Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘China’

Zhang Daqian Museum in Neijiang, China by Miralles Tagliabue EMBT

Wednesday, September 21st, 2016

Article source: Miralles Tagliabue EMBT

The construction of Zhang Daqian museum, a project designed by Benedetta Tagliabue / EMBT, has begun a few months ago in Neijiang, China.

Zhang Daqian was one of the best-known and most prodigious Chinese artists of the 20th century. Originally known as a guohua painter, by the 1960s he was also renowned as a modern impressionist and expressionist painter.

Image Courtesy © Miralles Tagliabue EMBT

Image Courtesy © Miralles Tagliabue EMBT

  • Architects: Miralles Tagliabue EMBT (Benedetta Tagliabue / EMBT)
  • Project: Zhang Daqian Museum
  • Location: Neijiang, China
  • Photography: EMBT
  • Client:  Shen Zhen Excellence Kang He Investment and Development Pty., Ltd.”
  • Project director: Daniel Rosselló
  • Design Phase :
    • Project director: Daniel Rosselló.
    • Collaborators: Francesca Origa, Gabriele Rotelli, Verena Vogler, Vaiva Simoliunaite, Susana Oses, Davis Gertners, Ana Isabel Fernandes, Vincenzo Messina, Javier Rivero Carnota, David Mas Trigueros, David Ricardo Ramírez, Evangelia Anamourlogluo, Maria Ioanna Barka, Fabian Vargas, Pauline Suhr, Enrique Franco, Claudia Paola Martinez, Dean Mapeso, Rebeca Pérez Casterà,
  • Construction Phase:
    • Project director: Elena Nedelcu.
    • Collaborators: Wang Lingzhe, Marzia Faranda, Ana Otelea.
  • EMBT Shangai Team:
    • Project Director: Igor Peraza.
    • Collaborators: Qiwei Hu, Chen Hao, Dee Liu, Pey Lung, Kathrine E. Thoen, Wei Song, Lorenzo Trucato.
  • Dates: 2010 – In progress

(more…)

The Treehouse in Beijing, China by Wee Studio

Sunday, September 18th, 2016

Article source: Wee Studio

The Treehouse is located in a little woods of poplar and hawthorn trees, where is at the foot of Mount Wuling in Miyun, Beijing. The cliff on the north with a stream meandering under it, and a mountain spring running in all seasons together create a quiet and peaceful environment for the Treehouse. There are two parts of the building, a deck and two separated polyhedrons the function of which are tearoom and bathroom. The inside of the tearoom is floored with Tatami, and the space is designed to serve as tea drinking in the daylight and sleeping as well as at night.

view from outside, wood deck, Image Courtesy © Sun Haiting

view from outside, wood deck, Image Courtesy © Sun Haiting

  • Architects: Wee Studio (Zhao Sheng)
  • Project: The Treehouse
  • Location: Garden Village, Xin Chengzi Town, Miyun District, Beijing, China
  • Photography: Sun Haiting, RoadsideAlien Studio, Dai Haifei
  • Design Team: Dai Haifei, Zhang Yanping, Zhao Sheng
  • Structure: steel structure
  • Material: plywood panel, oriented structure panel, Balau wood panel, recycled wood panel, double layered glass
  • Area: 8 metersquare
  • Cost: RMB 150,000
  • Design Phase: 9/2015 – 3/2016
  • Construction Phase: 3/2016 – 8/2016

(more…)

6th Floor Rear Flat|Future Town Office in Guangdong, China by C.DD

Sunday, September 18th, 2016

Article source: Sunshine PR

The project name takes the same name of a HK movie, which is about chasing dream. For the owner, this name stands for youth, vitality, mutual-aid and dream.

The owner has a strong desire for communication, so he requests that the design style of the whole office space should be communication-encouraging, funny and informal, and he hopes the boundary between working and living within this space to be weakened. Thus, the designer takes container as the design concept, through using industrial elements such as cement, handmade decorative tile, white cement brick and black iron creates an office space full of fun.  A wall painting with a big smile warms everybody’s heart and tells everyone to smile to life.

Image Courtesy © OUYANG Yun

Image Courtesy © OUYANG Yun

  • Architects: C.DD
  • Project: 6th Floor Rear Flat|Future Town Office
  • Location: Foshan, Guangdong, China
  • Photography: OUYANG Yun
  • Chief Designer: HE Xiao-Ping, LI Xing-Lin
  • Project Team: CAI Tie-Lei, YU Guo-Neng, LIANG Yi-Hui, ZENG Xiang-Ru, HE Liu-Wei
  • Construction Company: Ji Mu Engineering
  • Main Materials: Solid teakwood, cement, handmade decorative tile, black iron, white cement brick
  • Area: 184㎡
  • Completion Time: 2015

(more…)

Ding Hui Yuan Zen & Tea Chamber in Beijing, China by He Wei Studio/3andwich design

Friday, September 16th, 2016

Article source: Sunshine PR

This is a factory renovation project. Rebuilt into an office in its latest renovation, the old factory experienced several times of renovation after its construction in 1970s. Unlike other factories with large space, the factory doesn’t have a big space span while the height is normal showing no special features. However, a 100 square meters backyard is quite impressive. Based on the owner’s requirement, designers need to reconstruct it into a Zen Chamber.

The night view of the facade, the inner light creates the feeling of tranquility, Image Courtesy © Zou Bin

The night view of the facade, the inner light creates the feeling of tranquility, Image Courtesy © Zou Bin

  • Architects: He Wei Studio/3andwich design (He Wei)
  • Project: Ding Hui Yuan Zen & Tea Chamber
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Zou Bin, He Wei
  • Client: Better Lift Art Club Co., Ltd
  • Architecture and Interior design team: Chen Long, Wang Qi, Zhao Zhuo-Ran
  • Lighting design team: Zhang Xin, Han Xiao-Wei, Zhou Xuan-Yu
  • Special adviser: Xue Xiao-Ming, Zhang Yi-Cheng
  • Contractor: Beijing GHLH Construction CO., LTD
  • Land area: 300 sqm
  • Construction area: 450 sqm
  • Design time: 2014 – 2015
  • Construction time: 2015 – 2016.01

(more…)

Shenzhen Luohu Friendship Trading Centre in China by Aedas

Friday, September 16th, 2016

Article source: Aedas

Designed by Aedas, Shenzhen Luohu Friendship Trading Centre is a redevelopment of a current department store to be transfigured into a new skyscraper with a 7-storey retail podium at the heart of Luohu in Shenzhen, China. The design creates a vibrant and porous podium by staggering up various retail boxes in dynamic and organic forms in response to the bustling surroundings, delivering a new sustainable and iconic design for the city.

Image Courtesy © Aedas

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Shenzhen Luohu Friendship Trading Centre
  • Location: Shenzhen, China
  • Director: Wai Tang
  • Client: Shenzhen Friendship Trading Centre Co. Ltd
  • Gross floor area: 130,000 square metres
  • Completion year: 2020

(more…)

Papa’s hostel in Zhejiang Province, China by He Wei Studio/3andwich design

Friday, September 16th, 2016

Article source: Sunshine PR

The project is located in Pingtian village, Sidu Township, Songyang County, Lishui city, Zhejiang Province. The original building was an ordinary rammed earth dwelling with two floors in civil structure, covering a total of 270 square meters. People generally call the place “Papa’s Home” since it belonged to the owner, the elderly Jiang Binlong. The goal of design is to renovate it into a place with new functions and spaces. We decided to put papa’s home with a young face — transforming it into a youth hostel with international standard after discussions with the owners and the local government.

The ground floor provides the young people with communication space, Image Courtesy © He Wei, Chen Long

The ground floor provides the young people with communication space, Image Courtesy © He Wei, Chen Long

  • Architects: He Wei Studio/3andwich design (He Wei)
  • Project: Papa’s hostel
  • Location: Pingtian Village, Sidu Township,Songyang County, Lishui City, Zhejiang Province, China
  • Photography: He Wei, Chen Long
  • Client: Jiang Bin-Long (a local villager from Pingtian village)
  • Architectural design team: Chen Long, Li Qiang, Chen Huang-Jie, Cheuk Chun-Yung
  • Architectural design company: He Wei Studio/3andwich design
  • Lighting design team: Zhang Xin, Han Xiao-Wei, ZhouXuan-Yu
  • Cost of Construction: RMB 200, 000
  • Area: 270 square meters
  • Design year: 2014 – 2015
  • Completion time: 2015.09

(more…)

AVIC International Aviation Industry City business park in Beijing, China by gmp · von Gerkan, Marg and Partners Architects

Friday, September 9th, 2016

Article source: gmp · von Gerkan, Marg and Partners Architects 

In the Yizhuang New City district, an established location for high-tech companies in the south-east of Beijing, the AVIC International Aviation Industry City business park has been completed to a design by gmp · Architects von Gerkan, Marg and Partners. The practice had won the international competition at the beginning of 2012 and was then commissioned to carry out the project.

Main address, Rong Hua Nan Road, Image Courtesy © Christian Gahl

Main address, Rong Hua Nan Road, Image Courtesy © Christian Gahl

  • Architects: gmp · von Gerkan, Marg and Partners Architects
  • Project: AVIC International Aviation Industry City business park
  • Location: Yizhuang New City, Beijing, China
  • Photography: Christian Gahl
  • Client: AVIC Real Estate Beijing Company
  • Design: Meinhard von Gerkan and Stephan Schütz with Stephan Rewolle
  • Project leader: Tobias Keyl with Zhang Xiaoguang (implementation)
  • Team competition: Li Ling, Liu Yixiao, Thilo Zheme, Peter Jänichen, Stefan Hornscheidt, Katina Roloff, Jiang Linlin, Xie Bei, Xing Teng, Xu Zhehua, Zhang Xiaoguang
  • Team implementation: Li Ling, Zhao Qinchang, Yulia Gandasari
  • GFA: 145,910 m2

(more…)

Dongguan Origin Villa in Guangdong, China by Li Yizhong Interior Design

Thursday, September 8th, 2016

Article source: Li Yizhong Interior Design

Dongguan Origin Villa is located in Dongguan City near Dongguan Botanical Garden with great natural landscape resources.

The project is built according to the construction standard of South China luxury villa with top landscape, which sets a new benchmark of Dongguan central city mansion.

Image Courtesy © Li Yizhong Interior Design

Image Courtesy © Li Yizhong Interior Design

  • Architects: Li Yizhong Interior Design (Li Yizhong, Fan Yihua, Guan Guanquan)
  • Project: Dongguan Origin Villa
  • Location: Dongguan, Guangdong Province, China
  • Soft Furnishings: Xiong Can, Ou Xueting, Ouyang Lizhen
  • Construction Drawing: Ye Zenghui, Zhang Hao, Wang Qunbo, Gao Xingwu, Hu Peng
  • Area: 500 square meters

(more…)

Chongqing Xinhua Bookstore Group Jiefangbei Book City Mixed-use Project in Chongqing, China by Aedas

Thursday, September 8th, 2016

Article source: Aedas

Aedas designs for Chinese publishing giant Xinhua Bookstore on Chinese proverb ‘Knowledge brings wealth’

Designed by Aedas, Chongqing Xinhua Bookstore Group Jiefangbei Book City Mixed-use Project is a dynamic complex that encompasses a sky cultural plaza, retails, apartments, offices and a boutique hotel in the Jiefangbei Central Business District, the heart of downtown Chongqing. Aedas draws design inspiration from an ancient Chinese prose ‘Knowledge brings wealth’ to integrate book with the cultural elements of Chongqing, creating an interactive commercial complex with Xinhua Bookstore sitting at the core of the podium.

Image Courtesy © Aedas

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Chongqing Xinhua Bookstore Group Jiefangbei Book City Mixed-use Project
  • Location: Chongqing, China
  • Client: Chongqing Xinhua Bookstore Group, Chongqing Xinhua Media Ltd., Chongqing North Green Industry Co., Ltd.
  • Directors: Andy Wen and Keith Griffiths
  • Gross floor area: 153,980 square metres
  • Completion year: 2020

(more…)

Grey. Container – LP Auto Gallery in Guangdong, China by C.DD

Thursday, September 8th, 2016

Article source: Sunshine PR

LP Auto Gallery is co-founded by an outstanding young entrepreneur (L) and a professional racing driver (P). The Gallery focuses on redefining the artistic integration of supercars and refitted vehicles. LP Auto Gallery learns about the needs of the customers based on the advanced mechanical technology to make sure that every vehicle delivered to the customer is bound to be the exclusive one.

The aim of the designer is to actualize the above concept of the Gallery through language of design.

Image Courtesy © OUYANG Yun

Image Courtesy © OUYANG Yun

  • Architects: C.DD
  • Project: Grey. Container – LP AUTO GALLERY
  • Location: Future Town, Foshan, Guangdong, China
  • Photography: OUYANG Yun
  • Chief Designer:  HE Xiao-Ping, LI Xing-Lin
  • Design Implementation: CAI Tielei
  • Project Team: YU Guo-Neng, WU Meng-Long, HE Liu-Wei, ZENG Xiang-Ru
  • Construction Company: Ji Mu Engineering
  • Main Materials: cement, steel plate, ultra clear glass, matt white latex paint
  • Area: 750 m2
  • Completion Date: September, 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy