Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Japan’

Yoshi Nursery in Nagasaki, Japan by tatta architects office

Wednesday, April 15th, 2015

Article source: tatta architects office

Nursery construction of wooden bungalow that has been planned in the mountains of Sasebo . Place a play room in the center of the square of the plane

Is office around , the place each nursery room , etc. various room has a floor plan that was conscious of clarification of flow line .

Image Courtesy © Nishinihon Syabou

Image Courtesy © Nishinihon Syabou

  • Architects: tatta architects office
  • Project: Yoshi Nursery
  • Location: Nagasaki, Japan
  • Photography: Nishinihon Syabou
  • Year:2015
  • Collaborators:Atelier NID
  • Manufacturers/Suppliers
  • Construction:Umemuragumi/
  • Structural design:Shelter
  • Total Area:700㎡
  • Internal Area:700㎡

(more…)

MUSUBI in Tokyo, Japan by TORAFU ARCHITECTS

Friday, April 10th, 2015

Article source: TORAFU ARCHITECTS 

Yamada Sen-I Co., Ltd. is a furoshiki (wrapping cloth) manufacturer based in Kyoto and we performed the renovations for their directly-managed official shop; “Musubi.” Since the store is located in a quiet area of Harajuku, Tokyo, deliverable included a space to showcase the furoshiki designs on sale by increasing available store space and improving the visibility of the store’s interior.

Image Courtesy © Fuminari Yoshitsugu

Image Courtesy © Fuminari Yoshitsugu

  • Architects: TORAFU ARCHITECTS 
  • Project: MUSUBI
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Fuminari Yoshitsugu
  • Credit: Graphics: TAKAIYAMA
  • Total floor area: 87.91m2
  • Design period: 2014.06-2015.02
  • Construction period: 2015.02-2015.03

(more…)

Aesop Midtown in Tokyo, Japan by TORAFU ARCHITECTS

Friday, April 10th, 2015

Article source: TORAFU ARCHITECTS 

We performed the interior design for a store by Aesop, an Australian skin care brand, located in Tokyo Midtown. The site itself, posed some restrictions due to its size – a narrow 3.8m entrance width, 5.8m depth and 3.2m ceiling height.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: TORAFU ARCHITECTS 
  • Project: Aesop Midtown
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Total floor area: 24.07m2
  • Design period: 2014.12-2015.03
  • Construction period: 2015.02-03

(more…)

Shichigahama Tohyama Nursery in Miyagi prefecture, JAPAN by Ippei Takahashi + TAKAHASHI IPPEI OFFICE

Friday, April 10th, 2015

Article source: Ippei Takahashi + TAKAHASHI IPPEI OFFICE 

This is a reconstruction project for a public nursery affected by the 2011 earthquake in Japan. I hoped the new building to be in harmony with its surrounding environment and not to disturb the peaceful atmosphere in this town scape. Also, the town people wanted it to be a monument for reconstruction, evoking both unity and eternity.

Image Courtesy © TAKAHASHI IPPEI OFFICE

Image Courtesy © TAKAHASHI IPPEI OFFICE

  • Architects: Ippei Takahashi + TAKAHASHI IPPEI OFFICE
  • Project: Shichigahama Tohyama Nursery
  • Location: Shichigahama town, Miyagi prefecture, JAPAN
  • Photography: TAKAHASHI IPPEI OFFICE
  • Total Floor Area: 1069.45 sqm
  • Date of Completion: March 2013

(more…)

Toho Apartment Renovation in Fukuoka-city, Japan by Yusaku Matsuoka architects and associates

Wednesday, April 8th, 2015

Article source: Yusaku Matsuoka architects and associates

This is a full renovation project for a room in a 1978-built apartment. From the window, a beautiful view of one of the Fukuoka sights, Ohori Park, can be seen. Water surfaces in the park reflect sunshine and change their expression throughout the day. The first design policy was a utilization of this scenic view.

Image Courtesy © Yousuke Harigane/TechniStaff

Image Courtesy © Yousuke Harigane/TechniStaff

  • Architects: Yusaku Matsuoka architects and associates
  • Project: Toho Apartment Renovation
  • Location: Fukuoka-city, Japan
  • Photography: Yousuke Harigane/TechniStaff
  • Principal Use: Residence
  • Total Floor Area: 110m2
  • Date of Completion: November 2014

(more…)

House Wago in Shizuoka, Japan by msd-office

Tuesday, April 7th, 2015

Article source: msd-office

This residence stands in the suburbs of Hamamatsu, and was designed for a young couple with children. The building consists of a two stories high rectangular box with a meter deep balcony, which functions both as a semi-outdoor corridor connecting the rooms on the upper floor, and as a roof over the ground floor entrance porch and veranda. The 10m wide horizontal opening on the balcony wall made structurally free by use of cantilever, gives character to the outer appearance of the building. The building is situated on the northern side of an irregularly shaped land plot. In the double-height ceiling LDK, the large opening creates a sense of unity with the yard on the southern side, in addition to “borrowing” the forest on the south-western wide as part of the scenery. The open interior space was designed by extending dynamically both in the horizontal and the vertical direction.

Image Courtesy © msd-office

Image Courtesy © msd-office

  • Architects: msd-office
  • Project: House Wago
  • Location: Hamamatsu, Shizuoka, Japan
  • Architect Team: Tadafumi Masuda, Shinji Hachiya

(more…)

The 136-years-old House renovation in Suwa-city, Japan by tai_tai STUDIO

Friday, March 27th, 2015

Article source: tai_tai STUDIO

Request of renovation design of old houses came to us from a woman who lived in London for 30 years in order to build a place to live after returning to Japan.
Our mission is to repair as habitable well the house of 136-year-old.
That is to say,
Matching overseas life of 30 years and old houses of 136-year-old.
Taking advantage of the charm of this old house, in low cost.

Image Courtesy © tai_tai STUDIO

Image Courtesy © tai_tai STUDIO

  • Architects: tai_tai STUDIO, Hidekazu Wakabayashi
  • Project: The 136-years-old House renovation
  • Location: Suwa-city,Nagano, Japan
  • Architectural area: 109.42㎡
  • Total floor area:159.10㎡
  • Structure: wood
  • Year: 2014

(more…)

Kitchen&Chicken pepucheed in Fukuoka-city, Japan by tai_tai STUDIO

Tuesday, March 24th, 2015

Article source: tai_tai STUDIO

This is the restaurant of the wine and chicken dishes.
This space is located in a place called \”Nakasu\” in the center of Fukuoka City 44 seats were required on the business. Plan that can effectively utilize the space of the triangle was required.
This place has been facing the famous intersection. All face of road side is made of glass. We can admire the landscape of the city such as the coming and going people and cars from the seat.

Image Courtesy © kazunori fujimoto (F)

Image Courtesy © kazunori fujimoto (F)

  • Architects: tai_tai STUDIO, Hidekazu Wakabayashi hn architects, naoaki hashimoto
  • Project: Kitchen&Chicken pepucheed
  • Location: Haruyoshi, Fukuoka-city, Japan
  • Photography: kazunori fujimoto (F), tai_tai STUDIO(W), Zips(Z) 
  • Contractor: Zips Create/Osamu Hirashima
  • Seats: 44seats
  • Total floor area: 100.4㎡
  • Year: 2012  (more…)

Office Building in Kanagawa, JAPAN by HMAA, Inc

Saturday, March 21st, 2015

Article source: HMAA, Inc 

Office building of a local company built in Kanagawa JAPAN.
The first floor was asked for the inventory storage warehouse, and the second floor was asked for them at a maximum of 16 persons’ business space, and the third floor was asked for an executive room and a conference room.

Image Courtesy © Nobuki Taoaka

Image Courtesy © Nobuki Taoaka

  • Architects: HMAA, Inc (hiroyuki moriyama architect and associates Inc.)
  • Project: Office Building in Kanagawa
  • Location: Kanagawa,Japan
  • Photography: Nobuki Taoaka
  • Area:218.59sqm
  • Year:2014

(more…)

WAVE house in Fujisawa, Japan by Satoshi Kurosaki/APOLLO Architects & Associates

Thursday, March 19th, 2015

Article source: Satoshi Kurosaki/APOLLO Architects & Associates

The client, who works an advertising company and whose hobby is surfing, purchased a land by the beach and intended to build a family house with a courtyard there. The second floor overhangs the entrance approach and parking space for two cars, creating a floating facade.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Architects: Satoshi Kurosaki/APOLLO Architects & Associates
  • Project: WAVE house
  • Location: Fujisawa ward Kanagawa, Japan
  • Photography: Masao Nishikawa
  • Date of Completion: June 2014
  • Structure: Timber
  • Site Area: 136.81m2
  • Total Floor Area: 103.86m2 (51.64m2/1F,52.22m2/2F)
  • Design Period: June 2012 – February 2013
  • Construction Period: August 2013 – November 2014
  • Structural Engineer: Masaki Structure (Kenta Masaki)
  • Mechanical Engineer: Naoki Matsumoto
  • Lighting design: SIRIUS LIGHTING OFFICE

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy