Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Japan’

Le 49 in Kanagawa, Japan by APOLLO Architects & Associates

Friday, April 13th, 2012

Article source: APOLLO Architects & Associates

Located on Mount Kamakura, this site boasts a stunning view overlooking Sagami Bay. The clients, a husband-and-wife couple who had been living in a high-rise condominium in downtown Tokyo, fell in love with the location at first sight, taking an instant liking to the view and the lush green surroundings, and decided to move here. The husband is a keen architecture buff who went on architectural tours throughout Europe to see buildings while he was working in the UK, and decided to commission a new residence with an attached workshop for his wife. Accordingly, we decided to create a modern piece of architecture whose every detail would convey a uniquely Japanese aesthetic to the international guests who would visit.

Night View (Images Courtesy Masao Nishikawa)

  • Architect: Satoshi Kurosaki/APOLLO Architects & Associates
  • Name of Project: Le 49
  • Location: Kamakurayama, Kamakura city, Kanagawa, Japan
  • Date of Completion: December 2011
  • Principal Use: Private House
  • Photography: Masao Nishikawa

(more…)

House on the Mountainside in Hyogo, Japan by Keiichi Hayashi Architect

Friday, April 13th, 2012

Article source: Keiichi Hayashi Architect

The house rises on the mountainside and is surrounded by a forest. Six skipping floors, each of them has different purpose, are planned alongside the slope. Each floor is designed to be homogenous, but only the position of the windows is designed randomly on each floor to allow you to have different views of the forest. As you go upper floors, space on each floor stays homogenous, but view of the forest on each floor, changes like root of trees on lower floors, trunks on middle floors and top of trees on upper floors. In other word, the space on each floor is differentiated by relationship with height of the forest. The atmosphere in the house changes as you move from floor to floor on which you experience each time a different outside environment.

Image Courtesy Masao Nishikawa

  • Architects: Keiichi Hayashi Architect
  • Project: House on the Mountainside
  • Location: Hyogo, Japan
  • Design Period: January, 2004 – December, 2004
  • Construction Period: January, 2005 – July, 2005
  • Function: private house

(more…)

RIN in Shizuoka, Japan by kazukimoridesign

Thursday, April 12th, 2012

Article source: kazukimoridesign

Japanese designer KAZUKIMORIDESIGN has completed total design by interiors and graphic design, naming for this esthetic salon in Shizuoka, Japan, which is located within a Japanese inn, is called Ryokan. KAZUKIMORIDESIGN is active beyond borders between categories, e.g., space, products, advertisement, and CI/VI.

RIN

  • Architect: kazukimoridesign
  • Name of project: RIN
  • Location: Shizuoka, Japan
  • Principal use: Esthetic salon within a Japanese inn
  • Room area: 35.65m²
  • Completion: Mar 2012

(more…)

Wave of Daylight in Yokohama, Japan by MoNo (designed with 3dS Max)

Tuesday, April 10th, 2012

Article source: MoNo

This was an installation art work which was exhibited in Yamate 111 Ban-Kan, one of old western-style houses authorized as a historical architectures by Yokohama city government, as a formal program of the 6th Yamate Art Festival. It was the second time for MoNo to attend this art festival following the last work “Molecular Cluster”.

Wave of Daylight

  • Architect: MoNo / Fumiaki Nagashima + Mami Maruoka Nagashima
  • Name of Project: Wave of Daylight
  • Location: Yamate naka-ku, Yokohama, Japan
  • Type: Installation art work
  • Organizer: Yamate Art Festival Executive Committee
  • Dates: 26 FEB – 04 MAR, 2012
  • Time: 09:30 – 17:00
  • Software used: 3dS Max

(more…)

Rin in Shizuoka, Japan by kazukimoridesign

Tuesday, April 10th, 2012

Article source: kazukimoridesign

Japanese designer KAZUKIMORIDESIGN has completed total design by interiors and graphic design, naming for this esthetic salon in Shizuoka, Japan, which is located within a Japanese inn, is called Ryokan.

KAZUKIMORIDESIGN is active beyond borders between categories, e.g., space, products, advertisement, and CI/VI.

Interior View

  • Architect: kazukimoridesign
  • Name of project: Rin
  • Location: Shizuoka, Japan
  • Principal use: Esthetic salon within a Japanese inn
  • Room area: 35.65m²
  • Completion: Mar.2012

(more…)

Nomura 24 House in Takarazuka, Japan by Antonino Cardillo architect

Monday, April 9th, 2012

Article source: Antonino Cardillo architect

The inexact quality

House on two levels of medium size built on a hill on a trapezoidal plot in a suburb in the district of Hyōgo, overlooking Ōsaka bay. Wooden structure, whitewashed walls and sloping pitched roof. Sleeping area on the ground floor – three bedrooms with bathroom and entrance hall (genkan) – and living area on the first floor – wc, kitchen, patio, dining area, sitting room and Japanese room (washitsu).

Exterior View, Image Courtesy © Antonino Cardillo

  • Architect: Antonino Cardillo architect
  • Name of Project: Nomura 24 House
  • Location: Takarazuka, Hyōgo Prefecture, Japan
  • Local architect: Yukinori Nagao
  • Interior coordinator: Ayumi Taniguchi
  • Photos: Antonino Cardillo

(more…)

H-Orange in Tokyo, Japan by Takuro Yamamoto Architects (designed with Vectorworks)

Saturday, April 7th, 2012

Article source: Takuro Yamamoto

H-ORANGE is an independent house featured by the character of its site, which is located next to a small field and large woods, although it is placed in the center of Tokyo.

To emphasize the scene of the woods and big blue sky above the field, west side of the second floor is widely opened with horizontal windows, and a large open-air terrace is located to surround the floor including the living room. With this arrangement, the residents can enjoy the harvest of the vast space above the field. But the view of the field itself is not really beautiful because it was insensitively walled by bricks and these walls seemed to give closed feeling of the place.

H-Orange

(more…)

Shinjuku Gardens in Tokyo, Japan by Cheungvogl architects

Wednesday, April 4th, 2012

Article source: Cheungvogl architects

Site

Land is scarce in the inner city of Tokyo and restful green spaces few and far between. ‘Shinjuku Gardens’ – in the thriving hub of Tokyo’s inner city, is a conscious effort to make the most of the available open space; pushing boundaries in a quest to amalgamate much needed natural landscape into the infrastructure of the city. The project raises economical, social, environmental and cultural awareness on various aspects. The design strategies aim to maximize investment returns by providing more than double the amount of car parking spaces; optimize opportunities to inject greenscape to reduce CO2 exhaust emissions, and promote the arts and culture by offering spaces for art exhibitions in the city centre of Tokyo.

Rendering

  • Architect: Cheungvogl architects
  • Project Name: Shinjuku Gardens
  • Location: Tokyo, Japan
  • Use: Car Park
  • Site Area: 2,200 ㎡
  • Bldg. Area: 1,800 ㎡

Rendering

  • Gross Floor Area: 3,200㎡ parking above ground / 1,800 public accessible gardens on roof top
  • Bldg. Coverage Ratio: 80% (0.8)
  • Gross Floor Ratio: 145%  (1.5)
  • Bldg. Scale: 2Stories above Ground + Roof Top Gardens
  • Structure: Concrete
  • Max. Height: 6 m
  • Landscape Area: 400㎡ Ground floor + 1,800 ㎡Roof Top Gardens
  • Parking Lot: 163 cars
  • Exterior Finish: Concrete, landscape

Rendering

Architecture

‘Shinjuku Gardens’ proposes to replace an existing open (80 number) car parking lot with a 2-storey car park; rendering the site with a sheltered ‘green-wall-gallery’ which will accommodate an additional 83 parking spaces. Appreciating the economical value of land, the car park adopts the most efficient parking layout grid. Replacing conventional car ramps with car lifts will maximize parking spaces; minimize traffic congestion, safety hazards and waiting time. This highly rational 54m x 33m parking structure occupies 22% less site coverage compare to the existing layout, leaving more quality public green spaces and allowing light and air to penetrate deeper into the already dense urban environment. External pedestrian ramps are inserted to provide public access to the rooftop garden and park-gallery above ground.

Rendering

Green

The simple, restrained and clear material palette subtlety blends in with the existing city fabric. The ‘soft-cladding’ of the structure is characterised by the wide balustrades to allow grass to coat the exterior of the frame, creating layers of ‘green living-walls’ as enclosures to the structure. Visually, the architecture enriches the community with layers of translucent green-curtains while shielding the views of parked cars. Functionally, the ‘soft-cladding’ utilizes the fields of grass to absorb CO2 exhaust emissions, acting as clean air filters between the buildings.

The rooftop garden is a new green oasis above the dedicated car park facility. This intimate social space above the infrastructure and man-made concrete structure is freely accessible and animated by the public at all times.

Rendering

Art

The two levels of car parks are envisaged as park-galleries, where artists are invited to exhibit their artworks. Using structural columns and structural slabs as blank canvases for artists to create art might be a new culture to bring the arts into the everyday lives. Exhibiting art within found spaces is undoubtedly an economically viable and functionally manageable alternative to make the arts more accessible to the public. The project blurs between architecture and art; turning a conventional car park project into a Street Art Museum – looking deeper into the everyday ordinary environment to seek surprising findings.

Rendering

East Elevation

Section

South Elevation

Plans

Oresen House in Sapporo, Japan by Akasaka Shinichiro Atelier (designed using Vectorworks)

Tuesday, April 3rd, 2012

Article source: Akasaka Shinichiro Atelier

Design Philosophy

Rather than imposing our own designs unilaterally, we think of clients as equal partners in the process of discussing requests and problems, which are then resolved through design and planning. While the end product of this process is a physical structure, we think of our fundamental role as designing human-to-human and human-to-environment relationships.

Our goal is to create architecture whose meaning and purpose is derived through ongoing communication with clients.

West elevation - Photo by Koji Sakai

  • Architect:Akasaka Shinichiro Atelier
  • Name of Project: Oresen House
  • Location: Sapporo, Japan
  • Photos: Koji Sakai
  • Software used: Vectorworks

(more…)

Mountain and openings in Hyogo, Japan by EASTERN design office

Friday, March 30th, 2012

Article source: EASTERN design office (Anna Nakamura+Taiyo Jinno)

This building is a design room for a Japanese sneaker brand as well as a residential house. The site is in Takarazuka-city of Hyogo Prfecture. It is located in an exclusive residential district that commands an entire view of the Osaka Plain.  The architecture is built on the slope of a hill with an elevation of 330 meters. The level difference of the site is 8 meters.

Images Courtesy Koichi Torimura

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise