Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Japan’

Coniwa in Tokyo, Japan by YUUA Architects and Associates

Tuesday, January 24th, 2017

Article source: YUUA Architects and Associates

“coniwa” is a cooperative housing residence, located in the suburbs of western Tokyo.

It consists of eleven dwellings arranged around a lush courtyard, which is covered by a wooden boardwalk. In this project the clients were initially provided with a constructive and architectural framework, in which the plan was designed according to the individuals’ requests.

Image Courtesy © SOBAJIMA, Toshihiro

  • Architects: YUUA Architects and Associates (Madoka Aihara & Tomokazu Shimizu)
  • Project: Coniwa
  • Location: Koganei-shi, Tokyo, Japan
  • Photography: SOBAJIMA, Toshihiro
  • Software used: Vectorworks
  • Producer: Archinet
  • Structural Engineer: Hirotsugu Tsuboi Structural Engineers, RGB Structure
  • Facility Engineer: Kitamura Machinery Engineering
  • Plants Designer: SOLSO
  • Constructor: Ishizue Column Co., Ltd.
  • Project Area:  718.86m2
  • Building Area: 373.63m2
  • Size: 886.52m2
  • Year: 2014-2015

(more…)

Rainy・Sunny in Tokyo, Japan by Mount Fuji Architects Studio

Thursday, January 19th, 2017

Article source: Mount Fuji Architects Studio

The site is there in a residential area in Tokyo, dense with low-rise buildings, located a little bit west to the center of the Kanto plain. 
The climate there is about to change from warm humid climate to rainforest climate in near future.

I’m not making a “house” this time. It should be a lasting “terrain” that induces “habitation”. My goal is to shape the terrain up to a freshly designed “residence” with no preestablished harmony sensed.

Image Courtesy © Ryota Atarashi

Image Courtesy © Ryota Atarashi

  • Architects: Mount Fuji Architects Studio
  • Project: Rainy・Sunny
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Ryota Atarashi
  • Design Team: Masahiro Harada + MAO (principals-in-charge) + Naoto Ishi , Kazuyoshi Nomura
  • Structural engineering: Jun Sato structural engineers
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Site Area: 108.3m2
  • Building Area: 53.1m2
  • Total Floor Area: 79.5m2
  • Project year: 2008

(more…)

Indigo Waterfall in Tokushima, Japan by spatial practice

Tuesday, January 17th, 2017

Article source:  spatial practice

Award-winning architectural office, spatial practice, completed a site-specific light installation in Tokushima, Japan; titled Indigo Waterfall. The permanent fiber optic lighting installation is debuted at the Tokushima LED Art Festival 2016 flanking both sides of Kasuga Bridge creating the perception of indigo ink spilling into Shinmachi River.

Inspired by both the past and present industries of Tokushima City, the designer merges and highlights the importance of both industries in its development of the city.  Tokushima City was built by the indigo dye industry; big indigo storehouses occupied both waterfronts surrounding Kasuga Bridge where white walls and blue stones were reflected onto the river. Tracing back to its history, the Indigo Waterfall gives new remembrance to the surrounding indigo storehouses by utilizing Tokushima City’s new thriving LED industry and its surrounding natural beauty. By connecting light, nature, local culture and people; the installation creates a new image for Tokushima City.

Indigo Waterfall bridges the past, future, and evolution of industrial development.

Bird view, Image Courtesy © spatial practice

Bird view, Image Courtesy © spatial practice

  • Architects: spatial practice
  • Project: Indigo Waterfall
  • Location: Kasuga Bridge; Tokushima, Japan
  • Software used: Autocad, Photoshop, InDesign
  • Client: Tokushima City Government
  • Project Team: Erik Amir, Dora Chi, Jason Loo, Ryo Otsuka, Taylor Williams
  • Light Consultant: Light Moment
  • Local Consultant: Kanou Consultant
  • Main Contractor: Tokugawa Denko
  • Sub-Contractor: Products Kei; Style-Tec

(more…)

“House in Yatomigaoka” in Aichi, Japan by TSC Architects

Friday, January 13th, 2017

Article source: TSC Architects

This house offers the family a life to live closer to green. Living room is that the sash is completely full open, and has a space to feel the green integrated north garden and south garden. On 2nd floor balcony, planters are placed randomly, which makes a series of green together with green in front and back of the building. These plants help to cool down the temperature , block sunshine and offer privacy for residents. Planted zone with a vertical ties forms a favorable environment for the residential and region.

Image Courtesy © Masato Kawano(Nacasa & Partners Inc.)

Image Courtesy © Masato Kawano(Nacasa & Partners Inc.)

  • Architects: TSC Architects (Yoshiaki Tanaka)
  • Project: House in Yatomigaoka
  • Location: Aichi, Japan
  • Photography: Masato Kawano(Nacasa & Partners Inc.)
  • Site area: 400.63 sqm
  • Built area: 118.52 sqm
  • Total floor area: 279.47 sqm
  • Design time: 2013
  • Completion: 2015

(more…)

M3・KG in Tokyo, Japan by MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO

Friday, January 13th, 2017

Article source: MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO

“dialogue” between the old and the new “substance” 
This is a house to be built in Tokyo, for a movie producer couple.
This architecture is consisted by combining L-shaped blocks of reinforced concrete and sequential frames of box-shaped engineer-wood. We put bedrooms, film archive and galley in solid concrete part for security, and living room in engineer-wood part for openness. 
As material that consist an open space that is 6m in height, 5.5m in width, 14m in depth, we choose thin engineer-wood (38mmx287mm).
Main theme for this architecture is to bring out a sense of mass and material, which were denied by modern architecture which pursued “white, flat wall” as a style.
We intentionally left the wood grain of mold on the surface of concrete, and choose textured stones and irons.
It goes without saying that a house is a relaxing place. A house like a white-cube, surrounded by flat, white walls everywhere, gives a person very abstract image.
But that image could only be sensed when we use intellective part of our brain. 
The problem is that we’re not all-intellective-creature. For the people like this client, who do enough intellectual labor on a daily basis, white-cube would only bring sense of fatigue.
The role of architecture, especially the ones for living, is to soothe the sensory side of people, not to stimulate the intellectual side. That’s my take.
Sure, intellectual living would have got some meaning as a fashion at the time when modern architecture was born.
However, now that it became a part of everyday life, its identity has been lost.
We have to examine whether our approach is rational or not every time we build architecture.

Image Courtesy © Ryota Atarashi

Image Courtesy © Ryota Atarashi

  • Architects: MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO
  • Project: M3・KG
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Ryota Atarashi, Satoshi Asakawa
  • Design Team: Masahiro Harada + MAO (principals-in-charge) Naoto Ishii, Shohei Kuma, Yusuke Kakinoki
  • Consultants:
    • Structural engineering: Jun Sato structural engineers
  • MEP:
    • Buildings General Contractor: Eiger co.,ltd.
  • Structure: Reinforced concrete. partly wood frame
  • Site area:177.27m2
  • Building area: 106.33m2
  • Total floor area: 259.72m2
  • Number of stories: 2 story + 1 basement
  • Project year: 2006

(more…)

Hirano Clinic in Aichi, Japan by TSC Architects

Thursday, January 12th, 2017

Article source: TSC Architects

This building was planned as the clinic which supported a medical connection with the people from a local child to the elderly.

A client is the doctor who performed medical care to support an area as a family doctor for a long time in this ground. The front road of the site became the attending school road of the elementary school, and the building which had children feel friendly feeling was demanded.

Image Courtesy © Masato Kawano(Nacasa & Partners Inc.)

Image Courtesy © Masato Kawano(Nacasa & Partners Inc.)

  • Architects: TSC Architects (Yoshiaki Tanaka)
  • Project: Hirano Clinic
  • Location: Aichi, Japan
  • Photography: Masato Kawano(Nacasa & Partners Inc.)
  • Site area: 447.00 sqm
  • Built area: 223.18 sqm
  • Total floor area: 287.98 sqm
  • Design time: 2013
  • Completion: 2014

(more…)

SHORE HOUSE in Shizuoka, Japan by MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO

Tuesday, January 10th, 2017

Article source: MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO

Near the base of the Manazuru Peninsula, on a hilly topography that slopes toward the south, the site is located where the hill’s inclination eases to form a shoulder. Beyond the enclosing greenery composed mainly of broadleaf trees, the expanse of the Pacific Ocean quietly extends to the horizon. The client’s request was for a guesthouse for the family and friends to spend their weekends together.

Image Courtesy © Ken'ichi Suzuki

Image Courtesy © Ken’ichi Suzuki

  • Architects: MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO
  • Project: SHORE HOUSE
  • Location: Shizuoka, Japan
  • Photography: Ken’ichi Suzuki
  • Head Designer: Mount Fuji Architects Studio
  • Collaborator:
    • Design Team: Masahiro Harada + MAO (principals-in-charge), Naoto Ishi, Kazuyoshi Nomura
  • Consultants:
    • Structural engineering: Jun Sato structural engineers
    • MEP: Yuken M&E Design Office
    • Buildings General Contractor: DAIDO KOGYO Co.,Ltd.
  • Structure: wood frame
  • Site area: 998.56m2
  • Building area: 243.84m2
  • Total floor area: 298.15m2
  • Number of stories: 2 story
  • Project year: 2013

(more…)

Hermès Gion-mise in Kyoto, Japan by ODS

Sunday, January 8th, 2017

Article source: ODS

This was an architectural project for the design of Daimaru Kyoto, Gion Machiya, as a part of Daimaru’s 300th anniversary for its foundation.  We also conducted the interior design of < Hermès Gion-mise> as the first shop opened in this traditional Japanese house.

The site is located along Hanamikoji Street, which goes through the center of Gion area in Kyoto city with traditional townscape.  We renovated and transformed a town house previously used as a tea house/ residence into the store.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: ODS (Koichiro Oniki)
  • Project: Hermès Gion-mise
  • Location: Kyoto, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Software used: Rhinoceros and Maxwell Render
  • Dimension: 212 square meters
  • Design time: from July 2015
  • Finishing time: November 2016

(more…)

Waterscape / Memory of Spring in Hakone, Japan by Moriyuki Ochiai Architects

Friday, January 6th, 2017

Article source: Moriyuki Ochiai Architects

The following renovation project aimed to transform a botanical garden into a museum of craft works. Deliverables included a multi-purpose space with a kitchen, a dining space, and a stage for special exhibitions and performances, such as concerts and plays.

full view, Image Courtesy © Takumi Ota

full view, Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: Moriyuki Ochiai Architects
  • Project: Waterscape / Memory of Spring
  • Location: Hakone, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Design Team: Moriyuki Ochiai, Wakana Sujishi, Jillian Lei, Charlotte Jacob, Florentina Carrier,Marie Uno,Marina Masuda
  • Constructor: Ueno Construction
  • Special Paint: Osamu Yamaguchi

(more…)

MTRL Kyoto in Japan by Fumihiko Sano/studio PHENOMENON

Wednesday, December 28th, 2016

Article source: Fumihiko Sano/studio PHENOMENON

Walking down a street off Kawahara-Gojo in Kyoto, you will find an old Japanese-style house. The house is over a hundred years old, built in the Meiji era. Giyōfū architecture was the method the master-carpenter applied, copying Western architecture but using Japanese traditional wooden techniques. After being used as print shop and furniture store over the decades, the house was renovated to a co-working space called “MATERIAL KYOTO”.

Image Courtesy © Tadanobu Omote

Image Courtesy © Tadanobu Omote

  • Architects: Fumihiko Sano/studio PHENOMENON
  • Project: MTRL Kyoto
  • Location: 554 Honshiogama-cho,Shimogyo-ku,Kyoto-city,Kyoto,600-8411,Japan
  • Photography: Tadanobu Omote
  • Construction: Kansai Reform Institute
  • Structure: Wood
  • Site area: 201.91 m²
  • Building area: 162.79 m²
total floor area : 386.05 m²(1F+2F+3F)
  • Completion: 5/2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise