Open side-bar Menu

Posts Tagged ‘Japan’

House J in Yamaguchi, Japan by Keiko Maita Architect Office

Tuesday, May 28th, 2013

Article source: Keiko Maita Architect Office

The “House J” is a small house (100m2) situated in Yamaguchi-prefecture, Japan.This house was designed for a client in need of privacy and seclusion from the outside.The site is narrow (120m2) and is surrounded by residences.

The “House J” has three floors that are built around a small inner garden.

  • 1st floor: dining room, kitchen, family space.
  • 2nd floor:  study, reading space.
  • 3rd floor:  bedroom.

Image Courtesy © Yoshiharu Matsumura

  • Architects: Keiko Maita Architect Office
  • Project: House J
  • Location: Shunan, Yamaguchi, Japan
  • Photography: Yoshiharu Matsumura
  • Site area: 126.61m2
  • Building area: 63.15m2
  • Total floor area: 97.56m2
  • Type of construction: steel
  • Program: housing
  • Structural engineers: Shinichi Kiyosada
  • Design period: oct. 2010 – nov. 2011
  • Construction period: dec. 2011 – jun. 2012

E hyphen world gallery BonBon in Tokyo, Japan by LIN inc.

Saturday, May 25th, 2013

Article source: LIN inc.

InLaforet, the landmark of Harajuku, a new shop of the E hyphen world gallery has been opened, in which the world view of AMO, the top fashion model of Zipper magazine, is materialized as a shop. Things that are associated with the word bonbon. The shop’s sweet façade reminds us of a sweet shop with chocolate and vanilla scents, and colorful confectioneries.

Image Courtesy © Kozo Takayama 

  • Architects: LIN inc.
  • Project: E hyphen world gallery BonBon
  • Location: LaforetHarajuku, Tokyo, Japan
  • Photography: Kozo Takayama
  • Designer: Mayumi Suzuki
  • Area:  80m2
  • Completion year: 2013
  • Main Materials: marble stone floor in black and white color. Maple wood wall. Ribbed plate with acrylic paint. Decoration wall papers. 100% Silk original rug.

GLOBAL WORK in Kawasaki, Japan by LIN inc.

Saturday, May 25th, 2013

Article source LIN inc.

New concept store starting Autumn 2012 for a fashion label Global Work. Starting from reconsidering the brand’s running theme which is ‘American Casual’, we based our design on West Coast. Image of freedom, undisguised, openness, joy, peace, sunshine, breeze, which conjures up the image of West Coast together with images associated with Global Work brand such as smile, communion, oasis, natural, family, outdoor, safeness, analogue, brought us the concept of ‘crafting together a place to gather.’

Image Courtesy © Kozo Takayama

  • Architects: LIN inc.
  • Project: New Fashion Retail Stores – GLOBAL WORK
  • Location: Saiwai-ku, Kawasaki, Japan
  • Photography: Kozo Takayama
  • Designer: Atsushi Suzuki
  • Area:   285 m2
  • Completion year: 2012
  • Main Materials : mortar floor. wood floor. Blick wall. mortar wall. Western red cedar wood wall. structural plywood fixture. Galvanized steel pipe furniture.

Long Tall House in Tokyo, Japan by SPACESPACE

Wednesday, May 22nd, 2013

Article source: SPACESPACE

The site is located in a typical Japanese crowded residential area, just middle between two stations near to Shibuya. The house of a young married couple is on a strip of land subdivided for sale (about 4m*16m). It adjoins two paths at north and south sides, and locates on a very old retaining wall which runs along the north path and forms 3.5m height cliff. The path were too narrow to comply the current regulations, so we needed removing a part of the wall so that it could be widened.

Image Courtesy SpaceSpace 

  • Architects: SPACESPACE
  • Project: Long Tall House
  • Location: Meguro-kuTokyo, Japan
  • Architect: Takanori Kagawa, Junko Kishigami
  • Completion: December, 2006
  • Structure: RC+wood, 2B+3stories
  • Site area: 66.49m2 (about 4m*16m)
  • Gross floor area: 102.69m2
  • Client: private(a young married couple)
  • Structural engineer: Nobutaka Kashimoto

Aisho House in Shiga, Japan by ALTS Design Office

Saturday, May 18th, 2013

Article source: ALTS Design Office

This project is a two-family home of complete separation type. While we design completely separate house, find meaning to live in a home together. Project began on the theme of such a thing. So we tried to design a one-story house overlooking the same sky. we arrange courtyard dividing in the middle of the house ,and family live as to surround around the courtyard. We hope two families feel that they are looking at the same sky from the place of each and which make them to feel living in home together.

Image courtesy ALTS Design Office 

Le Comptoir de Fruit et Légumes in Nagoya, Japan by Kotaro Horiuchi Architecture

Saturday, May 18th, 2013

Article source: Kotaro Horiuchi Architecture 

This Project is a renovation for a SPA, Kaatsu and beauty salon located in the center of Nagoya, Japan. We insert the space to provide drinks being always aware of health and beauty, such as fruit and organic vegetables. We have created counter of 4.2m length in the limited entrance’s space, have secured the minimum flow line for increasing the number of customers standing, have created facade / petit architecture composed with curved surface, while repeating unevenness, so that the counter arranged obliquely may be made to fit the ergonomics of human body.

Image courtesy Kotaro Horiuchi Architecture 

  • Architects: Kotaro Horiuchi Architecture 
  • Project: Le Comptoir de Fruit et Légumes
  • Location: Izumi1-10-23, Higashiku, Nagoya, Aichi, Japan
  • Program: Spa, Kaatsu, Beauty salon
  • Completion: 31st March 2013
  • Reopened: 19th April 2013
  • Built area: 300m2

end…Link Beauty Salon in Osaka, Japan by Yasunari Tsukada Design

Thursday, May 16th, 2013

Article source: Yasunari Tsukada Design

The name of this beauty salon was inspired by the owner’s passionate desire to turn it into a destination for “the last word in beauty”. Although the design was first completed about five years ago, the previous premises soon grew to feel a little cramped due to the rapidly expanding size of the team, which prompted the owner to move to a new and larger location.

Image Courtesy © Stirling Elmendorf 

  • Architects: Yasunari Tsukada Design
  • Project: end…Link Beauty Salon
  • Location: Kitahorie Nishi-ku, Osaka, Japan
  • Photography: Stirling Elmendorf
  • Use: Beauty Salon
  • Built area: 114.56m2
  • Completion: 2012 November
  • Design: Yasunari Tsukada design
  • Contractor: Infinity

W-House in Oita, Japan by Uchida Architect Design Office

Sunday, May 12th, 2013

Article source: Uchida Architect Design Office

This building is a weekend residence for a husband and a wife who loves to go climbing. It stands on east facing slope inside a national park, where grand nature can be viewed in all directions. I designed this building by a concept to divide required indoor spaces from the collection of perpendicularly crossing independent walls.

Image Courtesy © Hiroyuki Kawano 

  • Architects: Uchida Architect Design Office
  • Project: W-House (W means Weekend, Walls, Wood)
  • Location: Kokonoe, Oita, JAPAN
  • Photography: Hiroyuki Kawano
  • Function: weekend house
  • Site area: 5,323 m2
  • Building area: 78 m2
  • Total Floor Area: 60 m2
  • Stories: 1
  • Structure (materials): wooden structure
  • Finish: (exterior) cedar board
  • Finish: (interior) cedar board
  • Completed date: November 2008
  • Client: mayumi sato
  • Constructional engineer: Hashimoto kensetsu

Hostel in kyonan, Japan by Yasutaka Yoshimura Architects

Friday, May 10th, 2013

Article source: Yasutaka Yoshimura Architects

This private training center has 2 capsule-hotel and 3 tatami-style buildings. They are positioned with various angles of axis and all the rooms have a view of the Tokyo Bay, each one becoming a space like a ship’s cabin. The client requested guest units that had the possibility of future relocation or addition. While clearing these requirements and in order to ensure the necessary dimension for the bedroom spaces with economy, we utilized a wooden structural frame on a standard freight-truck of adequate dimensions.

Image Courtesy © Yasutaka Yoshimura 

  • Architects: Yasutaka Yoshimura Architects
  • Project: Hostel in kyonan
  • Location: Kyonan, Chiba, Japan
  • Photography: Yasutaka Yoshimura
  • Principal use: Private training camp
  • Category: Newly built
  • Completion date: Aug/2012
  • Structure: Wooden, 1 story
  • Site area: 1,013.22sq.m
  • Building area: 149.85sq.m
  • Total floor area: 149.85sq.m
  • Max. height: 3,117 mm
  • Structural engineer: ASA/Akira Suzuki
  • General contractor: Ajiro Koumuten

Aesop Shibuya in Tokyo, Japan by TORAFU ARCHITECTS

Friday, May 10th, 2013


For Australian skin care brand Aesop, we planned the interior and exterior of the new store on Meiji Street in Shibuya. The store is located on the first floor of a three-storey building situated between two taller buildings; the space is long and slender – 2.6m in width, 7.8m in depth and 3.9m in maximum height. We aimed to work with these proportions to provide a welcoming and intimate space for communication with customers.

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Project: Aesop Shibuya
  • Location: Shibuya, Tokyo, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Principle use: SHOP
  • Production: Ishimaru
  • Facility design: ENDO-Lighting(Lightings)
  • Total floor area: 22.6m2
  • Design period: 2012.12-2013.03
  • Construction period: 2013.01-2013.03


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy