Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Brazil’

JMR house in Jundiaí, Brazil by Aresto Arquitetura

Friday, November 10th, 2017

Article source: Aresto Arquitetura

Developed in a terrain with a triangular shape located in the city of Jundiai in the state of Sao Paulo, the residence was projected from two intersected blocks arranged in opposite directions.

Image Courtesy © Aresto Arquitetura

(more…)

Palm tree house in Jundiaí, Brazil by Aresto Arquitetura

Monday, October 30th, 2017

Article source: Aresto Arquitetura

Built on a flat lot with only 11 meters wide, the residence located in the city of Jundiaí, consists of a single elongated volume and two slabs.

On the ground floor are: the entrance hall, the living room, the dining room, the kitchen, the toilet, the laundry room, the pantry, the storage room, the gourmet space, and the pool. On the upper deck are: the hometheater and the three dormitories.

Image Courtesy © Aresto Arquitetura

  • Architects: Aresto Arquitetura
  • Project: Palm tree house
  • Location: Jundiaí, Brazil
  • Software used: SketchUp, Autocad, Revit

(more…)

Mirante House in São Paulo, Brazil by FGMF

Friday, October 27th, 2017

Article source: FGMF

Since first studies, the site determined the residence’s conception logic. Some site characteristics are especially remarkable: wide lot with slightly variable width and sharp slope. In its north end there’s a beautiful view of the artificial lake. The neighbors’ houses provoke shade and a feeling of lack of privacy on both sides of the site’s highest area.

Image Courtesy © Rafaela Netto and Renato Caiuby

  • Architects: FGMF
  • Project: Mirante House
  • Location: Aldeia da Serra, SP, Brazil
  • Photography: Rafaela Netto and Renato Caiuby
  • Team:

    • FGMF Architects: Forte, Gimenes and Marcondes Ferraz Architects
    • Authors: Fernando Forte, Lourenço Gimenes, Rodrigo Marcondes Ferraz
    • Coordinators: Ana Paula Barbosa, Gabriel Mota, Luciana Bacin, Marília Caetano, Sonia Gouveia
    • Contributors: Carmem Procópio, Juliana Nohara, Ligia Meirelles, Thiago Pimentel
    • Apprentices: Cláudia Bicudo, Fernanda Silva, Henrique Abduch, Julian Seifert, Luiz Falavigna, Mariana Schmidt, Nara Diniz, Patricia Kupper,                                   Rodrigo  de Moura, Rodrigo Oliveira, Yara Bello
    • Constructor: Steel Constructions and Developments
    • Landscaping: Juliana Freitas
  • Site area: 900m2
  • Built area: 815 m2
  • Project Beginning: 2012
  • Construction completion: 2016

(more…)

House of the stones in Franca, Brazil by mf arquitetos

Thursday, October 26th, 2017

Article source: mf+arquitetos

The house was Implanted so as to use a natural terrain topography.

Guidance for the contemplation of the mountains of Minas Gerais, extensive going of the box lined with stones framed the beautiful landscape.

Image Courtesy © Renato Moura

  • Architects: mf arquitetos
  • Project: House of the stones
  • Location: Franca, Brazil
  • Photography: Renato Moura

(more…)

E+S House in Louveira, Brazil by Aresto Arquitetura

Monday, October 23rd, 2017

Article source: Aresto Arquitetura

The single storey house of 294 m² is designed for a couple with adult sons who visit their parents frequently.

With an \”L\” shaped plan, the main goals of the project were to make a home accessible, easy to maintain and simple to build.

  • Architects: Aresto Arquitetura
  • Project: E+S House
  • Location: Louveira, Brazil
  • Software used: Autocad, SketchUp, Revit

(more…)

Parque Científico e Tecnológico do Vale do Taquari – Tecnovates in Rio Grande do Sul, Brazil by Tartan Arquitetura e Urbanismo

Friday, October 20th, 2017

Article source: Tartan Arquitetura e Urbanismo

The town of Lajeado is an exponent in food production, with a large number of business in this economic sector. This makes it a suitable place to houses Vale do Taquari Science and Technology Park

Image Courtesy © Marcelo Donadussi

  • Architects: Tartan Arquitetura e Urbanismo
  • Project: Parque Científico e Tecnológico do Vale do Taquari – Tecnovates
  • Location: Rio Grande do Sul, Brazil
  • Photography: Marcelo Donadussi

(more…)

Rio da Várzea House in Rio Grande do Sul, Brazil by 151 Office Arquitetura

Wednesday, October 18th, 2017

Article source: 151 Office Arquitetura 

The initial aim of this project was the creation of a space that would unite indoors with outdoors, without losing privacy. Due to the limitation of the land (360m2), the idea was to ensure the best use of the spac-es, considering the angle of the sun. It is a large residence, with a social area fully connected to the ex-ternal area. The absence of walls and the use of frames ensures the full use of the natural light. In addi-tion, both the plate glass as well as the extension of the upper floor over the lower floor ensures better thermal comfort. Energy saving was also considered an essential factor for this project, such that, in all areas, LED lighting technology was used.

Image Courtesy © Marcelo Donadussi

  • Architects: 151 Office Arquitetura (Guilherme Franzoi )
  • Project: Rio da Várzea House
  • Location: Xangri-lá – RS – Brazil
  • Photography: Marcelo Donadussi
  • Providers: Granitos.com, Movelaria Fogaça, Showroom Técnico, JJ Machado, Funilaria Padre Reus, Otimum, Funilaria do Vale, Pérola Azul Piscinas
  • Building Area: 252m²
  • Completed year: 2015

(more…)

Rio das Contas House in Xangri-lá, Brazil by 151 OFFICE ARQUITETURA

Tuesday, October 10th, 2017

Article source: 151 OFFICE ARQUITETURA

The initial idea for this project, on the Xangri-lá beach, was to give the air of a rural house located on the beach, using a considerable area of the land. In order to meet the owner’s expectations, who like an open house without losing privacy, all of the faces of the social area were designed as a part of the ex-ternal area. In addition, natural light and cross ventilation were used with the aim of avoiding the use of air conditioning. Energy saving was also optimized with the use of LED technology in all ambients. The concrete walls, beyond creating an inequivalent brute and rustic appearance, offer advantages regarding the temperature and low maintenance.

Image Courtesy © Marcelo Donadussi

  • Architects: 151 OFFICE ARQUITETURA ( Guilherme P. Franzoi )
  • Project: Rio das Contas House
  • Location: Xangri-lá, Brazil
  • Photography: Marcelo Donadussi
  • Strutural Project: Serrano Engenharia
  • Providers: granitos.com, Otimum, Egil metalúrgica.
  • Total built area (m2): 228m2
  • Completed in: 2016

(more…)

Monday Fitness Center in Sao Paulo, Brazil by Vasco Lopes arquitetura

Monday, October 9th, 2017

Article source: Vasco Lopes arquitetura

Building constructed for the specific use of a fitness center.  It was built over columns (pilotis) used as parking place. The reception and administrative areas are located on the ground floor; the dressing, body-building and cardiovascular rooms on the first floor; and on the second floor are situated the fight, multi-use and bike rooms. The materials and colors are pallets of grey, wood and orange. Natural light is captured on the facade and through zenithal illumination. Special attention was given to illumination and visual communication. The façade faces a busy avenue, and makes use of the volumes of the building and of the grey and orange colors to stand out in the urban setting.

Image Courtesy © Maira Acayaba

  • Architects: Vasco Lopes arquitetura
  • Project: Monday Fitness Center
  • Location: Sao Paulo, Brazil
  • Photography: Maira Acayaba
  • Arquitect team: Caroline cursino; Tatiana Martins
  • Construction: Luiz Fernando Ruiz
  • Visual identitie project: Ari Felipe Miaciro
  • Area of the Bilding: 2.891,00m2
  • Area of the terrain: 1.665,00 m2
  • Project year: 2015
  • Conclusion: 2016

(more…)

Granja Julieta House in São Paulo, Brazil by JAMELO ARQUITETURA

Thursday, October 5th, 2017

Article source: JAMELO ARQUITETURA

The house is located in a quiet residential neighbourhood in the south of the city of São Paulo, very close to a beautiful square widely used by local residents. Embedded into an urban lot, the residence is composed by a single volume that has been placed in the frontal part of the terrain leaving room for a large rear garden. Apart from the pedestrian entrance, by the street there’s only a parking spot for two cars and, behind a side green wall, the small uncovered service area.

Image Courtesy © Nelson Kon

  • Architects: JAMELO ARQUITETURA
  • Project: Granja Julieta House
  • Location: São Paulo, Brazil 
  • Photography: Nelson Kon
  • Architecture Project: Lorenz Meili, Giuliana Martini (authors), João Ribeiro da Fonseca, Carolina Braz, Aline Ferrari (collaborators), Luiz Filipe Rampazio (trainee)
  • Structural Engineer: Gepro Engenharia
  • Electrical and Plumbing Engineer: RF Engenharia
  • Waterproofing Engineer: Proassp
  • Landscape Architecture: Mariana Barbosa
  • Construction Engineer: George Tsuda

(more…)

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise