Open side-bar Menu

Posts Tagged ‘Barcelona’

UMO RESTAURANT in Carrer de Tarragona, Barcelona by Estudi Josep Cortina

Friday, September 12th, 2014

Article source: Estudi Josep Cortina

In 2010, after many years dedicated to the formation and execution of great works in a renowned interior design office in Barcelona, Josep Cortina breathes life into his own interpretation of the creative process under the name of Estudi Josep Cortina, a multidisciplinary studio based on interior and industrial design.

Image Courtesy © Mauricio Fuertes

Image Courtesy © Mauricio Fuertes

  • Architects: Estudi Josep Cortina
  • Location: Carrer de Tarragona, Barcelona
  • Photography: Mauricio Fuertes
  • Designing time: 3 months
  • Finishing time: January 2014


Hotel Majestic in Barcelona, Spain by Orac Decor

Wednesday, September 10th, 2014

Article source: Orac Decor


Image Courtesy © Orac Decor

Image Courtesy © Orac Decor

  • Architects: Orac Decor
  • Project: Hotel Majestic
  • Location: Barcelona, Spain


Architecture Studio in Barcelona , Spain by dom arquitectura

Thursday, September 4th, 2014

Article source: dom arquitectura

The place previously used as a store was completely isolated from the outside. The first action we take, is to open the interior space, both the street and the garden outside, so we designed a completely open iron carpentry without studs, continuous glass, providing natural light throughout the space. All the iron is dark graphite gray painted, the same of the interior furnishings. Across the glass surface is placed inside a dark gray screens, to control the space privacy.

Image Courtesy © Jordi Anguera

Image Courtesy © Jordi Anguera

  • Architects: dom arquitectura
  • Project: Architecture Studio in Barcelona
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Jordi Anguera
  • Interior Designer: Blanca Elorduy


Interior renovation of an apartment in Les Corts, Spain by Sergi Pons architects

Friday, August 29th, 2014

Article source: Sergi Pons architects

It’s about an apartment renovation located in Les Corts neighborhood in Barcelona city, categorized circa the Nineteenth century. The owner, Yuna -from Japanese origin and settled in Spain- has twocats: Tau and Misha.

Image Courtesy © Adrià Goula

Image Courtesy © Adrià Goula

  • Architects: Sergi Pons architects
  • Project: Interior renovation of an apartment
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Adrià Goula
  • Construction Company: GdR  (Grup de reformes)
  • Year of Project: 2014


MARIA & CUBÍ|apartment in Sarrià-Sant Gervasi, Barcelona by nook architects

Wednesday, August 27th, 2014

Article source: nook architects

This project for an interior refurbishment arrived to us from the district of Sarrià-Sant Gervasi. Our client, a young woman with very clear ideas had a single premise for the project:  The apartment was going to be just for her but it had to be thought after as a future family home.

Image Courtesy © nieve | Productora Audiovisual

Image Courtesy © nieve | Productora Audiovisual

  • Architects: nook architects
  • Project: MARIA & CUBÍ|apartment
  • Location: Sarrià-Sant Gervasi, Barcelona 
  • Photography: nieve | Productora Audiovisual
  • Software used: Autocad, Sketchup
  • Surface: 115 m2
  • Year: 2014


G-ROC in Barcelona, Spain by Nook Architects

Tuesday, August 12th, 2014

Article source: Nook Architects

Just when we thought that we had closed a cycle which CASA ROC, TWIN HOUSE, and ROC CUBE, one of the old apartments on the same building became vacant ahead of what was expected, so G-ROC became our fourth intervention on the building.  With three similar interventions finished, it was easy to identify a common denominator in terms of solutions, therefore defining and strengthening the distinguishing traits of this assignment.

Image Courtesy © nieve | Productora Audiovisual

Image Courtesy © nieve | Productora Audiovisual

  • Architects: Nook Architects
  • Project: G-ROC
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: nieve | Productora Audiovisual
  • Year: 2014
  • Furniture: Casa Jornet


SALVA46 in Barcelona, Spain by MIEL ARQUITECTOS & STUDIO P10

Tuesday, August 12th, 2014


Salva46 is our investigation into flexible co-existence.Exploring the nomadic lifestyle of the 21st century. Where movement and fluidity contrast with privacy and stability.

An experiment in shared micro living – two equally balanced spaces pivoted by a central communal area. A play of opposites in a world of conformists.

Image Courtesy ©   ASIER RUA

Image Courtesy © ASIER RUA

  • Architects: MIEL ARQUITECTOS  & STUDIO P10
  • Project: SALVA46
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: ASIER RUA
  • Software used: Architectural desktop
  • Size: 65 m2
  • Time: 2013-2014


JOAN MARAGALL LIBRARY in Barcelona, Spain by BCQ arquitectura barcelona

Wednesday, July 30th, 2014

Article source: BCQ arquitectura barcelona

The main decision has been to construct the new building under the old existing garden and not to occupy a part of this space. The motto with which the project was presented in the ideas competition was “Garden of Light”. These two words sum up the two ideas of the project: maintaining and improving the existing garden, while at the same time providing joyful and well lit spaces. The library inserts under the garden of Vil∙la Florida civic center under the shade of its trees. Inside, a landscape in itself, articulated and changing, where each use and each user find their place. It is a personalized and unique space.

Image Courtesy © Ariel Ramírez

Image Courtesy © Ariel Ramírez

  • Architects: BCQ arquitectura barcelona
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Ariel Ramírez, BCQ arquitectura barcelona
  • Function: Public Library
  • Architects Authors: BCQ arquitectura barcelona, David Baena, Toni Casamor, Maria Taltavull, Manel Peribáñez.
  • Architects collaborators: Alexandre Liberato, Jordi Sánchez, Vasco Mourão, Roser Marí, Jordi Rodríguez.
  • Landscape Design: Mika Iitomi
  • Client: Barcelona City Council. Sarrià‐Sant Gervasi District, Barcelona d’Infraestructures Municipals ‐ BIMSA
  • M&E Engineering: JG Ingenieros S.A. / Mercadomótika
  • Structural calculations: Manuel Arguijo y Asociados S.L.
  • Integrated Proj. Management: IDP Enginyeria i Arquitectura
  • Renders: Vicentiu Sopterean, Jordi Rodríguez
  • Contractor: Contratas y Obras Empresa Constructora S.A.
  • Construct. cost without VAT: 7.645.084 €
  • Site area: 5,464 m2
  • Building area: 2.983 m2
  • Total floor area: 2.396 m2
  • Landscape area: 763 m2
  • Stories Basement: 2 / Basement ‐1 / Ground floor / First floor
  • Competition June: 2007 – First Place restricted competition
  • Design phase: December 2010
  • Construction March: 2014


Commercial Space Turned into a Loft in Barcelona, Spain by EGUE Y SETA

Saturday, July 26th, 2014

Article source: EGUE Y SETA

From the outside, the vertical shutters draw wooden strips over a sight of a rich green hedgerow and a leafy bush. ¿Are they just the outside trees reflected over the windows panes? ¿or are these transparencies?

To step in this former commercial space turned into a loft, we need to open a wide and generous solid “Iroco” wood set of double doors with iron fittings custom made at the owner´s iron foundry. And as soon as we set foot over the natural oak parquet, we are welcomed by a huge “fish tank” without fish, were leaves and green blossoms float in amidst almost liquid light.  We are not talking about the typical bamboo reeds, nor about the very solemn Zen like interior garden, but about an arrangement of local trees of varying heights over a bed of pine bark splashed over by a cascade of light beaming from a false skylight. Surrounding this spectacular garden: The whole house.

Image Courtesy ©  Víctor Hugo

Image Courtesy © Víctor Hugo

  • Architects: EGUE Y SETA
  • Project:Commercial Space Turned into a Loft
  • Location:Barcelona, Spain
  • Photography: Víctor Hugo
  • Designers: Daniel Pérez + Felipe Araujo
  • Area: 200 sqm
  • Completed date: 2013


Mediterranean Cultural Centre in Barcelona, Spain by Ricardo Bofill Taller de Arquitectura

Friday, June 27th, 2014

Article source: Ricardo Bofill Taller de Arquitectura

The Generalitat and the Institut Català d’Estudis Mediterranis, ICEM wishes to create an important and prestigious cultural institution, the Mediterranean Cultural Center. Located in Barcelona, the M.C.C., will be representative of the cultural and economical dynamism of Catalonia, and will consolidate Barcelona as the capital city of the Mediterranean Culture.

The MCC is essentially composed of four entities:

  • A museum of natural history and cultural history.
  • The multimedia library of the Mediterranean..
  • A center of study and investigation.
  • A conference center.
Image Courtesy © Ricardo Bofill Taller de Arquitectura

Image Courtesy © Ricardo Bofill Taller de Arquitectura

  • Architects: Ricardo Bofill Taller de Arquitectura (Vanessa Cólliga)
  • Project: Mediterranean Cultural Centre
  • Location: Barcelona, Spain
  • Lobby, Reception, Information, Restauration and Retail: Gross 7,650m2 Net 6,090 m2
  • Natural History and Cultural History Museum: Gross 16,000m2 Net 12,370m2
  • Library: Gross 8,000m2 Net 6,900m2
  • Center of studies: Gross 1,800 m2 Net 1,330m2
  • Conference center: Gross 2,500m2 Net 1,920m2
  • Administration: Gross 6,450m2 Net 4,700m2
  • Parking: Gross 2,000m2 Net 2,500m2


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy