Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Copenhagen’

New Copenhagen Kindergarten in Denmark by COBE

Wednesday, October 8th, 2014

Article source: COBE

Danish architects COBE have completed a new daycare center in Copenhagen with curved corners, lush roof gardens and a special brick facade that gives the building a warm modern feel and at the same time reflects its historic surroundings.

Five small houses with a unique brick cladding and green roofs and roof gardens create the framework for Copenhagen’s new kindergarten. The kindergarten opened its doors in July 2014 and is the result of a competition held in 2012 won by Danish architects COBE in collaboration with PK3 landscape architects and D.A.I. engineers.

Image Courtesy © Adam Mørk and Rasmus Hjortshøj

Image Courtesy © Adam Mørk and Rasmus Hjortshøj

  • Architects: COBE
  • Project: New Copenhagen Kindergarten
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Adam Mørk and Rasmus Hjortshøj
  • Client: City of Copenhagen
  • Landscape architect: PK3
  • Engineer: D.A.I.
  • Contractor: Kjær & Lassen
  • Programme: New daycare center for 160 children aged 0-6 years
  • Size: 1,927 m2
  • Building period: 2013-2014
  • Total construction costs: 42 m DKK (5.6 m euros)
  • Assignment type: 1st Prize in competition in 2012

(more…)

Traffic House in Copenhagen, Denmark by MLRP

Thursday, October 2nd, 2014

Article source: MLRP

Traffic House consists of a modernisation of an existing class room structure, a new workshop and go-kart garage building which are joined by a large roof structure creating a new portal to the popular Traffic Playground at the Central Park in Copenhagen. This is where school classes go to learn about traffic rules and test their skills on site.

Image Courtesy © MLRP

Image Courtesy © MLRP

  • Architects: MLRP
  • Project: Traffic House
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Client: City of Copenhagen – CAU
  • Engineer: Erasmus & Partners
  • Landscape: GHB Landskab A/S
  • Area: 400 m2
  • Contract costs: 6.000.000 DKK

(more…)

New Life to Old Industrial Silo in Copenhagen, Denmark by COBE Architects

Tuesday, September 23rd, 2014

Article source: COBE Architects

The transformation of Nordhavnen in the Copenhagen Harbor is well under way. Some of the harbor’s old industrial buildings will be preserved in the new neighborhood – among them are the old silos. The tallest one is now being transformed into housing and public functions. Union Holding represented by Klaus Kastbjerg owns the silo and is responsible for the transformation. The project is called “TheSilo” and is designed by Danish firm COBE who is also the architects behind the urban development plans for Nordhavnen.

Image Courtesy © Rasmus Hjortshøj

Image Courtesy © Rasmus Hjortshøj

  • Architects: COBE Architects
  • Project: New Life to Old Industrial Silo
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Rasmus Hjortshøj
  • Engineers: Wessberg og Alectia
  • Program: Transformation of existing grain silo into housing and public functions
  • Size: 8.500 m2 (91,493 sqf)
  • Status: Ongoing, completed end of 2016
  • Client: Union Holding by Klaus Kastbjerg

(more…)

Trollbeads House in Copenhagen, Denmark by BBP Arkitekter

Saturday, June 21st, 2014

Article source: BBP Arkitekter

BBP Arkitekter have converted an office building dating from 1964 in the center of Copenhagen into the new headquarters for the danish jewellery firm Trollbeads, who are known for their glass and gold beads.

It is a high security building, organised like the old Venetian merchant houses with goods loaded safely at the ground floor, stock and offices above, and, at the highest level, a residence for the owner with a roof terrace.

Image Courtesy © BBP Arkitekter

Image Courtesy © BBP Arkitekter

  • Architects: BBP Arkitekter
  • Project: Trollbeads House
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: BBP Arkitekter, Jens Lindhe and Kjeld Madsen
  • Architect in charge: Ebbe Wæhrens – Partner
  • Design team: Lars Rex Christensen, Kathrine Brauer
  • Project engineer: Sigurd Østergaard Andersen
  • Contractor: Kai Andersen A/S

(more…)

Codan HQ in Copenhagen, Denmark by C.F. Møller Architects

Tuesday, April 29th, 2014

Article source: C.F. Møller Architects

Cooperation across departments has been the key focus of the proposal for a new head office for the Codan insurance company in the Ørestaden urban development area.

Codan’s ambition to create a working environment that focuses on opportunities to work across departments is fulfilled by placing the interior spaces of the new head office building around a large, glass-covered atrium with balconies at different levels, as well as open stairways.

Image Courtesy © C.F. Møller Architects

Image Courtesy © C.F. Møller Architects

  • Architects: C.F. Møller Architects
  • Project: Codan HQ
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Client: Codan A/S, Steen &Strøm A/S
  • Landscape architect:C.F. Møller Landscape
  • Engineering:Niras, Orbicon
  • Contractor: Hoffmann, NCC
  • Size: 25,000 m2
  • Year: 2013
  • Awards:1st. prize in competition

(more…)

ØSS 5 – Ørestad Housing in Copenhagen, Denmark by Mangor & Nagel ARKITEKTFIRMA

Sunday, February 23rd, 2014

Article source: Mangor & Nagel ARKITEKTFIRMA

ØSS 5 is located in Ørestad, the newly developed part of Copenhagen, and is situated on a corner, shaped like an angle where the facades follow the movements of the streets. The main body of the building, which has 108 housing units distributed on nine floors, is elevated on the heavy base which is developed for commercial use.

Image Courtesy © Tom Jersøe

  • Architects: Mangor & Nagel ARKITEKTFIRMA
  • Project: ØSS 5 – Ørestad Housing
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Tom Jersøe
  • Building project: Housing and commercial space in Ørestad City, Denmark
  • Area: 10.000 sqm
  • Year: 2013
  • Client: CERACO
  • Building contractor: Dahl Entreprise
  • Engineering: OBH Gruppen

A CIRCLE OF FOURTEEN VARIATIONS in Copenhagen, Denmark by SHJWORKS Architectural

Thursday, January 2nd, 2014

Article source: SHJWORKS Architectural

This project addresses the theme of unique variation and belonging to a community. A community which is both imaginary and definite.Imaginary because each of the fourteen structures creates the illusion of a circle. And definite because the opening of each structure is oriented towards the same physical point.

Image Courtesy © SHJWORKS Architectural

  • Architects: SHJWORKS Architectural
  • Project: A CIRCLE OF FOURTEEN VARIATIONS
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Client: LejerBo (Social housing organization) and ValbyOmrådefornyelse (Municipality of Copenhagen)

Invisible Garden House in Copenhagen, Denmark by SHJWORKS Architectural

Saturday, October 12th, 2013

Article source: SHJWORKS Architectural

The Invisible Garden House creates a micro climate optimized for recreational use and for growth of plants in the northern temperate zone. This extends the feeling of the summer and the outdoor life with the sun as the only energy source.

Image Courtesy © SHJWORKS Architectural

Kalvebod Waves in Copenhagen, Denmark by JDS Architects

Thursday, September 12th, 2013

Article source: JDS Architects

Kalvebod Brygge is situated opposite the popular Copenhagen summer hang out, Islands Brygge. Kalvebod Brygge has the potential to be Islands Brygge’s more urban counterpart but has, until now, been synonymous with a desolated office address devoid of life and public activities.

Image Courtesy © JDS Architects

  • Architects: JDS Architects
  • Project: Kalvebod Waves
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Henning Stuben
  • PROJECT: Waterfront, Urban Plan
  • TYPE: Competition, 1st Prize December 2008
  • SIZE: 4 000 M2
  • BUDGET: 7 000 000 EUR (52,000,000 DKK)
  • CLIENT: Copenhagen Municipality, Lokale og Anlægsfonden
  • TEAM: KLAR, JDS, Niras, Sloth Møller
  • STATUS: Completed August 2013

The Cliff in Copenhagen, Denmark by Mangor & Nagel ARKITEKTFIRMA

Wednesday, July 31st, 2013

Article source: Mangor & Nagel ARKITEKTFIRMA

Introduction

”The Cliff” is an indoor public swimming bath in the Danish region Stevns. The architecture of the building is inspired by the cliffs of Stevns, Northern Europe’s most important geological locality. It is based on the transition between the landscape and the village, and the building rises steadily and proudly from the landscape in the east towards the buildings in the west. At the top end of the sloped roof, the white wall abruptly finishes the sculpture, and the furrowed front of the building and the window openings together illustrate how the facade is inspired by the chalk layers of the natural cliffs. A cut in the facade opens up the building to the landscape and allows the light to flood into it, while the white plaster facade fits the local white washed buildings.

Image Courtesy © Tom Jersøe

  • Architects: Mangor & Nagel ARKITEKTFIRMA
  • Project: The Cliff
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Tom Jersøe
  • Building project: Indoor public swimming bath in Stevns, Denmark
  • Area: 2000 sqm
  • Year: 2012
  • Project type: Competition
  • Client: Stevns Municipality
  • Engineering: Alectia
  • Water treatment: TeknologiskInstitut
  • Building contractor: MT Højgaard A/S
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy