Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Japan’

S-house in Saitama, Japan by YuusukeKarasawa Architects

Friday, November 14th, 2014

Article source: YuusukeKarasawa Architects

The project is a small house built in a residential area near Omiya station in Saitama. Two 50m2 floors are cross over in two levels on a site that measures around 100 m2. Each level is quartered, two opposing floors of which are elevated. The eaves surrounded at the middle of the ceiling height of the other two floors intertwine with the elevated floors, creating a space characterized by a complex network. The elevated floors of the two levels continue to a diagonal wall, as well as to the floors above. The floors branch out again to continue above, staggering against the exterior eaves to compose a uniquely intricate elevation. This complicated structural logic is applied not just in the elevation but throughout the interior space as well, where the floors themselves entwine diagonally, with a void that looks out to the opposing space created at the center of this complicated floor. Although this opposing space seen from the void appears to continue visually, one can only arrive at it by traveling through the complicated levels, and taking a drastic detour after moving to a different floor. While visually adjacent, the flow is one that requires a long traveling distance.The commonly understood three dimensional depth and the sense of distance are being disturbed, creating architectural spaces where various distances become complicated, much like what is happening in infospheres like the internet. This architecture realizes such network–type spaces, where various distances become increasingly complex, as a “network of complex levels” in which multiple levels are networked and layered over one another. Our hope is that this complex, layered network space will become a new architectural form that captures the various activities borne out of today’s informational society, where diversity and order are being demanded at the same time.

Image Courtesy © koichitorimura

Image Courtesy © koichitorimura

  • Architects: YuusukeKarasawa Architects
  • Project: S-house
  • Location: Oomiya, Saitama, Japan
  • Photography: koichitorimura
  • Consultants: Structured Environment- Alan Burden,HiroakiInukai,structural
  • General contractor: O’hara Architectural and Construction, Ltd-Akira Ohara, SatoshiKikuch
  • Structural system: steel frame
  • Site area: 89.46m2

(more…)

The hut for life quietly with parakeet+dog+cat+fish in Chiba, Japan by tai_tai STUDIO

Thursday, November 13th, 2014

Article source: tai_tai STUDIO

Demand of the client
He want to live quietly with dog + cat + parakeet+ goldfish.
He wants to get enough area to make a garden.

Image Courtesy © tai_tai STUDIO

Image Courtesy © AKH+AKI

  • Architects: tai_tai STUDIO / Hidekazu Wakabayashi & Akiko Wakabayashi
  • Project: The hut for life quietly with parakeet+dog+cat+fish
  • Location: Ooami-Shirasato city,Chiba,Japan
  • Photography: AKH+AKI
  • Function: house
  • Site area: 276.68㎡
  • Architectural area: 81.57㎡
  • 
Total floor area: 81.57㎡
  • Structure: wood
  • Year: 2013

(more…)

The house for astronomical observation in Chiba, Japan by tai_tai STUDIO

Tuesday, November 11th, 2014

Article source: tai_tai STUDIO

This is a house for astronomical observation.
A client family wanted the \” activity base\”. This space is for to gather their friends who is observed in astronomy, and who enjoy wine.

Image Courtesy © tai_tai STUDIO

Image Courtesy © tai_tai STUDIO

  • Architects: tai_tai STUDIO
  • Project: The house for astronomical observation
  • Location: Mobara city,Chiba,Japan
  • Architect Team: Hidekazu Wakabayashi, Akiko Wakabayashi
  • Site area: 490.5㎡
  • Architectural area: 135.35㎡
  • 
Total floor area: 171.㎡
  • Structure: reinforced concrete + wood
  • Year: 2010

(more…)

“House in Hanekita” in Okazaki, Japan by Katsutoshi Sasaki + Associates

Tuesday, November 11th, 2014

Article source: Katsutoshi Sasaki + Associates 

It is the plan for a double family home in a tranquil residential area. My interest is in how the connection between the individual residence and surrounding public area is reflected to the house plan. In this house’s case there was a park adjacent to the north border of the site, so I wanted to put emphasis on the relationship between the house and the park as an everyday playground for children as well as a borrowing landscape for the house. So I put the opening with sliding doors on the north face of the building to secure the continuity of the traffic line and the view, while setting up a wider entrance and level difference so that the residents can enjoy hanami (Cherry blossom viewing) in spring from the interior of the house. In addition, the exterior environment is gradually connected to the interior through buffering spaces of the earthen-floor entrance on the north and the private garden on the south. Two households are separated by the volume housing staircase room and storage between east and west, marked off flexibly by sliding doors set on the south side between two households. These doors are often opened during the daytime, making the entire floor a mobile playground where children can freely run around across the households.

Image Courtesy © Katsutoshi Sasaki + Associates

Image Courtesy © Katsutoshi Sasaki + Associates

  • Architects: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Project: House in Hanekita
  • Location: Okazaki, Aichi Japan
  • Structure company: Tatsumi Terado Structural Studio
  • Construction company: Maruhei construction Ltd
  • Site Area: 176.47m2
  • Built Area: 92.09m2
  • Total Floor Area: 149.05m2
  • Interior Materials: paint finish, Lauan plywood
  • Design time: November, 2012 – July, 2013

(more…)

Toshin Satelite Preparatory School in Kobe, Japan by Matsuya Art Works.co.ltd.

Sunday, November 9th, 2014

Article source: Matsuya Art Works.co.ltd.

The building designed as the new school building for the Toshin Satellite Preparatory School is a rental property in an area with a high concentration of girls’ schools, with our client, Matsuo Gakuin, occupying the building as a tenant. The building in question faces a bustling shopping street which also serves as a busy school route for students. The exterior of the building facing the shopping district is made entirely of glass. It was anticipated that the impression created by the interior design of the building, visible to students passing by the glass exterior, would have a positive impact on increasing student enrollment numbers.

Image Courtesy © Matsuya Art Works.co.ltd.

Image Courtesy © Matsuya Art Works.co.ltd.

  • Architects: Matsuya Art Works.co.ltd.
  • Project: Toshin Satelite Preparatory School
  • Location: Kobe, Japan
  • Software used: Vectorworks

(more…)

Dream Dairy Farm Restaurant in chiba, Japan by Moriyuki Ochiai Architects

Sunday, November 9th, 2014

Article source: Moriyuki Ochiai Architects

The following interior design was realized for a restaurant built on a farm surrounded by a lush forest.

Since the menu is characterized by the fact that dairy products, such as cheese and yogurt, made from fresh milk produced on-site at the dairy farm is used in each and all of their dishes, we were tasked with providing a space to attractively showcase said menu by evoking the imagery associated with the power of fresh ingredients and the natural setting of the forest surrounding the farm on which these quality products are made throughout the entire space.

full view, Image Courtesy © Atsushi ishida

full view, Image Courtesy © Atsushi ishida

  • Architects: Moriyuki Ochiai Architects
  • Project: Dream Dairy Farm Restaurant
  • Location: chiba, Japan
  • Photography: Atsushi ishida
  • Area: 75sqm
  • Client: narita dream dairy farm
  • Completion: August 2014
  • Materials:
    • Ceiling: timber,resin boards ,painted board
    • Floor: wood
    • Wall: special painted drywall,wood

(more…)

Gui House in Shimane, Japan by harunatsu-arch

Tuesday, November 4th, 2014

Article source: harunatsu-arch

The project site is located in the Izumo Plain made of sands carried by the Hii River, leading to Lake Shinji, and the Kobe River, leading to the Sea of Japan, in Izumo City of Shimane prefecture. It is known as a rice‐producing district in Shimane prefecture characterized by its Tsujimatsu windbreak forests, where open plains are uncommon. The northwest boundary of the site of 100 tsubo (330 square meters) is lined by trees of the Juniperus genus and a countryside view extends out opposite the street.

Image Courtesy © Kai Nakamura

Image Courtesy © Kai Nakamura

  • Architects: harunatsu-arch
  • Project: Gui House
  • Location: Izumo, Shimane, Japan
  • Photography: Kai Nakamura
  • Software used: MicroStation for working drawings
  • Architect Team: Shoko Murakaji, Naoto Murakaji
  • Size: single storey
  • Total floor space: 68.74 square meters, Statics Tatsumi Terado Structural Studio
  • Year of construction: 2014

(more…)

Love House in Yokohama, JAPAN by TAKESHI HOSAKA ARCHITECTS

Saturday, November 1st, 2014

Article source: TAKESHI HOSAKA ARCHITECTS

Genesis of the Old Testament begins from the sentence “In the beginning God created the heavens and the earth.”And the Creation of seven days is written.

Image Courtesy © MASAO NISHIKAWA

Image Courtesy © MASAO NISHIKAWA

  • Architects: TAKESHI HOSAKA ARCHITECTS
  • Project: Love House
  • Location: Yokohama, JAPAN
  • Photography: MASAO NISHIKAWA, Nacasa&Pertners/ Koji Fujii
  • Interior Design: TAKESHI HOSAKA  , MEGUMI HOSAKA
  • Construction nature: wooden-structure
  • Site: 33.16 m2
  • Building area: 18.96 m2
  • Building height: 5425 mm
  • No. of floors: 2F
  • Design: 2004
  • Planning start (M/Y): April / 2004
  • Beginning of construction:March / 2005
  • Completion: July / 2005

(more…)

Terrace2567 in Kagoshima, Japan by TAKESHI ISHIODORI ARCHITECTURE

Saturday, November 1st, 2014

Article source: TAKESHI ISHIODORI ARCHITECTURE

It is a simple timbered house of 1 story built in Kagoshima,Japan.It has a long and slender plan in north and south so that a north and south long and slender site may be met. Space is arranged from south at the turn of a parking lot, the garden, living room, dinning room, a courtyard, and a bedroom. Since a long passage produced inevitably, all the places facing a passage were made into the closet, and attained the increase in efficiency of storage.

Image Courtesy © TAKESHI ISHIODORI ARCHITECTURE

Image Courtesy © TAKESHI ISHIODORI ARCHITECTURE

(more…)

Dental Clinic in Onomichi, Japan by OISHI Masayuki & Associates

Thursday, October 30th, 2014

Article source: OISHI Masayuki & Associates

Clinic in Onomichi is a dental clinic near Onomichi station. Large skylights on the north side make the office space light and airy.

From outside, people can see a building structure through the skylights, and the building creates one aspect of the town scape.

Image Courtesy © Toshinori Tanaka

Image Courtesy © Toshinori Tanaka

  • Architects: OISHI Masayuki & Associates
  • Project: Dental Clinic
  • Location: Onomichi, Japan
  • Photography: Toshinori Tanaka, Daici Ano
  • Principal use: dental clinic
  • Structure adviser: Yasuhiro Mochizuki
  • Facility design: ES associates
  • General Contractor: TAIHOU corporation
  • Use district: commercial zoning
  • Site Area: 310.38㎡
  • Building Area: 136.49㎡
  • Total Floor Area: 156.03㎡,  (1F_134.3㎡, 2F_19.08㎡)
  • Construction Period: 2012.02-2012.06

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy