran pelegrina i ass.(detail developement), I2a (acoustique engigneer).
  • Programme: Stage, multi-functional space, audio-video, medialab
  • Developer: Institute of Culture of Barcelona (ICUB) – Barcelona City Council
  • Client: Fundación privada AAVC- Hangar
  • Area: 828,84m2
  • Ender works: December 2011
  • Budget: 1.774.465,03€ (PEC)


Sant Medir School Renovation and Expansion in Barcelona, Spain by Roure / de León arquitectos slp + Jesús Carrasco-Muñoz Prats

Wednesday, May 1st, 2013

Article source: Roure / de León arquitectos slp + Jesús Carrasco-Muñoz Prats

Sant Medir school renovation and expansion, in Barcelona, is situated in a not to much sunny block interior courtyard, surrounded by buildings of six to eleven floors. The actuation seeks to dignify what its existent, unifying it with the new construction, in order to create a unique building, appropriate to the current standards, and always being aware of the difficult proximity of the perimeter buildings.

Image Courtesy © Marc Capilla Llop 

  • Architects: Roure / de León arquitectos slp + Jesús Carrasco-Muñoz Prats
  • Project: Sant Medir School Renovation and Expansion
  • Location: Constitución 15. 08014 Barcelona, Spain
  • Photography: Marc Capilla Llop
  • Client: Fundació Escoles Parroquials / Arquebisbat Barcelona.
  • Team: Santiago de León Molina, Jesús Carrasco-Muñoz, Juan Carlos Roure Nuez, Francesca Monjo, Sandra Tischer, Joao Sobral
  • Quantity Surveyor: Juan Carlos Vilagrasa Miranda.
  • Structural Engineering: SMdU arquitectes.
  • Mechanical Engineering: CEIBE Serveis d´Enginyeria.
  • Construction Company: Construcciones Trade.
  • Year: Start, May 2012 / End, September 2012
  • Area: Renovation, 732 sqm. Expansion, 845 sqm. Outer space, 1.630 sqm.
  • Construction Bugged: 1.500.000 €

Casa Bitxo in Barcelona, Spain by Lagula Arquitectes

Wednesday, April 24th, 2013

Article source: Lagula Arquitectes

Bitxo House stands on the gentle hills of the Pre-Pyrenean landscape of Graugés, in the Berguedá region, a hundred kilometres north of Barcelona, with the Queralt mountain range at the background and located between mountain style houses. The owners, Xavier and Queralt, both of them musicians, acquire, about 20 years ago, a plot to raise the stave, where to the score of their lives. Over time, without rush. The design and construction of housing extends for over ten years, until today.

Image courtesy Lagula Arquitectes 

El Solell School in La Palma de Cervelló, Barcelona by Sierra Rozas Arquitectes

Thursday, April 4th, 2013

Article source: Sierra Rozas Arquitectes

The intervention is located in the upper part of the village, in a magnificently sunny place and with privileged and spectacular views, as a result of the pronounced and eventful topography. The proposal tries to regularize and arrange, in the most harnessed possible way, different exterior spaces, at the same time it aims to achieve a good connection and orientation of the different program parts.

Image Courtesy © Jordi Surroca

  • Architects: Sierra Rozas Arquitectes
  • Project: El Solell School
  • Location:CEIP El Solell, C/ Alberes s/n, 08756 La Palma de Cervelló, Barcelona (Spain)
  • Photography: Jordi Surroca
  • Budget (without tax): 3.445.928,33 €
  • Area: 3.929  m2 (building) + 5.630,00 m2 (urbanization)
  • Project date: 2009
  • Final construction date: 2012
  • Team: Antonio Sierra & Ana Belén Rozas
  • Structural Engineering: Eskubi-Turró arquitectes
  • Mechanical & electrical engineering: K2 Consulting
  • Architecture collaborators: Glenda Puntel, Andrés Martínez de la Riva i Oriol Raventós
  • Technical Architects: Grup G9 arquitectura i gestió
  • Client: Generalitat de Catalunya – GISA
  • Main Contractor: Construcciones Caler
  • Planes: Sierra Rozas arquitectes


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy