Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘China’

Ota Fine Arts Gallery in Shanghai, China by B.L.U.E. Architecture Studio

Tuesday, April 24th, 2018

Article source: B.L.U.E. Architecture Studio 

OTA FINE ARTS gallery is located in Shanghai West Bund Culture & Art Pilot Zone, it is the first time settled in China, which is also the third gallery following the gallery of Tokyo and Singapore. 2017 is the 23rd year since the OTA FINE ARTS was founded. As the founder, Hidenori Ota is the most important promoter of Japan’s contemporary national treasure artist Kusama Yayoi. He hopes to continue to provide the platform to more Asian cutting-edge artists and expands the new direction of the Asian contemporary art.

Image Courtesy © Eiichi Kano

  • Architects: B.L.U.E. Architecture Studio (Shuhei Aoyama, Yoko Fujii, Yujia Yang)
  • Project: Ota Fine Arts Gallery
  • Location: West Bund Culture & Art Pilot Zone, Shanghai, China
  • Photography: Eiichi Kano
  • Client: OTA FINE ARTS
  • Site Area: 286.53 m2
  • Building Area: 242.56 m2
  • Design Period: 02.2017-07.2017
  • Construction Period: 07.2017-11.2017

(more…)

Shuang Gang Road Apartment Renovation in Chongqing by XUE JIN ARCHITECTURE NETWORK

Tuesday, April 24th, 2018

Article source: XUE JIN ARCHITECTURE NETWORK

The apartment, a unit in a residential building sitting at the central section of Chongqing City, China, used to be the residence of a couple with their only child in the past two decades or more. It is now owned by a young couple. Dissatisfied with the original layout, lighting and ventilation, the young couple wishes to have the apartment reconstructed so that it is to become more pleasant, comfortable and functional to meet their needs.

Image Courtesy © BAI Chuan

  • Architects: XUE JIN ARCHITECTURE NETWORK
  • Project: Shuang Gang Road Apartment Renovation
  • Location: Shuang Gang Road, Chongqing, China
  • Software used: ArchiCAD
  • Photography: BAI Chuan
  • Gross Built Area: 71M2
  • Completion Year: Early 2018

(more…)

Show Apartments House 11 With ‘Chromatic Spaces’ in Shanghai, China by Ippolito Fleitz Group GmbH

Tuesday, April 24th, 2018

Article source: Ippolito Fleitz Group GmbH

Show Apartments House 11

‘CEG Schwarzwald’ is an innovative, forward-thinking and sustainable residential project, offering high-quality living in Shanghai. With this unique venture, the developers of CEG provide an answer to urban society’s increasing demands on a healthy, calm and relaxing lifestyle. Surrounded by 20.000 trees, multiple high-rise buildings with premium apartments offer a quality environment for a modern family life in the heart of the megapolis.

Image Courtesy © Sui Sicong

  • Architects: Ippolito Fleitz Group GmbH
  • Project: Show Apartments House 11 With ‘Chromatic Spaces’
  • Location: Shanghai, China
  • Photography: Sui Sicong

(more…)

Show apartment ‘Shades of Grey’ in Shanghai, China by Ippolito Fleitz Group GmbH

Monday, April 23rd, 2018

Article source: Ippolito Fleitz Group GmbH

Recent years have seen the emergence of an exceptional project in Putuo, one of Shanghai’s ten inner-city boroughs. With “CEG Schwarzwald”, the project developers of China Eagle Group (CEG) are sending a positive message for a new consciousness in China. Amidst a forest of 20.000 trees, the “Schwarzwald” apartment towers offer the unique synthesis of living a modern urban life in a quality environment. Many metropolitans are longing for a place of tranquillity and relaxation where their families might adopt a healthy and sustainable lifestyle. To meet these desires, CEG created an innovative and forward-thinking project, satisfying the highest standards with regards to comfort and quality of life.

We’ve developed interior designs and furnishing concepts for two apartments in house 11, demonstrating the wide range of individual life schemes and design worlds to potential buyers.

Image Courtesy © Sui Sicong

  • Architects: Ippolito Fleitz Group GmbH
  • Project: Show apartment ‘Shades of Grey’
  • Location: CEG Black Forest, Putuo, Shanghai, China
  • Photography: Sui Sicong
  • Client: China Eagle Group, Shanghai
  • Team: Arsen Aliverdiev, Ruth Calimlim, Gunter Fleitz, Julia Heuer, Dina Hool, Peter Ippolito, Kanu Liu, Robert Pruim, Markus Schmidt, Fabian Unger, Mariana Valdés Garcíaw, Sasha Zhang partner, Pfarré lighting design
  • Area: 250 m²
  • Year: August 2017

(more…)

Yakiniku Master in Suzhou, China by Golucci Interior Archtects

Friday, April 20th, 2018

Article source: Golucci Interior Archtects

Yakiniku Master is long lasting Japanese barbecue restaurant brands in Shanghai. It can be unique by the time the barbecue restaurants were flourishing; also, it can be prosperity by the time of gloomy. It is a great honor for our design team to witness its growth and development since it established.

Image Courtesy © Luluxi

  • Architects: Golucci Interior Archtects
  • Project: Yakiniku Master
  • Location: Suzhou, China
  • Photography: Luluxi
  • Client: Yakiniku Master
  • Director: LEE Hsuheng
  • Designer Team: LEE Hsuheng , ZHAO Shuang ,JI Wen ,CAO Chong
  • Area: 280㎡
  • Completion Date: November 2017

(more…)

ChangGe Village Farm House Remodel Project in China by Evolution Design

Thursday, April 19th, 2018

Article source: Evolution Design 

Background Information

The project is situated in ChangGe Village, Daxing County, in Beijing’s southwestern suburb. Subject of rebuild is a worn-out farm house built in the early 1970’s, with its original wood-brick structure commonly seen in north China’s country side. Before the remodel, inside the dim and shabby house (or a shack to be more exact), walls were coking dark, covered by more than 40 years of hard cooking smokes & ashes. The place had no water supply nor a restroom – its residents, a senior farm couple, needed to walk out 100m around the house to get to the closest loo in the neighborhood. The house’s long but narrow courtyard facing south functioned as a pathway for the family’s only transport vehicle, a three-wheeler, which was inconveniently parked in a dead end. Even worse, interior floor elevation of the house was almost 20 cm lower than the courtyard, turning the house into a flooding pond whenever it rained, a safety threat to the entire building structure. Ironically, the area was troubled by water shortage – water gets cut off almost daily, sometimes during peak evening hours.

Image Courtesy © Xiazhi

  • Architects: Evolution Design
  • Project: ChangGe Village Farm House Remodel Project
  • Location: Changge, Beijing, China
  • Photography: Xiazhi
  • Designer: Ray Jin, Teng Guo
  • Site Area: 210 m2
  • Total Floor Area: 130 m2
  • Design Phase: May, 2015
  • Complete: July, 2015

(more…)

Home in High Latitude, China by hypersity office

Wednesday, April 18th, 2018

Article source: hypersity office

The project is nominated to the nonprofit program “Dream of Decoration”, which is located at 5th Liaoyang Street in Harbin, the heart of the entire city. As a small bungalow at the entrance of the courtyard, the renovated bungalow is located in a large Russian style compound, which is composed of national protected buildings of eclecticism. The bungalow was originally a room for security-guard with a floor area of 28.77 square meters only. For some historical reasons, it was changed to ordinary residence, with property rights, and being continuously expanded exteriorly for a family of three. The biggest challenge of the entire project is to resolve the current problem to satisfy the family’s needs, while still maintains a dialogue with surrounding historic neighborhood. It is neither a simple way to replicate traditional Russian style eclectic architecture, nor to escape the environmental constraints, and it is to be sure to strike a balance between the two.

Image Courtesy © Ma Hao

  • Architects: hypersity office
  • Project: Home in High Latitude
  • Location: No. 5, Liaoyang Street, Harbin, China
  • Photography: Ma Hao
  • Design team: Li Shiyao, Li Dijin, Wang Yinuo,Kang Jiaqi
  • Chief Architect: Shi Yang, Li Shaojun
  • Area: 28.77 Square Meters
  • Completion Date: 2017.11

(more…)

Freshigh in Shanghai, China by dongqi Architects

Tuesday, April 17th, 2018

Article source: dongqi Architects

The FRESHIGH designed by dongqi Architects is located on South Shaanxi road, in the center of Shanghai. The primary task in this project is to renovate the retail store into an appealing space to attract more customers and let it merge into the surroundings. At the end, it was turned into a refreshing space with soft green color filled all around. Hiding in the historic neighborhood, the designer hopes that it could give a surprise to the people passing by. They could stop and relax for a cup of fresh juice, and then go back to daily life.

Image Courtesy © dongqi Architects

(more…)

Le Poulet Restaurant & Bar in Shenzhen, China by dongqi Architects

Monday, April 16th, 2018

Article source: dongqi Architects

Le Poulet designed by dongqi Architects is a restaurant and bar located in Shenzhen, China, and the total area is around 100 square meters. In this project, the main concept is to add a steel mezzanine to maximize the usable space in the building. During the process of design, in order to minimize the effect of the mezzanine on the original ground floor, the architect chooses to suspend the whole steel structure. As a main element of the design, the steel mezzanine is designed by the architect after discussing with the structral engineer and a good amount of elaborate caculation. A curved steel bar which is calculated accurately goes through the fins of the balustrade. Visually it creates an elegent curve and leads the movement of the space. Structrally, part of the fins of the balustrade are transformed into a load bearing component, while functionally, the others could still play the role of balustrade. The entire steel structure looks like a musical instrument and the shape gives a sense of spacial rhythm.

Image Courtesy © dongqi Architects

  • Architects: dongqi Architects
  • Project: Le Poulet Restaurant & Bar
  • Location: Shenzhen, China

(more…)

Dajiaoting “Big Family” Community Center in China by MAT Office architecture and design

Monday, April 16th, 2018

Article source: MAT Office architecture and design

“Big Family” Community Center is located in Dajiaoting Community, Chaoyang District, Beijing. It was a vacant underground space before the upgrade. The government hopes to create a public space for the residents’ communication through the transformation.

The site area is about 300 square meters, and the underground original concrete wall could hardly be removed, so the original residential-like space has to be maintained. There are also various usage demands from the elderly, children, owners committee, community organization and other people. Different from the previous design experience, this project brief starts from the meetings organized by the neighborhood committee, the owners of the residents, the resident representatives and architect.

Image Courtesy © Kangshuo Tang

  • Architects: MAT Office architecture and design
  • Project: Dajiaoting “Big Family” Community Center
  • Location: Dajiaoting Community, Chaoyang District, Beijing
  • Photography: Kangshuo Tang
  • Client: Jingsong Street Office, Chaoyang District, Beijing
  • Design Team: Kangshuo Tang, Miao Zhang, Siyao Huang, Xuan Cao, Ting Gong, Kaidong Jiang
  • Built Area: 300 m2
  • Competion: 2016.07

(more…)

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -Rail and Transit Video
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise