Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Japan’

House in Akiya, Japan by Nobuo Araki / The Archetype

Sunday, September 15th, 2013

Article source: Nobuo Araki / The Archetype

This is a two-story weekend house with a rooftop deck in Akiya, located a few hours drive south of Tokyo. Akiya, together with the neighboring area, Hayama, is known for its concentration of summer/weekend houses. Being on the coastal slope where the ocean and mountains meet, the house faces the ocean while its backside greets the mountains. The natural surroundings promise a refreshing weekend stay.

Image Courtesy © BAUHAUS NEO

  • Architects: Nobuo Araki / The Archetype
  • Project: House in
  • Location: Akiya, Yokosuka city, Kanagawa, Japan
  • Photography: BAUHAUS NEO
  • Completion: September 2011
  • Building type: weekend house
  • Client: personal

Consultant

  • Structure: G.DeSIGN/TakeyukiGaino
  • Facility: SH/Koji Nagai , ShuNagasawa
  • Lighting: On&Off/Shinji Yamaguchi
  • Landscape: GRASSY, Yuko Takaura
  • General constructor: SATOHIDE CORPORATION
  • Structural system: box frame type reinforced concrete construction
  • Number of floors: 2 stories
  • Site area: 155.14 m2
  • Building area: 61.60 m2
  • Total floor area: 113.57 m2

House in Kamihachiman, Tokushima, Japan by Horibe Associates architect’s office

Friday, September 13th, 2013

Article source: Horibe Associates architect’s office

The challenge in this design was to enable a comfortable, open lifestyle despite the fact that the building site is surrounded by other homes lined up uniformly on a street running along their south side. The architects chose not to place windows on the southern side of the home, where they would look out only on neighboring houses, and instead included large windows on the northern side that take advantage of the view of a bamboo forest behind the property.

Image Courtesy © Kaori Ichikawa

  • Architects: Horibe Associates architect’s office
  • Project: House in Kamihachiman
  • Location: Tokushima, Japan
  • Photography: Kaori Ichikawa
  • Design to completion: June 2012-May 2013
  • Primary usage: Residence
  • Structure: wooden construction, two stories above ground
  • Family structure: Couple with a child
  • Site area: 175.29 m2
  • Building area: 74.54 m2
  • Total floor space: 98.92 m2

Joe’s Chinese Restaurant in Osaka, Japan by SWeeT co.,ltd

Saturday, September 7th, 2013

Article source: SWeeT co.,ltd

Our concept for Joe’s Chinese Restaurant is forgetting the image of existing Chinese restaurant and creating new sophisticated identity for this restaurant. We are inspired form restaurants in New York City. We want to apply their the metropolitan atmosphere and attractive modern spatial design to break through stereotype for Chinese restaurant.

Image Courtesy © SWeeT co.,ltd

  • Architects: SWeeT co.,ltd
  • Project: Joe’s Chinese Restaurant
  • Location: Osaka, Japan
  • OPEN: 2013.4
  • Designer name: Takeshi Sano

DREAM DAIRY FARM in Chiba, Japan by Moriyuki Ochiai Architects

Thursday, September 5th, 2013

Article source: Moriyuki Ochiai Architects

The following interior design was realized for a retail store of a company which runs its own dairy farm, featuring products, such as dairy products, sweets and bread, made using milk form said farm as the main ingredient.

Full View, Image Courtesy © Atsushi Ishida, Nacasa & Partners

  • Architects: Moriyuki Ochiai Architects
  • Project: DREAM DAIRY FARM
  • Location: Chiba, Japan
  • Photography: Atsushi Ishida, Nacasa & Partners
  • Use: shop
  • Area: 86sqm
  • Client: narita dream dairy farm
  • Constructor: aslego
  • Completion : 2013.7

Dogsalon in Usa-Shi, Oita, Japan by Naoko Horibe

Tuesday, September 3rd, 2013

Article source: Naoko Horibe

Located on a long, thin lot surrounded by rice fields, this combined residence and dog salon has a symbolic shape that turns the building itself into a sign for the business. The dog salon occupies the part of the building adjacent to the main road, with bathrooms and kitchen in the center so as to be easily accessed from both the shop and the residence, while the familyfs relaxation space ? the living and dining room ? is located further towards the back.

Image Courtesy © Yuko Tada

  • Architects: Naoko Horibe
  • Project: Dogsalon
  • Location: Usa-Shi, Oita, Japan
  • Photography: Yuko Tada
  • Design to completion: September 2010-October 2012
  • Primary usage: Residence and dogsalon
  • Structure: wooden construction, single story above ground
  • Family structure: Mother with a child
  • Site area: 325.41 m2
  • Building area: 66.25 m2
  • Total floor space: 66.25 m2

Hakko Kyoto by Osamu Morishita Architects & Associates

Tuesday, August 27th, 2013

Article source: Osamu Morishita Architects & Associates

The internet age. This description is already obsolete. This age is passing quickly. The cloud computing world is now.

When wandering about in the cloud of information, things are not recognized clearly for what they are as each bit of information is not clearly defined in either its characteristic or identity. In the cloud computing world, we can know “IT” without actually touching anything real. If we type a keyword in any search engine, we get the information we want quickly. Sports car, British car, SUV, Jaguar, Land Rover, and so on. In the clouds, we have already discovered what we need to know about the goods we desire to purchase. But they are not yet physical, just virtual.

Image Courtesy © Osamu Morishita Architects & Associates

House of Kasamatsu in Gifu, Japan by Katsutoshi Sasaki + Associates

Friday, August 23rd, 2013

Article source: Katsutoshi Sasaki + Associates

It may have become fewer these days, but many people still have experiences of eating or relaxing with families beneath a tree, or climbing trees to find their own space to play.

It is just a metaphor, but the desirable place for a family to gather and spend time may be somewhere like beneath a tree, laid-back, with moderate sunshine and comfortable breeze.

Image Courtesy © Katsutoshi Sasaki + Associates

  • Architects: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Project: House of Kasamatsu
  • Location: Gifu, Japan
  • Photography: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Site Area: 131.94m2
  • Built Area: 55.27m2
  • Total Floor Area: 113.25m2
  • Type of Construction: Wooden
  • Exterior Materials: Metal finish
  • Interior Materials: paint finish、Lauan plywood
  • Design time: November, 2011 – November, 2012
  • Year of completion: June, 2013
  • Structure company: Tatsumi Terado Structural Studio
  • Construction company: ASJ Gifu studio(Architecture studio bis)

AZUCHI HOUSE in Shiga, Japan by ALTS DESIGN OFFICE

Wednesday, August 21st, 2013

Article source: ALTS Design Office

“It seem to be small space, but which cause to feel big. ”
“It seem to closed space, but which is opened to other space. ”
“It seem to be internal space, but which makes you feel being external space. ”

Image Courtesy © ALTS DESIGN OFFICE

  • Architects: ALTS DESIGN OFFICE
  • Project: AZUCHI HOUSE
  • Location: Shiga, Japan
  • Architects Member: Sumiou Mizumoto, Yoshitaka Kuga
  • Construction: Built of wood
  • Number of stories : 2
  • Gross area: 88.36 ㎡
  • Completed date: 2013.7

KAWATE in Gifu, Japan by Keitaro Muto Architects

Tuesday, August 20th, 2013

Article source: Keitaro Muto Architects

This house is for a family of four in the city of Gifu.

It is located one block away from the main street and has a residence area and stores on the east side, on the other side, there is a field on the west side and the rice fields on the north side.

Using spacious scenery of nature from the west and the north side, I was inspired to create a landscape of a ground.

Image Courtesy © Teruaki Yoshiike

  • Architects: Keitaro Muto Architects
  • Project: KAWATE
  • Location: Gifu, Japan
  • Photography: Teruaki Yoshiike
  • Collaborators: Atushi Fujio
  • Use: House
  • Structure: Timber
  • Completion: 2013
  • Total floor area: 171.73sqm

ARKHE beauty salon in Chiba, Japan by Moriyuki Ochiai Architects

Tuesday, August 13th, 2013

Article source: Moriyuki Ochiai Architects

We designed a beauty salon named ARKHE (refers to the ancient belief that water is the source of all creation) around the theme of water.

This is a space made up by the charm of its raw materials, thus, by using aluminum and bringing out the beauty of the material we bring into existence a space filled with transient and ever-changing light, like the reflection of light on the surface of water.
Recycled aluminum sheet was used to express the flow of water and hair, reflecting the airily soft light, like sparkling light on water’s surface, and filling the space with elegant and sensual curves.

Image Courtesy © Atsushi Ishida, full view(night time)

  • Architects: Moriyuki Ochiai Architects
  • Project: ARKHE beauty salon
  • Location: Chiba, Japan
  • Photography: Atsushi Ishida
  • Client: ARKHE beauty salon
  • Use: beauty salon
  • Area: 120sqm
  • Ceiling: recycled aluminum sheet,skeleton AEP,painted board
  • Floor: plastic tile
  • Wall: painted drywall, grass, mirror
Canon: oce crystalPoint
Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise