Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Gyeonggi-do’

TWO MOON in Gyeonggi-do, Korea by Moon Hoon

Tuesday, July 7th, 2015

Article source: Moon Hoon

The client:

Sometimes, clients bring in a clear idea or a name of a place they envision. This time, a movie named two moon junction surfaced when we first met. He talked about building a private cultural center centered around a coffee shop and a gallery. A free spirited space , somewhat erotically charged like the movie,  a place full of festivity and relaxed atmosphere. The other important criteria included providing two separate buildings,  one for the client, and the other for his younger brother.  The budget was extremely low, so from the start we decided to build simple boxes with some impact points.

Image Courtesy © Nam Goongsun

Image Courtesy © Nam Goongsun

  • Architects: Moon Hoon(MOONBALSSO)
  • Project: TWO MOON
  • Location: 19-34, 47, Jungsan-dong,Ilsandong-gu, Goyang-si, Gyeonggi-do, Korea 
  • Photography: Nam Goongsun
  • Design team: Jang Dukhyun, Park jungwook
  • Exterior finishing: Exposed concrete
  • Interior finishing: Paintedcement brick
  • Structural engineering: Hanwoori structure (more…)

Extrude in Gyeonggi-do, South Korea by studio_GAON

Saturday, May 16th, 2015

Article source: studio_GAON

The site is near Han-river in Changwoo-dong, located at the city boundary of Hanam. It was left unused because many decades ago, the road along the river had been widened, making this land end in a weird shape. The land looked like a last piece of round pizza or a cheese cake piece on a neat dish. Because of the form, the land remained empty until we intervened. When we visited the site with the clients, it felt as if the land beckoned us to make use of it. This triangular area was about 123㎡, and after we offset and extruded the shape of the land, it became a triangular prism with 70㎡ of possible building area.

Image Courtesy © Youngchae Park

Image Courtesy © Youngchae Park

  • Architects: studio_GAON, Hyoungnam Lim, EunjooRoh
  • Project: Extrude
  • Location: Changwoo-dong, Hanam-si, Gyeonggi-do, South Korea
  • Photography: Youngchae Park
  • Project Team: Sangwoo Yi, Minjung Choi, Seongwon Son, Sungpil Lee, Hanmoe Lee, Joowon Moon
  • Cooperative Companies: Hanhwa·Hyundae Architects
  • Use: Commercial Facilities
  • Site Area: 123㎡ (more…)

Customi-Zip in Gyeonggi-do, Korea by Dongjin Kim / L’EAU design Co.,Ltd.

Wednesday, April 22nd, 2015

Article source: Dongjin Kim / L’EAU design Co.,Ltd. 

People from this current era who doesn’t want to own same product as others.
Product provides customized item by disassemble and reassemble in different combination. As a result, customized product is generated per user¡¯s taste.
In case of product customizing, typically the manufacturer or craftsman produce products per the client ¡¯s request, but it seem like it is focusing on changing the appearance only.

Image Courtesy © Park Wan-soon

Image Courtesy © Park Wan-soon

  • Architects: Dongjin Kim / L’EAU design Co.,Ltd. 
  • Project: Customi-Zip
  • Location: 416-4, Gwacheon-dong, Gwacheon-si, Gyeonggi-do, Korea
  • Photography: Park Wan-soon
  • Site Area: 435.00㎡
  • Building area: 217.09㎡
  • Gross floor Area: 560.84㎡
  • Structure: RC
  • Building scope: B1-F1
  • Design period: 2010. 04 ~ 2011. 04
  • Construction period: 2013. 04 ~ 2015. 03

(more…)

W+ house in Gyeonggi-do, South Korea by 100 A

Tuesday, January 13th, 2015

Article source: 100 A

At Yangpyeong Moonhori, opposite north river at edge of mountain foot.

It doesn’t place at all yet, so I can imagine many things.

When I saw the landscape, I couldn’t say anything. It was amazing. I felt like part of landscape…. I thought that the place would create grate harmony with architecture.

Image Courtesy © CHOI

Image Courtesy © CHOI

  • Architects: 100 A
  • Project: W+ house
  • Location: Yangpyeong, Gyeonggi-do, South Korea
  • Photography: CHOI, BK in 100 A
  • Area: total floor(165sqm), site(430sqm)
  • Year: 2014

(more…)

Black Box in Gyeonggi-do, South Korea by Utaa

Tuesday, January 13th, 2015

Article source: Utaa

The BLACK BOX is located in Pangyo-dong, which began under the plan to create a sustainable urban environment in order to provide urban-space to ensure regional development and space in the city centre. There has residential area for single families.

Image Courtesy © Chin Hyosook

Image Courtesy © Chin Hyosook

  • Architects: Utaa
  • Project: Black Box
  • Location: Pangyo-dong, Bundang-gu, Gyeonggi-do, South Korea
  • Photography: Chin Hyosook
  • Software used: SketchUp and CAD
  • Architect In Charge: Kim Chang Gyun
  • Design Team: Choi Byung Yong, Jo Myeong Seon
  • Area: Site area(226.60㎡), Bldg. area(104.81㎡), Total floor area(183.37㎡)
  • Year: Mar 2014
  • Structure: Reinforced concrete + Light-weight wood frame

(more…)

Kyeong Dok Jai in Gyeonggi-do, Korea by IROJE KHM Architects

Tuesday, July 29th, 2014

Article source: IROJE KHM Architects

SLICED PIE-SHAPED LAYOUT – For introducing southern sunlight in winter

We selected eco-friendly layout which was composed by three sliced pie- shaped zone that contain southern axis to introduce winter sunlight into inner and exterior space of this house.

Image Courtesy © Jong Oh Kim

Image Courtesy © Jong Oh Kim

  • Architects: IROJE KHM Architects
  • Project: Kyeong Dok Jai
  • Location: 1108-4, Haengsindong, Deogyang-gu, Goyang-si, Gyeonggi-do, Korea
  • Photography: Jong Oh Kim
  • Site area : 236.30
  • Bldg. area : 115.68
  • Gross floor area : 329.66
  • Design team : Kyung Jin-Jung, SeungHee-Song, Su Kyung-Jang

(more…)

KPOP Curve in Gyeonggi-do, Korea by Moon Hoon

Sunday, June 15th, 2014

Article source: Moon Hoon

Baekhyeon-dong is divided in almost equal parts by its main café street. The buildings in the surrounding areas are similarly subdivided by their function; the lower and ground levels are commercial, and the first and second levels are typically residential. Amidst this sea of homogeneity, these structures engage in a quiet struggle for distinction, through the variation of form and materials, Of these, the building at street address number 582 is a music agency owned by an IT company. Sitting at a fortuitous corner, it serves as a rare contrast to the numerous other constructions in Baekhyeon-dong that fail to make the most of their locations.

Image Courtesy © Nam Goong Sun

Image Courtesy © Nam Goong Sun

  • Architects: Moon Hoon
  • Project: KPOP Curve
  • Location: 582, Baekhyeon-dong, Bundang-gu, Seongnam-si, Gyeonggi-do, Korea
  • Photography: Nam Goong Sun
  • Programme: multi use building and multiplex house
  • Site area: 264.7m²
  • Building area: 131.74m²
  • Gross floor area: 435.85m
  • Building scope: B1, 3F
  • Parking: 4
  • Height: 13.68m
  • Building to land ratio: 49.77%
  • Floor area ratio: 136.20%
  • Structure: RC

(more…)

GA ON JAI in Bundang-gu, Sungnam-si, Gyeonggi-do, Korea by IROJE KHM Architects

Thursday, January 30th, 2014

Article source: IROJE KHM Architects 

MONUMENTAL SITE

About 20 years ago, government held “the house expo” in GangNam and constructed this “expo town” of low-rise residences, and every site of this town were designed by selected architects who had been famous in Korea at that time.

The site of “GaOnJai” was one of this monumental town, but the owner of this house who purchased house of this site, has built, newly, after tearing down the old house of this site.

Image Courtesy © Jeong Sik Mun

  • Architects: IROJE KHM Architects
  • Project: GA ON JAI
  • Location: Bundang-gu, Sungnam-si, Gyeonggi-do, Korea
  • Photography: Jeong Sik Mun, Sergio pirrone & Jong Oh Kim
  • Design team: Kyung Jin-Jung, SeungHee-Song, SuKyung-Jang, JiYeon-Kim, EunJin-Sin,HyeJin-Kim, WooSin-Sim
  • Contractor: JEHYO
  • Site area: 643.5 ㎡
  • Bldg. area: 319.96 ㎡
  • Gross floor area: 329.35 ㎡
  • Structure: Concrete rahmen
  • Exterior finishing: Black zinc plate, white stucco, exposed concrete
  • Interior finishing: Lacquer, Wood flooring, perforated steel plate

Vi-Sang House in Gyeonggi-do, Korea by Moon-Hoon

Tuesday, April 16th, 2013

Article source: Moon-Hoon

These are the questions that Korean architect Hoon Moon typically throws out: ‘Why so serious? Why not laugh more?’ Moon-Hoon’s works are home to a wide array of faces. Panorama House appears to be an accordion, and Rock It Suda looks like spermatozoa. He shows a mysterious spacecraft (ongdalsam) and a Gothic castle (Sangsang Museum). Some may burst out laughing at the Darth Vader image overlying Play House.

Image Courtesy © Nam-goongsun

  • Architects: Moon-Hoon
  • Project: Vi-Sang House
  • Location: No.5, 321-32, Seongseok-dong, Ilsandong-gu, Goyang-si, Gyeonggi-do, Korea
  • Photography: Nam-goongsun
  • Zoning district: Preservation Area
  • Site area: 293m2
  • Building area: 58.38m2
  • Gross floor area: 107.75m2
  • Building to land ratio: 19.92%
  • Floor area ratio: 36.77%
  • Building Scope: 2F
  • Structure: RC, Wood Frame
  • Exterior finish: Stucoflex
  • Interior finish: Wallpaper on the gypsum board, Wood flooring, THK24 transparent pair glass
  • Construction: Housing Plus
  • Design period: Jul-aug. 2011
  • Construction period: Sep.-Nov. 2011
  • Client: Lee Gyuyeob
  • Materials: Moonbalsso

(more…)

The Curving House in Gyeonggi-do, Korea by JOHO Architecture

Thursday, February 14th, 2013

Article source: JOHO Architecture

There is no home for parking

I remember that it was a winter day after snowing when I first visited the site. It was a rare residential lot with an open view to the south at the dead end of a small path beneath Mt. Gwanggyo. What was unique about this lot was that it was very hard to turn the car to come out of the path after more than 2 cars parked, because it was a small path only 4 m in width.  Ironically, the fundamental challenge was not only solving the parking problem but also creating a space for both parking and gardening to coexist.

Image Courtesy © Sun Namgoong 

  • Architects: JOHO Architecture
  • Project: The Curving House
  • Location: 678-2, Sinbong-dong, Suji-gu, Yongin-si, Gyeonggi-do, Korea
  • Photography: Sun Namgoong
  • Architect: Jeonghoon LEE 
  • Design Team: JOHO Architecture(Il-Sang Yoon, Gae-hee Cho) 
  • Use: Housing 
  • Completion: 2012.10 
  • Construction: Dong-jin Chea(DL donglim construction) 
  • Client: Im-jeong Choi 
  • Material: Exposed Concrete + Ash-colored Brick + STS panel(mirror type) 
  • Site area: 529.00 sqm 
  • Building area: 140.57 sqm 
  • Building to land ratio: 26.57% (<40%) 
  • Floor area ratio: 35.22% (<100%)
  • Building scope: 3F
  • Software used: Rhino & AutoCAD
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise