Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Japan’

Weekend house in Hiroshima, Japan by Araki+Sasaki architects

Sunday, July 30th, 2017

Article source: Araki+Sasaki architects

Kumano-cho is the traditional brush production region in Hiroshima, Japan. “Weekend house in Kumano-cho” is the privacy-conscious weekend house for the old family. Therefore, it does not have large southern windows near the neighboring house, while Japanese houses are usually open to the south side.

Image Courtesy © Shinkenchiku-sha

  • Architects: Araki+Sasaki architects
  • Project: Weekend house
  • Location: Hiroshima, Japan
  • Photography: Shinkenchiku-sha
  • Structure: Akira Suzuki / ASA
  • Site area: 1215.26 m2
  • Building area: 99.65 m2
  • Total floor area: 87.78 m2
  • Project year: 2017

(more…)

House for 4 Generations in Tokyo, Japan by tomomi kito architect & associates

Sunday, July 23rd, 2017

Article source: tomomi kito architect & associates 

This is an interior renovation project of an existing two-story timber structure house in Tokyo built approximately 40 years ago.

The client is a young couple, and the wife’s parents were living there before the renovation. The client decided to live with their parents in this house. Soon after, the wife’s grandmother who lives alone in the countryside – far from Tokyo – also decided to live together in this house. As such, the client requested to renovate the house suitable for accommodating 4 generations – the grandmother (1st generation), parents (2nd generation), the client (3rd generation), the client’s son (4th generation).

Image Courtesy © satoshi shigeta

  • Architects: tomomi kito architect & associates (Tomomi Kito)
  • Project: House for 4 Generations
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: satoshi shigeta
  • Software used: Vectorworks, Autocad
  • Structural designer: Building Structure Institute
  • Technical advisor: Yutaka Misawa
  • Lighting advisor: Kanae Hagiwara
  • Completion: April 2017

(more…)

Vida in Saitama, Japan by studioLOOP

Tuesday, July 11th, 2017

Article source: studioLOOP

This is a project for husband, wife, and 2 children. Vida is a house located in Saitama, Japan. The site is a high-residential area and has a neighboring house in the east and the north. The south is built with shops across narrow streets whereas rich tea gardens are spreading in the west. Since it is a densely populated area, we derived firstly to the maximum possible volume from the volume ratio and the north side shaded line which are decided by law. In order to cope with environmental burdens while taking in the scenery, we planned living, dining, and kitchen with a large opening using Low-E glass on the second floor. The floor was a one-room with all its floor space, a storage space full of ceiling in the north and south, and a dry area that was accentuated on the exterior as part of the south. In addition to the entrance that jumped out black on the first floor, the bedroom and the utilities are compactly summarized. The house which the appearance is simple as well as incorporated privacy and maximize the landscape, gives to the town accented.

Image Courtesy © studioLOOP

  • Architects: studioLOOP
  • Project: Vida 
  • Location: Saitama, Japan

(more…)

Musashino-kan Shinjuku Cinema Theater in Tokyo, Japan by Key Operation, Inc.

Tuesday, July 11th, 2017

Article source: Key Operation, Inc.

Naito Shinjuku was established in 1699 as a stage stop along a major thoroughfare heading out of Edo (old name of Tokyo). Dropping the “Naito,” the district started to be called Shinjuku in 1920, the same year that saw the Musashino-kan Shinjuku emerge on Shinjuku-dori Avenue, which was also home to the Shinjuku Mitsukoshi store. Local merchants opened a 600-seat movie theater in the three-story wooden structure with tiled façades. In 1928, Musashino-kan Shinjuku relocated to its current site, a new cinema with 1,115 seats housed in a three-story concrete building. During the silent movie era, Musei Tokugawa was active as a narrator here. Later, an air raid over Tokyo caused a fire to burn the entire interior of the theater, but the building survived and became a symbol of post-war recovery. Cinema offered entertainment to the populace, and Musashino-kan entered the golden age in an alliance of more than 20 theaters. But the movie-going population peaked in 1958 at 1.1 billion tickets, and rapidly dropped to 1/3 of that patronage by 1965. Amidst a declining industry, the decrepit Musashino-kan was demolished in 1966 and rebuilt. Still standing today, the building initially consisted of a retail and dining complex seven floors aboveground and three floors underground. The first movie theater in this new building had 500 seats on the seventh floor. In 1994, the Cinema Qualite mini-theater opened. The seventh floor was closed in 2002, and the third-floor theater operations changed banners from Cinema Qualite to Musashino-kan Shinjuku. For the improvements made most recently, however, aseismic reinforcement work on the entire building prompted the Musashino-kan Shinjuku on the third floor to undergo a complete renovation.

Image Courtesy © Nacasa & Partners, Inc.

  • Architects: Key Operation, Inc. (Akira Koyama)
  • Project: Musashino-kan Shinjuku Cinema Theater
  • Location: Shinjuku-ku, Tokyo, Japan
  • Photography: Nacasa & Partners, Inc.
  • Software used: Autocad, Illustrator, Photoshop
  • Client ∕ Developer: Musashino Kogyo Co. ,Ltd
  • Quantity Survayor: GEN Architectural Management
  • Construction: Toei Kenko, Hazama Ando Corp.
  • Gross Floor Area: 770.44 m2
  • Lease Area: 879.48 m2
  • Completion: November 2016

(more…)

Voice in Tochigi, Japan by studioLOOP

Friday, July 7th, 2017

Article source: studioLOOP

This is a project for husband, wife, and 2 children. Voice is a house located in Tochigi, Japan. The site is located on the north side of the subdivision site, and the east, west, and south side are surrounded by the neighbor’s house. We focused on reconsideration of openness and privacy, so first of all the floors of each floor were open windows on the south side. On the first floor, the inner veranda and the external deck were made continuous so that the line of sight faces the garden where the lawn spreads. The deep roof and sleeve walls protect wooden sash while blocking the strong sunlight of the summer and the gaze from the neighbor. On the second floor where the bedroom lined up, a wall was set up on the terrace to save the privacy from the outside, the east west and the upper part were opened, and the light was reflected on the white wall to secure the illuminance. Because the interior spaces are connected through openings and void, so spaces are filled with the voices of families.

Image Courtesy © studioLOOP

  • Architects: studioLOOP
  • Project: Voice
  • Location: Tochigi, Japan

(more…)

Tenri Station Plaza CoFuFun in Japan by nendo

Friday, July 7th, 2017

Article source: nendo 

The master plan for the station plaza at Tenri Station in Nara prefecture, located in the southwest region of Japan.

The plan for the 6,000 square meter area includes bicycle rentals, a cafe and other shops, an information kiosk, a play area, outdoor stage, and meeting area. The project goal was to encourage local community revitalisation by providing a space for events, tourist information dissemination and leisure facilities for local residents.

Image Courtesy © Takumi ota

  • Architects: nendo
  • Project: Tenri Station Plaza CoFuFun
  • Location: Tenri, Japan
  • Photography: Akihiro yoshida, Kokuyo and  Takumi ota

(more…)

Pillar form / Beam form in Osaka, Japan by PERSIMMON HILLS architects

Tuesday, July 4th, 2017

Article source: PERSIMMON HILLS architects 

This project involved redesigning one dwelling unit of condominium in Osaka, Japan.

Requests from clients were “widely and brightly expansive space” and “amount of storage that is twice as large as general house”, when we started design. Although these are at first somewhat contradictory, requests that everyone wants. For responding such requests in limited occupied area and ceiling height of building skeleton, we focused to three elements usually working behind the space.

Image Courtesy © Kenta Hasegawa

  • Architects: PERSIMMON HILLS architects / Yusuke Kakinoki + Shuhei Hirooka
  • Project: Pillar form / Beam form
  • Location: Osaka, Japan
  • Photography: Kenta Hasegawa
  • Structure: RC rigid frame structure
  • Construction: Wides construct office
  • Mumber of stories: 1st floor / 15 stories
  • Total floor area: 62 M2

(more…)

Cut in Koganechou in Kanagawa, Japan by PERSIMMON HILLS architects

Sunday, July 2nd, 2017

Article source:  PERSIMMON HILLS architects 

This project involved redesigning the former illegal sex shop (common name is “Chonnoma”) to the artist in residence as part of “Koganecho Bazaar 2016”

“Koganecho Bazaar” is an art festival held every year since 2008, in Koganecho area of ​​Yokohama, Kanagawa prefecture. Therefore, Koganecho has art everywhere, the town itself is the exhibition space. We thought to cut into the long and narrow space of the existing building and to create oblique facade with depth from frontal road. CUT is continuous with the town, and it becomes an exhibition space where people going around are pulled in by having a different axis from the surrounding building.We converted from negative situation with activity hidden from town by spatial form of “Chonnoma” to positive situation with activity opened to town by CUT.

Image Courtesy © kenta hasegawa

  • Architects: PERSIMMON HILLS architects
  • Project: Cut in Koganechou
  • Location: Kanagawa, Japan
  • Photography: kenta hasegawa
  • Construction: Anzai Koumuten
  • Total floor area: 20 ㎡
  • Number of stories: 2 stories
  • Art: Rafael Lima Itoh

(more…)

TRIM in Tokyo, Japan by Satoshi Kurosaki / APOLLO Architects & Associates

Wednesday, June 28th, 2017

Article source: Satoshi Kurosaki / APOLLO Architects & Associates 

After inheriting the house that his father had built, the client originally considered tearing it down and rebuilding. However, the thirty-some-year-old building had an authentic beauty to it, and its reinforced concrete structure was sound, so he decided to work with the existing framework. The renovation focused on interiors and appliances, while the exterior was left nearly untouched aside from the approach, windows, and doors.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Architects: Satoshi Kurosaki / APOLLO Architects & Associates
  • Project: TRIM
  • Location: Ohta ward, Tokyo, Japan
  • Photography: Masao Nishikawa
  • Mechanical Engineer: Naoki Matsumoto
  • Lighting design: SIRIUS LIGHTING OFFICE
  • Structure: Reinforced-concrete
  • Site Area: 268.39m2
  • Total Floor Area: 194.44m2
  • Design Period: October2014 – December2016

(more…)

House in Yamanashi, Japan by UENOA

Sunday, June 25th, 2017

Article source: UENOA 

It is a house for young couple and three children.

This house faces new towns and old towns,Because this site is at the edge of a newly developed area.

Image Courtesy © Satoshi Shigeta

  • Architects: UENOA
  • Project: House in Yamanashi
  • Location: Yamanashi, Japan
  • Photography: Satoshi Shigeta, Naomichi Sode, UENOA
  • Architect in Charge: Yoshinori Hasegawa+Fumie Horikoshi
  • Structure: Ryotaro Sakata / Ryotaro Sakata Structural Design Office
  • Built Area (m2 or sqft): 117.89 m²
  • Completion Year: 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy