Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Japan’

F-White House in Tokyo, Japan by Takuro Yamamoto Architects (designed using Vectorworks)

Wednesday, April 25th, 2012

Article source: Takuro Yamamoto Architects

What the architect invented, was to put the rectangular courtyard at an unusual oblique angle rather than a right angle. Locating courtyard in this way makes spaces around the courtyard can have enough room to stay, and be chained each other directly at their corners, without aisle. Otherwise, inside spaces of the house would be divided into several parts, when the courtyard is located on the middle of the site whose width is limited, and unified feeling of the house would be spoiled. This arrangement creates not only sense of unity of the spaces, but also several specialized places to each purposes. In addition, each place in the house is facing to the courtyard, which is separated enough from neighbors’ houses, and you can enjoy complete privacy and beautiful blue sky.

Interior View

(more…)

Strips “Dancing Light and Shadow” in Shiga,Japan by EASTERN design office.,Inc            

Tuesday, April 24th, 2012

Image Courtesy EASTERN design office.,Inc

The form of this construction is the dancing light and the shadow.

Image Courtesy Kouichi Torimura

They dance slowly over one day.

They dance slowly like a Noh performance.

This has a sculpturesque solidity in its expression.

Image Courtesy Kouichi Torimura

  • Architects: EASTERN design office.,Inc
  • Project: Strips “Dancing Light and Shadow”
  •  Location: Shiga, Japan
  •  Completion: 2007
  •  Client: TOYO-KAIHATSU Co., ltd
  •  Site area: 1,658.30m2
  •  Total floor area: 1,012.26m2
  •  Design team: EASTERN design office + HOJO STRUCTURE RESEARCH INSTITUTE
  •  Photographer:  Koichi Torimura
  •  Constructor: Okudakomuten Co., Ltd

Umarmung, a floor-sitting couch in Tokyo, Japan by Cheungvogl

Saturday, April 21st, 2012

Article source:  Cheungvogl

Umarmung is inspired by the long tradition of floor-sitting culture in Japan where the connection between the body and conversations is not restricted to universal seat height and conventional definition of sofa. Much to our surprise, through our research and conversations with local manufacturers, the floor-sitting couch is unknown and non-existent in Japan furniture design other than the zaisu chair (legless chair) used for tatami room.

 

cheungvogl_umarmung

 

  • Architects: Cheungvogl
  • Project: Umarmung, a floor-sitting couch
  • Location: Tokyo, Japan
  • Period: 2009-2010
  • Designer: cheungvogl (Hong Kong)  (more…)

Storage House in kanagawa, japan by ryuji fujimura architects

Friday, April 20th, 2012

Article source: ryuji fujimura architects

The house like a storage located in a residential area on the suburbs of tokyo.
By providing the underground space, the volume of three floors encloses the space of two layers.
The parking has a large canopy, such as loading dock.
It can be used as a space people gather and is intended to successive to the streets.

street elevation
  • Architects: ryuji fujimura architects
  • Project:  Storage House
  • Location:kanagawa, japan
  • Type:  private residence
  • Structural engineer: konishi structural engineers

(more…)

Tully’s Coffee remm Kagoshima in Japan by Aiji Inoue

Wednesday, April 18th, 2012

Article source: Aiji Inoue

Tully’s Coffee remm Kagoshima is located on the first floor of the high-grade hotel built in the typical shopping quarter “Tenmonkan” in Kagoshima. Thus, Tully’s was required to upgrade the facilities from the comparable Tully’s shops and correspond to providing breakfasts to the hotel guests.

Image Courtesy by Nacasa & Partners

  • Architects:  Aiji Inoue
  • Project: Tully’s Coffee remm Kagoshima
  • Location: Kagoshima, Japan
  • Completion: October 2011
  • Floor Space: 161.9 sqm
  • Collaborators: Tully’s Coffee Japan
  • Design: Aiji Inoue/ DOYLE COLLECTION CO.,LTD
  • Seats: 75 seats
  • Photographer: Nacasa & Partners

(more…)

Tokyo Reflections in Japan by cheungvogl

Tuesday, April 17th, 2012

Article source: cheungvogl

The story goes that before the Tokyo subway system was used as a tunnel system; the underground spaces were inhabited by almost forgotten alien species. This ancient species was divided into two groups: the observers and the inter-actors.

‘Tokyo reflections’ is a temporary interactive installation in Tokyo station, Japan and other stations across the network, where the public is able to experience the typical behaviors of this nearly forgotten species. One can participate as an ‘inter-actor’ in an open communicative way, encouraging gatherings in small groups. On the other hand, you can take the place of the observers which just stand around the inter-actors, but documenting more than participating in the activity viewing everything from the underside of their eyes. it is believed that these species failed to reproduce as it mixed its genetic code with the human species and observing genes became too dominant. The theory is still awaiting scientific proof.

Rendering

  • Architect: cheungvogl
  • Name of Project: Tokyo Reflections
  • Location: Tokyo, Japan

(more…)

Light well House in Kyoto, Japan by Keiichi Hayashi

Sunday, April 15th, 2012

Article source: Keiichi Hayashi

The site of the house is located in the end of a narrow lane in a dense residential area. It is surrounded by retaining walls of adjacent plots which are raised on the north and east side. The house was designed for a young couple and their child on such a sunken site.

The structure of the house is reinforced concrete on the ground floor and wooden structure on the first floor. Volume of the house is automatically decided by building bylaws such as FSI for floor area of the house and height restriction for the height of the house. That volume is placed unintentionally in the centre of the site, which resulted to create two open spaces on the east and west side.

Image Courtesy Yoshiyuki Hirai

  • Architects: Keiichi Hayashi
  • Project: Light well House
  • Location: Kyoto, Japan
  • Design Period: June, 2006 〜 June, 2007
  • Construction Period:  June, 2007 〜 November, 2007
  • Function: private house
  • Site Area: 111.67㎡
  • Building Area: 45.58㎡
  • Total Floor Areas: 89.28㎡
  • Stories: 2 stories
  • Structure: wooden, partly reinforced concrete
  • Structure Engineer: Satoru Shimoyama / Shimoyama structure Office
  • Photographer: Yoshiyuki Hirai

(more…)

Le 49 in Kanagawa, Japan by APOLLO Architects & Associates

Friday, April 13th, 2012

Article source: APOLLO Architects & Associates

Located on Mount Kamakura, this site boasts a stunning view overlooking Sagami Bay. The clients, a husband-and-wife couple who had been living in a high-rise condominium in downtown Tokyo, fell in love with the location at first sight, taking an instant liking to the view and the lush green surroundings, and decided to move here. The husband is a keen architecture buff who went on architectural tours throughout Europe to see buildings while he was working in the UK, and decided to commission a new residence with an attached workshop for his wife. Accordingly, we decided to create a modern piece of architecture whose every detail would convey a uniquely Japanese aesthetic to the international guests who would visit.

Night View (Images Courtesy Masao Nishikawa)

  • Architect: Satoshi Kurosaki/APOLLO Architects & Associates
  • Name of Project: Le 49
  • Location: Kamakurayama, Kamakura city, Kanagawa, Japan
  • Date of Completion: December 2011
  • Principal Use: Private House
  • Photography: Masao Nishikawa

(more…)

House on the Mountainside in Hyogo, Japan by Keiichi Hayashi Architect

Friday, April 13th, 2012

Article source: Keiichi Hayashi Architect

The house rises on the mountainside and is surrounded by a forest. Six skipping floors, each of them has different purpose, are planned alongside the slope. Each floor is designed to be homogenous, but only the position of the windows is designed randomly on each floor to allow you to have different views of the forest. As you go upper floors, space on each floor stays homogenous, but view of the forest on each floor, changes like root of trees on lower floors, trunks on middle floors and top of trees on upper floors. In other word, the space on each floor is differentiated by relationship with height of the forest. The atmosphere in the house changes as you move from floor to floor on which you experience each time a different outside environment.

Image Courtesy Masao Nishikawa

  • Architects: Keiichi Hayashi Architect
  • Project: House on the Mountainside
  • Location: Hyogo, Japan
  • Design Period: January, 2004 – December, 2004
  • Construction Period: January, 2005 – July, 2005
  • Function: private house

(more…)

RIN in Shizuoka, Japan by kazukimoridesign

Thursday, April 12th, 2012

Article source: kazukimoridesign

Japanese designer KAZUKIMORIDESIGN has completed total design by interiors and graphic design, naming for this esthetic salon in Shizuoka, Japan, which is located within a Japanese inn, is called Ryokan. KAZUKIMORIDESIGN is active beyond borders between categories, e.g., space, products, advertisement, and CI/VI.

RIN

  • Architect: kazukimoridesign
  • Name of project: RIN
  • Location: Shizuoka, Japan
  • Principal use: Esthetic salon within a Japanese inn
  • Room area: 35.65m²
  • Completion: Mar 2012

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy