ArchShowcase

Posts Tagged ‘Daejeon’

KAIST IT Convergence Building in Daejeon, South Korea by Kyu Sung Woo Architects

Friday, November 8th, 2013

Article source: Kyu Sung Woo Architects

Located in a suburb of Daejeon, Korea, the campus is comprised of buildings scattered throughout a lush setting of tree groves and fields.  Selected from an open design competition, the scheme places the new 26,000sm building on the northern edge of a green lawn running parallel with the East Gate axis. The design brings together the fields of Computer Science and Electronic and Electrical Engineers. Rectangular boxes are stacked nine stories high and arranged around a central core of large multi-level, indoor and outdoor social spaces that enhance cross-discipline communication between both students and professors.

Image Courtesy © Goongsun Nam

  • Architects: Kyu Sung Woo Architects
  • Project: KAIST IT Convergence Building
  • Location: Daejeon, South Korea
  • Photography: Goongsun Nam, Won Yang Kim
  • Project Type: Computer Science & Electronics and Electrical Engineering Lab Building
  • Type of Client: University
  • Construction Type: New Building
  • Total Floor Area: 26,023 sm (280,109 sf) – includes 4,536 sm (48,825 sf) of covered parking
  • Program: Labs, professors offices, classrooms, seminar rooms, international conference hall, lecture hall, department lounges, student and professor’s lounges, cafe, fitness center
  • Parking Spaces: 155 open-air, green roof covered
  • Site Area: 215,278 sf
  • Site Description: The site is a trapezoidal-shaped parcel of land just outside the center of campus at northern edge of the campus adjacent to the east-gate entrance. The site was an open field sloping from west to east and surrounded primarily by a r­­oad on one side and woods on the other.
  • Materials Used – Exterior: Solid and Perforated Clear Anodized Aluminum Panels, Clear Anodized Aluminum Curtain Wall and Windows, Clear, Translucent, Fritted Glass, Extruded Cement Panels, Wood decking, Stone Pavers
  • Materials Used – Interior: Polished exposed concrete floors, Exposed concrete ceilings and columns, Painted GWB, Glass partitions, Wood flooring, Extruded-cement panel stairs

Daejeon Landmark in Korea by François Blanciak Architect

Friday, May 4th, 2012

Article source: François Blanciak Architect

As the culminating point of a larger planning scheme, the design for this landmark building proposes to link eighteen towers within a single inverted crown, which at once liberates the ground to enhance public space, and provides a large circular garden on its roof to act as a 360° observatory for the City of Daejeon. The liberation of the central space of the building at ground level allows its different programmatic elements (offices, apartments, hotel and museum) to share a naturally lit, circular, inside yet outside park. Structurally, the building is made of 6 independent elements that only connect in the upper circular floors.

Image Courtesy François Blanciak

  • Architects: François Blanciak Architect
  • Project: Daejeon Landmark
  • Location: Daejeon, Korea
  • Program: offices+ housing+hotel+ museum
  • Type: competition
  • Date: 2007
  • Area: 227000m²

(more…)

GRAPHISOFT
Bentley:
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Click here for Internet Business Systems © 2014 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and ResumesEDACafe - Electronic Design AutomationGISCafe - Geographical Information Services	MCADCafe - Mechanical Design and EngineeringShareCG  - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy