Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Japan’

OA Kindergarten in Saitama, Japan by HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

Friday, July 1st, 2016

Article source: HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

As building of kindergarten that welcomes 50th anniversary has not been earthquake resistant sufficiently, an urgent measure was required.

We decided that our main theme is to tell the children “fossil fuel and to use what they can use carefully” from two viewpoints of urgency caused as a result of lack of the earthquake resistance and educational element of the kindergarten, and not by using an approach where a new building is constructed usually but by constructing using a marine container, reinforcing the earthquake resistance by using the existing structure and renovating, we realized a construction in short period, suggested to a sustainable society, reduced large volume of carbon dioxide as well as created an ecological and educational environment for the children.

Image Courtesy © Studio Bauhaus(Ryuji Inoue)

Image Courtesy © Studio Bauhaus(Ryuji Inoue)

  • Architects: HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro
  • Project: OA Kindergarten
  • Location: Saitama, Japan
  • Photography: Studio Bauhaus (Ryuji Inoue)
  • Site Area: 1856.32 sqm
  • Surface Area: 641.80sqm (Container) + 364.36 (Hall)
  • Building Area: 647/86sqm (Container) + 364.36 (Hall)

(more…)

TN Nursery in Mie, Japan by HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

Thursday, June 30th, 2016

Article source: HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

The site is located at north of housing development, which is about 10 kilometers from Tsu City in Mie Prefecture.

It is an area surrounded by sufficient nature with green where you can feel change of season such as field, pond, forest, woods and others, and in addition, comfortable wind blows.

Image Courtesy © Studio Bauhaus, Ryuji Inoue

Image Courtesy © Studio Bauhaus, Ryuji Inoue

  • Architects: HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro
  • Project: TN Nursery
  • Location: Mie, Japan
  • Photography: Studio Bauhaus, Ryuji Inoue
  • Site Area: 4529.83 square meters
  • Surface area: 846.57 square meters
  • Floor area: 1242.37 square meters

(more…)

R ART OF COFFEE in Aichi, Japan by iks design

Wednesday, June 29th, 2016

Article source: iks design

This cafe with a roastery of specialty coffee beans, is located in a commuter town in Aichi prefecture.

This shop, converted from a warehouse, is designed to provide a cozy, pleasant space where customers can enjoy the atmosphere of a barista roasting coffee beans, or brewing coffee by hand drip, while talking with a shop staff to find the coffee of their preferences.

Image Courtesy © 329 photo studio

Image Courtesy © 329 photo studio

  • Architects: iks design
  • Project: R ART OF COFFEE
  • Location: Nagakute, Aichi, Japan
  • Photography: 329 photo studio
  • Area: 156 sqm
  • Project year: 2015

(more…)

Forest of Grid in Japan by YDS Architects

Tuesday, June 28th, 2016

Article source: YDS Architects

This is a 6-story housing complex built in a shopping street. Life in an apartment is often isolated from the city nearby and loses public spaces.

We considered the meaning of ‘living together’, and tried to connect the housing with city by designing public spaces.

Image Courtesy © YDS Architects

Image Courtesy © YDS Architects

  • Architects: YDS Architects
  • Project: Forest of Grid
  • Location: Japan

(more…)

Villa in Nasu, Japan by Studio-Kubota

Friday, June 24th, 2016

Article source: Studio-Kubota

This site is facing spacious rice fields along its west side.

A simple single-storied box is the image of the house, matching with the site.

The box is gently placed along the natural contours, creating a new scenery.

Image Courtesy © Studio-Kubota

Image Courtesy © Studio-Kubota

  • Architects: Studio-Kubota
  • Project: Villa
  • Location: Nasu Town Nasu Gun, Tochigi, Japan
  • Structure: Timber frame construction method
  • Size: 1 story
  • Land area: 392.00 m2
  • Building area: 90.75 m2
  • Gross floor area: 73.71 m2
  • Completion: April, 2013

(more…)

Clinic Made of Plain Wood Base in Toyota, Japan by ihrmk

Friday, June 24th, 2016

Article source: ihrmk

It is a small clinic along the large national highway of Toyota city with the scenery of so-called roadside. Requests from the client were the following three points.

First, it had to be a building suitable for the new shop named \”Grow\”. It was named with the hope to make the clinic to be a place to help patients’ growth. This request was to interpret the name into space and materials.

Image Courtesy © ihrmk

Image Courtesy © ihrmk

  • Architects: ihrmk
  • Project: Clinic Made of Plain Wood Base
  • Location: Toyota, Japan
  • Software used: Vectorworks

(more…)

Forrest Hammock Gallery in Fukuoka, Japan by Hirokazu Suemitsu + Yoko Suemitsu / SUEP

Tuesday, June 21st, 2016

Article source: Hirokazu Suemitsu + Yoko Suemitsu / SUEP

This is a small art gallery in large camphor trees of a new park in Fukuoka. The structure of this gallery is a suspension system like a hammock in a forest. It’s floor and roof are both steel- concrete composite slabs hanged from the column walls between trees, which is an extension of its piles from the ground. The curved surface of the roof is a catenary shape following to a force of gravity. The suspended slab works to lead people from the park into this gallery, and suspended roof works to make shades on the inside of the gallery. People will appreciate arts of the gallery with comfort like in a hammock in the forest.

Image Courtesy © Kai Nakamura

Image Courtesy © Kai Nakamura

(more…)

Team Living House in Tokyo, Japan by Masatoshi Hirai Architects Atelier

Saturday, June 18th, 2016

Article source: Masatoshi Hirai Architects Atelier

This is a renovation project of an apartment in downtown Tokyo. The client said unintentionally that they want to spend a brilliant time together nowhere else but in their house. Then I thought, “Indeed”. I always find that houses around us are way too far from the reality of each family life and communities, and they all look alike. It seems as if there were no identity in family life, which is ridiculous.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: Masatoshi Hirai Architects Atelier
  • Project: Team Living House
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Software used: Vectorworks and Skechup
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Vertical Composition: On 5th floor
  • Contractors: Double,  Inoue Industries
  • Renovation Area: 94.28 m2

(more…)

New Kyoto Town House 2 in Japan by ALPHAVILLE architects

Saturday, June 18th, 2016

Article source: ALPHAVILLE architects

The current wooden house system based on bearing wall calculation hardly fits in with the ‘eel’s bed’ or the elongated housing lots typical of Kyoto, an old capital of Japan. While the width of lots has been segmentalized  to provide minimal daylight, ventilation and access over a long period of time, the only option today of opening up the frontage is either steel structure or specialized wooden frame structure.

Image Courtesy © Kei Sugino

Image Courtesy © Kei Sugino

  • Architects: ALPHAVILLE architects
  • Project: New Kyoto Town House 2
  • Location: Kyoto, Japan
  • Photography: Kei Sugino
  • Building scale: 3 stories
  • Structure system: Wood
  • Structural engineer: Takashi Manda (Takashi Manda Structural Design)
  • Site area: 52.93 m2
  • Building area: 30.00.00 m2
  • Total floor area: 84.86 m2
  • Complete: 2014

(more…)

Kyoto University Hospital / Clinical Research Center for Medical Equipment Development in Japan by emmanuelle moureaux architecture + design

Thursday, June 16th, 2016

Article source: emmanuelle moureaux architecture + design

Second and third floor spaces of the Clinical Research Center for Medical Equipment Development (CRCMeD) at Kyoto University Hospital. These two floors, occupied by Canon Inc. and Kyoto University, will become the future site for projects developed in collaboration between people lending their expertise to research initiatives and a great number of supporters. The thoughts of each of these people working in various fields will come together in this space, bringing together a convergence of knowledge and skills that will create new possibilities. The design expresses the invisible “threads” that connect each of these different thoughts to one another, just like how threads are spun together to create a strong, supple fabric. Specifically, ito (Japanese for “thread”) is used as a motif that would bridge the second and third floors of this research center, designing a space that came together in a single, massive flow. Just like how new possibilities emerge out of encounters between people, a spectrum of different colors appear at the junctions between threads, creating chromatic combinations that resemble landscapes: field green, sky blue, light cherry pink, snow white, dusky orange, and white horizons.

Image Courtesy © Daisuke Shima / Nacasa & Partners Inc.

Image Courtesy © Daisuke Shima / Nacasa & Partners Inc.

 

  • Architects: emmanuelle moureaux architecture + design
  • Project: Kyoto University Hospital/Clinical Research Center for Medical Equipment Development
  • Location: Shogoin-Kawaharacho 54, Sakyo-ku, Kyoto, 606-8507, JAPAN
  • Photography: Daisuke Shima / Nacasa & Partners Inc.
  • General Contractor:  ZYCC  inc. (2F) / Kansai repair inc. (3F)
  • Total floor area (design area): 386.883 m2(2F) / 713.678 m2(3F)
  • Completion:  2012. Mar. 15

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy