Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘China’

Revolving Sail Bridge in Eerduosi Shi, China by Margot Krasojević Architects

Friday, September 1st, 2017

Article source: Margot Krasojević Architects

The design proposal is for a pedestrian bridge commissioned by the Ordos government to cross the Wulanmulun River, located in Ordos city, Kangbashi district Mongolia.

The bridge consists of a main floating section which gives buoyant support to three expanding walkways, and a carbon fiber triple sail which is raised and lowered by the buoyancy rotator. The bridge is a flexible structure that can relocate by sailing along the river to its new position. To do so, it folds into multiple sections that stack into each other.

Image Courtesy © Margot Krasojević

  • Architects: Margot Krasojević Architects
  • Project: Revolving Sail Bridge
  • Location: Eerduosi Shi, China
  • Photography: Margot Krasojević
  • Software used: Catia, Marionette, 3dS Max
  • Client: Ordos governemnt
  • Architects/Designers: Margot Krasojević
  • Project manager: Margot Krasojević
  • Collaborators: Out to tender

(more…)

Wal.Diamond Exhibition Center in Shenzhen, China by Shangyuan Art Design

Thursday, August 31st, 2017

Article source: Shangyuan Art Design

The client expected that the exhibition center can not only meet the basic functional needs, but also change the common impression of a pure office and display space in the past, and provide customers with a relaxed and leisure experience. In order to maximize the liquidity of the space, the layout is centered on the circular exhibition hall, with four counters surrounding the black pillars, which create a strong visual impact. The office has different functions, suitable proportion and ideal circulation. The rest area for customers is located in the centre of the north/south office, which alleviates the serious atmosphere of the whole area. At the front hall, the designer wanted to attract customers’ attention by adding a huge model to the ceiling of the display area, sometimes independent business can be achieved here. The designer hoped that the inherent business image can be changed through spatial senses and office type arrangement.

Image Courtesy © Shangyuan Art Design

  • Architects: Shangyuan Art Design
  • Project: Wal.Diamond Exhibition Center
  • Location: Shenzhen, China
  • Scale: 1600m2
  • Completion: 2017

(more…)

Heqinghao Tea House in Shenzhen, China by Shangyuan Art Design

Wednesday, August 30th, 2017

Article source: Shangyuan Art Design

Tea ceremony contains a lot of wisdom. Tasting a same cup of tea in a different environment gives you different feelings.

This project was inspired by the word “taste”. Items are endowed with feelings, and we can see one’s characteristics through his/her taste in tea. This space aimed to create a quiet environment for tea lovers and build a high quality slow atmosphere that is comfortable and elegant to make one calms down.

Image Courtesy © Shangyuan Art Design

  • Architects: Shangyuan Art Design
  • Project: Heqinghao Tea House
  • Location: Shenzhen, China
  • Scale: 200m2
  • Completion: 2017

(more…)

Chan Juan Jewelry Store in Shenzhen, China by Shangyuan Art Design

Tuesday, August 29th, 2017

Article source: Shangyuan Art Design 

What is Chan Juan?

Su Shi wrote in this poem that, “May we all be blessed with longevity. Though far apart, we are still able to share the beauty of the moon together.” Here, Chan Juan means the moon.

Kong Shangren wrote that, “The ladies’ houses were built alongside the Qin Huai River, and every shadow in the water reflects their graceful postures.” Here, Chan Juan refers to graceful lady.

Image Courtesy © Shangyuan Art Design

  • Architects: Shangyuan Art Design
  • Project: Chan Juan Jewelry Store
  • Location: Shuibei, Shenzhen, China
  • Scale: 200m2

(more…)

Dongyuan Qianxun Community Center in Suzhou, China by Scenic Architecture Office

Tuesday, August 29th, 2017

Article source: Scenic Architecture Office

Dongyuan Qianxun community is in Xiangcheng District of Suzhou city, with Huangqiao Town in the north.  There are residential lands in the east and the west, and Huqiu Wetland Park right on the southern side of the road. The community center is located in the southeast corner of the land, and is adjacent to two city roads.

Image Courtesy © Dongyuan Design

  • Architects: Scenic Architecture Office (Du Shigang, LiCheng, FuRong, Luo Qi, Xiao Zaiyuan, Shang Yunpeng)
  • Project: Dongyuan Qianxun Community Center
  • Location: Xiangcheng, Suzhou, China
  • Photography: Su shengliang, Dongyuan Design
  •  Design Principal: Zhu Xiaofeng 
  • Project Manager: Zhuang Xinjia
  • Senior Designer: Shi Yin
  • Field Designer: Sheng Tai
  • LDI: Suzhou Architectural Design & Research Institute Ltd.
  • Structural Consultant: Zhang Zhun
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 2238 sqm. (above ground) 1089 sqm. (underground)
  • Completion Year: 2017.6

(more…)

Tomorrow Plaza in Shenyang, China by RICARDO BOFILL TALLER DE ARQUITECTURA

Sunday, August 27th, 2017

Article source: RICARDO BOFILL TALLER DE ARQUITECTURA

Mix-use urban landmark, which includes a transportation centre, a retail hub,  a neighbourhood with elegant double orientation apartments. The balanced Master Plan encourages social activities. Public facilities such as sports club, health & spa, restaurants, office space, residential space are all mixed in one ideal city model, an original example of XXI Century urbanity and life-style.

Image Courtesy © RICARDO BOFILL TALLER DE ARQUITECTURA

(more…)

Haifeng Da’an Temple in Guangzhou, China by Shaanxi Lvyun Ancient Landscape Architecture Engineering Co., Ltd

Wednesday, August 23rd, 2017

Article source: Shaanxi Lvyun Ancient Landscape Architecture Engineering Co., Ltd

The case is meant for restoring the prosperity of a local temple. During our design, we find that its landscape, centuries-old history and the passion of local people require a temple which is magnificent but remains noble to reshape the memory of the site. In order to design the temple, we referred to plenty of historic files and chose some of the most philosophical and aesthetical “Architecture examples of Tang Dynasty ” in which ,no matter the profound eave or the piles of brackets all show the magnificent of the construction and the beauty of style. Furthermore, the nature environment and the manmade garden, the variety of landscape, which  enable the temple to melting  into the life of local people and heritage the religions tradition and producing positive effect.

Image Courtesy © Shaanxi Lvyun Ancient Landscape Architecture Engineering Co., Ltd

(more…)

Anti-Domino No. 02 – Wood Mountain in Chongqing, China by Daipu Architects

Wednesday, August 23rd, 2017

Article source: Daipu Architects

In recent years, our studio has been working on a series of renovation projects. This is a legacy phenomenon caused by the mass and fast production during the past 10-20 years in the construction industry, and it impels us to proactively reflect on and respond to the professional reality behind this phenomenon.

Image Courtesy © Qingshan Woo

  • Architects: Daipu Architects
  • Project: Anti-Domino No. 02 – Wood Mountain
  • Location: Chongqing, China
  • Photography: Qingshan Woo
  • Client: 2 cups bar
  • Director: Dai pu
  • Project Architect: Melca Gong
  • Design Team: Dai Pu,Melca Gong,Wen Shikun,Cao Hui, Zhan Yu,Caryn Chen

(more…)

DongZhuang-Building Museum in China by Xinjiang Wind Architectural Design & Research Institute Co.,Ltd.

Tuesday, August 22nd, 2017

Article source: Xinjiang Wind Architectural Design & Research Institute Co.,Ltd. 

Western or Eastern? 

DongZhuang-Building Museum of Western Regions, is located in Tuoli Township of Nanshan Grasslands, 30 km away from Urumqi City, and is built on the site of a previous grain shop that existed more than sixty years ago. Since the ancient times, architectural design which is inspired by natural landscape has always been exciting. The Museum, facing the city in the south and backed by the mountain in the north, has no disturbance on surrounding vegetation. From afar, it looks like an off-white stone rolled down from the mountain, standing quietly and naturally in the open and vast Gobi desert of Inner Eurasia. Part of the Museum was designed as a guest house containing a private art gallery and the other is open to the public where passengers could have some rest. Cement, sand, necessary rebar and least glass are all components of the building for ecology protection and resource conservation. The thick walls and small windows shield against the scorching sun in summer and chillness in winter. The principles and methods of traditional technologies for cavity walls, ramming earth, sun-dried mud bricks and laying stones are adopted to construct a simple, reliable and durable building. The texture of materials is highlighted on the building’s surface to obtain a “natural” completeness of a non-specific space. The design respecting the data framework and ecological cycle reflects the diversity, liberty and obscureness of local life and endows the building with liberty, freeness and vitality. DongZhuang is a “transparent” presence, with no clear internal floors, possibilities of uncertain and multiple applications, and UDLR interconnection. It takes advantage of natural presences in a smart way to protect against wind and snow and realize ventilation and day lighting. The perfect concave-convex matching with the outer space and the existing space chiseled and space “created” as required for the workers’ needs makes a building under the concept of “harmony” and “container”.

a corner of DongZhuang, Image Courtesy © Yao Li

  • Architects: Xinjiang Wind Architectural Design & Research Institute Co.,Ltd.
  • Project: DongZhuang-Building Museum
  • Location: Western Ecological Environment Research Center, 23 Baijiangou Village, Tuoli Township, Urumqi County, Xinjiang, China
  • Photography: Yao Li
  • Design Team: Liu Xu, Zhang Haiyang, Liu Erdong, Zhang Zhong, Zhang Qing, Zhang Jian
  • Technical and economic target: land used for building 1,990 m2; building area 800 m2; total construction area 7,700 m2; underground area 1,750 m2; floor area 5,950 m2; building density 40%; floor area ratio 3.87
  • Scale of construction: 7,700 m2, with one story underground and 3 stories above ground
  • Completed in: July 2016

(more…)

Shenzhen Mind the Sea Sales Gallery in China by Blvd International

Sunday, August 20th, 2017

Article source: Blvd International

Different from traditional real estate sales gallery, this project emphasizes more on conceptual feature, aiming to present the environmental, modern and creative branding spirit to visitors. With white as the background color, the whole space conveys a pure aesthetics of minimalism. White is open to all possibilities and it embraces future to the largest extent. Touched up by the abstract artistic ambience, the space is overwhelmed with a deep and delicate aesthetic perception.

Image Courtesy © Ouyang Yun

  • Architects: Blvd International
  • Project: Shenzhen Mind the Sea Sales Gallery
  • Location: Shenzhen, China
  • Photography: Ouyang Yun
  • Design Scope: interior design and façade renovation
  • Construction Company: Wanxia Real Estate Co., Ltd.
  • Designers: Liu Honglei, Liang Xiaomei, Wang Ting, Xia Menghan
  • Design area: 269 m2
  • Design time: December, 2015
  • Completion time: November, 2016

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise