Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Italy’

Renovation of a semi-detached house in Jesolo, Italy by MIDE architetti

Sunday, February 18th, 2018

Article source: MIDE architetti 

Renovation of a semi-detached house situated in the Venice province, centered within a large parcel in the rural area of the city of Jesolo.

The aim of providing a comprehensive response to the natural context prompted to strong and dynamic design expressions.

Image Courtesy © Alessandra Bello

  • Architects: MIDE architetti
  • Project: Renovation of a semi-detached house
  • Location: Jesolo, Italy
  • Photography: Alessandra Bello
  • Costs: n.d. €
  • Surface: 450 m2
  • Timing:

    • Job assignmen: 03/2014
    • Start of construction work: 09/2014
    • End of construction work: 06/2016

(more…)

FGV house in Catania, Italy by Tuttiarchitetti

Friday, February 16th, 2018

Article source: Tuttiarchitetti 

From 1 room of 48 sqm to 4 rooms of 16 sqm: increase of surfaces, multiplication of space. Two overturned and turned 90 ° turnstiles – in birch plywood panels – operate this magic, also providing the “disappearance” of the metal loft, heavy burden of the previous real estate RE-structuring, and returning “air” to the compartment. The space is so circular: from the living room, to the kitchen, to the study, to the upper bedroom: that from the living room, on the study, connected to the kitchen by a yellow monochrome staircase “dug out” in the birch portals; as well as the front desk counter.

Image Courtesy © Tuttiarchitetti

  • Architects: Tuttiarchitetti
  • Project: FGV house
  • Location: Catania, Italy
  • Software used: Autocad, ArchiCAD, Graphisoft, Cine Render, MAXON

(more…)

The new lunch room of \”Ex-GIL\” in Bolzano, Italy by ROLAND BALDI ARCHITEKT

Thursday, February 15th, 2018

Article source: ROLAND BALDI ARCHITEKT

The project is located within the headquarter of Eurac Research Center on Druso Avenue in Bozen, known as “ex-GIL”. The structure was designed by architects Mansutti and Miozzo, and was constructed in the years 1934 to 1936 in order to accommodate youth females enrolled in GIL (Gioventù Italiana del Littorio). Following the war, the building, renamed “Ex-GIL”, was used for different purposes, from supermarket to pornographic cinema, and was abandoned over time to a slow degradation. In 1995 an international architectural competition for the transformation of the ensemble into the new headquarters for Eurac Research was announced. The jury decided unanimously for the design of Graz-based architect Klaus Kada, who integrated the building which is under the protection of cultural assets with modern rational and transparent glass intersections.

foto: Oskar Da Riz

  • Architects: ROLAND BALDI ARCHITEKT
  • Project: The new lunch room of \”Ex-GIL\”
  • Location: Bolzano, Italy
  • Photography: Oskar Da Riz
  • Client: Eurac research
  • Architectural design: Roland Baldi architects with arch. Elena Casati
  • Acoustic: Arch. Christina Niederstätter
  • Structural engineering: Ing. Andreas Erlacher

(more…)

Basilica of Siponto in Italy by Edoardo Tresoldi

Sunday, February 11th, 2018

Article source: Edoardo Tresoldi

The intervention realized in the Archaeological Park of Siponto rebuilds and reinterprets the three-dimensionality of the ancient Early Christian basilica located close to the existing Romanesque church, which was erected 600 years later.

Image Courtesy © Blindeyefactory, EdoardoTresoldi and Le Basiliche

  • Sculptor and Artist: Edoardo Tresoldi
  • Project: Basilica of Siponto
  • Location: Siponto, Italy
  • Photography: Blindeyefactory, EdoardoTresoldi and Le Basiliche

(more…)

Grid Apartment in Rome, Italy by Brain Factory – Architecture & Design

Sunday, February 11th, 2018

Article source: Brain Factory – Architecture & Design 

The renovation of this bright apartment located in the Prati district of Rome represents a perfect blend between the customer needs and the design intentions: in fact, even though it is 80 square meters, it was designed by favoring a displacement of the spaces in favor of a large openspace, environment most lived by homeowners, and reducing to the maximum, but always in line with urban parameters, the sleeping area and the bathrooms. Contextual to a wide architectural requirement, there was a desire to separate the kitchen environment from the living room through a glazed system divided by a regular square mesh grille and with a very industrial aspect: it was made into galvanized iron profiles with micaceous finishing and artisanally assembled on site and completed with stratified glazing. The mood of the apartment prefers the total white combined with the warm tones of the oak parquet floor. On the theme of the grid also plays the espalier of the bedroom: in drawing the wall there are dense parallel wooden profiles that have also the function as shelves that can be placed at various heights. To exalt the pure formal minimalism, there are wall-wire wardrobes and a very linear and rigorous technical lighting.

Image Courtesy © marco marotto

(more…)

Brain Factory in Rome, Italy by Brain Factory – Architecture & Design

Friday, February 9th, 2018

Article source: Factory – Architecture & Design 

In the design of an architectural firm, conceived primarily as a workshop of ideas, as a testing laboratory, creativity and attention to detail, we can only expect a review of the classic concept of studio. In fact, BrainFactory is a co-working space, but at the same time it is a 130 sqm apartment located in the center of Rome, fully accessible to the customer. The design choices, the furnishings and the installation of high craftsmanship are completely tangible to the visitor, which can interact with the major innovations in the field of design but also with the brands of leading companies in the industry. As a result of a major interior renovation, the planimetric distribution has an entrance marked by birches illuminated by points of light floating between the branches, placing on a background of large satin glazed windows at full height, which in addition to giving daytime natural light, they screen in attractive way the back kitchen. This visual cone, highlighted by cuts of light led carved into poplar panels, put on focus slowly the large open-space around which the environment is articulated: a central calacatta stoneware totem that becomes a distribution element in the living room; wall wire cupboards covered with artificial plants; backlit thin shelves in extruded aluminum and glass that stand over on the wall; invisible doors, custom woodworking and industrial lights from wireframe lines that draw the details. The central-room bathtub with a view over Rome, nestled between two walls covered by plants in the bedroom, reinterprets in a contemporary style an ancient concept of space utilization. Natural poplar, calacatta stoneware and microcement are the guiding principle of the entire study. In order to balance this formal rigor, elements of artificial green have been inserted: birches, bosso, banano to improve the well-being of those who live in the spaces.

Image Courtesy © marco marotto

(more…)

Soul Movie Office 2 in Rome, Italy by Brain Factory – Architecture & Design

Friday, February 9th, 2018

Article source: Brain Factory – Architecture & Design 

In the project designed for the new offices of production services and post audiovisual production of the Soul Movie Entertainment company, the creative concept drawn for the main headquarters and based on a strong urban footprint it is strengthened and brought to life on the floor below through new metropolitan languages. The project follows a policy of continuity not only in the style, in the graphic communication, in the underground recalls, but also in the same architecture that breaks into the other floors of the building. Conceptually it’s as if the meteorite landed on the ground floor has flooded the floor below, drawing three-dimensionally new scenarios! Upon entering the client is accepted from the spaceship’s hull that floats suspended above visitors. The scenario is suburban, characterized by grass cuts at floor level and floating lights suspended at different inclinations, as if they had been moved in a confused way by the conceptual impact of the meteorite.

Image Courtesy © Marco Marotto

  • Architects: Brain Factory – Architecture & Design
  • Project: Soul Movie Office 2
  • Location: Rome, Italy
  • Photography: Marco Marotto
  • Designer: architect paola oliva – designer marco marotto
  • Built area: 200 m2
  • Completion: October 2016

(more…)

Courtyard house of stone in Sicily, Italy by Studio 4e

Friday, February 9th, 2018

Article source: Studio 4e

Nature and the relationship to the landscape play a fundamental role in this work. The architects have combined a rigorous, rational approach to the project with the expressive freedom typical of organic architecture, enhancing the relationship between inside and outside through a careful dialogue with the pre-existing environmental context.

The pedestrian entrance, Image Courtesy © Studio 4e

  • Architects: Studio 4e
  • Project: Courtyard house of stone
  • Location: Sicily, Italy
  • Lead Architects: Fabio Costanzo and Maria Rosaria Piazza
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 240 mq.
  • Construction: 2014

(more…)

Piazza Tre Torri CityLife in Milan, Italy by One Works

Friday, February 9th, 2018

Article source: One Works 

The commission included two different exercises: address the strategic retail planning approach for 40.000 sqm of GLA, and the new plaza design with high street shopping facing the public spaces. The double story plaza reveals itself at the two principle levels of the public domain, one being the towers’ ground floors and the other in correspondence to the hypogea level, acting as a junction between the park and the pedestrian axis Domodossola.

Image Courtesy © One Works

  • Architects: One Works
  • Project: Piazza Tre Torri CityLife
  • Location: Milan, Italy
  • Client: CityLife
  • Date: 2012 – 2016

(more…)

Seehof in Natz-Schabs, Italy by noa* network of architecture

Thursday, February 8th, 2018

Article source: noa* network of architecture 

The Hotel Seehof is located on a high plateau near the village of Natz- Schabs/Naz-Sciaves near Brixen/Bressanone (IT) by the small natural lake “Flötscher Weiher”.

In 2017 this family-run hotel underwent major renovation and extensions, with an entire restyling. 16 new suites, the new pool and wellness area, directly on the lake correspond with the new design and management concept: to place nature and the recreational value as the point of focus.

Image Courtesy © Alex Filz

  • Architects: noa* network of architecture
  • Project: Seehof
  • Location: Natz-Schabs/Naz-Sciaves (I), Italy
  • Photography: Alex Filz
  • Completion: April 2017

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise