Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘China’

ChangGe Village Farm House Remodel Project in China by Evolution Design

Thursday, April 19th, 2018

Article source: Evolution Design 

Background Information

The project is situated in ChangGe Village, Daxing County, in Beijing’s southwestern suburb. Subject of rebuild is a worn-out farm house built in the early 1970’s, with its original wood-brick structure commonly seen in north China’s country side. Before the remodel, inside the dim and shabby house (or a shack to be more exact), walls were coking dark, covered by more than 40 years of hard cooking smokes & ashes. The place had no water supply nor a restroom – its residents, a senior farm couple, needed to walk out 100m around the house to get to the closest loo in the neighborhood. The house’s long but narrow courtyard facing south functioned as a pathway for the family’s only transport vehicle, a three-wheeler, which was inconveniently parked in a dead end. Even worse, interior floor elevation of the house was almost 20 cm lower than the courtyard, turning the house into a flooding pond whenever it rained, a safety threat to the entire building structure. Ironically, the area was troubled by water shortage – water gets cut off almost daily, sometimes during peak evening hours.

Image Courtesy © Xiazhi

  • Architects: Evolution Design
  • Project: ChangGe Village Farm House Remodel Project
  • Location: Changge, Beijing, China
  • Photography: Xiazhi
  • Designer: Ray Jin, Teng Guo
  • Site Area: 210 m2
  • Total Floor Area: 130 m2
  • Design Phase: May, 2015
  • Complete: July, 2015

(more…)

Home in High Latitude, China by hypersity office

Wednesday, April 18th, 2018

Article source: hypersity office

The project is nominated to the nonprofit program “Dream of Decoration”, which is located at 5th Liaoyang Street in Harbin, the heart of the entire city. As a small bungalow at the entrance of the courtyard, the renovated bungalow is located in a large Russian style compound, which is composed of national protected buildings of eclecticism. The bungalow was originally a room for security-guard with a floor area of 28.77 square meters only. For some historical reasons, it was changed to ordinary residence, with property rights, and being continuously expanded exteriorly for a family of three. The biggest challenge of the entire project is to resolve the current problem to satisfy the family’s needs, while still maintains a dialogue with surrounding historic neighborhood. It is neither a simple way to replicate traditional Russian style eclectic architecture, nor to escape the environmental constraints, and it is to be sure to strike a balance between the two.

Image Courtesy © Ma Hao

  • Architects: hypersity office
  • Project: Home in High Latitude
  • Location: No. 5, Liaoyang Street, Harbin, China
  • Photography: Ma Hao
  • Design team: Li Shiyao, Li Dijin, Wang Yinuo,Kang Jiaqi
  • Chief Architect: Shi Yang, Li Shaojun
  • Area: 28.77 Square Meters
  • Completion Date: 2017.11

(more…)

Freshigh in Shanghai, China by dongqi Architects

Tuesday, April 17th, 2018

Article source: dongqi Architects

The FRESHIGH designed by dongqi Architects is located on South Shaanxi road, in the center of Shanghai. The primary task in this project is to renovate the retail store into an appealing space to attract more customers and let it merge into the surroundings. At the end, it was turned into a refreshing space with soft green color filled all around. Hiding in the historic neighborhood, the designer hopes that it could give a surprise to the people passing by. They could stop and relax for a cup of fresh juice, and then go back to daily life.

Image Courtesy © dongqi Architects

(more…)

Le Poulet Restaurant & Bar in Shenzhen, China by dongqi Architects

Monday, April 16th, 2018

Article source: dongqi Architects

Le Poulet designed by dongqi Architects is a restaurant and bar located in Shenzhen, China, and the total area is around 100 square meters. In this project, the main concept is to add a steel mezzanine to maximize the usable space in the building. During the process of design, in order to minimize the effect of the mezzanine on the original ground floor, the architect chooses to suspend the whole steel structure. As a main element of the design, the steel mezzanine is designed by the architect after discussing with the structral engineer and a good amount of elaborate caculation. A curved steel bar which is calculated accurately goes through the fins of the balustrade. Visually it creates an elegent curve and leads the movement of the space. Structrally, part of the fins of the balustrade are transformed into a load bearing component, while functionally, the others could still play the role of balustrade. The entire steel structure looks like a musical instrument and the shape gives a sense of spacial rhythm.

Image Courtesy © dongqi Architects

  • Architects: dongqi Architects
  • Project: Le Poulet Restaurant & Bar
  • Location: Shenzhen, China

(more…)

Dajiaoting “Big Family” Community Center in China by MAT Office architecture and design

Monday, April 16th, 2018

Article source: MAT Office architecture and design

“Big Family” Community Center is located in Dajiaoting Community, Chaoyang District, Beijing. It was a vacant underground space before the upgrade. The government hopes to create a public space for the residents’ communication through the transformation.

The site area is about 300 square meters, and the underground original concrete wall could hardly be removed, so the original residential-like space has to be maintained. There are also various usage demands from the elderly, children, owners committee, community organization and other people. Different from the previous design experience, this project brief starts from the meetings organized by the neighborhood committee, the owners of the residents, the resident representatives and architect.

Image Courtesy © Kangshuo Tang

  • Architects: MAT Office architecture and design
  • Project: Dajiaoting “Big Family” Community Center
  • Location: Dajiaoting Community, Chaoyang District, Beijing
  • Photography: Kangshuo Tang
  • Client: Jingsong Street Office, Chaoyang District, Beijing
  • Design Team: Kangshuo Tang, Miao Zhang, Siyao Huang, Xuan Cao, Ting Gong, Kaidong Jiang
  • Built Area: 300 m2
  • Competion: 2016.07

(more…)

VOGUE FNO Showcase Installation in Shenzhen, China by SODA architects

Thursday, April 12th, 2018

Article source: SODA architects 

In late 2017 and early 2018, with festival atmosphere, FNO (Fashion’s Night Out) Art Showcase created by VOGUE China and SODA will present in Beijing, Hangzhou, Chengdu and Shenzhen.

Image Courtesy © JIANG Yuan

  • Architects: SODA architects
  • Project: VOGUE FNO Showcase Installation
  • Location: BeiJing, HangZhou, ChengDu, ShenZhen, China
  • Photography: JIANG Yuan
  • Lead Architects: JIANG Yuan, SONG Chen
  • Gross Built Area: 50m2
  • Completion Year: Dec. 2017

(more…)

BLUFISH Restaurant in Beijing, China by SODA architects

Thursday, April 12th, 2018

Article source: SODA architects 

 

BLUFISH-APM RESTAURANT Located on the basement level of the APM Shopping Mall in Wangfujing. Our restaurant created an underwater world full of fantasy and mobility with white as basic tone and a blue and pink colored metal mesh extending down from the top of the ceiling.

Image Courtesy © CHEN Xiyu

  • Architects: SODA architects
  • Project: BLUFISH Restaurant
  • Location: NO. 138, WangFuJing, BeiJing, China
  • Photography: CHEN Xiyu
  • Lead Architects: JIANG Yuan, SONG Chen
  • Gross Built Area: 210m2
  • Completion Year: Dec. 2017

(more…)

Higold Headquarters in Shunde, China by Pininfarina Extra

Monday, April 9th, 2018

Article source: Pininfarina Extra

Higold Headquarter, the first Pininfarina architectural project in China. The building, which will rise in Shunde, has been conceived to be a full expression of the company’s key values: Creativity and Leadership.

Image Courtesy © Pininfarina Extra

  • Architects: Pininfarina Extra
  • Project: Higold Headquarters
  • Location: Shunde, China

(more…)

Taiping Mixed Use Development in China by PETER PICHLER ARCHITECTURE

Monday, April 9th, 2018

Article source: PETER PICHLER ARCHITECTURE 

Emerging Milan based firm Peter Pichler Architecture won an international invited competition for a mixed use development in Taiping, China. It is the first project in China for the young firm, that was founded in Milan two and a half years ago. The mixed use development consists of a boutique Hotel, residential apartments, offices, retail, parks and parking.

Image Courtesy © PETER PICHLER ARCHITECTURE

  • Architects: PETER PICHLER ARCHITECTURE
  • Project: Taiping Mixed Use Development
  • Location: Taiping, Kunming, Yunnan, China 
  • Client: Keycity Group
  • Team PPA Competition Phase: Peter Pichler, Gianluigi D´Aloisio, Daniele Colombati, Giovanni Paterlini, Simona Alù, Cem Özbaşaran, Silvana Ordinas
  • Project Gfa: 100.000m²
  • Year: 2018 winning invited international competition, 2018 beginning of Phase 1 construction, 2022 finish construction

(more…)

BMLZ Villa Office in Tongzhou District, China by Tsutsumi and Associates

Tuesday, April 3rd, 2018

Article source: Tsutsumi and Associates

This is a building complex for an architectural material company that mainly deals with import carpet and domestic acoustic absorption material. We renovate and expand the existing building which has basement floor and 3 floors above the ground. Because of the difference of ground level, basement floor has open space on its south side, but on its north side it can’t get daylight. We need to carefully design the expanded volume so as not to block the daylight into the existing space. We studied a lot of models, like hollow volumes around central court or several separated volumes,and finally decided upon a simple box. In consequence, on the one hand its volume is just a simple box with a lot of randomly openings on its walls and roof, on the other hand the 4 scattered small courts make the plan complex. Because the openings of the small courts are restrained so that we feel it “inside”, but inside we can see trees and receive enough daylight from toplights so we feel it “outside”, of course the existing area also receive enough daylight. That is to say, the inside and outside are reversed, or those are merged.

Image Courtesy © Tsutsumi and Associates

  • Architects: Tsutsumi and Associates
  • Project: BMLZ Villa Office
  • Location: Tongzhou District, Beijing, China
  • Software used: Autocad, Vectorworks, sketch up, V-Ray
  • Client: Bonus & Lambient
  • Structural Design: Beijing Yanhuang International Architecture & Engineering Co.,Ltd.(Liansheng Bao, Yanhui Liu)
  • Area: 740㎡
  • Completion: 1st November 2017

(more…)

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise