Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Hokkaido’

Rectangle of light in Sapporo, Hokkaido by Jun Igarashi Architects

Friday, July 29th, 2011

Article source: Jun Igarashi Architects

The parcel is located in the north of a city named Sapporo, where the housing block is split like a grid. Surrounded by 3 buildings, a tiny parcel that contains about 100 sq. meters was left over. On the east side of the building, there is a promenade with an old growth poplar forest who acts as a windbreaker. It hasn’t a direct influence over the parcel itself, but it indirectly contributes the building standard law, what causes an inevitable set back distance, so it comes to a 40 sq. meter amount of space on the inside of the parcel. I designed the space for the couple and their two children, with thinking about the height of the building

Image Courtesy Jun Igarashi Architects

  • Architects: Jun Igarashi Architects
  • Project: Rectangle of light
  • Location: Sapporo, Hokkaido
  • Principal use: Private residence
  • Design period: 2006–2007
  • Construction period: 2007

(more…)

House of Trough in Hokkaido, Japan by Jun Igarashi Architects

Monday, March 14th, 2011

The site is located in the east of Hokkaido. And this architecture is planned for husband and wife in flagpole site form. Surroundings this site, next house is in east side, and next house’s garage is in north side. It has no need to view surroundings with work place of iron factory in south side. And the garden of next house in the west, but it is difficult to predict how changing with this place would finally feel. This house was designed while considering climate environment and surrounding context.

House of Trough

  • Architect: Jun Igarashi Architects
  • Location: Hokkaido, Japan
  • Article source: Jun Igarashi Architects (with minor corrections by the editor)

(more…)

Layered House in Hokkaido, Japan by Jun Igarashi Architects

Monday, March 14th, 2011

The site is located in the east of Hokkaido, the old city area of Saroma-cho and there is a road in the north side. The warehouses of the farm co-op stand along this street, and there is much traffic density. There is the office of the farm co-op in the East, and a warehouse is adjacent in the west. In the south, there is a small garden, and the house of parents of client is built. Jun Igarashi Architects designed the space for family(four persons) in this place. Space with the directionality to the south side was thought at first by the situation of the site outskirts and this place. They tried to solve space problem with a connection to the outside with a buffering space.

Layered House

  • Architects: Jun Igarashi Architects
  • Location: Saroma-cho, Japan
  • site: Tokoro-gun, Hokkaido,Japan
  • Client: 2 couple ,2 children
  • Structure design: Daisuke Hasegawa & Partners
  • construction: Igarashi-gumi
  • Upper floor : two
  • Under floor : none
  • Eaves hight: 4,878mm
  • Maximum hight 5095.5mm
  • Site area 496.77m2
  • Design area 150.71m2
  • Total floor area 202.26 m2
  • 1F 150.71m2
  • 2F 51.55m2
  • Design year: 2007.04〜2007.11
  • Construction year: 2007.12〜2008.08

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy