Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Barcelona’

Beethoven Building Entrance and Lobby Area in Barcelona, Spain by Archit3ctum

Thursday, May 16th, 2013

Article source: Archit3ctum

The renovation of lobby and common areas of Beethoven building Barcelona was a particular challenger for our studio because we want to give a very new image to the interior areas, with the idea of a contemporary and technological place. To carry out our task, we focus on creating a neutral space where the use of materials with high resistance and metallic colors could mark the perimeter and indicate the flow of the course.

Image Courtesy © Eli Garmendía

  • Architects: Archit3ctum
  • Project: Beethoven Building Entrance and Lobby Area
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Eli Garmendía
  • Client: Parje S.A.
  • Team: René Mateo, Víctor Gonzalez and Cristina Aquino

Municipal Sports Hall in Barcelona, Spain by Roure / de León arquitectos slp + Elena Moragas Rague

Wednesday, May 15th, 2013

Article source: Roure / de León arquitectos slp + Elena Moragas Rague

Municipal Sports Hall situated on a plot of Vacarisses suburban, small town in the province of Barcelona. Medium size typology, and conditioned by a narrow parcel, the project is solved with a peculiar situation of the smaller service pieces, and a great versatile cover that incorporates all the complexities of the project, plot, orientation, functional inter connection between parts, etc. An unusual final twist of the structure frame, solve the complexity of the cover in a quiet way.

Image Courtesy © Marc Capilla Llop 

  • Architects: Roure / de León arquitectos slp + Elena Moragas Rague
  • Project: Municipal Sports Hall
  • Location: Vacarisses, Barcelona. (Spain)
  • Photography: Marc Capilla Llop
  • Client: Vacarisses Town Hall.
  • Team: Santiago de León Molina, Elena Moragas, Juan Carlos Roure Nuez, Francesca Monjo, Sandra Tischer
  • Quantity Surveyor: Juan Carlos Vilagrasa Miranda. (TEC-QUATTRE EGARA SLP)
  • Structural Engineering: Manuel Arguijo, architect
  • Mechanical Engineering: Josep Boltaina
  • Construction Company: Vias y Construcciones SA
  • Year: 2003
  • Area: 4.750 sqm.
  • Construction Bugged: 2.100.000 €

Ikibana Paral Restaurant in Barcelona, Spain by El Equipo Creativo

Tuesday, May 14th, 2013

Article source: El Equipo Creativo

The Ikibana restaurant offers a fusion of Japanese and Brazilian gastronomies, two cultures that seem so antagonistic: quiet and minimalist the first, exuberant and bustling the second. One of the biggest conceptual challenges during the design of the restaurant was finding shared singularities between these two cultures. Being a great challenge, it also became the leitmotif of the project, as we discovered that the landscape was an extremely important element in both cultures, and we decided to extol this element in the design of the space and create an artificial landscape.

Image Courtesy © Adrià Goula 

Hangar Artistic Creation Centre in Can Ricart, Barcelona by Yaiza Terré + Arantxa Manrique

Thursday, May 9th, 2013

Article source: Yaiza Terré + Arantxa Manrique

The project is part of the \”Fàbriques per la Creació\” programme promoted by the Barcelona city council in order to reactivate the old industrial spaces of the city now in disuse, and transform them into centres of artistic production. Hangar is a creation centre for visual artists situated since 1997 in the old industrial manufacturing premises of Can Ricart.

Image Courtesy © Adrià Goula

  • Architects: Yaiza Terré + Arantxa Manrique
  • Project: Hangar Artistic Creation Centre
  • Location: Can Ricart, Barcelona
  • Photography: Adrià Goula 
  • Collaborator Architect: Arantxa Manrique
  • Collaborators: Static ingenieria s.a.p.(structure engigneer), Aia instal·lacions arquitectòniques sl (mechanical engigneer), Sergi Perez Cobos (quantity surveyor), Fpa ferran pelegrina i ass.(detail developement), I2a (acoustique engigneer).
  • Programme: Stage, multi-functional space, audio-video, medialab
  • Developer: Institute of Culture of Barcelona (ICUB) – Barcelona City Council
  • Client: Fundación privada AAVC- Hangar
  • Area: 828,84m2
  • Ender works: December 2011
  • Budget: 1.774.465,03€ (PEC)

(more…)

Sant Medir School Renovation and Expansion in Barcelona, Spain by Roure / de León arquitectos slp + Jesús Carrasco-Muñoz Prats

Wednesday, May 1st, 2013

Article source: Roure / de León arquitectos slp + Jesús Carrasco-Muñoz Prats

Sant Medir school renovation and expansion, in Barcelona, is situated in a not to much sunny block interior courtyard, surrounded by buildings of six to eleven floors. The actuation seeks to dignify what its existent, unifying it with the new construction, in order to create a unique building, appropriate to the current standards, and always being aware of the difficult proximity of the perimeter buildings.

Image Courtesy © Marc Capilla Llop 

  • Architects: Roure / de León arquitectos slp + Jesús Carrasco-Muñoz Prats
  • Project: Sant Medir School Renovation and Expansion
  • Location: Constitución 15. 08014 Barcelona, Spain
  • Photography: Marc Capilla Llop
  • Client: Fundació Escoles Parroquials / Arquebisbat Barcelona.
  • Team: Santiago de León Molina, Jesús Carrasco-Muñoz, Juan Carlos Roure Nuez, Francesca Monjo, Sandra Tischer, Joao Sobral
  • Quantity Surveyor: Juan Carlos Vilagrasa Miranda.
  • Structural Engineering: SMdU arquitectes.
  • Mechanical Engineering: CEIBE Serveis d´Enginyeria.
  • Construction Company: Construcciones Trade.
  • Year: Start, May 2012 / End, September 2012
  • Area: Renovation, 732 sqm. Expansion, 845 sqm. Outer space, 1.630 sqm.
  • Construction Bugged: 1.500.000 €

Casa Bitxo in Barcelona, Spain by Lagula Arquitectes

Wednesday, April 24th, 2013

Article source: Lagula Arquitectes

Bitxo House stands on the gentle hills of the Pre-Pyrenean landscape of Graugés, in the Berguedá region, a hundred kilometres north of Barcelona, with the Queralt mountain range at the background and located between mountain style houses. The owners, Xavier and Queralt, both of them musicians, acquire, about 20 years ago, a plot to raise the stave, where to the score of their lives. Over time, without rush. The design and construction of housing extends for over ten years, until today.

Image courtesy Lagula Arquitectes 

El Solell School in La Palma de Cervelló, Barcelona by Sierra Rozas Arquitectes

Thursday, April 4th, 2013

Article source: Sierra Rozas Arquitectes

The intervention is located in the upper part of the village, in a magnificently sunny place and with privileged and spectacular views, as a result of the pronounced and eventful topography. The proposal tries to regularize and arrange, in the most harnessed possible way, different exterior spaces, at the same time it aims to achieve a good connection and orientation of the different program parts.

Image Courtesy © Jordi Surroca

  • Architects: Sierra Rozas Arquitectes
  • Project: El Solell School
  • Location:CEIP El Solell, C/ Alberes s/n, 08756 La Palma de Cervelló, Barcelona (Spain)
  • Photography: Jordi Surroca
  • Budget (without tax): 3.445.928,33 €
  • Area: 3.929  m2 (building) + 5.630,00 m2 (urbanization)
  • Project date: 2009
  • Final construction date: 2012
  • Team: Antonio Sierra & Ana Belén Rozas
  • Structural Engineering: Eskubi-Turró arquitectes
  • Mechanical & electrical engineering: K2 Consulting
  • Architecture collaborators: Glenda Puntel, Andrés Martínez de la Riva i Oriol Raventós
  • Technical Architects: Grup G9 arquitectura i gestió
  • Client: Generalitat de Catalunya – GISA
  • Main Contractor: Construcciones Caler
  • Planes: Sierra Rozas arquitectes

(more…)

Residence and Day Center for the Mentally Handicapped in Barcelona by Aldayjover Arquitectura y Paisaje

Tuesday, March 19th, 2013

Article source: Aldayjover Arquitectura y Paisaje

In addition to an optimal functional and interior spatial resolution, which is explained below, the project’s key probably lies in an accurate response to the unusual and difficult situation in urban and volume to be inserted.

Image Courtesy © Jordi Bernadó

  • Architects: Aldayjover Arquitectura y Paisaje
  • Project:  Day Center For The Mentally Handicapped
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Jordi Bernadó
  • Material Execution Budget: 2 498.219,31 €
  • Contracted Execution Budget: 3.448.541,94 €
  • Built Surface: 2 098 m²
  • Developer: Generalitat de Catalunya. (GISA) Benestar Social.
  • Program: Residence and day centre for mentally Handicapped
  • Date of Project: 2005
  • Date of Execution : 10/2007 – 2010
  • Team Members: Iñaki Alday, Margarita Jover, author arch. Jesús Arcos, Project coordinator arch. Marilena Lucivero, Aroa Álvarez, Rubén Páez, assistant arch. Iñaki Alday, Margarita Jover, author arch. Jesús Arcos, Project coordinator arch. Marilena Lucivero, Aroa Álvarez, Rubén Páez, assistant arch.
  • Software used: AutoCAD and models

(more…)

Yute’s Warehouse in Barcelona, Spain by Flores Prats Arquitectos

Wednesday, March 13th, 2013

Article source: Flores Prats Arquitectos

The YUTE’S project is an extension of an existing textile warehouse. The two young clients had bought an old offices building with some storage at its side, and after a few years of use they started to miss storage area, so they though in enlarging it. The original building didn’t have much quality from the architectural point of view, but from the beginning we thought that was better to keep as much as possible of the existing and growing from that, instead of demolishing all and start a new building.

Image Courtesy © Hisao Suzuki 

  • Architects: Flores Prats Arquitectos
  • Project: Yute’s Warehouse
  • Location: 3 Trabajo Street, Sant Just Desvern, Barcelona, Spain
  • Photography: Hisao Suzuki
  • Project: 1999 – 2001
  • Construction: 2002 – 2005
  • Built area: 2000 m2
  • Promoter: YUTE’S Textiles
  • Structural adviser: Arch. Manuel Arguijo
  • Supply adviser: Eng. Bernat Alonso
  • Quantity surveyor: Alberto Rodríguez (Rodríguez-Tozzi)
  • Collaborators: Silvia Bianchini, Nina Leypoldt, Els van Meerbeek, Cristian Zanoni, Guido Fiszson, Ellen Halupczok, Inecita Florez, Paula Avila, Eugenia Troncoso, Israel Hernando, Jonny Pugh.

Can Baró Library in Barcelona, Spain by Sierra Rozas Arquitectes

Tuesday, March 12th, 2013

Article source: Sierra Rozas Arquitectes

The place destined for the enlargement and the whole Can Baró environment, preserved the charm of those areas where diversity and disunity required a forceful, logical and considered response. The enlargement becomes an extension of the topography looking for a merger between the building and the public area, which is not seen as something that we find between the buildings, but is integrated into the architecture. The architectural area is something that we find hidden or camouflaged within the topography.

Image Courtesy © Jordi Bernadó 

  • Architects: Sierra Rozas Arquitectes
  • Project: Can Baró Library
  • Location:  Carrer Sant Salvador, Corbera de Llobregat, Barcelona, Spain
  • Photography: Jordi Bernadó
  • Collaborators:
    Structural Engineering: Manuel Arguijo
    Mechanical & electrical engineering: LluisDuart
    Architecture collaborators: Mireia Estrada
    Project Management: Diputació de Barcelona (OTC y Servei de Biblioteques)
    Technical Architects: SGS TecnosS.A.(Lorena Fariñas i Roger Pinyana)
  • Client: Ayuntamiento de Corbera de Llobregat
  • Main Contractor: Construcciones Exisa
  • Planes: Sierra Rozas Arquitectes
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy