Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Japan’

House on the Bluff in Yokohama, Japan by Edward Suzuki Associates

Friday, May 25th, 2012

Article source: Edward Suzuki Associates

This residence is for a family of four with a private Studio/Office attached for the husband. Located on the bluff of Yamate district in the seaport city of Yokohama, it commands a magnificent view of the townscape below on the South. Flanked by a garage on the right and the Studio/Office on the left, the entry is from the North.

Image Courtesy Yasuhiro Nukamura

  • Architects: Edward Suzuki Associates
  • Project: House on the Bluff
  • Location: Yamate,Yokohama, Japan
  • Design Period: August 2010 —April 2011
  • Construction Period: May 2011—January 2012
  • Structure: RC
  • Site Area: 767.54m2
  • Ground Coverage: 260.02m2
  • Floor Areas: 1F226.52m2 , 2F 158.07m2
  • Total Floor Area: 384.59m2
  • Software used: Vectorworks

(more…)

House of Maple Leaves in Karuizawa, Japan by Edward Suzuki Associates

Wednesday, May 23rd, 2012

Article source: Edward Suzuki Associates

This is a villa situated about an hour’s rapid train ride from Tokyo in a mountain resort of Karuizawa, Japan. It is basically a wooden structure with the peripheral balconies in steel. The design is adapted from passive energy principles applied in the world-famous Katsura Imperial Villa in Kyoto. The only artificially operated system is the radiant hot-water heating embedded in the floor, running the entire length of the peripheral fenestration with heat pump air conditioning units as supplements just in case.

House of Maple

  • Architects: Edward Suzuki Associates
  • Project: House of Maple Leaves
  • Location: Karuizawa, Japan
  • Design Period: April —November 2009
  • Construction Period: December 2009— November 2010
  • Structure: Wood Frame (SE)
  • Site Area: 6182.97m2
  • Ground Coverage: 512.00m2
  • Floor Areas: 1F 402.50m2, 2F 274.75m2
  • Total Floor Area: 677.25m2

(more…)

House like a Museum in Kanagawa Prefecture, Japan by Edward Suzuki Associates

Wednesday, May 23rd, 2012

Article source: Edward Suzuki Associates

Located in only about a five-minute walking distance from the railroad station, this house sits in a commercial/residential zone. As such, the neighboring houses and shops encroach upon the site rather closely, so much so that from the start the idea to “look out” from the property was abandoned to instead “look inward” was adopted. Since the client-owner had a vast amount of art collection and wished to display such art in the new house, the theme “House like a Museum” became the design generator.

Image Courtesy Yasuhiro Nukamura

  • Architects: Edward Suzuki Associates (Edward Suzuki, Toshiharu Nanba)
  • Project: House like a Museum
  • Location: Kamakura City, Kanagawa Prefecture, Japan
  • Design Period: May —December 2006
  • Construction Period: June 2007—June 2008
  • Design Period: May —December 2006
  • Construction Period: June 2007—June 2008
  • Structural Engineers: Yamabe Structural Engineers (Toyohiko Yamabe, Kohichi Shioya)
  • Mechanical and Electrical Engineers: Kuukan Setsubi Consultants (Masahiro Imai, Tomohiro Nagasaka)

(more…)

House in Senri in Osaka, Japan by Shogo Iwata Architects

Friday, May 18th, 2012

Article source: Shogo Iwata Architects

This house is planned for a family, husband, wife and their son. This small house has 8 levels of floor between entrance in the basement to the roof terrace in order to constitute every space not in concentrated way by big void but reciprocal relation of each space. This arrangement makes the notion of floor ambiguous and the continuity of space compatible with the hierarchy of space.

View of the north facade (Image Courtesy Nagaishi Hidehiko)

  • Architects: Shogo Iwata Architects
  • Project: House in Senri
  • Location: Suita, Osaka, Japan
  • Main use: Residence
  • Site area: 244.3㎡
  • Building area: 83.78㎡
  • Total floor area: 156.50㎡
  • Software used: Vectorworks for drawings, and Adove Illustrator, photoshop for other things

(more…)

House in Megurohoncho, Japan by Torafu Architects

Thursday, May 10th, 2012

Article source: Torafu Architects

This is a renovation project of a 40 year-old reinforced concrete building that originally housed storage and office spaces from the basement to the 2nd floor and residential spaces on the 3rd floor. Our current design focused on the building’s exterior and living quarters on the 2nd and 3rd floors. The second phase of the project is set to convert the basement and 1st floor into commercial spaces.

Image Courtesy Daici Ano

  • Architects: Torafu Architects
  • Project: House in Megurohoncho
  • Location:  Meguro, Tokyo, Japan
  • Principle Use: House
  • Structural Design: Ohno-Japan
  • Facility Design: Maxray (Lightings)
  • Production: Tsuki-Zo
  • Building Site: Meguro Tokyo

(more…)

KAT-Ohno in Tokyo, Japan by cheungvogl

Saturday, April 28th, 2012

Article source: cheungvogl

The development site is surrounded by four office buildings, which will be given a consistent appearance by refurbishment of new cladding systems and upgrading to meet modern standards. The master plan includes an extension of a new forum to provide flexible spaces for training seminars, lectures, exhibitions, film screenings etc. which cheungvogl’s design proposal is chosen as the winner for the invited competition.

Rendering

  • Architect: cheungvogl
  • Project Name: KAT-Ohno
  • Location: Roppongi, Tokyo, Japan
  • Use: Conference, Seminar, Forum, Exhibition, Public Space
  • Site Area: 3740㎡
  • Bldg. Area: 1835 ㎡

(more…)

POTEMKIN – Post Industrial Meditation Park in Echigo-Tsumari, Japan by Casagrande & Rintala

Saturday, April 28th, 2012

Article source: Casagrande & Rintala

Potemkin stands as a post industrial temple, the Acropolis to re-think of the connection between the modern man and nature. I see Potemkin as a cultivated junk yard situated between the ancient rice fields and the river with a straight axis to the Shinto temple.

POTEMKIN – Post Industrial Meditation Park

  • Architect: Casagrande & Rintala
  • Name of Project: POTEMKIN – Post Industrial Meditation Park
  • Location: Kuramata village by the Kamagawa River, Echigo-Tsumari, Japan
  • Organizer: Echigo-Tsumari Contemporaty Art Triennial 2003, curator Sakura Iso
  • Dimensions: 130 m long, 5 – 15 m wide, 5 m high.
  • Materials: Kawasaki steel (one inch thick), recycled concrete, recycled asphalt, recycled glass, recycled pottery, river bed stones, white gravel, oak.
  • Team: Marco Casagrande, Sami Rintala, Edmundo Colon, Chris Constantin, Philippe Gelard, Leslie Cofresi, Marty Ross, Janne Saario, Jan-Arild Sannes, George Lovett, Dean Carman, Joakim Skajaa, Sonny Madonaldo

(more…)

House in Takadanobaba in Tokyo, Japan by Florian Busch Architects

Wednesday, April 25th, 2012

Article source: Florian Busch Architects

Not atypical of central Tokyo, the site for this private residence is an urban gap left over from relentless subdivisioning, a 22m deep yet only 4.7m wide strip perched between built masses. When the brief asked for a wide open living space where breathing within the confines of the city was possible, we proposed an architecture of the exterior that claims the space around it by extending beyond its limits.

Night View (Images Courtesy Hiroyasu Sakaguchi (AtoZ))

  • Architect: Florian Busch Architects
  • Name of Project: House in Takadanobaba
  • Location: Tokyo, Japan
  • Type: Private residence, three storeys
  • Site area: 104 m2
  • Gross floor area: 153 m2 + 26 m2 roof terrace

(more…)

F-White House in Tokyo, Japan by Takuro Yamamoto Architects (designed using Vectorworks)

Wednesday, April 25th, 2012

Article source: Takuro Yamamoto Architects

What the architect invented, was to put the rectangular courtyard at an unusual oblique angle rather than a right angle. Locating courtyard in this way makes spaces around the courtyard can have enough room to stay, and be chained each other directly at their corners, without aisle. Otherwise, inside spaces of the house would be divided into several parts, when the courtyard is located on the middle of the site whose width is limited, and unified feeling of the house would be spoiled. This arrangement creates not only sense of unity of the spaces, but also several specialized places to each purposes. In addition, each place in the house is facing to the courtyard, which is separated enough from neighbors’ houses, and you can enjoy complete privacy and beautiful blue sky.

Interior View

(more…)

Strips “Dancing Light and Shadow” in Shiga,Japan by EASTERN design office.,Inc            

Tuesday, April 24th, 2012

Image Courtesy EASTERN design office.,Inc

The form of this construction is the dancing light and the shadow.

Image Courtesy Kouichi Torimura

They dance slowly over one day.

They dance slowly like a Noh performance.

This has a sculpturesque solidity in its expression.

Image Courtesy Kouichi Torimura

  • Architects: EASTERN design office.,Inc
  • Project: Strips “Dancing Light and Shadow”
  •  Location: Shiga, Japan
  •  Completion: 2007
  •  Client: TOYO-KAIHATSU Co., ltd
  •  Site area: 1,658.30m2
  •  Total floor area: 1,012.26m2
  •  Design team: EASTERN design office + HOJO STRUCTURE RESEARCH INSTITUTE
  •  Photographer:  Koichi Torimura
  •  Constructor: Okudakomuten Co., Ltd
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy