Open side-bar Menu

Posts Tagged ‘Japan’

OKOMEYA in Tokyo, Japan by Jo Nagasaka / Schemata Architects

Monday, November 27th, 2017

Article source: Jo Nagasaka / Schemata Architects

This rice shop is located on a modest-sized shopping street spanning 300 meters between the main shopping area and Togoshi Koen station.
The street used to prosper with an array of small individual shops, but it has declined substantially and many shops had been closed down. As a consequence, the street is increasingly filled with closed shutters. If no measure is taken against the declining condition, it would eventually become a so-called “shutter street” and the shopping street would disappear.
A local team, Owan Ltd., is striving to reactivate the shopping street. They operate MR. COFFEE, a roastery/coffee shop, and PEDERA BRANKA, a café, on the same street.

Image Courtesy © Kenta Hasegawa


Private Resort XIV Toba Bettei in Tsu-shi, Japan by NIKKEN SPACE DESIGN LTD

Sunday, November 19th, 2017

Article source: v2com

These guest rooms were designed as part of an annex to a membership resort hotel in Toba in Ise-Shima, where the 2016 G7 Summit was held. Arranged in an authentic Japanese style, the building is situated in a prime location overlooking the waters of Ise-Shima, with a traditional Japanese-style garden and a large pond that lends an impression of continuity to the sea. The interior was designed in a basic Japanese style that pursues new and modern expressions.

XIV Toba Bettei Guestroom-Type-S-01, Image Courtesy © Nacása & Partners Inc.

  • Project: Private Resort XIV Toba Bettei
  • Location: 212-8, Azanie, Arashima, Toba City, Mie, Japan, 517-0021
  • Photography: Nacása & Partners Inc.
  • Software used: Autocad
  • Interior design: NIKKEN SPACE DESIGN LTD, Takeshi NAKANO・Nobuko SUZUKI・Masami SAWAMURA
  • Client: Resorttrust, Inc.
  • Surface: 8,722.41㎡
  • Completion date: 27/3/2016


ATM Nursery in Osaka, Japan by HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

Friday, November 17th, 2017

Article source: HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

This is a nursery at the site which used to be a fire department. It is in a part of Chitose New Town straddling the border between Toyonaka city and Suita city. In this area, communities had been built and developed around the housing estates, but now they are tend to decline and disappear.

Image Courtesy © HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

  • Architects: HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro
  • Project: ATM Nursery
  • Location: Toyonaka, Osaka, Japan
  • Site Area: 2019.70㎡
  • Construction Area: 694.87㎡
  • Floor Area: 1080.30㎡
  • Completion: 3/2017


100 colors / Shinjuku Central Park in Japan by emmanuelle moureaux architecture + design

Thursday, November 16th, 2017


As a first outdoor installation, Emmanuelle has transformed the space in Shinjuku Central Park in Tokyo using full spectrum of floating colors. Having high rise buildings in the background, the 100 colored strands dance in the breeze, as if they are breathing in and out, creating a dynamic motion. This is the 2nd exhibition of the ‘100 colors’ series, which she plans to exhibit in different cities around the world.

Image Courtesy © Daisuke Shima / Nacasa & Partners


Ichinomiya Flat-house renovation in Japan by tai_tai STUDIO

Monday, November 13th, 2017

Article source: tai_tai STUDIO

· It is a renovation design of an old wooden flat house.

· Old houses in this place near the sea are often built in a flat for wind protection.

· Since this house has been built for a long time, proper repair was necessary for structure and waterproofing.

· The lifestyle at the time of construction was outdated. Therefore, we had to change floor plan and increase flooring according to current lifestyle.

· By increasing the heat insulation performance of the insulation material and the window, the internal space can be increased widely and hight-celling.

· The internal space has been expanded by securing the structural balance while taking advantage of the existing building structure.

· We carefully arranged inexpensive industrial products (such as corrugated boards and windows of ready-made items) that can be obtained easily, and construction methods (such as boarding and plastering

Image Courtesy © Hisashi Okamoto

  • Architects: tai_tai STUDIO (Hidekazu wakabayashi)
  • Project: Ichinomiya Flat-house renovation
  • Location: Ichinomiya_town, Chiba, Japan 
  • Photography: Hisashi Okamoto
  • Site area: 423.25㎡
  • Architectural area: 105.58㎡
  • Total floor area: 105.58㎡
  • Completed: 2017


Substrate Factory Ayase in Kanagawa, Japan by AHA | Aki Hamada Architects

Monday, November 13th, 2017

Article source: AHA | Aki Hamada Architects

This is an extension to an existing circuit board factory located near Atsugi base. The first floor area, which had originally been planned as a workshop, was changed to be used as a showroom and a multi-purpose space for local community, and therefore versatility and openness were required. Furthermore, since future reconstruction of the currently used factory building was under consideration, we tried to design an extension allowing for multiple uses, while providing adjustable spaces and programs in accordance with the active involvement of users. This building is constructed of a frame structure model designed to accommodate various conditions and requirements, as well as fitting and hardware elements allowing fine tuning by improving their adjustability and renewability. Those spaces in the building are characterized by the composition juxtaposing those elements without losing their original characteristics.

Image Courtesy © Kenta Hasegawa

  • Architects: AHA | Aki Hamada Architects (Aki Hamada, Ryo Saito)
  • Project: Substrate Factory Ayase
  • Location: Kanagawa, Japan
  • Photography: Kenta Hasegawa
  • Structure: Konishi Structural Engineers (Yasutaka Konishi, Noboru Enshu)
  • Lighting: SIRIUS LIGHTING OFFICE (Hirohito Totsune, Ami Tohya)
  • Landscape: SfG Landscape Architects (Akihiko Ono)
  • Environment: DE.lab
  • Site area: 278.25 m2
  • Building area: 182.4 m2
  • Total floor area: 290.88 m2


Tab House in Yamanashi, Japan by Takanori Ineyama Architects

Thursday, November 9th, 2017

Article source: Takanori Ineyama Architects

A house for young couples to migrate from Tokyo to Yamanashi.

Religion with the community is a very important factor for migrants from the city.

We thought that opening the owner ‘s behavior will increase the opportunity to come in contact with the surrounding residents and surrounding nature.

Image Courtesy © Takanori Ineyama Architects

  • Architects: Takanori Ineyama Architects
  • Project: Tab House
  • Location: Yamanashi, Japan
  • Architect in Charge: Takanori Ineyama
  • Structure: Kazuyuki Ohara , Shuichi Takahashi / BSI
  • Construction: Takumi Construction
  • Area: 58m2


KAMISAWA GARAGE in Nagoya,Japan by Wplus-Design

Monday, November 6th, 2017

Article source: Wplus-Design

This garage standing in Nagoya City Green Area was born from a simple request.

A parking lot for two cars, a toilet, a place to raise fruit trees.

It is a building planned to meet these three demands.

Image Courtesy © S_Yamashita/Aquarius

  • Architects: Wplus-Design
  • Location: Nagoya,Japan
  • Photography: S_Yamashita/Aquarius
  • Software used: Vectorworks
  • Architects in Charge: Toru Watabe
  • Landscaping: Niwakoubou
  • Area: 81.37㎡
  • Project Year: 2017


SLIDE in Tokyo, Japan by APOLLO Architects & Associates Co., Ltd

Tuesday, October 31st, 2017

Article source: APOLLO Architects & Associates Co., Ltd 

This small house in a residential district in eastern Tokyo is home to a couple and their young children. The dark grey galvalume cladding blends gently into the surrounding environment, as if it has been there for many years. Because the lot sits across the street from an elementary school, the clients requested a design that ensured privacy yet was as open as possible.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Architects: APOLLO Architects & Associates Co., Ltd
  • Project: SLIDE
  • Location: Koto ward, Tokyo, Japan
  • Photography: Masao Nishikawa
  • Structural Engineer: Masaki Structure Laboratory (Kenta Masaki)
  • Lighting design: SIRIUS LIGHTING OFFICE
  • Site Area: 62.84m2
  • Total Floor Area: 90.53m2
  • Construction Period: January 2016 – May 2017
  • Design Period: March 2014 – January 2016


Ichijoji House in Kyoto, Japan by atelier Luke

Friday, October 27th, 2017

Article source: atelier Luke 

A deliberate balance between modernity and tradition creates this unique and textured retreat in the suburbs of Kyoto.

Osaka based design studio, atelier Luke, collaborated closely with craftspeople in Kyoto, Osaka and Nagano to apply traditional finishes and techniques to the design and renovation of this postwar terraced house. The client, a Danish-Australian furniture maker, wished to modernise the home without abandoning the character that makes traditional Japanese houses unique. From this position of respect, a design approach was adopted whereby modern attitudes to living would be balanced and contrasted with tradition.

Image Courtesy © Eiji Kitada and atelier Luke

  • Architects: atelier Luke
  • Project: Ichijoji House
  • Location: Kyoto, Japan
  • Photography: Eiji Kitada and atelier Luke
  • Software used: Vectorworks, Illustrator
  • Project team: Junko Nakatsuka, Luke Hayward
  • Construction: Miura Construction
  • Cabinetmaker: Jurinsha
  • Completion: December, 2015


Bentley: -YII 2018 Awards - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise