Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘China’

A Cottage For Emil Thorup in Shanghai, China by ET Hus

Friday, July 14th, 2017

Article source: ET Hus

The first lines of ET Hus in Tisvilde was drawn on a napkin in a bar in Shanghai. The future owner dreamed of a sanctuary. A place he could use throughout the year, whenever he needed serenity and immersion in his private and professional life. It should be a holiday cottage – but not in the classic sense. The owner wanted luxury as you experience it at a hotel – and it should maintenance-free. The first lines on the napkin was the first of our houses – a total of 143m2 personality, built without any compromise.

Image Courtesy © ET Hus

  • Architects: ET Hus
  • Project: A Cottage For Emil Thorup
  • Location: Shanghai, China

(more…)

OU ALLIN clothing in Shenzhen, China by Shenzhen Bernard Space Design

Wednesday, July 12th, 2017

Article source: Shenzhen Bernard Space Design 

Traditional expressions of eastern Zen are diversified. However, what we want to express is not the language deliberately posted with such labels but a kind of quiet expression that attaches importance to meaning instead of form. The project covers a showroom of 100 square meters and an office space of 700 square meters. Gene core of the major brand QUALLIN in the showroom is also created by us–trace to its source, and return to simplicity.

Image Courtesy © Zhang Zhiwen

  • Architects: Shenzhen Bernard Space Design
  • Project: OU ALLIN clothing
  • Location: Shenzhen, China
  • Photography: Zhang Zhiwen 
  • Chief designer: Zhang Zhiwen
  • Design team: Zhu Liangwen, Yang Weiyu, Sheng Pingfeng
  • Decoration designer: Zhang Zhiwen
  • Main materials: rusty iron plate, cement texture, artistic solid wood board, iron pipe, perforated iron plate
  • Area: 800㎡
  • Completion time: 2017,05

(more…)

Gray Box in Shantou, China by AD ARCHITECTURE

Wednesday, July 12th, 2017

Article source: AD ARCHITECTURE 

When it comes to the rural self-built housing, the stereotype image is a countrified house made of multi-storey grids without any sense of design, although it costs a lot on decoration, where a lot of space is wasted.

Image Courtesy © Ouyang Yun

  • Architects: AD ARCHITECTURE
  • Project: Gray Box
  • Location: Shantou, China
  • Photography: Ouyang Yun
  • Project team: Ji Jianan, Zhou Qian, Wu Fenda
  • Chief designer: Xie Peihe
  • Main materials: wood finishes, tiles, gray glass, stone, matte white paint
  • Building area: 250 ㎡
  • Completion time: 2017

(more…)

A breathing cake shop — MarierWagashi in Shenzhen, China by BloomDesign

Wednesday, July 12th, 2017

Article source: BloomDesign 

“Only by planting the roots of design into the earth can we harvest its towering trees.”

— Yu Ping, Chinese designer

Marier in Japanese means intimacy or intimate connection between people. MarierWagashi locates its first heritage shop in Shangmeilin, Shenzhen, more precisely, the ground floor of an old building in an old community, with an air of detachment from the urban hustle.

Image Courtesy © Nie Xiaocong

  • Architects: BloomDesign
  • Project: A breathing cake shop — MarierWagashi
  • Location: Shenzhen, China
  • Photography: Nie Xiaocong
  • Creative director: Li Baolong, Chen Xiaohu
  • Project team: Qiu Wendi, Zhang Renqiang
  • Lighting design: Ding Jie
  • Construction company: HeiZhuangXiu

(more…)

Twisting Courtyard in Beijing, China by ARCHSTUDIO

Sunday, July 9th, 2017

Article source: ARCHSTUDIO

Twisting courtyard is located in Paizihutong, Dashilar Area, Beijing. It used to be a Siheyuan with one single entry. The purpose of the improvement is to upgrade the necessary infrastructure needed for modern life, thus turning this traditional courtyard, which mainly serve as a residence, into an attractive public space of Beijing Inner City.

Image Courtesy © Wang Ning and Jin Weiqi

  • Architects: ARCHSTUDIO
  • Project: Twisting Courtyard
  • Location: Paizihutong, Beijing, China
  • Photography: Wang Ning and Jin Weiqi
  • Design team: Han Wenqiang, Huang Tao
  • Furniture accessories: Song Guochao
  • Site area: 225.4M2
  • Building area: 161.5M2
  • Design time: 2016.06-2016.09
  • Construction time: 2016.10-2017.05

(more…)

Lucky Kabob Bar 2.0 in Beijing, China by Robot 3 Studio

Sunday, July 9th, 2017

Article source: Robot 3 Studio 

The design of White Metal Hut-LUCKY Kabob Bar has been completed in 2016. Then in 2017, the owner of the kabob bar commissioned the expansion work to Robot 3.

Black Stone has existed from the beginning of the Creation.

Image Courtesy © Robot 3 Studio

  • Architects: Robot 3 Studio
  • Project: Lucky Kabob Bar 2.0
  • Location: Kexing Road No. 43, Changping District, Beijing, China
  • Client: Lucky Bar
  • Principal Architect: Pan Fei, Wang Zhi
  • Design Consultant: Han Dong
  • Building Area: 194 sqm
  • Design Stage: 2017.03
  • Completion: 2017.05

(more…)

Transformable Container House in Shanghai, China by HuaDu Architecture & Urban Design Group(HDD)

Sunday, July 9th, 2017

Article source: HuaDu Architecture & Urban Design Group(HDD) 

The client is a young man who just started his 3D printing business in Shanghai. By using 3D printing technology, now everyone can design jewelry.

Cannot afford the high rent in a normal office building in the city, the talented young man rent 4 container boxes for a very cheap price and used them as his office and home. 

Image Courtesy © HuaDu Architecture & Urban Design Group(HDD)

(more…)

Hyatt Place Hotel Luoyang in Henan Province, China by BLVD

Sunday, July 9th, 2017

Article source: BLVD 

Located amid the historic city of Luoyang, this new construction hotel features 250 guest rooms and suites. The design overlay the contemporary hotel with a sleek, sophisticated atmosphere that references the city’s rich context and history.

The design celebrates the places where the functional spaces and the radiance of light on the 6th sky lobby floor converge. Staying true to the core values of the Hyatt Place brand, the clean, relaxed and youthful nature was revived and highlighted. Stones and tiles, dark copper, textured glass, and warm wood create an earthy architectural foundation into which subtle textures and sculptural forms are layered. Screen elements maintain the transparency and connection between spaces while provoking curiosity within the guests.

Image Courtesy © Dirk Weiblen and Sun Xiangyu

  • Architects: BLVD
  • Project: Hyatt Place Hotel Luoyang
  • Location: Luoyang, Henan Province, China
  • Photography: Dirk Weiblen and Sun Xiangyu
  • Client: Luoyang Buynow Electronics Information Co., Ltd.
  • Chief Designer: LIU Hong-lei, HE Hai-jun
  • Participating Designer: HUANG Jian, XING Yi-sheng, LiANG Xiao-mei
  • Design Area: 20,695 sqm
  • Design Time: 2014
  • Completion Time: 2016

(more…)

Beijing Fangshan Elevated Subway Stations in China by Qing-X Architectural Studio

Friday, July 7th, 2017

Article source: Qing-X Architectural Studio 

A station Embodies Elegancy and Simplicity

Beijing Subway Fang Shan Line, connecting with Line 9 at Guo Gong Zhuang station, in Feng Tai district, to Liang Xiang Su Zhuang, in Fang Shan district, Beijing, has 11 stations in total with 9 above-grounds and 2 undergrounds with the overall track length 24.799 km.

Image Courtesy © Jiming Wu

  • Architects: Qing-X Architectural Studio
  • Project: Beijing Fangshan Elevated Subway Stations
  • Location: Fang Shan Line, connecting with Line 9 at Guo Gong Zhuang station, Feng Tai district, to Liang Xiang Su Zhuang, Fang Shan district, Beijing
  • Photography: Jiming Wu
  • Client: Beijing infrastructure Investment Co., LTD, Beijing MTR Construction Administration CORP., Beijing Subway Co., LTD
  • Structural Engineer: Hongyu Wan
  • MEP Consultant: BIAD-WWS, STEDI
  • Lighting consultant: BIAD-WWS, STEDI
  • Quantity surveyor: STEDI

(more…)

Shanghai Baoye Center in China by LYCS Architecture

Friday, July 7th, 2017

Article source: LYCS Architecture  

Shanghai Baoye Center is part of the phase-2 urban development scheme for the new Central Business District in Hongqiao, a rapidly developing piece of western Shanghai. The location of the project puts it at the center of car, train, and jet transportation, and is in fact the last building one sees before entering the busy Hongqiao High-Speed Rail Terminal from the south by bullet train, granting the project a significant urban presence.The site has several challenging conditions: sandwiched by two city-designated temporary green spaces into an L shape, with a 60% frontage ratio requirement to the east, west and south, and a 24m tall highway overpass running adjacent to its north face, the building must respond to a maximum FAR of 1.60 and a height of 24m.

Main entrance view, Image Courtesy © LYCS Architecture

  • Architects: LYCS Architecture
  • Project: Shanghai Baoye Center
  • Location: Shanghai Hongqiao CBD, China
  • Project Team: RUAN Hao, ZHAN Yuan, Gary He, LI Yan, TONG Chaochao, JIN Shanliang, Devin Jernigan
    Architect of Record: Zhejiang Baoye Architecture Design and Research Institute SINOBAU
  • Size: 27,394 sqm
  • Project Period: (Architecture+landscape) Design  2012-2014, Competition 2014-2017;  (Interior) Design 2014 – 2016, Construction 2016- 2017

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy