Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Denmark’

Lauritshøj, Skødstrup in Aarhus, Denmark by WE architecture and JWH arkitekter

Wednesday, July 19th, 2017

Article source: WE architecture

WE Architecture, together with JWH Arkitekter and By Munch, have won a competition to design a new allergy-friendly row-house complex in Skødstrup, north of Aarhus.

The project proposes a sustainable and innovative usage of water, soil and air, being the first to follow the new quality guide for new social housing, published by the Aarhus municipality. The idea is to have a green suburban plantation where the landscape and overviews are emphasized by low rise housing units of (mainly) 2 storeys.

Image Courtesy © WE architecture and JWH arkitekter

  • Architects: WE architecture and JWH arkitekter
  • Project: Lauritshøj, Skødstrup
  • Location: Skødstrup, North of Aarhus, Denmark
  • Client: Al2bolig
  • Landscape architect: By munch
  • Size: 4950m2, 55 housing
  • Year: 2017

(more…)

The Crystal in Copenhagen, Denmark by Dorte Mandrup A/S

Friday, July 7th, 2017

Article source: Dorte Mandrup A/S 

Nicknamed “The Crystal” because of its semi-translucent “skin” made out of polycarbonate that allows for the inner light to escape into the dark Copenhagen night, The Crystal has become somewhat of a local landmark. Flexibility and coherency are other keywords regarding The Crystal. The inner landscape is painted green, which creates a coherency that allows the various areas of the facility to seem visually and spatially connected – even when they are apart or on different levels. The building’s steel and timber structure is covered with opalescent polycarbonate panels with a low U-value. This translucent cover offers excellent daylight conditions.

Image Courtesy © Torben Eskerod

  • Architects: Dorte Mandrup A/S
  • Project: The Crystal
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Torben Eskerod and Michael Reisch
  • Client: Copenhagen Municipality / LOA(Danish Foundation for Culture and Sports Facilities)
  • project team: Dorte Mandrup, Anders Brink, Lars Lindeberg, Jesper Henriksson Arno Brandlhuber, Asterios Agkathidis, Markus Emde, Jochen Kremer, Martin Kraushaar, Sarah Breidert
  • Engineer: Jørgen Nielsen Rådgivende ingeniører A/S
  • Contractor: NH Hansen & Søn A/S
  • size: 3400 m2
  • Completed: October 2006

(more…)

Trygfondens Family house in Hammel, Denmark by WE-Architecture and Skala Arkitekter

Friday, July 7th, 2017

Article source: WE-Architecture

Tryghedsfondens familiehus is a house designed for families whose children suffer from brain damage and are hospitalized at Hammel Neurocenter.

The family house is designed for people going through very difficult periods in their lives.  A child’s accident affects the entire family, and the family house must therefore meet a wide range of needs. It is our vision to create a beautiful and peaceful house where aesthetics and healing architecture meet – a haven for distressed families who find themselves in an extremely vulnerable position. The development of the project has therefore valued the individual needs of the families and has resulted in 3 concepts consistent with the development of the project: Home, Community and Privacy.

exterior, Image Courtesy © WE-Architecture and Skala Arkitekter

  • Architects: WE-Architecture and Skala Arkitekter
  • Project: Trygfondens Family house
  • Location: Hammel, Denmark
  • Client: Trygfonden
  • Engineers: Drias Rådgivende Ingeniører    
  • Landscape architect: Bogl
  • Contractor: Poul Pedersen A/S
  • Consultant: Hjerne & Sundhed, Neuropædagogisk Konsulent
  • Team: Marc Jay, Julie Schmidt-Nielsen, Thea Sofie Gasseholm, Corrado Galasso, Camille  Madinier, Alex Pavel, Cristina Batista Flores, Eleonora Giovannardi, Alicja Szczesniak
  • Budget: 17 million DKK
  • Size: 800 M2
  • Status: Competition

(more…)

The Light House in Lejre, Denmark by Sigurd Larsen Design & Architecture

Thursday, June 22nd, 2017

Article source: Sigurd Larsen Design & Architecture

A series of single family houses is designed for Frikøbing near Copenhagen in Denmark. The development plan for the area has high demands on sustainability for construction materials, insulation, energy and air circulation. THE LIGHT HOUSE is the second of our typologies to be developed in the area and consists of a simple plan arrangement that allow for low construction costs while offering generous living spaces.

Image Courtesy © Tia Borgsmidt

  • Architects: Sigurd Larsen Design & Architecture
  • Project: The Light House
  • Location: Lejre, Denmark
  • Photography: Tia Borgsmidt
  • Materials: Untreated larch wood, concrete floor, and 3 layered ventilation windows.
  • Size: 135 m2
  • Completion: 2017

(more…)

The Green House in Lejre, Denmark by Sigurd Larsen Design & Architecture

Wednesday, June 21st, 2017

Article source: Sigurd Larsen Design & Architecture

A series of single family houses is designed for Frikøbing near Copenhagen in Denmark. The development plan for the area has high demands on sustainability for construction materials, insulation, energy and air circulation. THE GREEN HOUSE is the first of our typologies to be developed in the area and consists of a simple plan arrangement that allow for low construction costs while offering generous living spaces.

Image Courtesy © Tia Borgsmidt

  • Architects: Sigurd Larsen Design & Architecture
  • Project: The Green House
  • Location: Lejre, Denmark
  • Photography: Tia Borgsmidt
  • Size: 82 m2 + 32 m2 Winter Garden
  • Materials: Untreated larch wood, concrete floor, birch wood panels and 3 layered ventilation windows.
  • Completion: 2017

(more…)

The Roof House in Copenhagen, Denmark by Sigurd Larsen Design & Architecture

Sunday, June 18th, 2017

Article source: Sigurd Larsen Design & Architecture

Natural light is an essential element when you build in the Nordic countries. Indirect light has a beautiful cold blue color that reminds you of the proximity to the ocean. The low sun from south adds a warmer yellow light to the spectrum. The Roof House is designed to catch both indirect and direct sunlight at the same time and turn in into an ever-changing experience when walking through the sequence of rooms.

A perforated wall circumferes the house and creates different grades of privacy and windless outdoor spaces. The house is crowned by a roof of sloped surfaces towards all four corners of the world.

Image Courtesy © Tia Borgsmidt

  • Architects: Sigurd Larsen Design & Architecture
  • Project: Roof House
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Tia Borgsmidt
  • Size: 150 m2
  • Materials: Untreated larch wood, concrete floor, windown from velfac and vitral.v

(more…)

Dome of Visions 3.0 in Aarhus, Denmark by Atelier Kristoffer Tejlgaard

Friday, May 26th, 2017

Article source: Atelier Kristoffer Tejlgaard 

The architect behind Dome of Visions, Kristoffer Tejlgaard, sees sustainability in construction as an absolutely necessary and worthwhile entrance to his subject.

To his students, the former Pritzker award winner, Glenn Murcutt, formulated a very elegant approach to architecture: “Touch the Earth Lightly with your housing footprint”, and with that he did not only consider a building built on a few pillars. He asks the question: Where does the building materials come from? What damage has been done, for example, in the land area where the materials are extracted? How will the construction be returned to the ground again, or can it be recycled, recycled or assembled in a way so that it can be separated, changed and used in new contexts?

Image Courtesy © Atelier Kristoffer Tejlgaard

  • Architects: Atelier Kristoffer Tejlgaard
  • Project: Dome of Visions 3.0
  • Location: Aarhus, Denmark
  • The dome:
    • Dimensions: 24m diameter, 10,5m height
    • Footprint: 450m2
    • Garden: 130m2
    • Volume: 2.950m3
    • Surface area: 794m2
    • Beams: 588
    • Nodes: 282
    • Facade: 283 6mm sheets of polycarbonate
    • Top opening: 25m2
    • Bolts: 8.600
  • The house:
    • Area groundfloor: 120m2
    • Area first floor: 140m2
    • CLT: 100m3

(more…)

Cykelslangen (The Bicycle Snake) in Copenhagen, Denmark by DISSING+WEITLING architecture

Thursday, May 18th, 2017

Article source: DISSING+WEITLING architecture 

With the change from commercial harbour activities to residences and retail, the Inner Harbour of Copenhagen has undergone a pronounced transformation. In this case, the clients brief called for a somewhat minimal bicycle ramp providing an alternative to the staircase. DISSING+WEITLING saw a tremendous potential for the new ramp to become something more than just replacing the staircase. The solution was ‘The Bicycle Snake’. The 230m elevated ramp ensures the complete separation of cyclists and pedestrians – the cyclists can pass quickly and easily through the area, while experiencing unique and exciting views and the elevated road allows pedestrians to use the entire wharf avoiding perilous situations.

Image Courtesy © Rasmus Hjorthoj

  • Architects: DISSING+WEITLING architecture
  • Project: Cykelslangen (The Bicycle Snake)
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Ole Malling and Rasmus Hjorthoj
  • Software used: Rhino, Grasshopper

(more…)

Faaborg Harbour Bath in Denmark by Urban Agency + JDS

Tuesday, May 9th, 2017

Article source: Urban Agency

With the opening of the Harbor Bath, the inner-city waterfront of Faaborg has finally opened for bathing and recreation / public activity. This new public space on the water adds a new dimension of re-creational  activity to the beautiful South Funen Archipelago.

Image Courtesy © Urban Agency

  • Architects: Urban Agency + JDS
  • Project: Faaborg Harbour Bath
  • Location: Faaborg, Denmark
  • Photography: Mette Krull
  • Client: Faaborg Municipality
  • Engineers: Sloth Møller
  • Site Supervisor: Creo arkitekter

(more…)

Panda House in Copenhagen, Denmark by BIG-Bjarke Ingels Group

Wednesday, April 12th, 2017

Article source: BIG-Bjarke Ingels Group 

Panda House responds to the species’ main threats to extinction – habitat loss and fragmentation – by providing a safe and contiguous environment that’s also conducive for reproduction. We proposed a circular shape for the design – befitting the site perfectly between existing buildings and enabling the literal yin-yang symbol to create separate enclosures for male and female pandas. The architectural parts of the earth are then lifted from either side of the “yin” and “yang” to form space for stables belowground, simultaneously creating an incline to naturally face the pandas toward the audience.

Image Courtesy © BIG-Bjarke Ingels Group

  • Architects: BIG-Bjarke Ingels Group
  • Project: Panda House
  • Location: Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg, Copenhagen, Denmark
  • Client: Copenhagen ZOO
  • Collaborators: SCHØNHERR, MOE
  • Partner in Charge: Bjarke Ingels, David Zahle
  • Project Leaders: Nanna Gyldholm Møller, Ole Elkjær-Larsen, Kamilla Heskje
  • Team: Maja Czesnik, Pawel Bussold, Jinseok Jang, Gökce Günbulut, Christian Lopez, Luca Senise, Høgni Laksáfoss, Sofia Sofianou, Carlos Soria, Victor Bejenaru, Claus Rytter Bruun de Neergaard, Gabrielé Ubareviciute, Eskild Schack Pedersen, Richard Howis, Tore Banke, Tobias Hjortdal, Joos Jerne, Hanne Halvorsen, Tommy Bjørnstrup, Joanna Plizga
  • Size in m22450
  • Date: 26/03/2017
  • Status: In Progress

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy