Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Japan’

H-Orange in Tokyo, Japan by Takuro Yamamoto Architects (designed with Vectorworks)

Saturday, April 7th, 2012

Article source: Takuro Yamamoto

H-ORANGE is an independent house featured by the character of its site, which is located next to a small field and large woods, although it is placed in the center of Tokyo.

To emphasize the scene of the woods and big blue sky above the field, west side of the second floor is widely opened with horizontal windows, and a large open-air terrace is located to surround the floor including the living room. With this arrangement, the residents can enjoy the harvest of the vast space above the field. But the view of the field itself is not really beautiful because it was insensitively walled by bricks and these walls seemed to give closed feeling of the place.

H-Orange

(more…)

Shinjuku Gardens in Tokyo, Japan by Cheungvogl architects

Wednesday, April 4th, 2012

Article source: Cheungvogl architects

Site

Land is scarce in the inner city of Tokyo and restful green spaces few and far between. ‘Shinjuku Gardens’ – in the thriving hub of Tokyo’s inner city, is a conscious effort to make the most of the available open space; pushing boundaries in a quest to amalgamate much needed natural landscape into the infrastructure of the city. The project raises economical, social, environmental and cultural awareness on various aspects. The design strategies aim to maximize investment returns by providing more than double the amount of car parking spaces; optimize opportunities to inject greenscape to reduce CO2 exhaust emissions, and promote the arts and culture by offering spaces for art exhibitions in the city centre of Tokyo.

Rendering

  • Architect: Cheungvogl architects
  • Project Name: Shinjuku Gardens
  • Location: Tokyo, Japan
  • Use: Car Park
  • Site Area: 2,200 ㎡
  • Bldg. Area: 1,800 ㎡

Rendering

  • Gross Floor Area: 3,200㎡ parking above ground / 1,800 public accessible gardens on roof top
  • Bldg. Coverage Ratio: 80% (0.8)
  • Gross Floor Ratio: 145%  (1.5)
  • Bldg. Scale: 2Stories above Ground + Roof Top Gardens
  • Structure: Concrete
  • Max. Height: 6 m
  • Landscape Area: 400㎡ Ground floor + 1,800 ㎡Roof Top Gardens
  • Parking Lot: 163 cars
  • Exterior Finish: Concrete, landscape

Rendering

Architecture

‘Shinjuku Gardens’ proposes to replace an existing open (80 number) car parking lot with a 2-storey car park; rendering the site with a sheltered ‘green-wall-gallery’ which will accommodate an additional 83 parking spaces. Appreciating the economical value of land, the car park adopts the most efficient parking layout grid. Replacing conventional car ramps with car lifts will maximize parking spaces; minimize traffic congestion, safety hazards and waiting time. This highly rational 54m x 33m parking structure occupies 22% less site coverage compare to the existing layout, leaving more quality public green spaces and allowing light and air to penetrate deeper into the already dense urban environment. External pedestrian ramps are inserted to provide public access to the rooftop garden and park-gallery above ground.

Rendering

Green

The simple, restrained and clear material palette subtlety blends in with the existing city fabric. The ‘soft-cladding’ of the structure is characterised by the wide balustrades to allow grass to coat the exterior of the frame, creating layers of ‘green living-walls’ as enclosures to the structure. Visually, the architecture enriches the community with layers of translucent green-curtains while shielding the views of parked cars. Functionally, the ‘soft-cladding’ utilizes the fields of grass to absorb CO2 exhaust emissions, acting as clean air filters between the buildings.

The rooftop garden is a new green oasis above the dedicated car park facility. This intimate social space above the infrastructure and man-made concrete structure is freely accessible and animated by the public at all times.

Rendering

Art

The two levels of car parks are envisaged as park-galleries, where artists are invited to exhibit their artworks. Using structural columns and structural slabs as blank canvases for artists to create art might be a new culture to bring the arts into the everyday lives. Exhibiting art within found spaces is undoubtedly an economically viable and functionally manageable alternative to make the arts more accessible to the public. The project blurs between architecture and art; turning a conventional car park project into a Street Art Museum – looking deeper into the everyday ordinary environment to seek surprising findings.

Rendering

East Elevation

Section

South Elevation

Plans

Oresen House in Sapporo, Japan by Akasaka Shinichiro Atelier (designed using Vectorworks)

Tuesday, April 3rd, 2012

Article source: Akasaka Shinichiro Atelier

Design Philosophy

Rather than imposing our own designs unilaterally, we think of clients as equal partners in the process of discussing requests and problems, which are then resolved through design and planning. While the end product of this process is a physical structure, we think of our fundamental role as designing human-to-human and human-to-environment relationships.

Our goal is to create architecture whose meaning and purpose is derived through ongoing communication with clients.

West elevation - Photo by Koji Sakai

  • Architect:Akasaka Shinichiro Atelier
  • Name of Project: Oresen House
  • Location: Sapporo, Japan
  • Photos: Koji Sakai
  • Software used: Vectorworks

(more…)

Mountain and openings in Hyogo, Japan by EASTERN design office

Friday, March 30th, 2012

Article source: EASTERN design office (Anna Nakamura+Taiyo Jinno)

This building is a design room for a Japanese sneaker brand as well as a residential house. The site is in Takarazuka-city of Hyogo Prfecture. It is located in an exclusive residential district that commands an entire view of the Osaka Plain.  The architecture is built on the slope of a hill with an elevation of 330 meters. The level difference of the site is 8 meters.

Images Courtesy Koichi Torimura

(more…)

Jidaiya Arashiyama in Kyoto, Japan by GENETO

Friday, March 30th, 2012

Article source: GENETO

The renovation of this historical costume makeover studio in Arashiyama, Kyoto, has been completed. A 40 year old building that seemed like a traditional old house has been renovated to a modern shop. There was a need for us to find a design solution that took into account the local-ism and landscape features of Arashiyama, Kyoto. Not many buildings consider the landscape that they inhabit. Even though there are limitations to the form and finishes of buildings due to landscape regulations around this area. The buildings that have generic tourists attraction features, historical architecture and a traditional Kyoto town houses create a miscellaneous town.

Image Courtesy Yasutake Kondo

  • Architects: GENETO (Koji Yamanaka, Yuji Yamanaka, Asako Yamashita)
  • Project: Jidaiya Arashiyama
  • Location: Kyoto, Japan
  • Client: JIDAIYA ARASHIYAMA
  • Photographer: Yasutake Kondo
  • Construction methods: wooden construction
  • Furniture manufacturer: pivoto(Keji Tsujii, Eichiro Shiro)
  • Lighting manufacturer: FUJIWARA,Co.
  • Floor manufacturer: UEHARA Co.,Ltd
  • Wall manufacturer: UEHARA Co.,Ltd
  • Curtain: Fumi Hotta
  • Floor area (m2): 47.79m2 (total floor area:94.6m2)
  • Date of completion: 2011 April

(more…)

A House Renovation in Takanodai, Japan by Hiroaki Takada + Masayuki Nakahata

Friday, March 30th, 2012

Article source: htmn

This project is renovation of a second-hand house that was made by the two by four method. We designed only second floor in which young couple wanted to live with daughter. Their original demand was living in large one-room without walls, but there was limit to remove walls because of structural restriction of the two by four method. 2×4 houses have been spread on account of speed and easiness of construction. However, it’s difficult to change plan in terms of house renovation.

From room 1 to room2 (Image Courtesy Daici Ano)

  • Architects: Hiroaki Takada + Masayuki Nakahata / htmn
  • Project: A House Renovation
  • Location: Nerima-ku, Tokyo, Japan
  • Client: private
  • Completion: 2010.8
  • Contractor: Minaduki Kousan Ltd.
  • Site area: 286.94 m2
  • Built area: 139.31 m2
  • Total floor area: 222.79 m2
  • Second floor area: 83.48 m2(A part of the renovation)
  • Photography: Daici Ano

(more…)

Starbucks Coffee at Dazaifu Tenmangu Omotesando in Fukuoka Prefecture by Kengo Kuma & Associates (designed with Rhino, Grasshopper, and 3dS Max)

Thursday, March 22nd, 2012

Article source: Kengo Kuma & Associates

Location of this Starbucks is somehow characteristic, as it stands on the main approach to the Dazaifu Tenmangu, one of the most major shrines in Japan. Established in 919 A.D., the shrine has been worshiped as “the God for Examination,” and receives about 2 million visitors a year who wish their success. Along the main path to the shrine, there are traditional Japanese buildings in one or two stories. The project aimed to make a structure that harmonizes with such townscape, using a unique system of weaving thin woods diagonally.

Image Courtesy Masao Nishikawa

  • Architects:KENGO KUMA & ASSOCIATES
  • Project: Starbucks Coffee at Dazaifu Tenmangu Omotesando
  • Location: 3-1196-11 Zaifu, Dazaifu, Fukuoka Prefecture
  • Client : Manten Corporation
  • Photography : Masao Nishikawa
  • Type of Construction:new construction
  • Purpose:coffee shop
  • Structure:wood
  • Number of Stories: One story on the ground
  • Software used: Rhinoceros, Grasshopper,3D max

(more…)

Cloudy house in Oita, Japan by Takao Shiotsuka

Tuesday, March 20th, 2012

Article source: Takao Shiotsuka

This house is located in suburbs of Oita-city. The place is a small-scale residential quarter developed about 30 years ago.The housing lot exists together to the farmland, and atmosphere there calm compared with the city part.There is no special, wonderful view. However, the flow of light and the wind is correct and solid.We thought about a suitable house for this environment. About what should be of the house with opened condition, such as farmlands and fields there before.

Image Courtesy Toshiyuki Yano

  • Architects: Takao Shiotsuka
  • Project: Cloudy house
  • Location: Oita-city,Oita, Japan
  • Date of completion: December, 2011
  • Use: House
  • Structure: wooden
  • Floor: 2stories
  • Structure Engineers: Oga Structural Design Office
  • TomioYukuno: JUSO
  • Photography: Toshiyuki Yano

(more…)

Light stage house in Hiroshima, Japan by Future Studio

Friday, March 16th, 2012

Article source: Future Studio

The concept of this house, “sunlight stage” is a proposal of the way of taking sunlight on the site where the condition of sunlight is severe. The taking point of sunlight is set to a high position of the north side of the house, and all plans arise there. It becomes the plan of the curved surface because running on of the sun is analyzed, and the angle of incidence is calculated, and brightness is brought to the residence space by the reflection of sunlight.

Light stage (Image Courtesy Toshiyuki Yano)

  • Architects: Future Studio
  • Project: Light stage house
  • Location: Hiroshima, Japan
  • Architect Design: Bunzo Ogawa
  • Use: Private house
  • Building area :  52.14sqm

(more…)

D-Apartment in Osaka, Japan by SPACESPACE

Thursday, March 15th, 2012

Article source: SPACESPACE

Smooth configuration

This collective housing’s scale is intermediate position between detached housing and building. This project site is situated on the west side of small station, a big 700-year-old camphor tree passing through the platform and the canopy.

The west side being mixed multiplicity of environmental-elements (bicycle-parking space, shrine, shops under the elevated, small street stand, etc) is more congested and lively than the east side being developed small station plaza and roundabout in order.

Image Courtesy Koichi Torimura

  • Architects: SPACESPACE /Takanori Kagawa + Junko Kishigami
  • Project: D-Apartment
  • Location: Osaka, Japan
  • Structural design:OHNO JAPAN
  • Constructor: PanaHome
  • Program:collective housing + shop
  • Area:site161.72m2・floor240.16m2
  • Structure:steel・3stories
    Date:December,2011
  • Photography:Koichi Torimura
  • Software used: Vectorworks

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy