Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Japan’

Light Cave in Tokyo, Japan by Moriyuki Ochiai Architects

Saturday, February 8th, 2014

Article source: Moriyuki Ochiai Architects

We performed the interior design for a restaurant/bar in a long and narrow cave-like setting where dynamic ridges and furrows form luminous vicissitudes that artfully create a space enfolded in a brilliant burst of light.

Full view from dining1, Image Courtesy © Tetsu Hiraga

  • Architects: Moriyuki Ochiai Architects
  • Project: Light Cave
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Tetsu Hiraga
  • Area: 96sqm
  • Constructor: aslego
  • Completion: 2013.12

Materials

  • Ceiling: recycled aluminum sheet,resin boards ,painted board
  • Floor: stone tile
  • Wall: painted drywall

Suehiro house in Shiga, Japan by ALTS DESIGN OFFICE

Saturday, February 8th, 2014

Article source: ALTS DESIGN OFFICE

” Family can live in closely , Meanwhile family can have privacy .”

In this project, We tried to create spaces which have openability and independency.

The site is located in old street that lined low-rise housing where can be over looking at every side.

Image Courtesy © ALTS DESIGN OFFICE

  • Architects: ALTS DESIGN OFFICE (Sumiou Mizumoto,  Yoshitaka Kuga)
  • Project: Suehiro house
  • Location: Shiga, Japan
  • Construction: built of wood
  • Number of stories: 2
  • Gross area: 146.36 ㎡
  • Completed date: 2014.1

SHUN SHOKU LOUNGE in Osaka, Japan BY Kengo Kuma & Associates

Friday, February 7th, 2014

Article source: Kengo Kuma & Associates

We piled up pieces of wooden panels to build the interior like topography. Various kinds of food-related items are laid out on this wooden ground. We expected that the chemistry would be just right for eating and the wooden stratum.

Layered configuration has also been designed for V&A at Dundee. This lounge is in a way like a nesting inside V&A.

Image Courtesy © Kengo Kuma & Associates

House with a large hipped roof in Ibaraki Prefecture, Japan by Naoi Architecture & Design Office

Tuesday, February 4th, 2014

Article source:  Naoi Architecture & Design Office

This is a house for a family of four, situated on one of the lots for sale at a newly developed area in “satoyama” or semi-natural woodlands. The land is too large for a simple program requested by the client: a private house with a garage for two cars. Taking advantage of the large site area, we proposed a spacious one-story house that is open to the surrounding neighborhood, based on a design concept of “connecting space to nature”. The site faces two streets on the south and the north sides and no fences are installed along the both borders. The front yards on the both sides visually serve as pubic park although they are not accessible by non-residents.

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

  • Architects: Naoi Architecture & Design Office
  • Project: House with a large hipped roof
  • Location: Ibaraki Prefecture, Japan
  • Photography: Hiroshi Ueda
  • Date of Completion: 2013.3
  • Principal Use: Private House
  • Structure: Wooden + Steel
  • Building area: 617.03m2
  • Total Floor Area: 231.56m2
  • Design Period: 2011.9– 2012.5
  • Construction Period: 2012.6- 2013.3
  • Structural Engineer: Masaki Structural Laboratory

FLEUVE in Hamamatsu City, Japan by APOLLO Architects & Associates

Friday, January 24th, 2014

Article source: APOLLO Architects & Associates 

The client, who is a hair stylist a salon owner, requested us to design a house with a hair salon. It is an exclusive and luxurious hair salon where the salon owner himself provides all services, and the number of clients is limited to only two at the same time. Our design strategy is to minimize the size of the salon, to create a compact and intimate space where the hair stylist gives utmost attention and professional service to the customer. On the contrary, we provide the maximum floor area of the house. The glass-clad salon has a stylish and sharp atmosphere, but the sharpness is softened by greenery in the front yard and low and deep eaves above it.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Architects: APOLLO Architects & Associates
  • Project: FLEUVE
  • Location: Hamamatsu City, Japan
  • Photography: Masao Nishikawa
  • Date of Completion: May 2013
  • Principal Use: Private Housing
  • Structure: Timber
  • Site Area: 299.99m2
  • Building Area: 92.44m2
  • Total Floor Area: 129.99m2(81.14m2/1F, 48.85m2/2F)
  • Structure Engineers: Masaki Structure (Kenta Masaki)
  • Facility Engineers: Shimada Architects (Zenei Shimada)
  • Construction: K.K.DEN co.,ltd

Material Information

  • Exterior Finish: Lithing Spraying
  • Floor: WalnutFlooring
  • Wall: Wall Paper
  • Ceiling: Wall Paper

House of Toilet in Ibukijima Island, Japan by Daigo Ishii + Future-scape Archtiects

Tuesday, January 14th, 2014

Article source: Daigo Ishii + Future-scape Archtiects

In the traditional local house in Ibukijima Island, the toilet is mostly established in a small cottage separated from the main house. In Ibukijima Island, the toilet is a peripheral space that is repelled and excluded from the main house.

The relation between the main house and the separated cottage resembles the relation between the main land and isolated Ibukijima island or between a big city and a remote district somewhere. Now, Ibukijima island is only connected with liner from Kanonji city of the main land, and the small isolated island serves as the periphery of the main land and the country of Japan.

Image Courtesy © Daigo Ishii + Future-scape Architects, See the east side elevation with alley between the walls.

  • Architects: Daigo Ishii + Future-scape Archtiects
  • Project: House of Toilet
  • Location: Ibukijima Island, Japan
  • Client: Kanonji-city
  • Structural engineers: Takumi Design Office
  • Mechanical engineers: Akeno Mechanical Design Laboratory
  • Construction company: Ii Koumuten Construction Company
  • Function: public toilet
  • Site area: 50.91m2
  • Building area: 50.91m2
  • Floor area: 50.91m2
  • Completion date: July, 2013
  • Structure: wood
  • Software used: Vectorworks (CAD), Photoshop and Illustrator.

Exterior finish

  • Roof: fiber reinforced plastic waterproofing
  • Exterior wall: fiber reinforced plastic waterproofing
  • Wall of alley: transparent polycarbonate corrugated sheet t=0.7mm + structural plywood painted with wood paint with water resistance

Interior finish

  • Floor: reinforced concrete finished with trowel white gravel
  • Wall: structural plywood painted with wood paint with water resistance, calsium silicate plate painted with NAD acrylic resin coating
  • Ceiling: structural plywood painted with wood paint with water resistance, calsium silicate plate painted with NAD acrylic resin coating

Aesop Kawaramachi, Kyoto, Japan by TORAFU ARCHITECTS

Friday, January 10th, 2014

Article source: TORAFU ARCHITECTS

For Australian skin care brand Aesop, we planned the interior and exterior of the new store in Kawaramachi, Kyoto. The store is located on the 1st floor of a building on a busy shopping street.  A narrow 3.2m width, 19.7m depth with a spatial height of 6.2m vaulted ceiling. We approached the project by making the most out of the original building structure with the addition of careful alteration.

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: TORAFU ARCHITECTS
  • Project: Aesop Kawaramachi
  • Location: Kawaramachi, Kyoto, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Facility design: ENDO-Lighting, maxray(Lightings)
  • Production: &S
  • Total floor area: 86m2
  • Design period: 2013.09-2013.11
  • Construction period: 2013.11-12

Cafeteria in Ushimado, Japan by Niji Architects

Tuesday, January 7th, 2014

Article source: Niji Architects

This cafeteria is a timber framed, single-story building located in Ushimado of Setouchi city, Okayama prefecture, Japan. It serves as a canteen for a local construction company as well as a cafeteria for the local community. The building structure and its finishes are  kept simple and the presence of the building is kept to a bare minimum. The building design focuses mainly on its primary function as a cafeteria for the local people and to familiarize itself to the community.

Image Courtesy © Masafumi Harada / Niji Photo

  • Architects: Niji Architects  (AI Design + OHNO JAPAN)
  • Project: Cafeteria
  • Location: Ushimado, Japan
  • Photography: Masafumi Harada / Niji Photo
  • Building area: 166.32m2
  • Total floor area: 144.00m2
  • Type of Construction: Timber structure
  • Number of stories: 1F
  • Building height: 3.37m
  • Principal use: Shop(Cafeteria)
  • Principal designer: Masafumi Harada / Niji Architects
  • Construction: UG Giken
  • Design period: August 2012 – December 2012
  • Construction period: January 2013 – April 2013

Finish

  • Structure: Exposed timber structure
  • Roof: Folded metal roof
  • External façade: Clear float glass t=10mm with glass film
  • Window: Wooden sash window and Aluminum sash window

House in Minamikarasuyama, Japan by atelier HAKO architects

Thursday, January 2nd, 2014

Article source: atelier HAKO architects

The house sit on a narrow and long site, while facing a vacant lot too tiny to build the building beyond the road on the front east side, and facing a pedestrian path on the back west side.

On the south long side, buildings like apartments might be built and might cause the lack of the privacy and the natural light of the house in the future, in spite of the good condition the metered parking offers now.

Front road side façade; a certain distance for a buffer to the passer and neighbors by providing the open space that has full width of the site under the cantilever building, Image Courtesy © Shinsuke Kera/Urban Arts

  • Architects: atelier HAKO architects (Yukinobu Nanashima + Tomomi Sano)
  • Project: House
  • Location: Minamikarasuyama, Japan
  • Photography: Shinsuke Kera/Urban Arts
  • Structural engineer: Shin’itsu Hiraoka / Hiraoka structural engineers
  • Completion: March 2013
  • Primary usage: private residence for two generations
  • Structure: reinforced concrete, three stories above ground
  • Clients: couple and two children and their parents
  • Site area: 131.08 m2
  • Building area: 77.63 m2
  • Total floor space: 186.15 m2

House in Momoyamadai, Osaka, Japan by NRM-Architects Office

Sunday, December 22nd, 2013

Article source: NRM-Architects Office

It is a residence built in Suita-shi, Osaka. The circumference is a good residential section of the environment improved at the time of the Osaka expo, and forms many green rows of houses. It is the H type floor planning which carried out the joint of the two habitation volumes with leads, such as stairs and a passage.

Image Courtesy © NRM-Architects Office

  • Architects: NRM-Architects Office
  • Project: House in Momoyamadai
  • Location: Osaka, Japan
  • Architect: Shunichiro Ninomiya+Tomoko Morodome
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy