Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Denmark’

Park ‘n’ Play in Copenhagen, Denmark by JAJA architects

Thursday, January 11th, 2018

Article source: JAJA architects

Park ‘n’ Play
+Parking houses should be an integral part of the city. But how can we challenge the monofunctional use of the conventional parking house? How do we create a functional parking structure, which is also an attractive public space? And how do we create a large parking house that respects the scale, history and future urban culture of the new development area Nordhavn in Copenhagen?

Image Courtesy © Rasmus Hjortshøj – COAST

  • Architects: JAJA architects
  • Project: Park ‘n’ Play
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Rasmus Hjortshøj – COAST
  • Client: Copenhagen City & Port Development
  • Collaboration: 5e byg, Søren Jensen Engineering, RAMA Studio, LOA, DGI
  • Service: Main consultant on architecture and landscape
  • Size: +2,400 m2 (roof) +4,800 m2 (façade), parking for 485 cars + 10 mc
  • Year: 2014 – 2016

(more…)

Tivoli Hjørnet Opens in Central Copenhagen, Denmark by Pei Cobb Freed & Partners Architects

Monday, January 8th, 2018

Article source: v2com

An undulating glass and terraced terracotta pavilion opened at Tivoli Gardens on November 17 to public acclaim. The new building transforms the western edge of the historic park and brings fresh excitement to Copenhangen’s urban core. Designed by the internationally recognized New York—based architectural firm Pei Cobb Freed & Partners, the project houses a food hall, shops, restaurants, and hotel rooms and is topped by a landscaped roof. It continues Tivoli’s rich tradition of intertwined recreation, amenity, and natural beauty.

Image Courtesy © Pei Cobb Freed & Partners

  • Architects: Pei Cobb Freed & Partners Architects
  • Project: Tivoli Hjørnet Opens in Central Copenhagen
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Client: Tivoli A/S
  • Gross Floor Area: 8,500 m2/91,500 ft2
  • Building dimensions: Length: 105 m maximum; width 18m average; height 17m above grade
  • Completed: November 2017

(more…)

New Cebra-School in Aabybro, Denmark by CEBRA

Tuesday, January 2nd, 2018

Article source: CEBRA 

At CEBRA architecture we rethink architecture – also when we design schools. In Aabybro, Denmark, a new city school has just been inaugurated. A school that challenges the notion of architecture while at the same time reflecting the urban context.

“With Aabybro School the city is getting a new school inspired by its surrounding environment and where parts of the teaching can be performed outdoor regardless of the weather”, says founding partner and architect at CEBRA, Mikkel Frost. He further explains: “The city of Aabybro is identified by its church, town hall, sport facilities and residential area which mainly are made with pitched roof. Therefore, the pitched roof is the cornerstone of the school’s architectural expression. The pitched roof is brought to focus due to its distinctive shape and slanted eaves which give a unique appearance without being intrusive or alien to the area. It is a modern version of the pitched roof where the eaves ensures attractive outdoor spaces for education and play”.

Image Courtesy © Mikkel Frost | CEBRA

  • Architects: CEBRA
  • Project: New Cebra-School
  • Location: Aabybro, Denmark
  • Photography: Mikkel Frost | CEBRA
  • Client: Jammerbugt Municipality
  • Architect of Record: KPF
  • Engineers: Frandsen & Søndergaard KS; Esbensen Rådgivende Ingeniør AS
  • Size: 12.000m2 – New build
  • Constructed: 2013-2016

(more…)

Royal Arena in Copenhagen, Denmark by 3XN

Monday, December 11th, 2017

Article source: 3XN

Can an arena be a good neighboor?

Large stadiums and music venues are often placed in the outskirts of cities, but not in Copenhagen. Royal Arena, a 35.000 square metre venue, has just opened in the middle of a residential area, and is designed by 3XN Architects together with HKS to be a good neighbour.

Image Courtesy © Adam Mørk

  • Architects: 3XN
  • Project: Royal Arena
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Adam Mørk and Rasmus Daniel Taun
  • Client: Arena CPHX P/S
  • Team: Kim Herforth Nielsen, Jan Ammundsen, Bo Boje Larsen, Peter Feltendal, Audun Opdal, Maria Tkacova, Jack Renteria, Robin Vind Christiansen, Dennis Carlsson, Andreas Herborg, Anja Pedersen, Bodil Nordstrøm, Christian Harald Hommelhoff Brink, Gry Kjær, Ida Schøning Greisen, Jakob Wojcik, Jan Park Sørensen, Jeanette Hansen, Juras Lasovsky, Laila Fyhn Feldthaus, Mads Mathias Pedersen, Marie Persson, Mikkel Vintersborg, Pernille Ulvig Sangvin, Sang Yeun Lee, Sebastian le Dantec Reinhardt, Simon Hartmann-Petersen, Stine de Bang, Sune Mogensen, Søren Nersting, Tobias Gagner, Torsten Wang, Henrik Rømer Kania
  • Size: 37 000 m2
    • Height: 35 m
    • Capacity: 16,000
    • Seating: 12,500
  • Completion: 2017

(more…)

Beautiful interaction between art, architecture and sustainability in Copenhagen, Denmark by Rockpanel

Monday, December 4th, 2017

Article source: Rockpanel

Energy optimisation and a natural match with the surroundings are among the key benefits of a new school building in Copenhagen, Denmark. The school, Skolen i Sydhavnen, is designed by JJW Architects, and is built according to the Danish low-energy class 2015. The artist, Peter Holst Henkel, has made the artistic decoration and the façade has become like a canvas, beautifully reflecting the interaction between art and architecture.

Image Courtesy © Rockpanel

  • Architects: Rockpanel
  • Project: Beautiful interaction between art, architecture and sustainability
  • Location: Copenhagen, Denmark

(more…)

Cortex Park in Odense, Denmark by ADEPT

Monday, November 27th, 2017

Article source: ADEPT

Cortex Park brings together four educational and innovation programs under one roof – connecting students, researchers and staff with shared sports facilities and urban character.

Image Courtesy © Adam Mørk

  • Architects: ADEPT
  • Project: Cortex Park
  • Location: Odense, Denmark
  • Photography: Adam Mørk
  • Gross Built Area: 7.500 m2
  • Completion Year: 2015

(more…)

Summer house in Veddinge Hills, Denmark by Martin Kallesø Arkitekter

Wednesday, November 22nd, 2017

Article source: Martin Kallesø Arkitekter

The ground lies right beside the water in the bay of Sejerø and the project’s shape is inspired by birds that fly over the bay. The building is located on the ground’s most comfortable position with regard to sun, shelter and orientation towards the water.The four main volumes make up the body of the summer cottage.They contain the guest an- nex and sauna, living room with access to the terrace, dining zone in extension of the kitchen-dining area and the master bedroom with en suite large bathroom. A glass corridor with views of both the sea and the arrival area connects the guest annex and the main building. The summer cottage is modular with a wooden structure, at roof and black, vertically-mounted pro le cladding. The at roof is coated with a green sedum roof, so that on arrival you immediately have contact with the Sejerø Bay and the horizon beyond.The terrain declines so the four main volumes are placed on the site with a facade line and garden wall that follows the lines of the terrain, while also providing natural shelter from the wind. Interior materials comprise oak parquet, design concrete ooring and a front door in solid oak.

Image Courtesy © Martin Kallesø Arkitekter

(more…)

Odense Music and Theatre Hall in Denmark by C. F. Møller Architects

Monday, November 6th, 2017

Article source: C. F. Møller Architects 

Odeon gives the people of Funen an international-class theatre and concert venue. Since 1 March, the 32,000 m² cultural venue has included theatre, concerts, art exhibitions, communal meals and public events. This will be celebrated enthusiastically during the next week, when more than 100 events will take place at Odeon.

Image Courtesy © Kirstine Mengel

  • Architects: C. F. Møller Architects
  • Project: Odense Music and Theatre
  • Location: H. C. Andersen Quarter, Odense, Denmark
  • Photography: Kirstine Mengel, S++ren Lykke B+, Jens Wognsen
  • Client/PFI Group: Odense Municipality (initiators and users), The Carl Nielsen Academy of Music (users), C. Andersen Congres Centre A/S (owner, operator and user)
  • Engineers: COWI A/S and Anders Chr. Gade (acoustics)
  • Collaborators: Maths Nystrøm (theatre technics), Focus Advokater I/S (legal advice), Nykredit (finances)
  • Size: 18500 m2

(more…)

Leg-Lego House in Billund, Denmark by Bjarke Ingels Group

Sunday, October 29th, 2017

Article source: Bjarke Ingels Group

An old African saying says: It takes a village to raise a child. The LEGO House could be conceived as a village for playing and learning – an urban space as much as architecture. As much for Billund’s visitors as for its citizens, public without and within. We propose to approach the spaces and activities for The LEGO House through the lens of a core element of LEGO’s philosophy – Inventing the future of play through systematic creativity. As an idea, The LEGO House can be conceived as a three dimensional village of interlocking and overlapping buildings and spaces. It can be visited as a curated flow – from one building to the next – in a continuous movement. Or it can be experienced as parallel worlds of complete autonomy. Each space can be designed and used independently. Each box can have a unique light setting, a unique dimension and still be part of a flexible totality. Multiple spaces have access to an outdoor space that can be used to expand the LEGO experience to the outside. The LEGO House will be both expressive and rational. Innovative and systematic- like a Guggenheim of white cubes, combining the functionality of the modular space with the iconic character of a sculptural building.

Image Courtesy © Iwan Baan

  • Architects: Bjarke Ingels Group
  • Project: Leg-Lego House
  • Location: Billund, Denmark
  • Photography: Iwan Baan, Kim Christensen
  • Collaborators: Cowi, Dr. Luchinger+meyer bauingenieure, Jesper kongshaug, Gade & mortensen akustik, E-types
  • Partners in Charge: Bjarke Ingels, Finn Nørkjær, Brian Yang
  • Project Leader: Brian Yang
  • Project Manager: Finn Nørkjær (more…)

Vestre Fjord Park in Aalborg, Denmark by ADEPT

Sunday, October 29th, 2017

Article source: ADEPT

The recently completed Vestre Fjord Park by ADEPT is a recreational learning and experience landscape that generously contributes to the full experience of its unique site by the Danish fjord, the Limfjord. It is the nuanced balance between the natural landscape, the activities and functions and the park’s many daily users that really adds life and local character to Vestre Fjord Park.

Image Courtesy © Rasmus Hjortshøj Coast Studio

  • Architects: ADEPT
  • Project: Vestre Fjord Park
  • Location: Aalborg, Denmark
  • Photography: Rasmus Hjortshøj Coast Studio
  • Team: ADEPT, GHB Landskab, Orbicon, Niras, COWI
  • Client: Aalborg Municipality
  • Size: 2.000 m2 /15 ha
  • Year: 2017

(more…)

Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise