Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Denmark’

Cancer Counseling Center in Aalborg, Denmark by POLYFORM

Saturday, February 15th, 2014

Article source: POLYFORM 

“Design a house that invites the patient in and creates room for life”- this was the challenge Copenhagen Architects POLYFORM received from The Danish Cancer Society when entering the contest to design a cancer counseling center in Aalborg, Denmark.

Image Courtesy © Ty Stange

  • Architects: POLYFORM
  • Project: Cancer Counseling Center
  • Location: Aalborg, Denmark
  • Photography: Ty Stange
  • Client: The Danish Cancer Society
  • Project Team: Jonas Sangberg, Thomas Kock, Henrik Thomas Faurskov, Frederik Friborg, Christoffer Lissau Lund, Jette Kristensen, Signe Hertzum og Mette Susanne Hansen.
  • Engineers: Grontmij
  • Contractor: HP Byg
  • Size: 1.000 square metres
  • Type: Cancer counseling centre
  • Project Year: 2012
  • Inauguration: 2013
  • Total cost: 14,5 mio DKK (aprox. 2 mio. Euro)

SkatePark in Lemvig, Denmark by EFFEKT

Friday, February 14th, 2014

Article source: EFFEKT

By introducing the ‘Skate+Park’ concept, EFFEKT has created a new type of multi-functional and recreational urban park area that bridges user groups of diverse interests and age.

In the spring of 2013, Lemvig Municipality faced a group of citizens eager to transform an empty industrial lot on the city’s harbour front into an area of leisure and recreation. In order to meet the demands of the local population, EFFEKT worked closely with representatives from different user groups to develop a new type of urban space. The result of this collaboration was an integrated skatepark + urban park that offered a range of programmatic features and recreational opportunities. Set in beautiful surroundings, the park has created a new social space in Lemvig, attracting skaters and families from the entire region.

Image Courtesy © EFFEKT

  • Architects: EFFEKT
  • Project: SkatePark
  • Location: Lemvig, Denmark
  • Software used: Rhino, AutoCAD, Illustrator, Photoshop
  • Client: Lemvig Municipality, Realdania, Lokale og Anlægsfonden
  • Consultant: Glifberg + Lykke
  • General Contractor: Søren V. Jensen, Skatepark Contractor: Beaver Concrete
  • Area: 2.200 m2
  • Year: 2013
  • Team: Sinus Lynge, Tue Hesselberg Foged, Mikkel Bøgh, Matias Labarca Clausen, Tina Lund Højgaard, Nick Green, Marco-Antonio Ravini, Eyüp Şevki Fırıncı, Evgeny Markachev, Yulia Kozlova, Karen von Bonsdorff, Paulina Skrzypczyńska, Azra Mehmedbasic, Jakub Mateusz Wlodarczyk, Monika Muszyńska, Zuzana Retterova.
  •  Status: Inaugurated in 2013
  • Budget: 1.600.000 DKK
  • Fee: 250.000 DKK

LIVSRUM Cancer Counselling Centre in Næstved, Denmark by EFFEKT

Tuesday, February 4th, 2014

Article source: EFFEKT

The centre is designed as a coherent cluster of seven small houses situated around two green courtyards. Each house with an individual function but as a whole they form a continuous spatial experience.

Each house in the coherent cluster has its own specific function which as a whole form a coherent sequence of different spaces such as a library, kitchen, conversation rooms, lounge, workshops, fitness, wellness etc. The building offers a variety of different spatial variations specially selected to embrace informal counseling and visitation with a focus on user comfort and well-being. A varying ceiling height and choice of natural materials leads to a building with its own unique architectural expression clearly differentiates it from the surrounding hospital buildings.

Image Courtesy © EFFEKT

  • Architects: EFFEKT
  • Project: LIVSRUM Cancer Counselling Centre
  • Location: Næstved, Denmark
  • Photography: Quintin Lake, Thomas Ibsen, EFFEKT
  • Type: Healthcare
  • Client: Lemvig Danish Cancer Society, Realdania
  • Engineer: Lyngkilde
  • General Contractor: Hoffmann
  • Area: 800 m2
  • Year: 2013
  • Team: Tue Hesselberg Foged, Sinus Lynge, Mikkel Bøgh, Anders Hjortnæs, Christer Nesvik, Tina Lund Højgaard, Victoria Diemer Bennetzen, Ivana Stancic, Toni Rubio Soler, Andris Rubenis, Danijel Vinko, Alvaro Madrazo

Campus Roskilde in Denmark by Henning Larsen Architects

Saturday, February 1st, 2014

Article source: Henning Larsen Architects

Programme:  Campus Roskilde unifies the professional bachelor educations for teachers, kindergarten teachers, social educators, social workers and physiotherapists. Campus Roskilde facilitates more than 50 classrooms, a workshop zone, a multi-purpose hall, a science zone, clinic zone, music & drama zone, conference rooms, auditoriums, library, cafeteria, café, group- and meeting rooms, and study space.

Image Courtesy © Peter Jarvad

  • Architects: Henning Larsen Architects
  • Project: Campus Roskilde
  • Location: Roskilde, Denmark
  • Client: University College Sealand
  • Gross floor area: 20,000 m2
  • Year of construction: 2010 – 2012
  • Type of assignment: First prize in international competition
  • Collaborators: Enemærke & Pedersen, Cowi and Thing & Wainø Landscape Architects
  • Photography: Peter Jarvad & Kontraframe

KUA2 – University of Copenhagen in Njalsgade, Denmark by Arkitema Architects

Tuesday, January 28th, 2014

Article source: Arkitema Architects

KUA2 is the result of a first prize in an invited architectural competition. KUA2 is a new, central section of Copenhagen University, Southern Campus. The project is part of a trilogy, which includes faculties of the Humanities, Law and Theology. The new section forms a new organizational center for the Humanities and the Southern Campus as a whole.

Image Courtesy © Arkitema Architects

  • Architects: Arkitema Architects (Laura Sofie Toftdahl Olsen)
  • Project: University of Copenhagen
  • Location: Njalsgade , Copenhagen
  • Construction: 2007-2013
  • Size : 37,000 m² and basement
  • Client: Property Agency
  • Landscape: Svend Kierkegaard A / S and SLA
  • Engineering: EKJ A / S and Balslev A / S

A CIRCLE OF FOURTEEN VARIATIONS in Copenhagen, Denmark by SHJWORKS Architectural

Thursday, January 2nd, 2014

Article source: SHJWORKS Architectural

This project addresses the theme of unique variation and belonging to a community. A community which is both imaginary and definite.Imaginary because each of the fourteen structures creates the illusion of a circle. And definite because the opening of each structure is oriented towards the same physical point.

Image Courtesy © SHJWORKS Architectural

  • Architects: SHJWORKS Architectural
  • Project: A CIRCLE OF FOURTEEN VARIATIONS
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Client: LejerBo (Social housing organization) and ValbyOmrådefornyelse (Municipality of Copenhagen)

VUC Syd Education centre in Haderslev, Denmark by AART Architects

Saturday, December 21st, 2013

Article source: AART Architects  

The new education centre for VUC Syd in Haderslev, Denmark, has no traditional classrooms. Instead, it appears as a vibrant and visually engaging educational environment, in which group areas, presentation spaces, dialogue cubicles and quiet zones allow for a more diverse approach to education.

Image Courtesy © Adam Moerk

  • Architects: AART Architects & ZENI Architects
  • Project: Education centre
  • Location: Haderslev, Denmark
  • Photography: Adam Moerk, Thomas Moelvig, AART Architects
  • Status: Completed in October 2013
  • Size: 8,600 m2
  • Client: VUC Syd
  • Engineer: COWI

Aarhus Harbour in Denmark by Dorte Mandrup Architects

Saturday, December 21st, 2013

Article source: Dorte Mandrup Architects

The jury characterizes the winning project as a “architecturally superior solution” to the task at hand.

The tower is shaped like a sharp origami cut, urban sculpture with a significant architectural expression. The white steel tower will stand out as a glowing landmark giving identity to the area and act as a point of reference and meetings in this new part of the city.

Image Courtesy © Dorte Mandrup Architects

  • Architects: Dorte Mandrup Architects
  • Project: Aarhus Harbour
  • Location: Denmark
  • Client: City of Aarhus
  • Status: The project is funded by The Sallinge Foundation and is expected completed in year 2014
  • Software used: Schetch-up and Maxwell

(more…)

Vendsyssel Theatre and Experience Centre in Hjørring, Denmark by Schmidt Hammer Lassen Architects

Thursday, December 19th, 2013

Article source: Schmidt Hammer Lassen Architects

As part of a team, schmidt hammer lassen architects has won the competition to design Vendsyssel Theatre and Experience Centre in Hjørring, Denmark. With this 4,200 square metre building, Hjørring gains a vibrant cultural hub in which to feature the city’s various cultural activities. The winning design was submitted by a team including schmidt hammer lassen architects, Arkitektfirmaet Finn Østergaard, Brix & Kamp, ALECTIA, Gade & Mortensen Akustik, AIX Arkitekter, Filippa Berglund scenography, and LIW Planning.

Image Courtesy © Schmidt Hammer Lassen Architects

  • Architects: Schmidt Hammer Lassen Architects & Arkitektfirmaet Finn Østergaard A/S
  • Project: Vendsyssel Theatre and Experience Centre
  • Location: Hjørring, Denmark
  • Client: Municipality of Hjørring Realdania
  • Area: 4,200m²
  • Construction sum: €16.5 million excl. VAT
  • Competition: 2013, 1st prize in restricted competition
  • Full-service consultant: schmidt hammer lassen architects
  • Engineer: Brix & Kamp A/S, ALECTIA A/S
  • Landscape architect: LIW Planning Aps
  • Other consultants: Gade & Mortensen Akustik A/S, AIX Arkitekter AB,Filippa Berglund, scenograf, arkitekt maa

BLÅVAND BUNKER MUSEUM in Varde, Denmark by BIG-Bjarke Ingels Group

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: BIG-Bjarke Ingels Group

Museum Center Blåvand integrates 4 independent institutions – a bunker museum, an amber museum, a histolarium and a special exhibitions gallery – in an exhibition landscape embedded in the dunes. As the antithesis to the heavy volume of the bunker, the museum appears as the intersection between a series of precise cuts in the landscape. A block in the landscape – and a corresponding absence of the dune.

Image Courtesy © BIG-Bjarke Ingels Group

  • Architects: BIG-Bjarke Ingels Group
  • Project: BLÅVAND BUNKER MUSEUM
  • Location: Varde, Denmark
  • Code: MCB
  • Date: 09/05/2012
  • Program: Culture
  • Status: In Progress
  • Size in m2: 2500
  • Project type: Commission
  • Client: The Museum of Varde City and Vicinity
  • Collaborators: AKT

PROJECT  TEAM

  • Partner in charge: Bjarke Ingels, Jakob Lange, David Zahle, Andreas Klok Pedersen
  • Project leader: Brian Yang
  • Team members: Michael Schønemann, Alina Tamosiunaite, Katarzyna Siedlecka, Ryohei Koike
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy