Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Korea’

Time Stacking House in Seoul, Korea by JOHO Architecture

Friday, October 17th, 2014

Article source: JOHO Architecture

The Spatial Reproduction of Time

Space is projected by time, and time presents itself by constructing. Time leaves a trace with space, but the real space changes by the flow of time. If time is what really exists inside our consciousness, it is certain that we can reproduce it as a substantial figure. Architecture is the work of imagery of time we sense as an uncertain being. Therefore, architecture is historical as a meaningful process to present the diachronic and synchronic value of the being.

Image Courtesy © Sun Namgoong

Image Courtesy © Sun Namgoong

  • Architects: JOHO Architecture
  • Project: Time Stacking House
  • Location: 78-3, Gugi-dong, Jongno-gu, Seoul, Korea
  • Photography: Sun Namgoong
  • Design Team : Jeonghoon LEE, (Il-Sang Yoon, Gae-hee Cho)
  • Completion : 2014.03
  • Construction: Dong-jin Chea(JIUMconstruction)
  • Material : Red Brick + Deformed Red Brick (SAMHAN Ceramics One)
  • Site area : 327.22 sqm
  • Building area : 98.15 sqm
  • Building to land ratio : 29.99%
  • Floor area ratio : 51.3%
  • Building scope : B1/2F

(more…)

Part to Whole in Korea by HG-A | LIVE COMPONENTS

Friday, September 12th, 2014

Article source: HG-A | LIVE COMPONENTS

Everything in nature is made up of components. It starts from basic components like atoms and molecules, and grows to bigger components like tissues and organs in order to construct a ‘live’ body. The artificial environment is quite the same. It all starts with basic components like points and lines, and grows to surface and finally construct a space.

Image Courtesy © Kyungsub Shin

Image Courtesy © Kyungsub Shin

  • Architects: HG-A | LIVE COMPONENTS
  • Project: Part to Whole
  • Location: Korea
  • Photography: Kyungsub Shin 
  • Commission: National Museum of Modern and Contemporary Art
  • Exhibition : 2014.08.12 ~ 2015.1.11
  • Materials : 9076 pieces of Wood
  • Construction : Housing Plus
  • Sponsors : Housing Plus

(more…)

Kyeong Dok Jai in Gyeonggi-do, Korea by IROJE KHM Architects

Tuesday, July 29th, 2014

Article source: IROJE KHM Architects

SLICED PIE-SHAPED LAYOUT – For introducing southern sunlight in winter

We selected eco-friendly layout which was composed by three sliced pie- shaped zone that contain southern axis to introduce winter sunlight into inner and exterior space of this house.

Image Courtesy © Jong Oh Kim

Image Courtesy © Jong Oh Kim

  • Architects: IROJE KHM Architects
  • Project: Kyeong Dok Jai
  • Location: 1108-4, Haengsindong, Deogyang-gu, Goyang-si, Gyeonggi-do, Korea
  • Photography: Jong Oh Kim
  • Site area : 236.30
  • Bldg. area : 115.68
  • Gross floor area : 329.66
  • Design team : Kyung Jin-Jung, SeungHee-Song, Su Kyung-Jang

(more…)

SAI Project in Gangnam-gu, Seoul, Korea by Moon Hoon

Sunday, June 29th, 2014

Article source: Moon Hoon

It was a unique case; in the construction of a new building next to the client had made many illicit choices, causing the district government to intervene and to suggest a radically altered space. In between the existing building site and the newly built building, I built a structure that could be used as a green house.

Image Courtesy © Nam Goong Sun

Image Courtesy © Nam Goong Sun

  • Architects: Moon Hoon (kim Sung)
  • Project: SAI Project
  • Location: 70-5, Nonhyeon 1-dong, Gangnam-gu, Seoul, Korea
  • Photography: Nam Goong Sun
  • Programme: urban playground
  • Site area: 89.67m²
  • Building area: 89.67m²
  • Gross floor area: 330.57m²
  • Building scope: 5F
  • Height: 19.2m
  • Structure: steel
  • Exterior finish: FRP Grating
  • Interior finish: FRP Grating
  • Structure engineering: SDM engineers
  • Construction: LSungwon
  • Design period: Feb. 2013-Mar. 2013
  • Construction period: Apr.-Jul 2013

(more…)

Roll House in Milyang-si, Gyeongsangnam-do, Korea by Moon Hoon

Tuesday, June 24th, 2014

Article source: Moon Hoon

A young married couple who were both teachers approached me with an amazing plot of land. It was long, like a sword, adjoined with a long street to its side. The proportion was dramatic and therefore something that added to the appeal of the project, and the shape of the site itself breathed a vital energy into the building.

Image Courtesy © Nam Goong Sun

Image Courtesy © Nam Goong Sun

  • Architects: Moon Hoon
  • Project: Roll House
  • Location: Milyang-si, Gyeongsangnam-do, Korea
  • Photography: Nam Goong Sun
  • Programme: residence
  • Site area: 128m²
  • Building area: 67.85m²
  • Gross floor area: 99.02m
  • Building scope: 2F
  • Height: 8m
  • Building to land ratio: 52.34%
  • Floor area ratio: 77.35%
  • Structure: wood structure, RC
  • Exterior finish: stuc-co flex, color steel sheet
  • Interior finish: wallpaper
  • Structure engineering: MOONBALSSO
  • Design period: Nov. 2012-Jan. 2013
  • Construction period: Mar.-Nov 2013
  • Budget: 200 million KRW

(more…)

New research and development centre for Hankook Tire breaks ground in Korea by Foster + Partners

Wednesday, June 18th, 2014

Article source: Foster + Partners

A ground-breaking ceremony has been held for the Hankook Technodome, a state-of-the-art new research and development facility for one of the world’s leading tyre manufacturers. The new centre is located in Daejeon, at the heart of Asia’s ‘silicon valley’, and will provide an inspirational place to work, with light filled offices, state-of-the-art laboratories and dynamic social spaces to nurture a culture of openness and innovation.

The design of the new centre is rooted in analysis of the organisation. Rather than a conventional arrangement of offices above double-height testing areas, the building is arranged as five fingers, with parallel office and industrial units – this dynamic, integrated arrangement is highly flexible and promotes visual connections and interaction between the offices, laboratories and different divisions. Breaks between each finger draw daylight into the heart of the floor plate.

Image Courtesy © Foster + Partners

Image Courtesy © Foster + Partners

  • Architects: Foster + Partners
  • Project:New research and development centre for Hankook Tire breaks ground in Korea
  • Location: Korea

(more…)

KPOP Curve in Gyeonggi-do, Korea by Moon Hoon

Sunday, June 15th, 2014

Article source: Moon Hoon

Baekhyeon-dong is divided in almost equal parts by its main café street. The buildings in the surrounding areas are similarly subdivided by their function; the lower and ground levels are commercial, and the first and second levels are typically residential. Amidst this sea of homogeneity, these structures engage in a quiet struggle for distinction, through the variation of form and materials, Of these, the building at street address number 582 is a music agency owned by an IT company. Sitting at a fortuitous corner, it serves as a rare contrast to the numerous other constructions in Baekhyeon-dong that fail to make the most of their locations.

Image Courtesy © Nam Goong Sun

Image Courtesy © Nam Goong Sun

  • Architects: Moon Hoon
  • Project: KPOP Curve
  • Location: 582, Baekhyeon-dong, Bundang-gu, Seongnam-si, Gyeonggi-do, Korea
  • Photography: Nam Goong Sun
  • Programme: multi use building and multiplex house
  • Site area: 264.7m²
  • Building area: 131.74m²
  • Gross floor area: 435.85m
  • Building scope: B1, 3F
  • Parking: 4
  • Height: 13.68m
  • Building to land ratio: 49.77%
  • Floor area ratio: 136.20%
  • Structure: RC

(more…)

Hanwha Headquarter Office Tower Remodeling in Seoul, Korea by UNStudio

Friday, April 25th, 2014

Article source: UNStudio

UNStudio’s design has been selected as the winning entry in the competition for the remodelling of the Hanwha headquarters building in Seoul.The renovation of the office tower incorporates the remodelling of the facade, the interior of the common spaces, lobbies, meeting levels, auditorium and executive areas, along with the redesign of the landscaping.

Image Courtesy © UNStudio

Image Courtesy © UNStudio

  • Architects: UNStudio
  • Project: Hanwha Headquarter Office Tower Remodeling
  • Location: Seoul, Korea
  • Building surface: 57,696 m2 above ground
  • Building volume: 250,174 m3
  • Building site: 15,333 m2 Shared Plot

(more…)

Ahnjungguen Memorial Hall in Seoul, Korea by D•Lim Architects

Sunday, April 6th, 2014

Article source: D•Lim Architects

Ahn Jung-geun was a Korean independence activist, nationalist, and pan-Asianist. The Ahn Jung-geun Memorial Hall, rebuilt after the old one was demolished in 2009, is nestled in a small plaza behind the original building. Next to the site are the remnants of an old war shrine where Japanese people worshipped their warlords and spirits during the colonial era. Having dug up the age-old reminder of disgrace and humiliation, the new building for Ahn Jung-geun (1879-1910), a patriot and martyr, stands triumphantly over the site.

Image Courtesy © Youngchae Park

  • Architects: D•Lim Architects (Yeonghwan Lim + Sunhyun Kim )
  • Project: Ahnjungguen Memorial Hall
  • Location: Seoul, Korea
  • Photography: Youngchae Park
  • Project team: Sunyoung Hwang, Jihwan Kim, Seokwon Lee,KyungtaePark, Hojun Song
  • Building area: 1,185.02 m2
  • Gross floor area: 3,756.61 m2
  • Building scope: B2, 2F
  • Exterior finish: U-profiled glass(double), THK 28 pair glass, Exposed concrete
  • Interior finish: Basalt, Polycarbonate panel, Water paint on the gypsum board
  • Structure engineering: Kyungjai Structural Engineers Co., Ltd.
  • Civil engineering: Saegil Engineering & Consulting Co., Ltd.
  • Mechanical engineering: ENG Energy Design Lab
  • Electrical engineering:  Hitec Engineering Co.,Ltd
  • Lighting design: Well-light
  • Construction: Daewoo E&C
  • Design period: 2007.05~2009.04
  • Construction period: 2009.04~2010.10
  • Client: The Building Council of Ahn Jung-Geun Memorial

CJ Nine Bridges “The Forum” in Seogwipo-Si, Jeju-Do, Korea by D·LIM architects

Friday, April 4th, 2014

Article source: D·LIM architects 

South Korean studio D·LIM architects has completed a multipurpose facility for CJ, one of the country largest companies. Located at the center’s golf club on Jejuisland, the subterranean project avoids disrupting views of the surrounding forest and natural landscape.

Image Courtesy © Joonhwan Yoon

  • Architects: D·LIM architects
  • Project: CJ Nine Bridges “The Forum”
  • Location: Seogwipo-Si, Jeju-Do, Korea
  • Photography: Joonhwan Yoon
  • Programme: Conference hall
  • Site area: 6,678m2
  • Building area: 994.72㎡
  • Gross floor area: 3,536.92㎡
  • Building scope: B2/1f
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise