Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Germany’

ilsensteinweg in Berlin, Germany by brandt+simon architekten

Sunday, October 2nd, 2016

Article source: brandt+simon architekten

The upper apartment of a two family house in the south-west of Berlin was rebuilt and restored.

The future pastor´s flat of the church community of Schlachtensee extends over the first floor and the attic floor of the semi-detached house. As part of the modernization measure the attic was expanded and a direct connection between the two floors was planned.

Image Courtesy © brandt+simon architekten

Image Courtesy © brandt+simon architekten

(more…)

Hamburg Innovation Port in Germany by MVRDV

Wednesday, September 28th, 2016

Article source: MVRDV 

The site of the Hamburg Innovation Port project is at the waterways of old Harburger Schloss in the so-called Channel Hamburg development, the southern high-tech hub of Germany’s most northern metropolis, which is currently nearing its final stage of realisation. The masterplan foresees a total surface of 70,000m2 of which 6,300m2 hotels, 5,400m2 conference halls, 26,000m2 offices and start-ups, 9,600m2 laboratories, 7,100m2 research facilities and 7,800m2 parking. The plan offers through its 1,35m grid enough flexibility to change the programme along its realisation and allows enterprises of all sizes to occupy the various buildings.

Image Courtesy © MVRDV

Image Courtesy © MVRDV

  • Architects: MVRDV
  • Project: Hamburg Innovation Port
  • Location: Hamburg – Harburg, Germany
  • Client: HC Hagemann Construction Group
  • Design Team: Winy Maas, Jacon van Rijs, Nathalie de Vries, Markus Nagler, Tobias Tonch, Jonathan Schuster, Lisa Bruch
  • Co-architect: morePlatz (Johannes Schele, Caro Baumann)
  • Budget: 150 million euros
  • Size & Programme: A total surface of 70,000m2 of which 6,300m2 hotels, 5,400m2 conference halls, 26,000m2 offices and start-ups, 9,600m2 laboratories, 7,100m2 research facilities and 7,800m2 parking. The plan offers through its 1,35m grid enough flexibility to change the programme along its realisation and allows enterprises of all sizes to occupy the various buildings
  • Year: 2016 +

(more…)

Art museum in Marl, Germany by Wingårdhs

Thursday, September 22nd, 2016

Article source: Wingårdhs

Long and narrow like a tube, but solid and unmovable like a block of concrete – in between these two extremes stands the extension to the Marl town hall, designed by Bakema and van den Broek in 1958-62. Their ponderous brutalism resounds through the massive walls of the extension, where the trees on the site have been made to leave their imprint. A relief art work signed by artist Lars Bergström. The position behind the main building makes the extension fall in with the pattern of the place. At the same time, its positioning above the glass boxes of the entrance and the café gives the concrete tube a lightness which is underscored by the long cantilever overlooking the lake. The 7×7 metre narrow art gallery is adapted to the purpose of accommodating temporary sculpture exhibitions. Clear incident lighting from large apertures in various directions varies the character of the 85-metre-long room and links it to the sculpture park outside. A new catwalk over the refurbished piazza points the way directly to the new entrance.

Image Courtesy © Wingårdhs

Image Courtesy © Wingårdhs

  • Architects: Wingårdhs
  • Project: Art museum
  • Location: Marl, Germany
  • Software used: 3D-studio MAX, AutoCAD, Adobe Illustrator

(more…)

Deckweiß in Berlin, Germany by brandt + simon Architekten

Friday, September 16th, 2016

Article source: brandt + simon Architekten

A large Berlin block of flats in Bötzow district, built in 1905, with a representative front building, side wing and rear wing was extensively refurbished in a partially inhabited state.

The originally rich stucco facade of the front building had mostly dropped off and the remaining elements were irredeemably dilapidated.

Image Courtesy © brandt + simon architekten

Image Courtesy © brandt + simon architekten

  • Architects: brandt + simon Architekten
  • Project: Deckweiß – Refurbishment and new build attic of a block of flats
  • Location: Berlin, Germany
  • Planning of structural framework: Dr.-Ing Christian Müller, Frank Niehues
  • Work stages: 1-9
  • Gross floor space: 4400 m2
  • Living space: 3030 m2
  • Construction phase 1: 2001/2002
  • Construction phase 2: 2011 – 2013
  • Completion: 2013

(more…)

Drubba Moments in Baden-Württemberg, Germany by Ippolito Fleitz Group GmbH

Thursday, September 15th, 2016

Article source: Ippolito Fleitz Group GmbH 

Titisee-Neustadt is a peaceful small town in the upper reaches of the Black Forest, which has become a favourite destination for tourists from Asia. With its idyllic lakeside position in the romantic Black Forest, many appreciate how it offers a polar opposite to their urban, industrialised lifestyle. And of course shopping is now as important a part of any German holiday as visiting Cologne Cathedral or Munich’s Hofbräuhaus beerhall.

Image Courtesy © Zooey Braun

Image Courtesy © Zooey Braun

  • Architects: Ippolito Fleitz Group GmbH 
  • Project: Drubba Moments
  • Location: Seestr. 37-41, 79822 Titisee-Neustadt, Baden-Württemberg, Germany
  • Photography: Zooey Braun
  • Software used: Vectorworks
  • Client: Drubba GmbH
  • Team: Gunter Fleitz, Peter Ippolito, Katja Heinemann, Frank Peisert, Michael Bertram, Florian Holzer, Nicole Kempe
  • Size: 430 m²/sqm
  • Year: 2015

(more…)

Rock On A Slope in Gauting, Germany by Unterlandstättner Architekten

Sunday, September 11th, 2016

Article source: Unterlandstättner Architekten 

This new building with its bush-hammered exposed concrete surface stands in the foreground of a listed building from the year 1890.

The listed villa was completely renovated, the extensive and inappropriate developments of recent decades were removed, and the traditional room structure was restored.

Image Courtesy © Michael Heinrich and München

Image Courtesy © Michael Heinrich and München

  • Architects: Unterlandstättner Architekten
  • Project: Rock On A Slope
  • Location: Gauting, in the Würm valley, near Munich, Germany
  • Photography: Michael Heinrich and München
  • Team: Meike Kübel, Anke Göckelmann, Telemach Rieff
  • Living space: 120 sqm. (new building), 450 sqm. (historical listed building)
  • Completion date: Autumn 2010

(more…)

Otto Bock Science Center in Berlin, Germany by GNÄDINGER ARCHITEKTEN

Thursday, August 25th, 2016

Article source: GNÄDINGER ARCHITEKTEN 

OTTO BOCK HEALTH CARE GmbH, the worldwide leading company in providing prothetic and orthopedic devices is opening a new location at the heart of the German Capital next to Berlins architectural frontlines between Potsdamer Platz and the Brandenburg Gate.

Image Courtesy © GNÄDINGER ARCHITEKTEN

Image Courtesy © GNÄDINGER ARCHITEKTEN

(more…)

Fire Station Rüsselsheim Bauschheim in Germany by SYRA_Schoyerer Architekten BDA

Wednesday, August 10th, 2016

Article source: SYRA_Schoyerer Architekten BDA

The new building for the voluntary fire brigade is situated on a main access road leading into the part of Rüsselsheim named Bauschheim on the corner of ’’Brunnerstrasse’’ and ’’Im Grundsee’’. The surrounding built fabric is made up of a heterogenous mix of double and single storey dwellings with hipped and pitched roofs.

Image Courtesy © SYRA_Schoyerer Architekten BDA

Image Courtesy © SYRA_Schoyerer Architekten BDA

  • Architects: SYRA_Schoyerer Architekten BDA
  • Project: Fire Station Rüsselsheim Bauschheim
  • Location: Bauschheim, Rüsselsheim, Germany
  • Statics: Grebner Ingenieure, Mainz
  • Electric facilities: Büro Hörbert, Darmstadt

(more…)

Schwarzwaldblock in Mannheim, Germany by STEFAN FORSTER ARCHITEKTEN

Tuesday, August 9th, 2016

Article source: STEFAN FORSTER ARCHITEKTEN

Due to irreparable damage, the existing buildings in this block had to be demolished. This was done in stages and construction work on the new residential buildings proceeded in four phases. Careful management of the construction project enabled the residents to remain in the development. The new apartments are well equipped and barrier-free in design; on the ground floor the apartments have a garden, on the main floors, broad balconies and on the top floors, generous roof terraces. This development reinstates the closed city-block structure at this point, with a clearly defined street side and a shared, private courtyard behind; as such it adheres to the existing development structure in the urban district of Lindenhof. Details such as the sandstone clinker-clad ground floor and the concrete windowsills are also taken from the forms found in the built environment of the immediate vicinity. Spread over nine years, this construction project provides a total of 235 cooperative housing apartments.

Image Courtesy © Lisa Farkas Photography

Image Courtesy © Lisa Farkas Photography

  • Architects: STEFAN FORSTER ARCHITEKTEN
  • Project: Schwarzwaldblock
  • Location: Mannheim, Germany
  • Photography: Lisa Farkas Photography
  • Project team: Florian Kraft, Ildikó Návay, Andreas Wenger, Jelena Duchrow, Ferdinand Oswald
  • Client: Spar- und Bauverein Mannheim
  • Floor area: 26,030 m2
  • Work phases: 1-9
  • Completion in four phases: 2007-2016

(more…)

Mainz Markthäuser 11-13 in Germany by Studio Fuksas

Wednesday, August 3rd, 2016

Article source: Studio Fuksas

The building is located in the centre of the city of Mainz. The façade looks towards a historical pedestrian square and towards the milestone of the city, the Mainzer Dom (Mainz Cathedral), built in the X century. Alongside there is a shopping centre, built in 1970.

Like many other European city centres, this important location has been compromised by thoughtless projects dating back to the mid-20th-century and post-war reparation work. Nothing is authentic (even the historical buildings are almost all reconstructed).  Nevertheless, the principle of conservation prevailed, so the city centre has become an eclectic mix, synonym for beauty.

Image Courtesy © Moreno Maggi

Image Courtesy © Moreno Maggi

  • Architects: Studio Fuksas (Massimiliano and doriana fuksas)
  • Project: Mainz Markthäuser 11-13
  • Location: Mainz, Germany
  • Photography: Moreno Maggi
  • Client: Wohnbau mainz gmbh
  • Façade structures: knippers helbig beratende ingenieure
  • Structures: baucon beratende ingenieure
  • Plans: hl-pp consult
  • Engineering: ibb lorenz
  • Electrical services: b.i.g. Bechtolding
  • Area: 9,000sq.m.
  • Period: 2003-2008

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy