Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Korea’

Dogok Maximum in Seoul, Korea by Moon Hoon

Friday, January 20th, 2017

Article source: Moon Hoon

It reflects the client’s personality in a frank manner. Considering that the client, who had dreamt all kinds of mysterious dreams only to overcome them while living in a house built on a rock of mystical forces at a high area of Gangbuk, Seoul, purchased the plot of a fortuneteller and a shaman beside a tall wall in Gangnam, this is a world that must be full of many unexplainable things. In contemporary terms, this building would be considered a mixed-use narrow house, combining a basement studio for the client’s son, a photographer, a reception area, as well as a residence for mother and son that has been equipped with a compact elevator to account for the weakened joints of the elderly.

Image Courtesy © Namgoong Sun

  • Architects: Moon Hoon (MOONBALSSO)
  • Project: Dogok Maximum
  • Location: 959-57, Dogok-dong, gangnam-gu, Seoul, Korea
  • Photography: Namgoong Sun
  • Client: Jeon gyeong deuk
  • Design team: Kim jaekwan, Kim sookhee, Kim haeree, Shin Jinseok , Jade Narrido, Jason Houliston
  • Structure: RC
  • Exterior finishing: Exposed concrete
  • Building to land ratio: 59.94%
  • Floor area ratio: 193.27%
  • Building scope: 4F
  • Parking: 1
  • Height: 15.8m
  • Site area: 68m²
  • Building area: 40.76m²
  • Gross floor area: 183.97m²

(more…)

The Gate in Busan, Korea by Hyunjoon Yoo Architects

Thursday, January 19th, 2017

Article source: Hyunjoon Yoo Architects

I was surprised twice when I first visited the Daekyoung Factory. The first surprise was the beautiful scenery of the mouth or the river of the Nakdong River, and the second surprise was that the beautiful scenery could not be seen at all from the factory complex. There were three buildings in the complex, with two buildings lined up on parallel lines, making a rectangular plaza. The plaza was busy, with many workers passing by. The third building was placed perpendicularly with the plaza, blocking the scenery towards the sea. I felt sorry for the factory workers, who are so close to the beautiful scenery, but could not even see it.

Image Courtesy © Park Young-Chae

Image Courtesy © Park Young-Chae

  • Architects: Hyunjoon Yoo Architects (Yoo Hyunjoon)
  • Project: The Gate
  • Location: 1521-4, Dadae-dong, Saha-gu, Busan, Korea
  • Photography: Park Young-Chae
  • Design Team: Heo Jinsung, Kim Jihyun
  • Client: Daekyoung
  • Structure: R.C.
  • Structural engineer: Seum
  • Construction: Young Rim
  • Mechanical engineer: Min Sung engineering
  • Electrical engineer: Hyeob-In
  • Building to land ratio: 54.46%
  • Floor area ratio: 58.7%
  • Site area: 8205.7m2
  • Building area: 133.6m2
  • Gross floor area 247.89m2
  • Design period: Aug.2015 – Jan.2016
  • Construction period: Jan.2016 – Jun.2016

(more…)

Moai Building in Seoul, Korea by L’eau Design

Sunday, December 25th, 2016

Article source: L’eau Design

Easter Island has almost been erased from history as it has no clear documentation of its past. Mysterious Moai statues are the only evidence of civilization. I gained a similar impression of Samjeon-dong, Seoul. Modern Moai at Samjeon-dong began with the consideration of a symbiotic structure for a city, including housing created by stacking commercial facilities and residential units on the everyday cultural ground.

 Image Courtesy © Kim Yongkwan

Image Courtesy © Kim Yongkwan

  • Architects: L’eau Design (Kim Dong-jin (Hongik University))
  • Project: Moai Building
  • Location: 56-16, Samjeon-dong, Songpa-gu, Seoul, Korea
  • Photography: Kim Yongkwan
  • Design: Lee Sanghak , Ju Ikhyeon, Jung Donghui, Yoon Jihye, Kwon Jungyeol, Kim Minji
  • Structure: RC
  • Finishing: Luxteel, Brick, Tile
  • Construction: BUMJIN
  • Structure Engineer: SDM Structural Engineering
  • Mechanical & Electrical Engineer: HANA Consulting Engineers Co.,LTD.
  • Construction supervision: L’EAU design Co., Ltd.
  • Client: Bae Geumryeol (UNO design)
  • Building scope: 5F, B2
  • Site area: 281.60m2
  • Building area: 164.5m2
  • Gross floor area: 557.0m2
  • Design Period: 2013.06 ~ 2013.12
  • Construction Period: 2014.03 ~ 2015.02

(more…)

MU:M Office Building in Gyeonggi-do, Korea by Wise Architecture

Thursday, December 15th, 2016

Article source: Wise Architecture 

Paju Book City District 2 is a great place where architects can experiment varied designs.

The District 1 in which numerous buildings come together and define spaces is created as a culture & arts complex for publishing/music industry whereas the District 2 is planned by solving various problems found in the District 1 and arranged to accommodate even more companies. And there, inspired by the atmosphere of this culture & amp; arts complex, many companies have built their own buildings displaying all sorts of unique characters.

Image Courtesy © kyung Roh

Image Courtesy © kyung Roh

  • Architects: Wise Architecture
  • Project: MU:M Office Building
  • Location: 627-2, Munbal-dong, Paju-si, Gyeonggi-do, Korea
  • Photography: kyung Roh
  • Client: MU:M ENGLISH
  • Structure: RC
  • Finish: Black Brick, White Clay Brick
  • Building scope: B1, 4F
  • Site Area: 990.8 M2
  • Site coverage area: 479.55 M2
  • Total floor area: 2,547.6 M2
  • Completion: 2015

(more…)

CONNECT ONE in Chuncheon-si, Korea by Kengo Kuma & Associates

Thursday, December 15th, 2016

Article source: Kengo Kuma & Associates

Our aim was to create an open and liberated space for learning and communications by integrating the building and the hills around it.

The entire space spreads by forming terraces, which are connected with diagonal rooms for communication named “community voids”, which facilitate lively discussions among people who could take seats in the grand stairs and enjoy panoramic view of the nature.

Image Courtesy © Naver, PLUS 202 LEE JIN HA

Image Courtesy © Naver, PLUS 202 LEE JIN HA

  • Architects: Kengo Kuma & Associates
  • Project: CONNECT ONE
  • Location: Chuncheon-si, Korea
  • Photography: Naver, PLUS 202 LEE JIN HA
  • Client: Naver
  • Local Architect: dmppartners
  • Structural engineers: Oak Structural Design Office
  • Mechanical engineers: P.T.Morimura & Associates,LTD
  • Site area: Education: 12,614.00m2
  • Accommodation / Auditorium: 13,909.00m2
  • Building Area: Education: 5,862.53m2
  • Accommodation: 3,431.72m2
  • Auditorium: 2,458.41m2
  • floor area: Education – 16,899.04m2
  • Accommodation: 10,032.02m2
  • Auditorium: 7,861.68m2
  • Stories: Education building – 4 stories, 1 basement
  • Accommodation building: 5 stories, 1 basement
  • Auditorium building: 4 stories, 1 basement
  • Design period: 2010 May – 2012 October
  • Construction period: 2012 November – 2014 June

(more…)

Tiny House Of Slow Town in Gangwon-do, Korea by The Plus Partners + DNC Architects

Friday, December 9th, 2016

Article source: The Plus Partners 

‘The Tiny House of Slow Town’, one of the ‘Slow Town’ projects, is the building of small houses  that uses the least modules out of woods to expand the inadequate accomodations in Gangwon city, the host city for the Pyeongchang 2018 Olympic Winter Games, and also to provide an easy access to the geographical beauty of the city.

Image Courtesy © MOOBUM JANG

Image Courtesy © MOOBUM JANG

 

  • Architects: The Plus Partners + DNC Architects
  • Project: Tiny House Of Slow Town
  • Location: 14-364, Hoenggye 5-ri, Daegwanryeong-myeon, Pyeongchang-gun, Gangwon-do, Korea
  • Photography: MOOBUM JANG
  • Gross Built Area: 19.8m2
  • Completion Year: 2016

(more…)

Prefabricating the Void in Korea by Dioinno Architecture PLLC

Tuesday, October 18th, 2016

Article source: Dioinno Architecture PLLC

The timber structure in Korean traditional architecture presents fundamental nature of sustainability, maintaining the concept of physical space (whole) even after continuous renovation, change and transformation of materials (parts). Using the mode of ‘Prefabrication’, we attempt to reconstruct the space of living, based on ‘Madang’, an empty space with multiple functions and diverse social implications. Two base modules are used to create the diverse configurations, the solid and the void. The module in the Korean traditional housing is called ‘Kan’, the bay between columns. It needs bigger timber necessary to build larger ‘Kan’, which makes it very expensive to construct. Also, more ‘Kan’ implies bigger scale of construction, implying socio political values in the modularity of architecture. Sometimes, the housing is moved to other locations after the disassembling and reassembling, since permanent joint connection is rarely used in the traditional timber technique. The material is continuously replaced and reconfigured to strengthen the sense of space, emphasizing the relationship between the solid and void, the nature and architecture. The ‘Madang’ in Korean housing is naturally a void, a left over space. It is open framework between public street and private housing so that it can serve for either the public event, or extended private function. In the modern multifamily housing equipped with market driven globalization, the void has been disappeared. Without the void, apartment housing is the repetition of same plans. The functional space standardized the way of living. The façade becomes thin membrane dividing the public and private. Therefore, Prefabricating the void suggests to reconstruct diverse function of voids by prefabrication in architecture, giving depth to the façade, providing open framework for the residents to use with various purposes.

Image Courtesy © Dioinno Architecture PLLC

Image Courtesy © Dioinno Architecture PLLC

  • Architects: Dioinno Architecture PLLC
  • Project: Prefabricating the Void
  • Location: Korea
  • Design team: Jin Young Song, Kiwon Kim, Junghoon Ko, Byungki Kim

(more…)

The Cheongna City Tower in Incheon, Korea by YBGSNA

Thursday, September 22nd, 2016

Article source: YBGSNA

The first issue was achieved by introducing a structural spiral organic element. The vertical solid elevator core of the building is wrapped by a steel spring like spiral element. The spiral element functions as a structural element and as a vertical circulation option. The flexible nature of the spiral enabled us to expand and shrink the thickness of the tower in relationship to structural and functional needs along its vertical section. The constant slope of the spiral enabled the creation of a subtle and almost “natural” organic grace to its monumental presence.

Image Courtesy © YBGSNA

Image Courtesy © YBGSNA

  • Architects: YBGSNA
  • Project: The Cheongna City Tower
  • Location: Incheon, Korea
  • Client: City of Cheongna
  • Structural Engineer: R. Meller Engineer
  • Height: 450 m

(more…)

SM Town in Seoul, Korea by Yong Ju Lee, Steven Chang, Kyungsun Lee

Tuesday, August 9th, 2016

Article source: Yong Ju Lee

Since it is the first branch of SM Town and a flagship store, a future-oriented image was depicted on the facade. It is the first case where the patterns of the Celebrity Shop “SUM” are applied for the first time. A unique idea that can help raise awareness of the brand was needed. As such, many thoughts were given to the details and design, including the size of the pattern, the space in between, selection of material and the location of the artists’ names of SM on the facade.

Image Courtesy © Lee Namsun

Image Courtesy © Lee Namsun

  • Architects:  Yong Ju Lee, Steven Chang, Kyungsun Lee
  • Project: SM Town
  • Location: 513, Yeongdong-daero, Gangnam-gu, Seoul, Korea
  • Photography: Lee Namsun
  • Software used: Rhinoceros
  • Client: S.M. Entertainment
  • Project team: Jaewoo Lee, Ilhyun Hwang, Kijun Hahn
  • Exterior finish: Tempered Glass(Black, 10mm), Acrylic(White, 3mm), Acrylic(Mirror, 3mm), Black Hairline decorative stainless steel
  • Bldg. area: 2,583sqm
  • Gross floor area: 7,974sqm
  • Bldg. scale: B1, 6F
  • Max. height: 39m (Facade design application 17.4m)
  • Project year: 2015

(more…)

Shear House in Yecheon, Korea by stpmj Architecture P.C.

Sunday, August 7th, 2016

Article source: stpmj Architecture P.C.

Shear House, a single family house in Korea, seeks how a simple treatment in pitched roof typology improves environmental qualities and influences to program organization. The volume of gable on the West end changes its placement along with body of house. It projects out toward South at the East end, while maintaining its triangular shape. The sheared volume is continuously pulled out towards South responding to sun orientation. It creates a deep eave in South and a terrace in North. The eave blocks direct sunlight in summer and allow natural lighting in winter. Openings at terrace in second level increase natural ventilation throughout the whole house. In addition double skin-facade controls heat and humidity thus the house reduces 20% of heat gain and loss in summer and winter.

Image Courtesy © Song Yousub

Image Courtesy © Song Yousub

  • Architects: stpmj Architecture P.C.
  • Project: Shear House
  • Location: Kyung Buk, Yecheon, Korea
  • Photography: Song Yousub
  • Construction: ON Group + stpmj
  • Structural Engineering: Duhang Engineering
  • Dimension: Area: 25’x45’x20’ – 1200 sf
  • Completed Year: 2016 / Apr.

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise