Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘China’

Daodao coffee in Chengdu, China by HAD Architects& EPOS

Friday, September 8th, 2017

Article source: HAD Architects& EPOS 

Daodao Coffee locates in the center of Intime City Commercial District in Chengdu. The total area of this two-floor cafe is around 65 square meters. And the designers tried to make it an ideal space to relax.

In our opinions, design should start with exact questions, and a good design is one of the answers. Our question about this project is how to make different customers with diverse needs find their place in this 56-square-meter area with a height of 5.6 meters and a non-natural-light second floor. We tried to solve this problem from the changeability of small spaces and the integration of material and light.

Image Courtesy © Arch-exist Photography

  • Architects: HAD Architects & EPOS
  • Project: Daodao coffee
  • Location: Intime City, Chengdu, China
  • Photography: Arch-exist Photography
  • Chief designer: Zhou Yonggang
  • Decoration Designer: Ningxia
  • Area: 65 ㎡
  • Year of the project: 2017

(more…)

Elephant-Parade Office in Beijing, China by CUN Design

Friday, September 8th, 2017

Article source: CUN Design 

Beijing is a complex diversified metropolitan, where everyone attempts for a small sense of belonging and identity. Even troubled by life stress as well as the Fog days they still went ahead. While the longest time of a day people spend is in office.

Elephant-Parade said that the power leads new communication era comes from continuously creative spirit. As it is a communication company which specializes in digital integration, openness and diversity culture, we keep penetrating openness , humanized concepts and creative aesthetic ideas constantly into its space structure design.

Image Courtesy © Wang Ting and Wang Jin

  • Architects: CUN Design
  • Project: Elephant-Parade Office
  • Location: Building A, Xinanmen, Nananyihao, Chaoyang District, Beijing, China
  • Photography: Wang Ting and Wang Jin
  • Chief designer: Cui Shu
  • Main materials: moso bamboo, cement slabs, dyed oak
  • Area: 4100㎡
  • Design Time: 2017
  • Completion time: 2017

(more…)

Runner Camp Flagship Store in Shanghai, China by PRISM DESIGNI

Wednesday, September 6th, 2017

Article source: PRISM DESIGNI

This projects is Collaboration Design by PRISM DESIGN and OFFICE COASTLINE,

It is a design concept called Urban Athletics from a desire to run healthy and stylishly throughout the city of Shanghai.

Image Courtesy © Alessandro Wang

  • Architects: PRISM DESIGNI
  • Project: Runner Camp Flagship Store
  • Location: Infinite Plaza Shopping Center, L1W07/L2W0708 Lake Road 168, HuangPu District,Shanghai, China P. R.
  • Photography: Alessandro Wang
  • Total floor area

    • 1st floor: 268sqm
    • 2nd floor: 375sqm
    • Total: 643sqm
  •  Design period: Feb.2017 – Jan.2016
  • Construction period: Jun.2017 – Feb.2017

(more…)

WE NEW DO Beef Hot Pot Restaurant in Shenzhen, China by Middle Interior Design Shenzhen Ltd.

Tuesday, September 5th, 2017

Article source: Middle Interior Design Shenzhen Ltd. 

Ranch is not just about the beautiful scenery as the verse says “As wind lowers grass livestock cannot hide”, it also represents the free living of “future and sceneries”. Alienation and isolation from nature on the inhabitants of cities will disappear in WE NEW DO Beef Hot Pot Restaurant.

Image Courtesy © Fan Wenyao

  • Architects: Middle Interior Design Shenzhen Ltd.
  • Project: WE NEW DO Beef Hot Pot Restaurant
  • Location: Modern International Building, Futian District, Shenzhen
  • Photography: Fan Wenyao
  • Designers: Xu Simin, Lin Jia, Liang En, Cao Yuan
  • Project area: 1,700 ㎡
  • Completion time: October 2016

(more…)

Ink House in Guangdong Province, China by AD ARCHITECTURE

Tuesday, September 5th, 2017

Article source: AD ARCHITECTURE

Home is a carrier of our lives and personality, recording the inner minds and feelings. Ink House is a residence of a calligrapher, implying the cultural complex of Chinese calligraphy and adhering to the spiritual realm of nourishing heart by art.

Designers create the space combined with human behavior model, paying special attention to the owner’s living habits and hobbies. The overall layout has a calm and concise tone which is set by ink painting with proper depth of color; the necessary decoration of clear and simple lines matches light and rounded interior design, achieving “extremes meet” effect of hardness and softness. When implemented in the specific design of details, the ink atmosphere is created through items as art painting, light gray natural stone floor, ink-dot-like natural stone wall and customized ink carpet, adding an artistic and human feelings to the rational space form. All in all, the overall design is bold and hard, while the details are fine and soft, showing the pure state of mind.

Image Courtesy © Ouyang Yun

  • Architects: AD ARCHITECTURE
  • Project: Ink House
  • Location: Shantou, Guangdong Province, China
  • Photography: Ouyang Yun
  • Chief designer: XiePeihe
  • Project team: JiJianan, Zhou Qian, Wu Fenda
  • Main materials: wood finishes, gray marble, white marble, wall cloth, matt white paint, diatom mud
  • Area: 400 ㎡
  • Completion time: January 31, 2017

(more…)

Jingshan Boutique Hotel in Hangzhou, China by Continuation Studio

Tuesday, September 5th, 2017

Article source: Continuation Studio

This is a project that started from engaging with the site. The site is located up on a mountain ridge, next to a reservoir’s dam. There was previously a two-story “San-Ho-Yuan” style dormitory block built back in the 1980s, with a courtyard surrounded by the concave form of the block. There stands an ancient pine in the centre serves as the heart of the courtyard, with its dense canopy covering half of the courtyard and part of the building. Meanwhile, the historical context of the site, to the north of the Jing-Shan Mountain that once gestated the Zen tea ceremony, has prepared it with a deep historical and cultural ambiance. As a result, to preserve the courtyard structure as well as the ancient pine, in order to generate its potential spatial spirit, has been established as our design proposition.

The two-storey floating white box in the north side of the inner yard, Image Courtesy © SHIROMIO Studio

  • Architects: Continuation Studio (Jiu-jiang Fan, Wen-ting Zhai, Shuang-erLyu, Qi Gao, Luan-duo Huang)
  • Project: Jingshan Boutique Hotel
  • Location: Jingshan, Hangzhou, China
  • Photography: SHIROMIO Studio
  • Design Scope: Site Planning/Architecture/ Interior / Landscape
  • Client: Hangzhou Urban Express Newspaper Group
  • Consultants:  Jian-kang Sheng, Yong-gang Hua, Dan Zhu, Jian-bao Huang
  • Area: Approx. 1100㎡
  • Design Time:  2014.11-2015.08
  • Completed Year: 2016.07

(more…)

House W in Beijing, China by Atelier About Architecture

Tuesday, September 5th, 2017

Article source: Atelier About Architecture

It took three years to complete the design of House W with numerous redesign and adjustments in between. Atelier About Architecture has invested great effort and the process witnessed its own growth. As the owners of the project, the architect duo was playing as both Party A and Party B during design, and the key is to clarify the expectations on living and to solve possible problems with absolute sincerity.

Image Courtesy © Chen Hao

  • Architects: Atelier About Architecture
  • Project: House W
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Chen Hao, Sun Haiting
  • Structure consultant: Liu Su
  • Lighting consultant: Zhou Hongliang
  • Energy Efficiency consultant: Wang Jincheng
  • Façade Consultant: Tang Binfeng
  • GFA: 1,200㎡
  • Design: 2012 – 2015
  • Construction: 2015 – 2017
  • Completed: 2017

(more…)

Beijing Apartment in China by DARIEL STUDIO

Friday, September 1st, 2017

Article source: DARIEL STUDIO 

The last on-to-date residential project designed by Dariel Studio is a truly modern fantasy. Located in the vibrant Sanlitun area, this 1500 sqm apartment features an extra-ordinary décor that pays homage to the client’s eccentric personality.

12 apartments spread over the two last floors of the building have been reunited to give shape to the current penthouse. Thomas Dariel ‘s new interior creates volumes that offer a sense of space, a feeling of immensity.

Image Courtesy © DARIEL STUDIO

  • Architects: DARIEL STUDIO
  • Project: Beijing Apartment
  • Location: Beijing, China
  • Design Company: Dariel Studio
  • Designer: Thomas DARIEL
  • Project manager: Nathan HOU
  • Area: 1500 m2
  • Completion Time: May, 2014

(more…)

Revolving Sail Bridge in Eerduosi Shi, China by Margot Krasojević Architects

Friday, September 1st, 2017

Article source: Margot Krasojević Architects

The design proposal is for a pedestrian bridge commissioned by the Ordos government to cross the Wulanmulun River, located in Ordos city, Kangbashi district Mongolia.

The bridge consists of a main floating section which gives buoyant support to three expanding walkways, and a carbon fiber triple sail which is raised and lowered by the buoyancy rotator. The bridge is a flexible structure that can relocate by sailing along the river to its new position. To do so, it folds into multiple sections that stack into each other.

Image Courtesy © Margot Krasojević

  • Architects: Margot Krasojević Architects
  • Project: Revolving Sail Bridge
  • Location: Eerduosi Shi, China
  • Photography: Margot Krasojević
  • Software used: Catia, Marionette, 3dS Max
  • Client: Ordos governemnt
  • Architects/Designers: Margot Krasojević
  • Project manager: Margot Krasojević
  • Collaborators: Out to tender

(more…)

Wal.Diamond Exhibition Center in Shenzhen, China by Shangyuan Art Design

Thursday, August 31st, 2017

Article source: Shangyuan Art Design

The client expected that the exhibition center can not only meet the basic functional needs, but also change the common impression of a pure office and display space in the past, and provide customers with a relaxed and leisure experience. In order to maximize the liquidity of the space, the layout is centered on the circular exhibition hall, with four counters surrounding the black pillars, which create a strong visual impact. The office has different functions, suitable proportion and ideal circulation. The rest area for customers is located in the centre of the north/south office, which alleviates the serious atmosphere of the whole area. At the front hall, the designer wanted to attract customers’ attention by adding a huge model to the ceiling of the display area, sometimes independent business can be achieved here. The designer hoped that the inherent business image can be changed through spatial senses and office type arrangement.

Image Courtesy © Shangyuan Art Design

  • Architects: Shangyuan Art Design
  • Project: Wal.Diamond Exhibition Center
  • Location: Shenzhen, China
  • Scale: 1600m2
  • Completion: 2017

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise